اینترانت یا همون اینترنت ملی

əlireza

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
..
شهر
..
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
---
پاسخ : اینترانت یا همون اینترنت ملی...

http://itna.ir/vdcdfk0f.yt05z6a22y.html
http://itna.ir/vdcammn6.49n0e15kk4.html
http://www.mehrnews.com/fa/newsdetail.aspx?NewsID=1501066

اینم منابع

• لایک
امتیازات: dorna

Milad96

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
دبیرستان علامه حلی 3
شهر
تهران
دانشگاه
صنعتي شریف
رشته دانشگاه
مهندسی کامپیوتر-نرم افزار

عملا بدبخت شدیما! بدبخت!
سطح علمی کشور هم یه دفعه سقوط می کنه!
به نقل از مــــهران :
ssl و ssh هر دو بازن، سرعتاشونم مثل قبله (نمي گم خوبه چون كلا ssl به خاطر encryption و اينكه همون اول يك كليد ٢ به توان ١٠٢٤ حالت و دانلود مي
والا جی میل من که یه ربعه میخواد لود شه! قبلنا ۲۵ ۳۰ ثانیه طول می کشید! اصلا https مثل قبل نیستا که شما میگید هست.

بازگشت به قرون وسطی ... :|

ibtkm

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
دانشگاه
دانشگاه تهران

به نقل از مــــهران :
ssl و ssh هر دو بازن، سرعتاشونم مثل قبله (نمي گم خوبه چون كلا ssl به خاطر encryption و اينكه همون اول يك كليد ٢ به توان ١٠٢٤ حالت و دانلود مي كني سرعتش نسبت به بقيه كمتره)
گوگل هم ديفالتش ssl نيست. اگه با اكانت gmail لاگين باشي ديفالت برات ssl باز ميكنه. اونو sign out كن درست ميشه.

يك نكته ديگه، توجه كردين سايت هايي كه فيل نيستم سرعت دانلود و باز كردنشون به شدت زياد شده؟ و به همين نسبت با بيب پي ان گوگل به زور باز ميشه؟!
فک نمی کنم حرفم نامفهوم باشه. دارم می گم برای من و نصف دوستام ssl و ssh بستس! حالا برای شما باز هست یا نه رو کاری ندارم. درباره‌ی سرعت ssl هم به نسبت قبل منظورمه. نیومدم که بگم چرا سرعت ssl کمه یا مثلا بارگذاری https از http زمان بیشتری می بره. می گم نسبت به قبل کمتر شده در حدی که فعلا برای من بالا نمیاد.

Agent 47

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
تهران
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
علوم کامپیوتر

با سلام.
نویسنده‌ی اون مطلب بالایی که دوستمون گذاشته منم و نمیدونم چرا با این که وقت گذاشتم و اون مطلب رو نوشتم ولی دوستان هنوز راضی نشدن.
ببینین اگه این اتفاق بیفته وضعیت به قدری وخیم میشه که
-چندین نفر بیکار میشن. منظورم از چندین 2-3 نفر نیست :d
- تمام دانشجو ها بلاتکلیف می مونن و این مستقیما به دولت ربط داره و ضررش به دولت بر می گرده.
-اکثر سایت های ایرانی روی سرور های خارجی هستن و تمام اطلاعاتشون میپره. میهن دانلود ماهانه چند میلیون پول سرور های خارجی میده تا بتونه حجم این بازدید و دانلود هارو تحمل کنه.
- اکثر سایت های ایرانی بدون محتوا می مونن. مجید آنلاین، موبایلستان،بازی سنتر و هر فروم و سایتی که میشناسید تعطیل میشه.
حالا فکر کنید ان اتفاقا بیفته. من خودم از کسایی میشم که به خیابونا میریزم :d دولت با یه بحران بزرگ روبه رو میشه. مگه این که واقعا مغز نداشته باشن. ( الکی نگین که مغز ندارن)

