• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

فمنیسم؟!

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع Newton
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

آیا با برابری زن و مرد موافقید؟

• رای‌دهندگان
    118
پاسخ : فمنیسم؟!

به نقل از هیچی! :
دلیل هم دارم واسه حرفم! مثلا یکی از هزاران دلیلم اینه که مردا میرن خواستگاری خانوما!

مثال نقض = هند

در ضمن اگه منبع و دلیل دارید یه تحقیقی ، پژوهشی ، چیزی ارائه بدید ! اینجا گفت و شنود اجتماعی نیست نظرات شخصی بدید ! باید از دید جامعه شناسی بهش نگاه کنید !

در جواب هیچی! :دی
خیر دوست عزیز ما همون برابری رعایت بشه راضی هستیم
این که دخترها نمیتونند خواستگاری کنند چیزه خوبی نیست و بیشتر به سنت برمیگرده تا حقیقت وجودی!
در خیلی از کشور ها هر فردی میتونه پیشنهادازدواج بده چه دختر و چه پسر
در ضمن از این دید هم میشه نگاه کرد ک یک پسر میتونه نظرش رو بگه و در خواست ازدواج کنه اما یک دختر نمیتونه و این یک امتیاز منفی هست نه مثبت! :)

به نقل از هیچی! :
به نظر من برتری زن به مرد وجود داره! من خودم فمنیستم
دلیل هم دارم واسه حرفم! مثلا یکی از هزاران دلیلم اینه که مردا میرن خواستگاری خانوما!
ببینین اصولا انسان برتر معنی نداره . بین انسان ها نمیشه یه ملاک ثابت رو برتری در نظر گرفت چون چنین ملاکی وجود نداره . این حرف شبیه همون تبعیض و برتری نژادی هست که سالهاست رد شده .
ضمنا این یک سنت هست که توجیه منطقی خاصی هم نداره و هیچ سودی هم به خانم ها نمیرسونه بنابراین برتری آنچنانی هم نمیشه حسابش کرد .

به نظر منم فمنیسم اصلا اون چیزی نیست که بعضی از مردم تصور می کنن یعنی یه جنبش مرد ستیز و زن سالار . شاید در انواع افراطی اینطور باشه ولی در کل با توجه به اینکه حقوق خانم ها در طول تاریخ به شدت نقض شده این جنبش در واقع عکس العملی به این مسئله هست . یعنی مقصود پس گرفتن حقوق گرفته شده هست نه تصاحب و تجاوز به حقوق جنس دیگه .
بعضی افراد ادعا می کنن که مرد و زن به دلیل تفاوت های مسلم برابر نیستن و بنابراین شرایط به حق باید برای دو جنس متفاوت باشه اما این یک استدلال غلط هست . کسی نمیگه زن و مرد یکی بشن ولی باید حقوق انسانی یکسان داشته باشن چون هر زن یا مرد در وهله ی اول یک انسانه و هیچ کدوم از این لحاظ به دیگری برتر نیست .

[size=14pt]ازنظر منطقی[/size] نمیشه گفت بین دوجنس تفاوت وجود داره و همه ی این تفاوت هایی که داخل کشور ما یا هر کشور دیگه ای قائل میشیم همه اش ب خاطر [size=14pt]فرهنگ قدیمی و غلطیه[/size] که توی کشورا وجود داره که از نظر جوونای امروز و نسل ما خیلی الکی به نظر میرسه... ^-^

الان زن ها به چی اعتراض ذارن ها تو رو خدا اگه کسی چیزی درباره ی این مسئله میدونه به من از هر طریقی میتونه بگه. ببینید به نظر من توقعات زنان باید در چهار چوب اسلام باشه و گرنه توقعات بی جا زیاده

به نقل از hosseinsohrabi :
الان زن ها به چی اعتراض ذارن ها تو رو خدا اگه کسی چیزی درباره ی این مسئله میدونه به من از هر طریقی میتونه بگه. ببینید به نظر من توقعات زنان باید در چهار چوب اسلام باشه و گرنه توقعات بی جا زیاده

خب این حرفیه که شما دقیقا نباید تو این انجمن بزنید! این انجمن می خواد همه چی رو با دیدی غیر از دین نگاه کنه و اون طوری که من تا حالا از پستای شما دیدم شما همش هی اسلام رو دلیلتون میارید! این جا نمیشه از دین به عنوان دلیل استفاده کرد و این حرف شما دقیقا عینه اینه که من بگم حرف شما، خیلی بی جا و اضافه ـست ولی خب حرف من چه اهمیتی داره! =))

لطفا از این به بعد دلایل قانع کننده بیارید، دلایلی به غیر از اسلام و قرآن!

