• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

تماشای گروهی | فیلم سوم : جدایی نادر از سیمین

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع alemzadeh
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
وضعیت
موضوع بسته شده است.
پاسخ : تماشای گروهی | جدایی نادر از سیمین

خب منم بگم ;D 8-^
واقعا فیلم توپی بود 8-^بازیگراش همه خوب بودن به غیر از اون خواهرشوهره زنه :-"یه ذره غیر جدی بود به نظرم بازیش :-?
سارینا فرهادی هم خیلی خوب بازی کرد!فقط اون فرق سرش خیلی رو نرو من بود ;))
فیلم یه طوری بود که آدم باورش میکرد چون طبیعی بود!و فک میکنم یکی از نقاط مثبت فیلم این بود که آخرش به عهده ی بیننده گذاشته شد!
همه چی هم به خوبی و خوشی نبود!
در مورد مسئله ی سیاسی هم دیدگاه خاصی رو تبلیغ نمیکرد به نظرم!هر دو دیدگاه(مهاجرت یا موندن)توی فیلم بود و بر عهده ی بیننده بود که با چه دیدی نگا کنه!
همه چیز واقعی بود!
چیز منفی ای به نظرم نرسید بگم :-?احنمالا ویرایش میشه

توی همه جاها نادر به ترمه میگفت " اگه به نظرت من این جوریم برو فلان کارو بکن..." " اگه به نظرت این طوریه... " و هی این بچه ی بیچاره رو توی دوراهی میذاشت ٬ و با توجه به راهی که ترمه توی دو راهی ها انتخاب میکرد٬ فیلم خیلی از پدر طرفداری کرده بود و تقریبا همه جا حق و منطق رو به نادر میداد .

خب اولا هم این حرف ستاره رو تایید میکنم که فکر می کردم چیز خیلی فوق العاده ای باشه ! اما پایین تر از چیزی بود که فکر می کردم . اما راجع به نقل قول ، این انتخاب مخاطبه که تصمیم بگیره نادر حق باشه یا نه . این برداشت ِ توئه که نادر رو حق در نظر گرفتی اتفافا من برداشتم این بود که فیلم نامه میخواد بی منطقی های جامعه رو نشون بده . نشون بده کسی که توی ِ دادسرا دروغ میگه ، توی رفتا با همسرش بی منطقه ، چه قد حق به جانبانه به بچه‌ش درس ِ منطق و خوبی میده . یکی از همین منطق نمایی هاش هم همین بود که به بچه حق انتخاب دارم میدم مثلا !

من این فیلمو 4بار دیدم و به این نتایج رسیدم:
به تیتراژششم اتفاقا خیلی دقت کردم!تیتراژ خوبی بود!چون موضوع کلی فیلمو توش گنجونده بود اینکه فیلم اولش از طلاق شروع می شه(فیلم البته درمورد طلاق نیست!)
و اینکه خیلی خوب تونسته بود شخصیت های فیلمشو اون اول نشون بده!

بازی بازیگرا واقعا خوب بود (حتا اون پیرمرده 8-^)

موضوع کلی فیلم این بود که دو قشر مختلف از جامعه رو یکی متوسط و یکی پایین رو با هم مقایسه کرده بود!
به نظرم این مقایسه ی خوبی بود چو مثه خیلی از فیلمای کلیشه ای فقط نیومده بود قشر پایین و فوق العاده بالا رو مقایسه کنه!

