پاسخ : اینترانت یا همون اینترنت ملی...
به نقل از پویا م :
دوستان توجه کنید که مانند همون قورباغه هستیم که داره داخل آب آبپز میشه و متوجه نمی شه! هر روز که می گذره بیشتر وارد اینترنت ملی می شیم و خودمون هم متوجه نمی شیم.
من با دوستم روی github پروژه داریم و یک ساله داریم رو این پروژه کار میکنیم. github با پروتکل ssh کار میکنه و ما وقتی خواستیم تغییراتمون در داخل کدهامون رو داخل github ثبت کنیم، نشد که نشد. به عبارتی فعلا کارمون لنگه.
افرادی که هزینهی زندگیشون رو از راه هاست فروختن روی سرورشون در میارن، این منبع درآمد کلا قطع شد. چرا که عملا مدیریت سرور بدون داشتن خط فرمان که با ssh صورت میگیره غیر ممکنه.
بنده الان سایتهایی که ssl رو پشتییانی می کنن رو نمی تونم باز کنم! مانند گوگل ریدر. مانند اکثر سایتهایی که به شما امکان خرید آنلاین میدن(برای جلب اعتماد مشتری از ssl استفاده می کنن که بگن امنیتشون بالاست)
الان ینی امثال من باید چیکار کنن؟ من کارم به یه سایتی میفته یا اون ایران رو بن کرده یا ایران فـیلترش کرده یا هیچ کدوم از اینا. گیریم حالت سوم باشه. یا دستخوش ملی کردن اینترنت شده یا نشده( مثلا اگه ssl پشتیبانی کنه) . خلاصه هیچ سنگی نیست که جلو پامون نباشه. گند زدند رفته.
الان که ssl و ssh اینطوریه. تا هفته ها دیگه هم فقط یه سری whitelist رو می شه رفت! مثلا اینا میان یه whitelist تغریف می کنن می گن فقط این سایت ها رو می شه رفت. اولیش هم سایت لیدر دات آی آر و مراجع قم هست!
تبریک می گم.
اینجا اینترنت ملی. تهران. ایران.
قربون اون شکلت برم! مگه می شه ssl رو ببندن!!؟؟؟؟!! ما که می ریم و بازه! یه نگاه به مرورگرت بنداز شاید آپدیتش نکردی و شاید هنوز تو اون ورژن ssl نیومده!
دوستان تمامی درگاه های بانکی ssl هست. اگه کار نمی کنه پس ملت این پرداخت ها رو همه با وی پی ان و ساکس انجام می دن؟!
در ضمن من خودم چند ساله دارم هاست می فروشم و هاستینگ دارم و سرور هم می دم! مطمئنی ایرانی؟!
یه توضیح هم بدم درباره ی اینترنت ملی:
اینترنت ملی طرحش اجرا شد توی فکر کنم خرداد بود. هرکی هم می گه نه پ خ بده بیام با هم بریم براش بگیرم! اینترنت ملی ربطی به سایت ایران و خارجی نداره!
فقط سایت هایی که روی سرور ایران هستن. نه ایرانی و فارسی
حالا از کجا باید بفهمیم که سایتی روی سرور داخل کشور هست یا نه؟
یکی از راه حل هاش گرفتن هویز هست whois. از این سایت به راحتی هویز بگیرید
http://whois.irdomain.com
داخل این سایت آدرس سایتی رو که می خواید استعلام بگیرید بزنید، براتون میاد که سرورش کجاست
مثلا : محل سرور: Germany یا مثلا محل سرور: Iran, Islamic Republic of
اگر داخل این قسمت نوشت کشور ایران اون سایت با اینترانت یا اینترنت ملی بالا میاد.
در حال حاضر سایت های سیاسی و سایتهایی که واسه کسایی هستن که یه کاره ای تو مملکت هستن روی سرور ایران هست. سرور ایران هم کمه و هم خیلی گرون و هم بد کیفیت. هم از لحاظ مشخصات سخت افزاری و هم نرم افزاری. چون تحریم هستیم خیلی از سیستم های مدیریت هاست مثل سی پنل رو نمی شه روی سرور ایران نصب کرد
حالا اگر اینترنت ملی بشه خیلی از سایت ها بسته می شه و بالا نمیاد. گوگل، یاهو، جیمیل، ایمیل یاهو، یاهو مسنجر و
حتی همین سمپادیای عزیز (روی سرور امریکاست!) و خیلی سایت های دیگه. بعضی از دانلود سنتر های مذهبی هم که روی سرور ایران هستن فقط سایت اصلیشون روی سرور ایرانه. تمامی فایلهایشون روی سرور های آلمان و یا آمریکا هست. یعنی سایتی مثل راسخون هم اگر بالا بیاد نمی شه فایلی از داخلش دانلود کرد! چون طرف نمی تونه اینقدر هزینه برای سرور دانلود توی ایران بده! خیلی گرونه می شه. 10% همون قیمت رو می ده از آلمان هاست دانلود می گیره!
اینترنت ملی هم که فعلا دلبخواهی هست! تا بعدا ببینیم چی کار می کنن؟!