افراط توی اکثر چیزها بده و فمینیسم هم استثنا نیست و در نتیجه هر شاخه ی افراطی از اون محکومه.
اما در قسمتی که مربوط به پس گرفتن حقوق زنان هست، من یا این جنبش موافقم. هر چند پس گرفتن خیلی مناسب نیست. ایجاد بهتره. چون اساسا این حقوق رو زنان هیچ وقت نداشتند که بخواهند پس بگیرند. این یعنی انسان هر قدر هم هوشمند و دارای فرهنگ در این یک مورد بسیار ضعیف عمل کرده.
جای تاسف داره سلب حقوق زنان رو منطقی می دونن و اون رو نتیجه ی غریزه و یا تفاوت های ذاتی می دونن در صورتی که اکثر این بی عدالتی ها در طول تاریخ کاملا مهندسی شده بوده و برای بالا بردن کارایی سیستم جامعه مرد سالار جایی در پس ذهن "جنس قدرتمند" قرار گرفته. جنسی که می تونسته با زورمندی فیزیکی اش منافعش رو در حد اندیشه ی انسانی گسترش بده و نظام مرد سالاری رو در جوامع بشری بوجود بیاره که بیش از هر چیز دیگه ای به سیستم رفتاری "پسر عمو" های شامپانزمون شباهت داره.(چند تا کتاب رفتار شناسی و سوسیوبیولوژی رو ورق بزنید،....)

در یک کلام اون بخش از فمینیسم رو که کمک می کنه طرز فکر شامپانزه ای بعضی از آقایان محترم( و خانم های مطیع و نازنین) اصلاح بشه، به نظر من خوبه.
ولی بخشی که وارد این فکر وحشتناک که "زنها باید از مردان برتری داشته باشند" مطلقا قبول ندارم. اگه کل تاریخ تمدن(؟) تا کنون به زنها ظلم کرده، نباید بگذاریم از این به بعد حقوق مردها زیر پا گذاشته بشه. مقابله به مثل احمقانه ترین راه ممکنه.

و گذشته از تمام این حرفها به نظر من ارزشمند تر از هر جنبش فمینیستی دیگه ای، این مسئله مهمه که هر زنی پیش خودش ارزش انسانی خودش رو بدونه و خودش در درون خودش به وجودیت و کرامت انسانیش احترام بگذاره. اگر که تا کنون زیست شناسی و ژنهامون بهانه ای بود که ما رو به بردگی بکشن، این دفعه انسانیتمون راهی باشه برای آزاد شدن.

ببینید گفتید دلیل اسلامی نیارید رو چشمام دیگه نمییارم اما یه نکته ی اسلامی بگم
اسلام موقعی که عرب ها زن رو به عنوان یک کالا میدونستن برای زن حقوق زیادی قائل شد مثلا : گفت شیر دادن به بچه وظیفه ی مادر بچه نیست و همسر باید برای بچه دایه بگیره . گفت کار کردن در خانه وظیفه ی زن نیست مرد باید برای همسرش خدمت کار بگیره(همون جور که حضرت فاطمه خدمت کار داشت) همچنین برای زن مهریه و نفقه قائل شد.( نکاتی رو که گفتم از خودم در نیاوردم میتونید بپرسید) خلاصه منظور این که مکتب فمینیسم و دفاع از حقوق زن خیلی سابقه ی تاریخی نداره و چندین ساله اومده اما اسلام هزار سال پیش این حقوق رو برای زن قائل شد .

فمنیسم دفاع از حقوق زن نیست بلکه در اصل برابری زن و مرده!

اسلام هر چقدرم که برای زنان حقوق قائل شده باشه حقوق مرد خیلی بالاتر از حقوق زنه...

البته من چندان هم با فمنیسم امروزه موافق نیستم... تو گذشته خیلی عقایدشون درست بود ولی مثل اغلب مکاتب دیگه به افراط کشیده شد.

بله اسلام در زمان اعراب بی تمدن و وحشی که برای زن کوچکترین ارزشی قائل نبودن پیشرفت های بزرگی داشته و واقعا هم کمک کرده در مواردی . البته این نکته هم حائز اهمیته که اسلام با جماعتی مثل اعراب که جزو وحشی ترین و جاهل ترین اقوام زمان خودشون بودن سروکار داشته . بیش از یه حدی نمی تونسته به هر حال قوانین حقوق برابر بذاره چون به هیچ وجه مورد پذیرش قرار نمی گرفته به دلیل شرایط زمان .
در حال حاضر بشر از نظر فکری با اون زمان قابل مقایسه نیست پس با توجه به سطح فکری و نیار های اون باید حقوق به روز شده و کامل تری براش در نظر گرفته بشه .
مکتب فمنیسم هم هدفش پس گرفتن حقوقی هست که در مورد زنان پایمال شده و در گذشته زن ها قدرت کافی برای دفاع از اون نداشتن . بنابراین مشخصه چرا سابقه ی تاریخی طولانی نداره چون قبل از اون امکان چنین کاری وجود نداشته .

• لایک
امتیازات: Pan
Back
بالا