چرا ادبیات ایران افول کرد؟

afroDt

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 1
شهر
تهرانــــــــــ
پاسخ : چرا ادبیات ایران افول کرد؟

به نقل از LEGEND :
دقیقا امیر درست میگه!

ما آیا نسبت به اون زمان کتاب هامون حتی در ایران اونقدر طرفدار رو داره؟ اونقدر کیفیت رو داره؟

دقیقا امیر! مفهوم باید داشته باشه یه اثر! حتی آثار فانتزی هم مفهومی رو میرسونند چه برسه به این کتاب ها که کتاب های داستانی و همین طور اجتماعی و... هستند! :D

چرا لازم بود؟ چرا ادبیات باید افول کنه؟ این از اون حرفا بودا!

یعنی چی اگه دیجیتال میشه ادبیات افول کنه؟ :-/ نه آقا به اینا نیست! مثلا همین مثال های آمریکایی که همه چیمون هم شده آمریکایی! :D ولی همون ها هم اگه نگاه کنی در بالاترین تکنولوژی هم بازم آمارشون بالاست و ادبیاتشون هم افول نکرده! :D
متاسفانه شما اصن حرف منو نمیفهمین!

من مفهوم رو توضیح داده بودم چرا... حالا دارم ادبیاتش رو میگم!

به نظرِ شما افول کرده... لازم بوده چون الان این مفاهیم و ادبیات رو میطلبه جامعه! این رو درک میکنین؟

این مقایس رو فقط سمپاد نذارین، گسترده ترش کنین!

• شروع کننده موضوع

Legend

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی بدون شماره!
شهر
طهرون
سال فارغ التحصیلی
93
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

به نقل از afroDt :
متاسفانه شما اصن حرف منو نمیفهمین!

من مفهوم رو توضیح داده بودم چرا... حالا دارم ادبیاتش رو میگم!

به نظرِ شما افول کرده... لازم بوده چون الان این مفاهیم و ادبیات رو میطلبه جامعه! این رو درک میکنین؟

این مقایس رو فقط سمپاد نذارین، گسترده ترش کنین!
به نظرم فهمیدم! :D

اگه اینی که میگم منظورتون نیست بگید! :D

شما میگید که دیجیتاله درست! ملتم و بچه های اثر دیجیتال حال این ادبیات قلمبه سلمبه رو ندارن؟ درسته؟ پس در نتیجه سبک عوض میشه و میشه این! درسته؟ برای همین افت می کنه! :D

ولی اگه منظورتون اینه به نظرم اشتباهه! آخه درسته یکم سبک عوض میشه ولی همون طور که می بینید در همه جا همین طوره! پس نمیان کیفیت رو بیارن پایین و ادبیات افول کنه! :D

N.M

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
فرزانگان یک
شهر
تهران
مدال المپیاد
طلای دوره ۲۷ المپیاد ادبی
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
ادبیات فارسی

خب حالا که همه قبول دارن افول کرده ... نه ؟! حالا چه خوب و درست ، چه بد ...
چرا ؟!

• شروع کننده موضوع

Legend

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی بدون شماره!
شهر
طهرون
سال فارغ التحصیلی
93
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

ببنید ادبیات داستانی همیشه یک معیارهایی داشته و داره
یکی از معیار های ادبیات داستانی این است که از جامعه دور نباشه
با زبان مردم بیگانه نباشه(منظورم این نیست که بره محاوره بنویسه...نیاد مثلا با سبک ادبیات کلاسیک بنویسه.سبک نوشتار خودشو داره)
و چندتا دیه که باید برم تحقیق کنم بیام بگم.

