Mbti در کل پایه و اساس علمی نداره [بی شباهت به فال گیری و این چیزا نیست] و حتی میتونه مخرب باشه، به چند دلیل:
۱_ mbti میگه تایپ افراد همیشه ثابت میمونه. این درحالیه که شخصیت انسان همیشه در حال تغییره. پس حمل کردن یه برچسب چهارحرفی و اینکه باهاش چهارچوب واسه خودمون تعیین کنیم مخربه!
۲_همین لیبل زدن و محدود کردن. وقتی یکی P میگیره با خودش فکر میکنه من ادراکیم، قضاوتی نیستم که مرتب باشم که! شخصیتمه=) و کوچکترین تلاشی برای تغییر نمیکنه.
۳_ احساس خودبزرگ بینی میده! همه تایپای mbti صفتای خوب دارن. (قصد توهین ندارم) مثلا به تایپ INTJ میگن مسترمایند! ریلی کی بدش میاد همچین چیزی خطابش کنن؟=) اگر تست قرار بود کاملا همه چیزو نشون بده احتمالا باید یه تایپ «نکبت خالص» یا یه همچین چیزی میداشت
۴_ کاترین کوک بریگز و ایزابل بریگز مایرز (سازنده های این تست) هیچ، تکرار میکنم
هیچ، سررشته ای در روانشناسی و فلسفه نداشتن. کاترین گفته عه من میخوام ببینم دامادم شخصیتش چجوریاست؟ زارت زده این تستو ساخته=)
۵_ جانگ (که کاترین ازش ایده این تایپای شخصیتی رو گرفته اگه اشتباه نکنم) هیچوقت به این اعتقاد نداشته که تایپای شخصیتی به راحتی از هم قابل تشخیصن، که ام بی تی آی کاملا خلافشه
۶_ این تست شخصیتی در اصل مختص زن ها بوده!
ولی در جنگ جهانی دوم یسری اومدن اینا رو به دولت فروختن
۷_ ام بی تی آی نباید ملاکی برای تعیین شغل بشه. این درحالیه که هدف اصلی این تست همینه! پیدا کردن شغلی که بیشتر "بهتون میخوره"
و خیییلی خیلی دلایل دیگه
حالا چرا انقدر محبوبه؟ همه که وقت و حوصله خوندن کتابای روانشناسی ندارن! اینم یه راه حل دم دست=) ضمن اینکه فهمیدن درباره شخصیت خودمون و اینکه مثلا میبینیم فلان تایپ بیشتر تو این شغل موفقن، حالا من تایپم همینه؟ موفق میشم توش؟
خلاصه که صرفا به چشم تفریح بهش نگاه کنید و هیچ جا تاثیرش ندید^^