پاسخ : مشکلات کنکوریهای ۹۲
به نقل از ghezi :
یکی میشه راجع به خلاصه نویسی راهنمایی کنه؟ :-s
من صحبت هایی که واسه کنکوری های 91 ای رو که پشتیبانا گفته بودن واستون میزارم :
آقای چوپان فرموده بودن :
خب من چون دیر وارد بحث شدم نتونستم کامل بخونم نظرای همه رو .
ولی در مورد خلاصه نویسی یه مطلب جالبی بود مال یکی از دوستام که از وبلاگش نقل میکنم.
من خودم هم تقریبن خلاصه نویسی به این معنا که در ادامه میاد نکردم. چون نظم درست حسابی نداشتم و اگر هم چیزی موقع درس خوندن یادداشت میکردم بعدن نمیخوندمش ، یا همون بعد مطالعه مینداختم سطل آشغال یا الکی نگه میداشتم که
بعدن بخونم. ولی به خودتون بستگی داره.
"خلاصه نويسي(ابزار ها و روش ها)
بحث مون رو پيرامون اين مطالب دنبال مي كنيم:
1_خالصه نويسي يعني چي؟
2_خلاصه نويسي به چه دردي مي خوره؟
3_آيا همه بايد حتما خلاصه نويسي انجام بدند؟
تو بخش ادامه مطلب يه سري توضيحاتي نوشته م كه به طور غير مستقسم جواب اين سوالا رو ميده.
بعضي ها نسيه درس خوندن رو با خلاصه نويسي اشتباه مي گيرن.مي بيني تموم مطالبي كه داوطلب بايد بلد باشه نوشته تو خلاصه هاش كه تو يه فرصت مناسب!!!!! ياد بگيره.بعد ها مياد و مي خونه و ياد نمي گيره خوب اينكه نشد! پس شما وقتي داريد خلاصه مي نويسيد با مطلب در گير بشيد و در حين نوشتن خلاصه همزمان اون رو ياد بگيريد.
تا مطلبي رو ياد نگرفتيد اون رو وارد خلاصه هاتون نكنيد
كار دستتون مي ده.
ب)
[size=10pt]مشق ننويسيد[/size]:
گاهي مي بينيم حجم خلاصه هاي داوطلب بيشتر از حجم كتاب شده!!!!! 1000 صفحه خلاصه. يه هفته مونده به كنكور مياد خلاصه هاش رو بخونه مي بينه خيلي زيادن بي خيال مي شه!!! و نمي خونه.اون وقت اون همه زحمتي كه در طول سال براي نوشتن اين خلاصه ها وقت گذاشته بود بر باد ميره!خلاصه هاتون رو دقيقا از روي جملات كتاب ننويسيد سعي كنيد اول مطلب رو كاملا بفهميد بعدش با جملات خلاصه تر و به زبون خودتون بنويسيدش.
به جون خودم خالصه نويسي با مشق نويسي فرق داره.
ج)
خلاصه نويسي از اركان كنكور نيست!!!
گاهي اصلا خلاصه نويسي لازم نيست!!! من خودم خلاصه نويسي نكردم و هيچ اتفاقي نيفتاد!!! خلاصه نويسي براي اينه كه تو زمان هاي مرور بتونيم مطالب رو مرور كنيم و وقت كم نياريم.من عادت كرده بودم كه به جاي خلاصه نويسي از روي كتاب خيلي سريع مرور كنم.(مثلا كل ديني 3 رو تو 4 ساعت مرور مي كردم)به نظر خودم اگه مي تونيد با اين سرعت مرور كنيد ديگه خالصه نويسي لازم نيست(البته به نظر من)
به خلاصه نويسي به عنوان يه كار با كلاس نگاه نكنيد!!!!
اگه لازم نيست اصلا خلاصه نكنيد!
د)
خلاصه نويسي با نكته برداري فرق داره:
گاهي مياييم و تو خالصه هامون كلي نكته حفظي و نكته ريزه ميزه مي نويسيم كه مبادا اينا يادمون ميره.اين كار نكته برداريه كه به نظر من خيلي به درد نمي خوره.بهتره شما ياد بگيريد كه نكته ها رو از روي كتاب سريعتر مرور كنيد تا اين كه اونا رو يه جا جمع آوري كنيد چون نزديكي هاي كنكور اصلا وقت نمي شه كه اين نكات جمع آوري شده رو بخونيد.
خواهشا اول خلاصه نويسي ياد بگيريد بعد خلاصه نويسي كنيد.!!
هـ)
هر درسي رو خلاصه نويسي نكنيد:
بعضي درس ها مثل ديني و بيشتر قسمت هاي ادبيات اصلا خلاصه نويسي نمي خواد در مورد بقيه درس ها هم لازم نيست همه قسمت ها رو خلاصه نويسي كنيد (كلا به نظر من قسمت هاي حفظي خلاصه نويسي نمي خواد)
جان كلام اينكه يا خلاصه نويسي ياد بگيريد و خلاصه نويسي كنيد
يا اصلا سراغ خلاصه نويسي نكنيد.
براي ياد گرفتن كامل خلاصه نويسي به مقاله" آيا تا كنون سوار قطار شده ايد؟" تو آخر كتاب هاي شيمي مبتكران مراجعه كنيد
خانوم مهســـــــا فرموده بودن :
موقع جمعبندی خلاصه هاتون اگر یه جا کنار هم باشه و پخش و پلا نباشه خیلی خیلی خیلی به نظام مند شدن ذهنتون کمک میکنه!
من کل 2سالو توی 2 تا دفترچه یادداشت خلاصه کرده بودم.همه ش هم رنگی رنگی
البته برای تاریخ ادبیات خلاصه نویسی نداشتم و کتاب تاریخ ادبیات کلک معلمو که همه چیو خلاصه کرده میخوندم.برای دینی هم کتابامو میخوند با حاضیه های کنارش.