ادبیات داستانی ما روز به روز داره بدتر میشه.
به نظر منم اولین دلیلش اینه که نویسنده های امروز ما اندیشه ی خودشون رو ندارن و غالبا تحت تاثیر هستند
به نوشتن در کشور بها داده نمیشه که یک نویسنده به بالابردن کیفیت کارش بپردازه و بیشتر دنبال یه چیز عامه پسند و سریع آماده شو است
اندیشه های خوب آزادی پس از بیان ندارن معمولا(سیاسیش نکنین چون منظورم این نیست که هرکی خوبه زندان است.)
اندیشه ها باید در راستای ترویج عقاید سیستم باشن
و ...
*
و در مورد رضا امیر خانی
به عنوان یک نویسنده نمیشه بهش نگاه کرد.
نوشته های امیرخانی چیزی شبیه مقاله ی بلند داستانی است.
خلاقیت در سبک نگارش داره اما استیل نوشته هاش اصطلاحا ادبیات حاکمانه نامیده میشه.
بدترین مشکلشم اینه که یه جوری مینویسه انگار فقط خودش درست میگه و هر کی مخالف چیزی که نوشته فک میکنه فلانه
اگه در نوشته هاش دقت کنید یه جورایی مخالف رو کوبنده(تازه اگه نخوای بگیم تحقیر کرده)

ببخشید فعلا اینا رو در نظرم دارن! شاید بعضی هاشم غلط باشه ولی فعلا با فک کردن در این موضوع به این نتایج رسیدم! :D ببخشید باز رضا امیرخانی رو آوردم وسط! آخه نا سلامتی بزرگترین نویسنده حال و حاضر ایرانه! :D

e.n

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
میاندوآب
مدال المپیاد
دو روز مونده به مرحله اول یکم خوندم!!!برا شیمی!
دانشگاه
تبریز
رشته دانشگاه
داروسازی

شرمنده من نتونستم نظرات قبلب رو بخونم.ولی مگه ادبیات ایران افول کرده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ :-?

• شروع کننده موضوع

Legend

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی بدون شماره!
شهر
طهرون
سال فارغ التحصیلی
93
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

:D

خواهر من شما لااقل پست اول تاپیک رو بخون بعد بیا نظر بده! :D :-"

من که نمی تونم این همه دلیل و بحث رو بیام دوباره براتون بگم!

بله افول کرده شما برید پست اول رو بخوندید بعد بیاید نظرتون رو در مورد اینکه چرا افول کرده رو بگید!

با تشکر! :D

N.M

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
فرزانگان یک
شهر
تهران
مدال المپیاد
طلای دوره ۲۷ المپیاد ادبی
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
ادبیات فارسی

به نقل از LEGEND :
ببنید ادبیات داستانی همیشه یک معیارهایی داشته و داره
یکی از معیار های ادبیات داستانی این است که از جامعه دور نباشه
با زبان مردم بیگانه نباشه(منظورم این نیست که بره محاوره بنویسه...نیاد مثلا با سبک ادبیات کلاسیک بنویسه.سبک نوشتار خودشو داره)
و چندتا دیه که باید برم تحقیق کنم بیام بگم.

ادبیات داستانی ما روز به روز داره بدتر میشه.
به نظر منم اولین دلیلش اینه که نویسنده های امروز ما اندیشه ی خودشون رو ندارن و غالبا تحت تاثیر هستند
به نوشتن در کشور بها داده نمیشه که یک نویسنده به بالابردن کیفیت کارش بپردازه و بیشتر دنبال یه چیز عامه پسند و سریع آماده شو است
اندیشه های خوب آزادی پس از بیان ندارن معمولا(سیاسیش نکنین چون منظورم این نیست که هرکی خوبه زندان است.)
اندیشه ها باید در راستای ترویج عقاید سیستم باشن
و ...
*
و در مورد رضا امیر خانی
به عنوان یک نویسنده نمیشه بهش نگاه کرد.
نوشته های امیرخانی چیزی شبیه مقاله ی بلند داستانی است.
خلاقیت در سبک نگارش داره اما استیل نوشته هاش اصطلاحا ادبیات حاکمانه نامیده میشه.
بدترین مشکلشم اینه که یه جوری مینویسه انگار فقط خودش درست میگه و هر کی مخالف چیزی که نوشته فک میکنه فلانه
اگه در نوشته هاش دقت کنید یه جورایی مخالف رو کوبنده(تازه اگه نخوای بگیم تحقیر کرده)