اما من فط دلایلم رو به اینا بسنده نکردم و حتی گفتم اینترنت ملی مزیت های خیلی زیادی داره. یکی از اون ها بالا رفتن سرعت تو مصارف داخلی هستش. طبق این لینک:
www.mehrnews.com/fa/newsdetail.aspx?NewsID=1501066
چرا ما باید از اینترنت جهانی برای مصارف داخلی استفاده کنیم؟ ولی اگه اینترنت ملی راه بیفته با این کار هم سرعت بالاتر میره، هزینه کمتر میشه و امنیت هم بیشتر. هم چنین هزینه برای صاحبان سایت ها نیز کمتر میشه.
حالا نمیدونم دیگه شما میخواید باور نکنید. فقط به یه مشت حرفای فیس بوکی و امثال اینا و آمریکا گوش بدید. بشینین آمریکا بیاد نجاتتون بده :P

aRThaS_08

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
شهید بهشتی، تهران، ماهان
رشته دانشگاه
اقتصاد صنعتی، عکاسی، مدیریت کیفیت

ssl خیلی کــُــند شده من اصلا هیچ مشکلی نداشتم باهاش! توی سایتایی که با پروتکل ssl میان فقط گوگل بعد از کلی وقت باز میشه بقیه اصلا باز نمیشه!

بعد از اینکه مردم با پروتکل های دیگه رفتن فیث بوک اینجوری خواستن دسترسی به اونا رو ببندن به گـــُــ* کشیدن اینترنت ُ!

:|

farshidGCD

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
91
دانشگاه
MMU
رشته دانشگاه
IBM - ID

به نقل از مــــهران :
يك نكته ديگه، توجه كردين سايت هايي كه فيل نيستم سرعت دانلود و باز كردنشون به شدت زياد شده؟ و به همين نسبت با بيب پي ان گوگل به زور باز ميشه؟!
مثل این که اینترنت ملی سایت های مجاز رو کش می کنه رو سرور داخلی، درنتیجه سرعتشون زیاد میشه

ermia

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
HnschII
شهر
mashad
مدال المپیاد
ادبیات
دانشگاه
سوال خوبیه‏!‏
رشته دانشگاه
اینم سوال خوبیه‏!‏

درمورد سایت های داخلی چیز باعشقیه اما ما که تو کار سایت داخلی نیستیم (سمپادیا) x: x: x:

• شروع کننده موضوع

backslash

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی
شهر
قم

به نظر من که کلا چیز مضخرفی میشه
توی کره شمالی انقدر فضا رو اینجوری محدود کردن که نگو
هیچکس از خارج خبری نداره....
توی یکی از دانشگاهاشون یک فیلم مال 200 سال پیش انگلیس رو نشون دادن به دانشجو ها گفتن خودتون قضاوت کنید ما پیشرفته تریم یا اروپاییا...
اینو توی یک مطلب خوندم
به نظر من که 90درصد کاربرای نت دیگه نمیمونن...
البته امکان داره برای بعضی از ارگان ها مثل حوزه :D این امکان باشه که از اینترنت جهانی استفاده کنن...

lovesky

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
قم
رشته دانشگاه
فیزیک

به نقل از backslash :
توی یکی از دانشگاهاشون یک فیلم مال 200 سال پیش انگلیس رو نشون دادن به دانشجو ها گفتن خودتون قضاوت کنید ما پیشرفته تریم یا اروپاییا...
اینو توی یک مطلب خوندم
البته امکان داره برای بعضی از ارگان ها مثل حوزه :D این امکان باشه که از اینترنت جهانی استفاده کنن...
ممکنه باشه چون استفاده نمیکنن!

sarang

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهید هاشمی نژاد2
شهر
مشهد

امکان نداره B-)

ibtkm

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
دانشگاه
دانشگاه تهران

من یه چیز الان از رادیوآنلاین شنیدم که به نظرم چرت و پرت بود. می گفت این مشکلات مختلف اخیر اینترنت به خاطر این بوده که کشتی داشته می رفته، خورده به کابل‌های اینترنت بعد قطع شدن!

سیزیف

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فـرزانگان
شهر
مشهد

حتما برنامه ای دارند اینطوری که نمیشه به نظرمن این نباید اینجوری ازدید مابررسی بشه چندنفرکه حتی اطلاعات درستی هم نداریم
حتما خودشون اول تمام جوانب رومیسنجند وبعد اقدام میکنند

Agent 47

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
تهران
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
علوم کامپیوتر

به نقل از backslash :
اینو توی یک مطلب خوندم
دوست عزیز من این همه نوشتم که چی؟ همچین چیزی نمیشه. چند بار بگم.
آقا اینترنت ملی دسترسی به جهان رو قطع نمی کنه. تکرار میکنم ..... قطع نمی‌کنه .... الان کسی این متنو میخونه یا باید یه تاپیک جدید زد؟ همه فقط پست اولو میخونن.

