چگونه المپیاد بخوانیم؟

Mozartine

کاربر حرفه‌ای
پاسخ : چگونه المپیاد بخوانیم؟

والا من از همون اول مشکل داشتم با این سوالای "چند ساعت باید خوند" یا "چه جوری باید خوند" . چون توی المپیاد درسته که خوندن رفرنس های زیاد تاثیر مثبت بالاخره داره ولی واقعا تضمین کننده نیست, هرکسی خودش میتونه بفهمه خودشو چطوری میتونه بکشه بالاتر. حتی برای یه نفر توی زمان های متفاوت هم این چیز ثابتی نیست کاملا انفرادیه.

صرفا شاید بشه یه سری اصل مشخص کرد که با اطمینان از انجام شدن اونا طرف بتونه بگه آقا من این تکست بوکو خوندم یا به فلان کتاب مسئله مسلطم..اینا یه چند تاش میتونه باشه که الان به ذهنم رسید:

(برای تکست)
•در درجه اول باید حس کنین که میفهمین و دارین دنبالش میکنین

•اینکه همین طور که به عمق مطلب نزدیک میشه هی شوق و دوقتون بیشتر شه و انگار دارین یه سریال جنایی دنبال میکنین لحظه به لحظه با خودتون فک کنین که مثن "من این معادله ها رو دارم..به چیا میتونم برسم ؟" اگه دیدین شوق ندارین و صرفا یه مبحثه حتی الامکان اگه حیاتی نیس برین که کار دیگه بکنین.

•این حالت ایده آله و خب برای وقتی که سواد کافی رو داشته باشه طرف و همچنین فکر تربیت شده باشه[nb]دیدم یه بچه ها گفته بود به چیزای اضافه فکر میکنه که مد نظر طراح نبوده, هرچقدر سواد و تجربه بیشتر شه روند فکر منطقی تر و ساده تر میشه و سیستم ها ریاضی وار تر میان تو ذهن آدم و درگیر توضیف اولیه سیستم به این صورت نمیشین.[/nb]ممکنه. طرف میتونه با خوندن متن فارسی یا انگلیسیش خودش معادله نویسیو شروع کنه و هر از گاهی یه نگاه به کتاب بنویسه واسه چک کردن سیر کلیش..که اگه بتونین به اون معادله مد نظر کتاب برسین اینقد خوشحال میشین حد نداره

•علنن اینکه یه مبحث "خونده شده باشه" بیفایدس .. باید شعورش رو به دست آورده باشیم و بتونیم تحلیلش کنیم که این ینی اگه تو مسئله بش برخوردیم خوف نکنیم قشنگ بنویسیمش.

(مسئله)
•اول از همه باید مطمئن باشین که مسئله ای که میرین سراغش مناسب درک و سوادتون باشه و به همون نسبت که دادن مسئله سطح بالا به تازه کار روحیشو خراب میکنه دادن مسئله ساده هم به سطح بالا یارو رو خراب میکنه .

•ممکنه اول هیچ ایده ای نداشته باشین ولی -5 تا معادله مرتبط به ذهنتون برسه بهش ور برین به جواب برسین..خودتون رو محدود نکنین که "من همش باید ایده های خفن بزنم تا مسئله حل شه" و یا برعکس هیچ وقت به یه راه حل کلی و مشخص تکیه نکنین.

•خوب نوشتن ممکنه یه چیزی به نظر برسه که مثلا "بابا سر مرحله 2 درس مینویسم دیگه" ولی این هم نظم فکری میده هم دیدن معادلات مرتب بقل هم ممکنه یا راه جدید به ذهنتون برسونه و هم اینکه درصد سوتی میاد پایین.

•در زمینه گرفتن و خوندن حل المسائل, به نظر من حتی الامکان بهش فکر هم نکنین ولی خب بالاخره اگه واقعا حل نشد و معلم هم دمه دست نبود کاره دیگه نمیشه کرد..علاوه بر اون کسی که هنوز با تکنیک های یه بخش آشنا نشده و فرصتشم نداره که خودش بهشون برسه(وقتش کمه مثلا چون دیر شروع کرده) شاید چاره دیگه نباشه که به مجرد حل نشدن بره تکنیکش رو اگه وجود داره بخونه.