ببخشید فعلا اینا رو در نظرم دارن! شاید بعضی هاشم غلط باشه ولی فعلا با فک کردن در این موضوع به این نتایج رسیدم! :D ببخشید باز رضا امیرخانی رو آوردم وسط! آخه نا سلامتی بزرگترین نویسنده حال و حاضر ایرانه! :D
درباره ی دلیلایی که گفتی ، با همه موافقم :D اما موردِ آخری ... ببین من قبول دارم خییییللیییی سانسور وجود داره تو ایران و اینا ، اما ترویج عقاید سیستم ... :-?
بنظرم اونقدا ربط نداره ! بستگی به اثری داره که نویسنده داره مینویسه ! یعنی نمیشه گفت که چون سانسور هست توی ایران ، پس امکان نداره اثر شاهکاری تالیف شه . جلوی پیشرفت خیلی از شاخه های ادبیات داستانیُ میگیره ؛ ممکنه یه اثر قسمتای سیاسی ــی داشته باشه و سانسور شه ، یا عاشقانه و چیز دار . اما بازم شاخه هایی هست که توش سانسور کمتره .

++ نمیدونم تونستم منظورمُ بفهمونم یا نه :rolleyes: #-o #-o خیلی سخت بود گفتنش !

• شروع کننده موضوع

Legend

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی بدون شماره!
شهر
طهرون
سال فارغ التحصیلی
93
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

اتفاقا من نمیگم که نمیتونیم شاهکار خلق کنیم!

در صفحه 1 امیر گفت سانسوره من گفتم دلیل خوبی نیست! شاید 30 درصد اثر داشته باشه ولی طرف اگه بخواد می تونه بنویسه!

می فهمم چی میگی! یعنی میگی کسی که اجتماعی و سیاسی می نویسه مثلا از کسی که عاشقانه می نویسه بیشتر سانسور میشه! ولی به نظر من(چون با چشم خودم دیدم) توی همه ی کتاب ها سانسور به صورت وحشتناکی اعمال میشه!

مثلا رفیقم داره یه کتاب چاپ می کنه! اثرش فانتزیه ولی بازم حدود 1 جلدش رو(از 12 جلد مورد برسی) حذف کردن! یعنی 1 جلد خیلیه! :O :D

• لایک
امتیازات: N.M

neda.m

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
تهران
دانشگاه
شهید رجائی تهران
رشته دانشگاه
مهندسی عمران - ژئوتکنیک

حرف های بسیار خوبی زدین، ممنون از همه :)

حرف های منم تقریباً یه جور چکیده از حرف های بقیه ی دوستان هست.
یکی از مهم ترین علل افول ادبیات فعلی ما، شاید همین ضعیف بودن فرهنگ کتاب خوانی باشه. خیلی کم پیش میاد بچه های دبستانی این دوره اهل کتاب خوندن (در حد سن خودشون) باشن. فقط کتاب و درس های مدرسه رو می خونن و میرن جلو. ولی اگه وقتی که به شعرهای مرحوم قیصر امین پور می افتن، معلم بگه برین فلان کتابش رو هم بخونین، کم کم فرهنگ کتاب خونی جا می افته و آشنا می شن باهاش. همین مرحوم امین پور، واقعاً شعرهای قشنگی واسه بچه های دبستانی داره...

وارد راهنمایی و دبیرستان هم که می شیم، واقعاً اون طوری که باید با نویسنده ها و شاهکارهای ادبی آشنا نمی شیم. از ابتدایی ترین چیز، یعنی همین کتاب های ادبیاتمون بگیم: می شه گفت در اکثر مواقع از ضعیف ترین آثار نویسندگان معروف واسه آشنا کردمون باهاش استفاده شده!
مثلاً برای گوته، آخرین درس های پیش دانشگاهی، به نظر از ضعیف ترین آثارش استفاده شده! کسی که آشنایی قبلی نداشته باشه و بخونه، فکر می کنه نویسنده ای بوده که "فقط" از افکار حافظ استفاده کرده و هیچ اثر و عقیده ای هم از خودش نداره!!
در مورد خیلی از نویسنده ها و شاعرهای دیگه هم این قضیه صادقه...
یعنی اگه خانواده ای اهل کتاب خوندن نباشن و خود دانش آموز هم رغبتی نشون نده، عملاً نمیره به سمت کتاب خوندن و به تبع کتاب نوشتن...

تا این جا بود در مورد مدارس و سیستم اشتباه کتاب های درسی...