داستان این فیلم تمام واقعیات یه گوشه ای از جامعه رو نشون داده بود!و فیلمی بود که حقیقتو می گفت!
خیلیا اومدن گفتن که واقعی بودن این فیلم به ضرر ایرانه!ولی خوب فیلمی ارزش داره که واقعی باشه!نباشه می ره تو ژانر تخیلی! :-"

اگه بخوایم دونه دونه شخصیتارو بررسی کنیم من این نتیجه رو گرفتم که:
نادر یه شخصیت قُد و مغروری بود که خیلی ازین ویژگیش ضرر دید و اینکه خیلی ادعا می کرد به تربیت بچش اهمیت می ده ولی رفتاراش تناقض داشت با ادعاش!
چون با رفتاراش مثلا دروغ گفتن به بچه ش نشون داد که می تونه دروغ بگه!
(البته من با دروغ گفتنش برای دفاع از خودش مشکلی ندارم!چون اون موقه می شد یه قهرمان افسانه ای! 8-|)

سیمینم یه شخصیتی داشت که از همه چی فرار می کرد و ترسو بود از شرایط ایران داشت به خارج پناه می برد!
حتا توی اوج مشکلات خانواده ام رفته بود خونه ی پدر مادرش و اقدام زیادی برای حل مشکلشون نکرد!
دست آخرم می خواست که فقط پول رو بده که قضیه تموم شه!

زن حجتم(اسمشو یادم نیس :-") شخصیتش کاملا طابع بود!
اینکه برای اینکه بره پیرمرده رو تمیز کنه با یه تلفن کارشو حل کرد که آره الان دین من بم اجازه داد!
یا با اینکه قضیه سر خودش بود ولی همه چیو به شوهرش واگذار کرده بود

+ فیلمش خیلی حرفا برای گفتن داشت!
آموزش پرورش ایرانو به وضوح نشون می داد!
شخصیت ایرانیارو اینکه برای بردن پیانو یه طبقه ی دیگه می خواستن پول بگیرن!(یه مثال کوچیک بود!)
انسجام خانواده آی ایرانی که خیلیه اصن! :-" 8-|

ببخشید زیاد شد بازم هس ولی بعد میام! :-"

این فیلمم مث فیلمای دیگه ی اصغر فرهادی موضوع خاصی نداشت...مث درباره ی الی....فقط همین که بازیگراش خیلی خوب بازی می کنن فضای فیلمو عالی کرده....خوب البته جای تعجبم نداره با وجود بازیگرای بزرگی مث لیلا حاتمی،پیمان معادی،شهاب حسینی و .....بایدم کادر بازیگری خوبی داشته باشه...ولی به نظر من همه نقششون رو تو این فیلم عالی بازی کردن....از اون دختر کوچیکه(سمیه) بگیرین تا خوده پیرمرده همشون تو نقش خودشون بودن و کلا بگم که هیچ ضعفی توی قسمت بازیگری نداشت....
تصویر برداریشم که احتمالا می دونید جایزه ی بهترین تصویر برداریو از جشنواره ی کمرا ایمیج لهستان دریافت کرد...صدابرداری خوبیم داشت که تو جشنواره ی وطنی(فجر) جایزه برده....و خوب البته فیلم نامش خیلی قوی بود بازم میگم موضوع ساده ای داشت اما چون همه چیزش قوی بود فیلمم قوی کرده بود و به عنوان بهترین فیلم نامه تو جشنواره ی دوربان آفریقای جنوبی، جامعه ی منتقدین نیویورک،انجمن ملی منتقدان فیلم،انجمن منتقدان فیلم لس آنجلس،جوایز حلقه ای منتقدان لندن،جوایز فیلم آسیا،منتقدان ایندی وایر هند و البته جشنواره ی فجر و جشن خانه سینما انتخاب شده و در ضمن همین چن روز پیشم خبرش رسید که غیر از بهترین فیلم تو بخش بهترین فیلم نامه هم نامزد اسکار شده...
البته این یه بخش خیلی کوچیکی از جایزه هاش بود که من گفتم، این فیلم تو جشنواره های مختلف آمریکا،استرالیا،کشورای اروپایی،کانادا،انگلیس،کشورای آسیایی و ....جایزه برده و این یه افتخار خیلی بزرگ به حساب میاد،حتی اگه گلدن گلوب رو نمیبرد،حتی اگه اسکارو نبره بازم خوشحالیم که برای اولین بار کشور ما تو جشنواره های بین المللی شرکت کرده و این هم از برکت وجود فرهادی و فیلمش بوده...
و البته انقد حرف زدم از خود فیلم یادم رفت بگم.....
من یکی اون صحنه ی تیتراژ رو دوست داشتم که این فتو های شناسنامه رو نشون میداد و یکی دیگه اون قسمتی رو که پدربزرگ ترمه از تخت افتاده بود پایین و نادر به ترمه گفت آب بیار،ترمه رفت تو آشپزخونه که آب بیاره اما یخچال آب نداشت به نظرم اون صحنه ی کوتاه و ساده یه تشبیه عالی از ناکامی و به نتیجه نرسیدنه راجع به همین صحنه هم نقد های مختلفی تو مطبوعات نوشته بودن وتحسینش کرده بودن....و البته قسمتای قشنگ دیگه ای هم داشت مثلا اون صحنه ای که 4 نفره دارن باهم فوتبال دستی بازی میکنن یا اون صحنه ای که نادر به ترمه میگه بنزین بزن و.....
خیلیا میگن که چقد بزرگش میکنین و خیلی از جایزه هایی که گرفته به حقش نبوده و .... که راجع به اینا ما نمی تونیم اظهار نظر کنیم....ما نه منتقدیم نه کارگردان نه بازیگر ، ما یه تعداد دانش آموز یا دانش جوییم که جم شدیم و داریم راجع به یه فیلم حرف میزنیم،نه داوری میکنیم،نه اظهار نظر و نه به کسی هم جایزه میدیم.
الان باید از روی حس عاطفیم آرزو کنم که اسکار رو هم بگیره،اما من میگم هر فیلمی که حقشه این جایزه رو دریافت کنه ،تا این جای کارهم با همین 65 جایزه خیلی خوب پیش اومده و به جرئت میگم اولین فیلم ایرانیه که به چنین درجاتی رسیده.