توی حرفایی که بالا زدم به این اشاره کردم که تکست و مسئله حتما باید مناسب باشه. حالا سوال اینجاست که از کجا بفهمیم که الان چی مناسبه ؟ تا کی هی بریم اینور اونور از طلاها بپرسیم ؟ خودکفایی خوبه :D

(تکست)
1-پیش نیاز هاش رو مسلط باشین بهش. (مثال فیزیکی: ماریون مکانیک دورانی و مثلا دونستن لختی دورانی و توانایی محاسبشو از خوانندش انتظار داره که بلد باشه ولی کلپنر میاد اینو یاد میده)

2-توی مدت زمان معمولی و نه اونقد به سختی بتونین دنبال کنین کتابو.

3-اگه مسئله هایی داره آخر هر فصل بتونین با یه مقدار فکر کردن حلش کنین (با توجه به اینکه اونقد مسئله های تکست بوک ها سخت نیست و ایده نمیخواد)

4-دیگه بیشتر از 50% کتاب براتون تکراری یا پیش پا افتاده نباشه , اگه هست برین که لول سخت ترشو بخونین

5-به اینم توجه کنین که از برنامه ی کلیتون دور نشین و تا موعد مقرر اون کارای مشخص شده رو بتونین بکنین که ضربه نخورین

(مسئله)
1-در درجه اول سواد کافیشو داشته باشین..البته ممکنه سوالی باشه که در ظاهر فلان چیزو بخواد ولی با کلی فکر کردن جور دیگه حل شه ولی بیش از حد متعصب نباشین و وقت نزارین روی سوال

2-درمقابل مورد بالا, زیاده از حد براتون آسون نباشه , ینی اگه راه مسئله ای تا آخر بلافاصله اومد توی ذهنتون و ریاضی یا معادلات خفن هم نداشت اگر که قصدتون تمرین بیشتر نیست بیخودی حل نکنین.

3-نمیگم حتما باید درک و شعور یه سوالو داشته باشین چون این درک و اینا اصلا موقع سر و کله زدن با سوال بدست میاد, هرچند بازم تکرار میکنم بیخودی جو گیر نشین با سواد هالیدی بشینین سر سوالای امتحانای فاینال دوره 10 بگین میخوام شعورم بره بالا !

4- از نظر بازه ی زمانی که توش هستید..مثلا دم مرحله 1 حل کردن زیاد سوال دوره کار بیخودیه هرچند مرحله 1اتون فول باشه.

5-ترجیحا سوالایی رو برین سراغش که جای بحث کردن و بسط دادن داشته باشن به قولی سوال جون دار باشه و مثلا یه هدف خاصی رو دنبال کنه. باید بتونین همه جور سوالیو حل کنین ولی نباید سراغ همه جورش برین!

اینا چیزایی بود که نظرمو جلب کرد البته شاید به درد یه المپیادایی مثل زیست و خصوصا شیمی نخوره..

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
2000
رشته دانشگاه
فیزیک

اهم :D
خب ادامه میدیم !

قسمت دوم : فیزیک تئوری

قسمت های Bold شده اجبارین !

که خود دو بخشه : 1- مطالعه 2-حل تمرین

مطالعه :

a- مکانیک : این مهم ترین مبحث المپیاد فیزیکه. منابع زیر برای این مبحث :

فیزیک هالیدی جلد 1 : متن کامل خوانده شود ولی نیاز نیست خیلی رو متن وقت بذارید.

آشنایی با مکانیک کلپنر : سال دوم بخونیدش
فصل 1 : مطالعه به طور کامل ... به خصوص مختصات قطبی و روابط سرعت و شتاب در اون ها بسیار مهمه + سری تیلور
فصل 2 : مطالعه به طور کامل و تسلط کامل روی همه ی مثال ها...
فصل 3 : مطالعه به طور کامل و تسلط کامل.
فصل 4 : مطالعه به صورت کامل به خصوص مباحث پایداری و نوسان.