یه دلیل دیگه هم هست، و اونم اینه که تفریحات و سرگرمی های وقت گیر خیلی زیاد شده و تمرکز رو از آدم میگیره تا حدودی. البته این واسه همه ی کشورها صادقه، ولی چون تو کشور ما، میشه گفت تازه شروعش هست، یه کم بیشتر درگیرن مردم و یه کم زمان نیاز داره تا به این شرایط عادت کنن و فرهنگ استفاده از از این آزادی ها و حالا تفریحات رو پیدا کنن...
به نظرم با این شرایط، فقط کسایی می رن دنبال نویسندگی که واقعاً تو وجودشون هنر نویسندگی باشه و شرایطش رو هم داشته باشه.
مثلاً من نوعی ممکنه خیلی ایده های خوبی داشته باشم واسه نوشتن، اما چون روشش رو یاد نگرفتم، دنبالش هم نرفتم، هیچ وقت هم نویسنده ی خوبی نمی شم. ولی اگه از اول آدم کتاب خونی بودم و آشنا می شدم با فوت و فن هاش، ممکن بود حتی یه نویسنده ی معروف هم بشم!

در مورد سانسور هم که گفتین، واقعاً بیشتر از این حرفاست! نمی دونم چند نفرتون کسانی رو داشتین اطرافتون که درگیر چاپ کتاب باشن. ولی همین خواهر من، یه کتاب در مورد همستر نوشتن و روش نگهداری و تغذیه و ... ش، کلی اذیتشون کردن سر چاپش!! اصلاً مشکل بنیادی دارن با نگهداری حیوانات خونگی...!!
معلم ادبیاتمون هم یه کتاب در مورد سنت های قدیمی ایران نوشته بود، به همه چیزش گیر داده بودن، در حدی که دیگه چیزی از کتاب نمی موند!!

afroDt

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 1
شهر
تهرانــــــــــ

درست فهمیدین اقای لجند!

الان جواب شما تو حرفای ندا هس!

خو شما میگین سبک تغیر میکنه! دقیقا همینه!

شما سبک اون زمان رو با الان مقایسه میکنین و میگین افول کرده!

خو سبک تغیر کرده دیگه! حالا بعضیا اینو ترجیح میدن بعی هم اونو...

البته ب نظر منم افول میاد چون اون سبک رو ترجیح میدم!

• لایک
امتیازات: N.M
  • شروع کننده موضوع

Legend

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی بدون شماره!
شهر
طهرون
سال فارغ التحصیلی
93
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

نه دیگه!

مقایستون اشتباهه! شما چه معیاری میزارید؟ ما میگیم مثلا از نظر محبوبیت! یا فروش بین المللی یا شناخت بین المللی! :D

خوب شما میاید میگید نمیشه مقایسه کرد! چرا نمیشه! شما به حرفایمن دقت کنید میگم نوعه گویش عوض شده! یعنی توی پستی که دادم گفتم که گویش رایج در اون زمان مثلا امیرخانی میاد مث این زمان و گفتار خودمانی می نویسه!

یا حتی مثال خارجی زدم که رمان ها هم عوض شد و کتابی مث هری پاتر ببه زبان عامیانه مردم حرف میزنه ولی تالکین با زبان ادبی و سنگین صحبت می کنه! (;

شما اون مقوله ای که میگید مخصوص سبکه! ثلا میگید خوباین فانتزی می نویسه اون یه چیز دیگه(مثلا کلاسیک) خوب اینا فرق داره نمیشه مقایسه کرد! ولی اینجا اینطور نیست مقایسمون! (;

nimche

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان علامه حلی 1
شهر
تهران
مدال المپیاد
مدال طلای بیست و ششمین دوره‌ی المپیاد ادبی
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
مهندسی معماری و زبان و ادبی