• شروع کننده موضوع

backslash

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی
شهر
قم

پست اول که مال خودمه :D
همه اینایی که میگی درست ولی ما روز به روز بیشتر میشنویم که قراره این اتفاقا بیافته
و اگر هم بیافته دقیقا ارتباط با خارج از کشور قطع میشه
دانشجو ها بلاتکلیف میمونن؟؟؟نه کی گفته؟سایت رشد کشکه مگه؟ :D
البته به نظر من هم واقعا یه جورایی اینترنت میخوابه اگه این اتفاق بیافته
ولی شاید تا یه جایی محدود کنند و کلشو محدود نکنن...

ibtkm

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
دانشگاه
دانشگاه تهران

راستش چند بار به این فکر کردم که شاید بد نباشه برای مدتی کلا سایت‌های روی سرورهای خارجی رو ببندن یا حداقل به جز اون حیاتی ها مانند جیمیل. برای هممون سخته ولی فکرشو بکنین احتمالا باعث پیشرفت زیادی می شه! ملت مجبورن خیلی چیزها رو خودشون طراحی کنن. منظورم یه نوع خودکفایی هست. مثلا خودمون مجبور می شیم یه سری اپلیکیشن وب بنویسیم به عنوان سرویس ارائه بدیم.
به نظرم کلا یه پیشرفت قابل ملاحظه‌ای می کنه سطح علمی کامپیوتری و اینترنتی داخل ایران. نمی دونم. نظر شما چیه؟

SOUL KEEPER

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
گنبد کاووس
رشته دانشگاه
مهندسی صنایع

نت ملی شه ، یعنی اینترانت شه ، همه باید بیان رو سرور ایران دیگه ؟ خو الان حدود 92%اینا رو سرورای خارجی ان ، سرورای ایران خیلی ضعیفن ایناییم که الان هستن هر روز دان میشن
اونوره ِ قضیه ، برنامه نویسا و ... پدرشون در میاد که ، عملا" بیکار میشن ، کارخونه ها ... اصلا" قرن 21 بدون نت مگه میشه ؟ (شدن که میشه کره شمالی مثلا")

البته خبر تکذیبش هم اومد اما ... نمیدونم والا ...

fa.z

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
كرمان
سال فارغ التحصیلی
94
رشته دانشگاه
ژنتیک

فقط بايد بخنديم!! واقعا!!
ينى جدا اينا اين تصميمات سوژشونو از كجا ميارن؟!! اينطورى ديگه از جهان سومم مىريم اونورتر!

hiam jun

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
سمپاد!!

من که فکر نمیکنم چنین کاری کنن!
نمیشه که آخه!
اه! ~X( X-(

Agent 47

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
تهران
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
علوم کامپیوتر

عجب گیری کردیماااااا. من میگم همچین چیزی نیمشه و بهتون قول صد در صد میدم اون وقت یکی میگه اینا دیگه کین یکی میگه اگه بشه خوب میشه.
آقا نمیشه. دسترسی به جهان قطع نمیشه.
اگه قطع بشه ملت دیگه نمی‌تونن برنامه نویسی و هر چیزی یاد بگیرن که حالا خوب بشه یا بد بشه. بازم کلی توضیح دادم. این کره‌ی شمالی هم که میگین من دقیق نمیدونم چطوریه آدم تا نره نمیتونه بگه ولی اونا از بچگی عادت کردن به این چیزا و الان هم اصلا احساس نمی‌کنن که تو محدودیت هستن. یکی از دوستان تعریف می کرد که تو دانشگاهشون یه دختره از کره شمالی بود خیلی هم از رهبرشون و کشورشون خوشش میومد.
من نمیدونم این چیزا رو از کجا می شنوین؟ فیس بوک؟ سند تو ال یاهو یا شبکه های .... ؟ فقط به منابع معتبر اکتفا کنین که اونا هم دارن میگن نمیشه و این شایعه هم به خاطر اشتباه یه روزنامه نگار رخ داده بود که بعدا هم تکذیب شد.