چهار فصل بالا بسیار مهم هستن و باید نابودشون کنید! کلپنر تا این جا مقدار لازم و کافیه.
فصل 5 : لزومی نداره درگیر ریاضیاتش بشید ... یه مرور کلی داشته باشید کافیه.
فصل 6 : خوندنش بسیار مفیده ولی اجباری نیست.
فصل 7 : زیاد به کارتون نمیاد ... تو المپیاد تا الآن خیلی کم ازش سوال دادن ولی مبحث جالبیه ... اگه خواستین بخونید بعد از خوندن مباحث اصلی بخونید و زیاد اولویت نداره.
فصل 8 : خوبه بخونیدش و واقعا" به کارتون میاد. البته بدون خوندنش هم حتی میشه طلا شد!
فصل 9 : بیشتر به درد نجومیا میخوره ولی جالبه !
فصل 10 : یه کلیاتی ازش بلد باشید بد نیست.
فصل 11 و ... : تو المپیاد به کار نمیاد ولی اگه علاقه دارید ...

تقریب و اختلال در مکانیک : این کتاب برای دوره 40 نفر بدردتون میخوره و برای نوسان ها هم بسیار مفیده. البته روش کتاب حل تمرینیه. فقط فصل 1 و 2 درس داده یه مقدار. سال سوم بخونید.
فصل 1 : بخونید چون اگه نخونید فصل های بعد به مشکل میخورید.
فصل 2 : مثل بالایی
فصل 3 : مهم و حتما" خونده بشه.
فصل 4 : خیلی مهم و خورده بشه.
فصل 5 : مثل بالایی

بقیه ی فصل ها به جز آخری مهمه. البته آخری هم مفیده ولی در اولویت نیست.

منابع بالا تا آخر دوره چهل جواب میده. یه سری منابع هست که بدون وارد شدن به جزئیات میگم :
مکانیک تحلیلی فاولز : کتاب خوبیه... اگه وقت داشتید بخونید.
دینامیک ذرات و سیستم ها ماریون : اینم کتاب خوبیه ولی باید ریاضی رو یه مقدار قوی کنید. مکانیک لاگرانژی به بهترین شکل گفته شده. برای ارتعاشات جفت شده هم عالیه! یه پیوست در مورد معادلات دیفرانسیل داره که اگه حال بویس خوندن ندارید اونو بخونید.
مکانیک سایمون : مسئله های خوبی داره ولی متنش جالب نیست.

b- الکترومغناطیس :

فیزیک هالیدی جلد 3 : همشو به جز ماکسول بخونید.

آشنایی با الکترودینامیک گریفیتث : منبع زیبا و مهم ! سال سوم بخونید.
فصل 1 : مهمه و بخونیدش. دلتای دیراک رو نمیخود خیلی برید تو بحرش !
فصل 2 : صفحه به صفحه و خط به خط خونده بشه و بسیار بسیار مهمه.
فصل 3 : کل فصل به جز جداسازی متغییر ها رو بخونید و اینم بسیار بسیار مهمه
فصل 4 : باید خونده بشه ولی از اولویت کمتری نسبت به فصل های قبل برخورداره.

بقیه ی فصل ها لازم نیست بخونید ولی اگه خواستید بخونید فصل 5 خوبه.

تا این جا برای دوره 40 کافیه. کتاب های زیر هم هست :

الکتریسیته و مغناطیس نایفه : مثال های زیادی داره و توصیه ی من تسلط به مثال هاست بیشتر!

c-ترمودینامیک و سیالات و موج : الفبای حرارت و سیالات کافیه و همشو بخونید. و برای موج هالیدی 2 رو بخونید.

d-نور : نورشناسی هندسی فاطمی کافیه.

حل تمرین :

هالیدی 1 و 3 : مسائل کامل حل بشه و تمارین به تشخیص خودتون.

کلپنر : مسائل 4 فصل اول کامل حل بشه.

تقریب و اختلال : مسائل رو باید کامل حل کنید (یه طلایی میگفت من دوتاشونو نمیتونم حل کنم! پس نگران سختی نباشید)

گریفیتث : مسائل 4 فصل اول همش حل بشه به جز اونایی که به جداسازی متغییر ها مربوط میشه.

الفبای حرارت و سیالات : مسائل کامل حل بشه.

نورشناسی هندسی : مسئله هاش چرنده ! مسئله های المپیاد های سال های پیش و مسائل کتاب الفبای نور هندسی خوبه.

آزمون های مرحله اول نزدیک مرحله اول و همچنین مرحله دوم نزدیک مرحله دو.

آزمون های تابستانی المپیاد فیزیک : سال 76 تا 90 .

