THG
امین
- نام مرکز سمپاد
- شهید فیروزی
- شهر
- یه جایی
- سال فارغ التحصیلی
- 1398
- مدال المپیاد
- سخته
من اگه اون تحقیقا که میگن MBTI اعتبار زیادی نداره رو ندیده بودم خودم الان داشتم تست میدادمحرفت کاملا درسته که شخصیت انسان خیلی پیچیده است و هیچ چیز راحت و با جزئیات ویژگی هاش رو تعیین نمیکنه اما همه ی اینا از علمی بودن مطالب چیزی کم نمیکنه.
در واقع قبلا دادم. همین علمی بودنشه و اینکه نتیجه هایی که بهت میده درست هستنه که من شک زیادی دارم. اینی که اینجا گذاشتن تازه 30 تا سواله من 50 تایی دادم
متوجه نمیشم خیلی. میشه توضیح بدی؟ یعنی من یه سری ویژگی هایی دارم که پایدار هستن و نمیتونم تغییر بدم؟ چیزی که من تو ذهنم از شخصیت هست اینه که اگه من بخوام شخصیت یه نفرو ببینم چیه میام به رفتارش نگاه میکنم. خب اگه اون جلوی من رفتارشو عوض کنه منم شخصیت دیگه ای ازش میبینم. و واسه همین راجع به اینکه پایداری شخصیت یعنی چی سوال میکنم."شخصیت معادل یک رشته ویژگی های پایداره"
اینی که گفتی رو سرچ زدم و انگلیسیش Big Five هست به نظر میاد
خیلی به نظر تست جالبیه ولی خیلی متفاوته با MBTI. بهت نمیگه تو چه شخصیتی داری, میگه تو چه درصدی توی هر کدوم از اون 5 تا صفت داری
https://www.scientificamerican.com/article/how-accurate-are-personality-tests/
مثلا این راجع به MBTI:
It costs $15 to $40 for an individual, but psychologists say the questionnaire is one of the worst personality tests in existence for a wide range of reasons. It is unreliable because a person’s type may change from day to day. It gives false information (“bogus stuff,” one researcher puts it). The questions are confusing and poorly worded. Vazire sums it up as “shockingly bad.”
ولی راجع به Big Five:
The key to the Big 5 model is its simplicity. It doesn’t sort anybody into a “type,” just informs them where they fall on a continuum of personality traits. There are no tricks and no surprises to be revealed, Vazire says. “In a way, it’s disappointing. It just means that personality tests can only tell you what you tell it.”
همون چیزی که خودت گفتی رو بهت نشون میده. سوال هاش هم سعی کردن تا جای ممکن واضح باشه. مثلا الان دارم تستشو میبینم که اکثر سوالا در این حد هستن که : I make friends easily
و Big Five دقیقا بر اساس روش های علمی و آماری ساخته شده. هدفش اصلا اینه که مثل MBTI نباشه