Admin2

لنگر انداخته
عضو کادر مدیریت
مدیر کل
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1389

این مطلب رو یک نفر یک جا نوشته بود منم گفتم بگذارم اینجا. هیچی در موردش رو تائید یا رد نمیکنم.

تمام کشورها اینترنتشون روی کلود ( ابر ) است این یعنی یه ابر که همه اطلاعاتی که جنبه داخلی دارن روی آن قرار می گیره س...ایتها خبرگزاری ها دولتی ها شرکتها تجارت اینترنتی داخلی و.... . مزیت این ابر داشتن اینه که دسترسی به این اطلاعات با سرعت بالا و ارزان امکان پذیر می شود.

اما الان کشور ما این ابر را ندارد و اینترنتی ما اصطلاحا روی سیم هست. یعنی ما هرچی به این جور اطلاعات نیاز داریم باید عملا در فضاهای کشورهای دیگر قرار دهیم بریم از آنجا برداریم. عملا بسیار گرانتر . مثلا اگر بخواهی با پهنای باند اختصاصی 2 میگ به اطلاعاتی که مثلا تو کانادا ذخیره شدی دسترسی پیدا کنی ماهی 1 میلیون هزینه اش می شود ولی اگر این بر روی ابر و فضای داخلی باشه ماهی 2-3 هزار تومان

حالا قراره چه اتفاقی بیافته ؟ قراره این ابر ساخته بشه ( اگر بتونن یه سنتر خوب راه بندازن) . یعنی معنیش این است که عمده ای از ترافیک اینترنت روی این ابر قرار می گیره و همه نیازهای داخلی با سرعت بالا در اختیار قرار میگیره . اسمشو گذاشتن اینترنت ملی یا اینترنت پاک . اما این به معنای قطع شدن اون ارتباط بین المللی روی سیم نیست . یعنی این اینترنت با همین وضعیت باقی می مونه !!!
حالا فرض كنيد اينترنت سرعت عادي هست و سرعت رو سايتهاي داخلي چندين برابر شده !!!

اما نکته ای که نگران کننده شده برای کسایی که از vpn استفاده می کنند این است که . از نظر دولت این ارتباط بین المللی همچنان با همین محدودیت سرعت و با همین فیلترینگ باقی می ماند. الان اكثرا مردم از ت PPTP یا Point-to-Point Tunneling Protocol برای ساخت شبکه‌های خصوصی مجازی (VPNs) مورد استفاده قرار می‌گیرد. مسدود کردن این پورت امکان استفاده از وی‌پی‌ان‌ها را غیر ممکن می‌کند. L2PT یا Layer 2 Tunneling Protocol و SSTP یا Secure Socket Tunneling Protocol نیز کاربرد مشابهی دارد !!

اما بدونيد كه ما بينهايت پورت داريم و راه حل هاي ديگر نيز وجود دارد !!!

منتها یک تعدادی از پورت ها و vpn ها برای استفاده از آون ابر اختصاص میابد و طبعا مسیر های فیلتر شکن ها کم می شود . اما اونم جای نگرانی نیست فقط کمی ترافیک خطوط آزاد زیاد تر می شه ولی بخشی از کل ترافیک ارتباط بین الملل به خاطر انتقال نیازهای داخلی به داخل کم می شه. بدترین اتفاق اینه که ترافیک پورتهای آزاد برای vpn ها کم بشه.

در اخر بايد بگم اين شايعات كه ارتباط با اينترنت جهاني قطع خواهد شد ... از يه روزنامه زرد و بي هويت بيرون امده و خودت قضاوت كنيد كه اگر اينترنت به صورت فقط داخلي به وجود بياد خيلي از كاربران استفاده خود رو از اون قطع خواهند كرد و چه ضررات مالي به مخابرات و شركتها زده خواهد شد...پس عملي نيست و غير قابل باوره !! و همچنين مردم پيش به سوي اينترنت ماهواره ايي خواهند رفت !!!

در ضمن دوستانی که گفتم SSH بازه باید بگم مال من که بسته‌ست. هم روی وایمکس ایرانسل بسته‌ست هم روی وایمکس مبین‌نت ! خودشوم سه تا سرور ssh رو تست کردم هرسه شون بسته بود.

بالا