ایرودوف : جلد 1 و جلد 2.

اپتیتود : سوالاش ایده و دید خوبی میده ولی اجباری در کار نیست.

یه سری کتاب مثل "A guide to physics problems" و مسائل شیکاگو که کمی مسائلش سنگین تره اینم لینکش :

شیکاگو : http://bluedownload.persiangig.com/Cronin%20J.A.,%20Greenberg%20D.F.,%20Telegdi%20V.L.%20University%20of%20Chicago%20graduate%20problems%20in%20physics.djvu

و مسائل دوره ده نفر .

• شروع کننده موضوع

sogand1374

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تبریز

دوستان خیلی ممنون از زحمات و نظرهاتون :)
ولی زیاد روی یک المپیاد خاص تمرکز نشه.همون طور که تو پست اول اشاره شد هدف بیشتر روند کلّی هست.:)
با تشکّر :)

البرت

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
ایت الله خامنه ای
شهر
سیرجان
مدال المپیاد
داشتم میخوندم دیدم هیچی نمیشم ولش کردم

اقا حسین یه زحمتی نمی کشی؟
میتونی ینا رو تو المپ فیزیک بنویسی؟
اخه احتمالا اینارو (به دلیل تخصصی بودن پاک میکنن )
ممنون

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
2000
رشته دانشگاه
فیزیک

نه پاک نمیکنن ...

اسم تاپیک چگونه المپیاد فیزیک بخوانیمه.

• شروع کننده موضوع

sogand1374

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تبریز

پاک نمیشن :) دونت وُری :D :-"
اسم تاپیک هم چگونه المپیاد بخوانیم هس. :)
به پست اول تاپیک توجه بشه لطفن.

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
2000
رشته دانشگاه
فیزیک

به نقل از DIFFERENT :
پاک نمیشن :) دونت وُری :D :-"
اسم تاپیک هم چگونه المپیاد بخوانیم هس. :)
به پست اول تاپیک توجه بشه لطفن.

اوه اوه ! ببخشید !

اون "فیزیک" اشتباه لُپّی بود .

کلا" اینقدر فیزیک فیزیک کردم که اون جا هم یه فیزیک یهو سبز شد.

Inside

کاربر نیمه‌فعال

ميشه دوستان و3 المپياد اي ديگه هم بنويسن؟منبعي چيزي ...

البرت

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
ایت الله خامنه ای
شهر
سیرجان
مدال المپیاد
داشتم میخوندم دیدم هیچی نمیشم ولش کردم

اگه اطلاعات دقیق می خواین برو تو المپ مورد نظرت
این جا ردباره ی روند کلی بحث میشه

fateme.n

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
نجفآباد
سال فارغ التحصیلی
1394
رشته دانشگاه
کامپیوتر

من که تصمیم گرفتم فقط بخونم تا ببینم چی میشه ولی خیلی میترسم
واقعا اگه به نتیجه نرسم
میخوام کامپیوتر بخونم

happiestchemist

ملکه ی شیشه ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
4d
سال فارغ التحصیلی
1390
مدال المپیاد
دارم.
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
داروسازی