به جناب LEGEND(صدرا جون):
عزیز خب یه نقل قول کوفتی بکن!بگو با تاثیر از نوشته ها و سخنان دوستم جناب نیمچه!خب اومدی دزدی کردی حق کپی رایت رو به فنا دادی دیگه! :(
در پاسخ به بحث:
چندتا نکته:
1.اگه نویسنده مثلا مدرنیست باشه،چون از جانب قشر روشنفکر خودش رو میبینه(ویژگی اصلی مدرنیستها) با هر زبانی که لازم بدونه مینویسه.نمونه اش هوشنگ گلشیری،در خیلی از کتابهاش خصوصا «جن نامه» در بسیاری از بخشها از زبانی ترکیبی(عربی-فارسی) استفاده کرده.یا مثلا توی کتابهای اخیر از نویسنده های جوونتر کتاب «اسفار کاتبان» به زبانی نوشته شده که در دوره ی قاجار به کار میرفته پس من با این حرف مخالفم که کتاب باید حتما به زبان امروزی نوشته بشه.
2.خب همونطور که دوستان گفتن رضا امیرخانی نویسنده ی برجسته ای نیست.حداقلش نسبت به خیلیای دیگه مثل عباس معروفی و محسا محب علی(که این هم همچین تحفه ای نیست ولی از امیرخانی بهتره!) و شهریار مندنی پور ضعیفتره کارهاش.
3.من کاملا موافقم با اینکه یکی از دلایل افول کم شدن کتابخونی و کتاب خوب نخوندنه.نتیجه ی واضحش هم اینه که الآن پرفروش ترین کتابهای ما و بهترین کتابهایی که نوشته میشن در بهترین حالت نسخه ی بومی سازی شده ی کتابهایی مثل «ناتور دشت» یا «عقاید یک دلقک» یا امثالهم هستند.من با تاثیر مخالف نیستم.وقتی گلشیری رو ویلیام فاکنر ایران میدونن دلیلش این نیست که مثلا «برخیز ای موسی» رو ورداشته ایرانیش کرده و مثلا «شازده احتجاب» رو نوشته.نه!دلیلش اینه که توی کارهاش تاثیرات فراوانی از فاکنر گرفته.الآن هم اگه کسی بیاد مثلا از سلینجر و هاینریش بل و موراکامی و امثالهم تاثیر بگیره هیچ کسی حق اعتراض نداره،نکته اینه که الآن کسی در پی تاثیر نیست...در پی تقلیدن همه.
به نقل از afroDt :
درست فهمیدین اقای لجند!

الان جواب شما تو حرفای ندا هس!

خو شما میگین سبک تغیر میکنه! دقیقا همینه!

شما سبک اون زمان رو با الان مقایسه میکنین و میگین افول کرده!

خو سبک تغیر کرده دیگه! حالا بعضیا اینو ترجیح میدن بعی هم اونو...

البته ب نظر منم افول میاد چون اون سبک رو ترجیح میدم!
سبک تغییر کرده؟کدوم سبک تغییر کرده؟میشه توضیح بدین؟مثلا منظورتون اینه که الآن فضاسازیهای سورئال ساعدی تبدیل شدن به توصیفهای در حد بز کسانی مثل فرهاد جعفری؟آشنایی کامل به زبان خیابان و استفاده ی بینظیر ازون توسط صادق هدایت تبدیل شده به پروندن چندتا اصطلاح سطحی مثل «خز» و «اسکل» برای نشون دادن مردمی بودن؟جولان دادنهای گلشیری در زمان تبدیل شده به تلاشهایی نافرجام برای تغییر دادن راوی؟سوژه های ناب و ریزبینیهای بهرام صادقی تبدیل شده به نوشتن "تقدیم به هولدن عزیزم" برای اینکه نویسنده بگه که من کتابخونم و خودم رو بیخ ریش سلینجر بستم؟
شما به اینا میگید تغییر سبک؟
اینا تغییر سبک نیستش...
اینا اسمش گند زدنه...

دو پستِ متوالی ترکیب شدند :)

• شروع کننده موضوع

Legend

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی بدون شماره!
شهر
طهرون
سال فارغ التحصیلی
93
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

:D ببخشید نیما! خوشحالم عضو شدی! :D

خوب حالا تو هم برای پیش بردن بحث می تونی بهمون کمک کنی! عزیزم! یادم رفت تورو بگم! ولی خوب این افول ادبیات رو تو نگفتی تو فقط ادبیات داستانی رو گفتی! :-"

مرسی ازمثالات نیما! من هرچی به طرفدار های امیرخانی می گفتم قبول نمی کردن! :D

راستی در مورد سبک نوشتن هم بگم که یکی از فاکتور هاست نیما! نمیشه گفت که نیست! درسته هرکی هرطوری دوست داره می تونه بنویسه ولی خوب مردم اون نوشته ای که به گفتارشون مربوطه و نزدیکه رو خیلی بیشتر دوست دارن!