راستش فک نمیکنم اکثر افرادی که اینجا باشد اونقد از سینما بدونن که بتونن بگن جدایی نادر از سیمین لایق گلدن گلاب اسکار بود یا نه ...
ولی فکر نمیکنم کشورا هایی مثل کرواسی فیلم رو به دلیل سیاسی بهترین فیلم جشنواره پولا رو به اصصغر فرهادی داده باشن یا افریقای جنوبی بهترین فیلم نامه یا ارمنستان به دلایل سیاسی زرد الوی طلایی بهترین فیلمو به اصغر داده باشه یا مردم امستردام ! بعه دلایل سیاسی این بهترین فیلم انتخابیشون بوده باشه یا سیدنی یا سن پترزپورگ یا ونکوور ... یا خیلی جاهای دیگه .
از طرفی درباره ی سیاه نمایی این فیلم حقیقت بود ولی خیلی بدتر از این تو اکثر کشورا علیه ایران تبلیغ میشه از طرفی این نشون داد اسلام یعنی راستگویی ! این یعنی هویت ! چیزی که با اسم تروریست یا چیزای دیگه نابودش کردن

سلام دوستان این فیلم بسیار زیباست بعضی جاها یه کم سوتی داره ولی کلن عالیه!!!!!!خیلی با احساسه

جا داره یه نکته رو بگم، در رابطه با یکی از بازیگرای این فیلم، علی اصغر شهبازی:

ali%20asghar.jpg

باید بگم ایشون هیچ مشکلی ندارند و تمام اون لرزش ها و نقش ها از بابت بازی معرکه ی ایشون بوده.

خب من با تاخیر خیلی زیادی ( دیروز پریروز ) فیلم ُ دیدم

منم مث خعلی از بچه ها نقاد نیستم،خصوصن نقد همچی فیلمی .