به نقل از ssasadegi :
من وقتي كه رو سوالا فكر مي كنم انقدر به بهرش ميرم كه به تناقض ميخورم . به يك شرايطي از سوال دست پيدا مي كنم كه حتي خود طراح سوال هم بهش فكر نكرده و اين باعث ميشه كه راحت ترين سوال جوابش برام ميشه يه غول . اينو چيكارش كنم . نميتونم كه جلوئ ذهنم رو بگيرم زياد تو بهرش نره!!
به نظر من شما حالتی رو دارید که من قبل از المپیاد داشتم و اصلا همیشه همه ی حالت ها میومد تو ذهنم و نمیتونستم حل کنم سواو.مهم اینه که بدونی این حالت هایی که میگی هر کدوم چند درصد مهمه؟اهمیتش چقدره.. این حل شدنیه ولی همت میخواد!
فلج ذهن یعنی چیییی؟؟؟ها؟؟؟ بیکاریااا..
بزار یه مثال بزنم.
مثلا سوال گفته گرمای فلان چیزو حساب کن من میگفتم اگه مقدار نشت انرژی انقده بالابود که دما پخش میشد چی؟؟..
یا مثلا طرف میگفت f=ma یا k=1/2mv2 من هیچ وقت حتی فرمول هارو نمیتونستم قبول کنم همیشه تو ذهنم یه چیزی بود که میگفت فرمول های طبیعت به این راحتی نیستن که مثلا اینو تو اون ضرب کنی میشه این که یه پارامتر طبیعی دیگست..تو فکرم حتی دلیل هم داشتم که چرا.
درست گفتم؟اگه شما هم این جوری هستی راه حل این مشکل این که کامل یاد بگیری.مثلا همین فرمول های فیزیکو من وقتی تونستم بفهمم که یه معلممون گفت ببین..این این جا یه بسط خیلی بزرگ داره که تو شرایط محیطی خاص ما در اندازه هایی که ما باهاش سرکار داریم اون یکی ها تقریبا صفرند..مشکل من این بود که فکر کیکردم باید با فرمول های کامل کار کرد همیشه اما وقتی بدونی برای هر چیزی چقدر قطعیت نیازه و مثلا ثابت ها در چه حدودی هستند مشکلت حله..برای من همه چی ناملموس بود تا وقتی یه تعداد سوال عددی با اعداد واقعی و فرمول های دقیق رو حل نکردم بعدش هم همون مسائل رو با تقریب حل میکنی میفهمی عدد همونه.مثلا یه سری سوالا هست تو شیمی فرمول هارو کامل کامل بدون صرف نظر داده اعداد تجربی رو هم با دقت خیلی بالا داده گفته حساب کن.حساب میکنی میبینی با اونی که همیشه حل میکردی خیلی نزدیکه و تقریب زدن فقط کارو راحت میکنه و جوابو غلط نمیکنه.
در واقع نیاز داری بدونی این فکر هایی که میکنی همش درسته(اگه درست باشه!) ولی تاثیر گذاریش تو اون مورد با اون شرایط و اعداد انقده کمه که تقزیبا هیچیه.مثلا رسانایی گرمایی ظرف ها اون قدر بالا نیست که همه گرمارو عبور بدن هرچند که رسانایی دارند..اما صرف نظر ما درسته .
این درست و غلط رو تشخیص دادن هم با حل چند تا سوال از نوعی که گفتم حل میشه

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
2000
رشته دانشگاه
فیزیک

به نقل از M A S U M E :
فلج ذهن یعنی چیییی؟؟؟ها؟؟؟ بیکاریااا..

نمیدونم چرا چن وخته همه گیر دادن به من ؟

منظورم این بود که گند بزنه به فکرش !

یعنی مخشو المپیادی بکنه ...

یعنی خودشو تبدیل کنه به ماشین حل مسئله ...

خلاقیتی خارج از حل مسئله نداشته باشه !

متأسفانه وضع المپیادی فعلا" اینطوریه تو ایران...

• شروع کننده موضوع

sogand1374

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تبریز

خُب به نظرم خوندن المپیاد فلج کردن ذهن نیست.بلکه باز کردن و وسیع تر کردنش هست.
یه مسئله ای که هس تو خوندن المپیاد داشتن اعتماد به نفس هس
المپیادی باید اعتماد به نفس داشته باشه.البته نه کاذب.
به نظرم این اعتماد به نفس حداقل توی شیمی با حل مسئله ی زیاد به قول خودم :-" با خفن شدن :-" به دست میاد.اگر اینجوری باشه اون مشکلی که گفتین هی ذهنتون یه جوری میشه :-" حل میشه از نظر من.
یَنی با خودت میگی من این همه خوندم زحمت کشیدم خفن :-" شدم :D پس شک نمیکنم و بلد هستم و همین هس که میگم. :D

ssasadegi

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مراغه(آذربايجان شرقي)
دانشگاه
تبریز
رشته دانشگاه
پزشکی

ولي گاهي وقت ها حلاجي كردن مباحثم خوبه شايد درد سرساز باشه كه هست اما در كل بدكم نيست .

happiestchemist

ملکه ی شیشه ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
4d
سال فارغ التحصیلی
1390
مدال المپیاد
دارم.
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
داروسازی