نمونش تالکین! الآن این همه آدم توی سمپادیا هستن که میگن من ارباب حلقه ها و سیلماریون رو خوندم چون ادبی نوشته بود ولش کردم! ولی هری پاتر که حداقل 10 پله پایین تره تالکین هست رو باهاش ارتباط برقرار کردن چرا؟ چون نوشتش روونه! :D

نمونه هم اگه بخوایم بگیم برو یه نگاه به تاپیک هری پاتر در بخش فانتزی بنداز! :-"

anahid_30s

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان یک
شهر
همدان
سال فارغ التحصیلی
1392

فکر میکنم تا اینجا یه چیزی که همه قبول دارن اینه که کمرنگ بودن فرهنگ مطالعه یکی از دلایل افت ادبیاته. فکر میکنید چی باعث میشه یه نفر ساعت ها وقت و انرژی و ذهنشو بذاره روی رمان های عاشقانه سطحی؟ یا چی باعث میشه که همه در به در دنبال کتابای موفقیت و مدیریت و چگونه پولدار شویم و... باشن؟ یعنی چی باعث شده سلیقه مردم به این سمت بره؟ نویسنده ها باعث شدن مردم مبتذل پسند بشن؟ یا مردم باعث شدم نویسنده ها مبتذل نویس بشن؟ یه جورایی مثل قضیه مرغ و تخم مرغه!

اینو ببینید(پر فروش ترین رمان ایرانی):

بامداد خمار / فتانه حاج سید جوادی
* چاپ اول 74 / 72 چاپ تا کنون
دختر پولدار داستان عاشق پسر فقيري می‌شود و با او ازدواج می‌کند.
دلیل فروش: استفاده موفق از کلیشه‌های داستان‌های عامه پسند باعث شد که این کتاب حتی از سوی منتقدان جدی گرفته شود.

و

نويسندگاني كه بيش از يك اثر پرفروش عرضه كرده‌اند، عبارت‌اند از: فهيمه رحيمي با هفت اثر و مرتضي مؤدب‌پور با چهار اثر. زويا پيرزاد، اسماعيل فصيح، نسرين ثامني و رضا رهگذر هم هركدام دو اثر داشته‌اند. البته كتاب‌هاي سرشار و "عروس سياهپوش" ثامني خارج از دوره‌ي 14ساله مورد نظر تجديد چاپ بالاي 10 بار را داشته‌اند.

amir h

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سلطانی
شهر
کرج
سال فارغ التحصیلی
90

1پارازیت من بندازم!!!!
فرهنگ مطالعه از اول تو ایران کم بوده
یعنی وقتیم که هدایت و دولت آبادی و .......... مینوشتن خیلی بیشتر از الان نبوده
پس نمیتونه از عوامل افت ادبیات باشه :D
بفرمایید ادامه بحث

• شروع کننده موضوع

Legend

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی بدون شماره!
شهر
طهرون
سال فارغ التحصیلی
93
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

امیر جان درست گفت!

ولی عامل اصلی افت ادبیات در کل جهان یکی از فاکتورهاش مطالعه ی مردم کشوره! :D

فرض کنید هر ایرانی در طول 1 سال 1 دقیقه کتاب می خونه! :-" باز خوبه 1 دقیقه رو می خونند! :D

خوب وقتی ملت انقدر کتاب خونیشون پایینه همین میشه دیگه! طرف میره کتاب های آشغالی مث اینا رو می خونه! :-w (ببخشید توهین کردم :D واقعا عصبانی شدم با این آمار فروش :-")
خوب یکم فک کنید دیگه! :D همش که من نباید بیام دلایل رو پیدا کنم! شما هم بگید دیگه! امیر ، نرگس ، نیما ، و....!(لطفا شرکت کنید! یعنی منظورماینه دلیل بگید! بعدش باید بریم سراغ شعر و ...) :D

با تشکر!

nimche

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان علامه حلی 1
شهر
تهران
مدال المپیاد
مدال طلای بیست و ششمین دوره‌ی المپیاد ادبی
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
مهندسی معماری و زبان و ادبی