اما در ادامه حرف دوستان اضافه می کنم نظراتمو :

برجسته ترین نقطه قوت فیلم ، از نظر من ،واقعی بودنش بود . اصن هیچ چیز ، هیچ چیز ساختگی نبود ،

بجز اون صحنه که سیمین بعد از خدمتکاره از خونه بیرون رفت ُ تونس با ماشین پیداش کنه ، که اونم خیلی نمی زد تو ذوق ،

چون فاصله خروج اینا از خونه با هم خعلی فرق نداش

ولی فیلمبرداری ، اون بخشی که اول فیلم می داد ، از دادگاه بیرون می اومدن فک می کنم ؛ که به صحنه بعد که چن تا کارگر داشتن

وسایل سیمین ُ پایین می بردن وصل می شد ، دوربین یه تکونای الکی ( ِ کمی ) خورد که قشنگ نبود که البته چن ثانیم نبود بیشتر .

در کل جدایی نادر از سیمین ، بنظر من، قصه رو می گفت ُ تماشاگر ُ می ذاش بحال خودش . می ذاش بحال خودش ، که به این برسه ،

که هر آدم تشکیل شده از یک باور ،که برای به اون معتقد موندن یه اراده ای داره ، سخت ( راضیه ) یا ضعیف ( نمی شه کاملن گفت سیمین )

میگه آدمی هست که حاضره همه زندگیش ُ ، زندگی ای که دوسش داره رو ، بگیرن ازش ، اما باورشو نع :|

به نظر منم خیلی جالب بود >:D<
اون صحنه که نادر داشت تو حموم باباشو می شست و گریه می کرد خیلی جالب بود .
یا اونجایی که نادر به ترمه گفت برو پولتو پس بگیر خیلی قشنگ معنی دفاع از حق رو نشون میداد
ولی کلن همه زنای این فیلم یه جورایی ترسو بودن ( سیمین ، معلم ترمه ، راضیه )
نسبت به درباره الی خیلی قشنگ تر بود :x

در کل که من از این نوع فیلما خوشم نمیاد ولی واقعا از این فیلم خوشم اومد!
من بعضی نکاتی که کسی هنوز به اونا اشاره نکرده اشاره میکنم!
1)نحوه ی تربیت و رفتاری نادر که با بچش داشت خیلی جالب بود! اول از همه تو صحنه ی پمپ بنزین بهش یاد داد که همیشه از حقش دفاع کنه حتی اگه خلاف عرف جامعه باشه بعدش تو خونه همون صحنه ای که مترادف میپرسیده بهش یاد داد که چیزای درست رو یاد بگیره نه چیزای چرت و پرتی که اکثریت میخوان بعدش در مورد شخصیت دهی به دخترش اونجا که میگه "اگه تو فکر میکنی من مقصرم برو به مامانت بگو بیاد بالا بریم پولو بهشون بدیم"(مطمئن نیستم درست دیلوگو نوشتم یا نه) و در آخر که میاد اجازه بده دختره خودش مسیر زندگیشو انتخاب کنه واقعا تحسین برانگیزه و خیلی جاهای دیگه....
2)راضیه (زن حجت یادم رفته اسمش ولی فکر کنم همینه) جالب بود! کسی که بنا به هیچ دلیلی دروغ نگفت چون غلط بود نمیگم گناه میگم غلط و اون اینو نشون داد که هنوز کسایی هستن که وقتی چیزی غلطه در برابرش وایستن
3)معلمه هم خیلی جالب بود بعد که فهمید اشتباهی به پلیس گفته نگفت ول کن نگفت این دختره دانش آموزمو من میرم خونشون ول کن! رفت و توضیح داد
و.... خیلی چیزای دیگه به جرئت میتونم بگه یکی از بهترین فیلمایی ایرانی بود که تا حالا دیدم میتونم حتی بگا از خیلی خارجیا بهتر بود

وضعیت
موضوع بسته شده است.
Back
بالا