فکر کنم قبلی زیادی طولانی شد..یه بار دیگه میگم.از این سوالایی که ته بعضی فصل های رفرنس های شیمی حل کنید.مثلا گفته فشار بخار آب رو در ظرفی به حجم 10 .23421 سانتی متر معکعب که در دقیقا10 سیسی آب ریخته ایم حساب کنید اگر دمای محیط فلان باشد و دمای داخل فلان باشد.فرمول فشار بخار فلان باشد و کلا همه چی رو بدون تقریب گفته..یه مسئله رو بدن هیچ گونه تقریب حل میکنی بعد با تقریبی که همیشه تو کتاب های دم دست نوشته شده حل میکنی که اصلا نصف داده هارو نمیخواد.بعد فکر میکنی که چرا؟ بعد این از این به بعد این سوال رو دیدی میدونی چرا همین راه همیشگی درسته ..اگه از اینا زیاد حل کنی دیگه همه جور سوالی رو میتونی بفهمی که مهم ترین عامل موثر چی هست و بقیه راه ها انحرافی اند..

یه مثال..مثلا تو شیمی آلی یه ظرف واکنش داریم. یه سری واکنش دهنده میریزیم توش. بعد هرچیزی میشه توقع داشت.هر چیزی..اما یه واکنش واکنش اصلیه و اونو باید پیدا کنی..

raha mnc

کاربر جدید
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امین
شهر
اصفهان

خوب من کلی می ترسم راستی فقط جلد1و3 کافیه اگه از همین تابستون شروع کنم میر سم تموم کنم؟راستی دوما مرحله دوم شو اگه قبول شدن می تونن برن دوره؟

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
2000
رشته دانشگاه
فیزیک

به نقل از raha mnc :
خوب من کلی می ترسم راستی فقط جلد1و3 کافیه اگه از همین تابستون شروع کنم میر سم تموم کنم؟راستی دوما مرحله دوم شو اگه قبول شدن می تونن برن دوره؟

کدوم المپیاد ؟

منظورتون فیزیکه ؟

آره دوما میتونن برن .

happiestchemist

ملکه ی شیشه ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
4d
سال فارغ التحصیلی
1390
مدال المپیاد
دارم.
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
داروسازی

به نقل از M A S U M E :
فکر کنم قبلی زیادی طولانی شد..یه بار دیگه میگم.از این سوالایی که ته بعضی فصل های رفرنس های شیمی حل کنید.مثلا گفته فشار بخار آب رو در ظرفی به حجم 10 .23421 سانتی متر معکعب که در دقیقا10 سیسی آب ریخته ایم حساب کنید اگر دمای محیط فلان باشد و دمای داخل فلان باشد.فرمول فشار بخار فلان باشد و کلا همه چی رو بدون تقریب گفته..یه مسئله رو بدن هیچ گونه تقریب حل میکنی بعد با تقریبی که همیشه تو کتاب های دم دست نوشته شده حل میکنی که اصلا نصف داده هارو نمیخواد.بعد فکر میکنی که چرا؟ بعد این از این به بعد این سوال رو دیدی میدونی چرا همین راه همیشگی درسته ..اگه از اینا زیاد حل کنی دیگه همه جور سوالی رو میتونی بفهمی که مهم ترین عامل موثر چی هست و بقیه راه ها انحرافی اند..

یه مثال..مثلا تو شیمی آلی یه ظرف واکنش داریم. یه سری واکنش دهنده میریزیم توش. بعد هرچیزی میشه توقع داشت.هر چیزی..اما یه واکنش واکنش اصلیه و اونو باید پیدا کنی..
خوب یکی یه چیز بگه..مشکلت همینه بود که گفتم؟

• شروع کننده موضوع

sogand1374

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تبریز

خُب برای اینکه به بحث جهت بدیم المپیاد یک قسمتش مرحله ی اول هس
یک قسمتش مرحله دو و در نهایت مرحله ی سوم و دوره
به نظر من مهم ترین بخش مرحله ی دو هس
بودن کساییکه درس های دوره رُ خورده بودن.ولی از سد مرحله دو نتونسن عبور کنن
برای مرحله د؟و چه باید کرد؟؟؟
:-<

نام مرکز سمپاد
.
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
2000
رشته دانشگاه
فیزیک

مرحله دوی هر رشته فرق داره ...

تو یه رشته باید مرحله دوم حل کرد مثل فیزیک...

تو یه رشته باید سوالایی در سطح خاص حل کرد مثل ریاضی

و ...

بالا