تا حدی مخالف با نظر امیرجان(به قول صدرا!)
دلیل:شاید اون موقع میزان مطالعه پایین بوده ولی فضا خیلی باز تر بوده.در نظر بگیر فضای زیر رو
زمان:سی چهل سال پیش.مکان:تهران
شما یک انسان هنردوستید.میتوانید عصرها به کافه نادری بروید و با دولت آبادی و آل احمد قهوه نوش جان کنید.میتوانید بروید در حسینیه ارشاد به سخنرانی های شریعتی گوش کنید.میتوانید سری به محفلهای ادبی و مجالس شعرخوانی شاملو و گلشیری بزنید.میتوانید بروید در کلاسهای مجانی هانیبال الخاص(نقاش مرحوم) شرکت کنید و با کسانی مثل بهرام دبیری هم کلاس شوید.میتوانید رادیو را روشن کنید و به برنامه های "گلهای تازه" و "گلهای رنگارنگ" گوش کنید.میتوانید بروید و نشریه ی "کتاب جمعه"ی شاملو رو بخرید و بخونید و ......

دیدید؟شاید مطالعه همین قدر بوده باشه ولی فضا بسیار بسیار بسیار بازتر برای هنرمندان و هنردوستان بوده!

amir h

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سلطانی
شهر
کرج
سال فارغ التحصیلی
90

در جواب صدرا:
قطعا" میزان کتابخانی تو جایگاه ادبیات 1کشور تاثیر داره خیلیم داره
ولی وقتی داریم 2زمانو با هم مقایسه میکنیم و این دو میزان ثابتن دیگه نمیشه گفت عامل افت ادبیات اینه چون اون زمانم همین بود

در جواب نیمچه:منم نگفتم فضای کشور بازتر نبوده که
گفتم میزان کتاب خوانی همینقدر بوده
و البته جو خیلی بهتر بوده که آدم میتونسته با آدمایی مثل اینایی که گفتی ارتباط بر قرار کنه
کسایی که بعضی وقتا آدم کتاباشونم حتی پیدا نمیکنه
(البته الانم از طریق فیس بوک و اینا میشه ارتباط برقرار کرد!)
ولی بحث ارتباط برقرار کردن با امثال دولت آبادی نیست
بحث اینه که امثال دولت آبادی از کجا اومدن؟ و چرا الان نیستن

• شروع کننده موضوع

Legend

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی بدون شماره!
شهر
طهرون
سال فارغ التحصیلی
93
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

واقعا برام سوال شد!

چرا اون موقع با این فضای بازتر نسبت به الآن بازم آمار مث الآن بوده! البته یه چیز دیگه جمعیت ایران در طول این سالها 2.5 یا 3 برابر شده ها! :D اینم باید در نظر گرفت! تازه جامعه ما نسبتا جوانه و باید آمار کتابخوانی بالا بره! نمیدونم چرا نمیره! :-" :-?

نیما فک کنم کلا ایرانی ها در این نسل ها حال کتاب خوندن ندارن! :-" البته در این سالها تکنولوژِی هم دخیل بوده ها! مثلا ایبوک ها و... اومدن و شاید امثال من و تو ترجیح بدن به جای کتاب خوندن برن مثلا توی همین نت و تفریح کنند! :(

anahid_30s

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان یک
شهر
همدان
سال فارغ التحصیلی
1392

اونموقع خیلی از افراد سواد خوندن و نوشتن هم نداشتن!
در صد کمی از جامعه سواد داشتن فقط. درصد کمی از یک جامعه کم جمعیت!
اما الآن چی؟
بعدشم، اون موقع چون کارها ماشینی نبوده مردم تقریبا وقت آزادی نداشتن. اون مواقعی هم که استراحتشون بوده، احتمالا میرفتن مهمونی! اما الآن خود من شخصا ساعتها پای کامپیوترم، یک عالمه وقتو بیخودی پای تلویزیون میگذرونم(یعنی نگاه هم نمیکنم، فقط میشینم!)، اهل مهمونی و بیرون رفتن هم زیاد نیستم، ورزش هم نمیکنم و ... . :D ضمنا سواد هم دارم ! <D= اما چقدر کتاب میخونم؟ خیلی بیشتر از میانگین، اما خیلی کمتر از چیزی که «میتونم» بخونم.
کلا میل به کتابخوانی توی ما کمه. فکر نمیکنم قدیما اینجوری بوده.

بالا