واسه من بسیار بسیار مفید بود خلاصه نویسی شیمی. حالا باز برای هرکسی میتونه متفاوت باشه البته.
راستش برای ریاضی من خودمم یه سری فرمولای تصاعد و اینارو خلاصه میکردم.اما خب خیلی کمه دیگه.زیاد نیست.توضیحش سخته واقعا!!
نمیدونم چه جوری بگم.اما من واسه هرچیزی شکل میکشیدم! هر نکته فیزیکو جای نوشتنش شکل میکشیدم.
---
خلاصه ای که الان مینوسی(توی تابستون) لزوما اون خلاصه ای نیست که توی ایام جمعبندی ازش استفاده میکنی!!! حالا این یعنی چی؟!
ببین تو تابستون بار اولته که داری دقیق یه درسو میخونی.یه سری نکات به نظرت مهم میان.یه سری تست محدود هم میزنی.که نکاتشونهم محدودن.پس خلاصه نویسیت یه چیزیه که برای تابستون مفیده واسه تثبیت مطالب توی ذهنت.چون نوشتن باعث تثبیت مطلب و نظم دادن به ذهن میشه.
حالا توی سال تحصیلی که برای بار بعدی همون درسارو میخونی اصلا نکات اولی که نوشتی خیلیهاش به نظرت مسخره میاد!چون دیگه تو ذهنت حک شده و نکته ای نیست که ارزش نوشتنو داشته باشه! از اونطرف هم با کلی تست جدید روبرو میشی به خصوص تستایی که سر آزمونا برات نکته دارن.پس خلاصه ت عوض میشه...
من خودم متاسفانه ترم 1 هیچی خلاصه نویسی نکردم.نتایجم هم اصلا خوب نبود.بعدش بین 2ترم که میخواستیم آزمون جمعبندی پیش1 و پایه (واسه من دوم) بدیم، دیدم هیچی اون اندازه که لازمه تو ذهنم نیست!نشستم و خلاصه نویسی ر وشروع کردم! یعنی از دی ماه خلاصه نویسی جدی م نشروع شد.بعدش توی عید خیلی خیلی خلاصه هامو تکمیل کردم. همینموقع بود که شیمی 2 رو که تابستون خلاصه کرده بودم،مجددا خلاصه کردم.چون اون خلاصه ها اصلا دیگه برام مناسب نبودن.
صحبت خودم :
واسه تجربیا واسه زیست اصن لازم به خلاصه نویسی نیست ، چون باید بشینین دوباره عین کتاب بنویسین ( چون توی زیست عمدتن نمیشه چیزی رو از متن خلاصه کرد) اما یه جاهایی مثله اسم اندامکا و ویژگیهاشون , اسم باکتری ها و ویژگیهاشون , اسم قارچ و ویژگیهاشون , تاریخ های نسل و انقراض ها(بررسی زمان نسبی وقایع در پیدایش زمین و جاندارن منظورمه) و یه چیزهای اینجوری رو خوبه توی یه برگه خلاصه کنین و یه باکس ازشون درست کنید , زود میتونین دوره کنین و یادتون بیارید .... برای ریاضی من کلا توی هر بخش که فرمولی بود فرمول ها رو مینوشتم و سوالای خیلی خیلی مهم رو هم بهشون اضافه میکردم ...اون سوالا رو هم تو کتاب علامت میزدم( هایلایت میکردم) ، هم اون سوالایی که باعث میشدن من با دیدنشون کل ِ اون مبحث واسم دوره شه و همه جاش یادم بیاد رو جدا میکردم تو اون برگه های هر فصل مینوشتم...میخواستم دوره کنم خیلی کمکم میکرد ...
و خانم E.N فرموده بودن :
در مورد خلاصه نویسی:
راستش من سال کنکور به این نتیجه رسیدم که خلاصه نویسی واقعا بستگی به سلیقه شخصی داره.مثلا من خودم هیچ درسی رو خلاصه نویسی نکردم.فقط من دیوار اتاقم رو چند بخش کرده بودم.مثلا یه قسمت مال ریاضی یه قسمت زیست و ... .اونجا پانل درست کرده بودم نکته های خیلی فرار رو روی یه کاغذ مینوشتم میزدم دیوار.بعد چند بار که اونا یادم میرفت من مجبور میشدم از پشت میز پا شم برم به دیوار نگاه کنم.چون بعد چند بار اذیت میشدم دیگه مجبور مشدم اونا رو یاد بگیرم و اصلا فراموش نکردم.این دقیقا همون پاداش و جزاست که معمولا میشنویم.
ولی یه چیز بگم اینو یکی از کنکوری های 89 بهم گفته بودن منم اجرا کردم.باید یه جوری بخونید که بتونید از خود کتاب مرور کنید.مثلا درسی مثل دین و زندگی(و مخصوصا زیست) به نظر من اشتباه محض هست که خلاصه نویسی کنید.تو دوران جمع بندی من دین و زندگی(مثلا دینی 3)رو حدودا تو 4 ساعت(یکم بیشتر)به بهترین صورت خوندم.چون به نظر من یه حسن این روش که بتونید از کتاب مرور کنید اینه که شما حافظه تصویریتون رو تقویت میکنید و دقیقا میدونید که هر جمله کجا نوشته شده.گاهی هم پیش میاد ما یه جاهایی رو غیر مهم فرض میکنیم و معمولا تو خلاصه نویسی به اونا دقت نمیکنیم و بعدا مشکل ساز میشه.
البته خیلی از بچه ها هم خلاصه نویسی میکنن و نتیجه هم میگیرن.باید روششو بلد باشید.