پاسخ : مشکلات کنکوریهای ۹۲
به دو دلیل من اراجیف
زیر رو سر هم میکنم!
1.دوستان به صورت کامل و شامل و مانع و سایر کلمات قلمبه سلمبه هم مفهوم در رابطه با سوالات توضیح دادن و حرف نا گفته ای نمونده (به جز خزعبلات زیر!)
2.من حرف نزنم میمیرم!
(پیشنهاد میکنم که اگه حوصله درست و حسابی!اعصاب سالم و اینا ندارین اصن اینا رو نخونین!البته واسه اینکه حوصلتون سر نره علاوه بر اینکه میتونین هر چند وقت یه بار همش بزنین، پیشنهاد سرآشپز پاپ کرن کره ای میباشد!
)
*به نظر من در حیطه مطالعه دروس میشه اونا رو به 2 قسمت تقسیم کرد : دروسی که خلاصه بندی خورشون ملسه!
و دروسی که تبعا" ملس نیست!
بازم به نظر من دروس عربی و زبان و فیزیک و شیمی تو دسته اول جای میگیریندو باز هم تبعا" سایر دروس تو دسته دوم!
اینو واسه این گفتم تا در رابطه با اون دوستی که در مورد عربی سوال پرسیده بود عرض کنم درسته که طبق نظر دوستمون نکات عربی محدوده ولی اینکه چندتاس رو من نمیدونم!
من اینو میدونم که چون نکات محدوده میشه با مطالعه مناسب تو تابستون و مرور فراوان و جمع بندی به نتیجه عالی رسید!
رستی من یه چیز دیگه هم میدونم!
میدونم که سوالات قواعد عربی کنکور داره مفهومی تر میشه!(نمونه بارزش اون سبک سوالاتی که بدون دادن موضوع موردنظر تنها صرفا سوال میشه که کدام گزینه غلط است! - سراسری 90 فکر کنم تجربی!همون سوال اول قواعد)
شاید تو نگاه اول قواعد عربی به همون چندتا سوال آخر مربوط بشه ولی واقعیت اینه که شما به 25 سوال قواعد عربی جواب میدین!
من بعید بدونم که کسی در نقش پررنگ قواعد تو سوالات ترجمه و علی الخصوص "تشکیل" و "اعراب" شک داشته باشه.
به همین خاطر برای کسی که هدفش درصد عالی عربیه یه پشنهادی دارم!
پیشنهادم اینه که تو تابستون با هر آزمونی که پیش میرین عربیتون رو به آزمون برسونین و حداقل تست ممکن رو بزنین تا با سبک سوالات آشنا بشین- حداقل به مرز 60% آمادگی-یعنی بدونین که میحث در چه موردی حرف میزنه-درس در مورد چیه- کارگاه ترجمش چی میگه و اینا!
بعدش اواخر تابستون 1 هفته رو به طور کامل به عربی اختصاص بدین!ترجیحا" هفته سوم شهریور -قبلش با آزمونا پیش میزین،هفته بعدشم که صفا سیتی!
)
به این صورت که 2 روز ترجمه و 2 روز قواعد(هر روز1 کتاب) و تو 3 روز باقیمانده هم پدر تستای الگو رو در بیارین!
اینجوری یه جمع بندی کامل از عربی داشتین و تا اینجا میتونین فرداش برین کنکور عربی بدین!!
چون نه قراره چیزی خارج از این تدریس بشه و نه قراره در آینده با این دقت و زمان 7 روزه عربی رو دوره کنید!و احتمالا در اوج امادگی خواهید بود!
فقط میمونه یه خورده ریزه کاری که جلوتر میگم!
(چرا الگو؟؟ چون تنها کتابیه که من دیدم تست درس به درس از معنی لغت و مفهوم داره! درسته که کتاب های دیگه مثه گاج و خیلی سبز یه قسمت ترجمه جدا دارن! ولی در حال حاضر که شما در تابستان تشریف دارین و هدفتون یادگیریه نه سنجش ، لازمه با یه سری تستای هم سطح کنکور از نظر ترجمه و قواعد و مفهوم آشنا بشین که مرتبط با درسه و علاوه بر سنجش دقت مطالعه شما در تثبیت مطالب نقش مهمی داره!)
برای یادگیری قواعد هم کتاب خاصی پیشنهاد نمیکنم! همشون خوبن!حتی اگه یه جزوه خوب از دبیر خوب داشته باشین هم احتمالا کافیه!
من خودم با الگو و فوت و فن خیلی سبز کار کردم! خوب بودن!
**چند روز بعد
حالا که سال تحصیلی شروع شده شما قراره با یه برنامه ای پیش برین که به مراتب فشردگی کمتری نسبت به تابستون داره!یعنی دیگه لازم نیست حجم زیادی از درس ها رو در مدت محدود به بهونه مرور و یادگیری بخونین!شما قراره به فاصله 2 یا 3 هفته ای حداکثر 2 درس عربی رو بخونید.
الان شما با برنامه ای که تو تابستون پیش گرفتین نسبت به رقیباتون در یکی از چندش آورترین دروس (از نظر خیلیا) -که هر وقت میخواین برنامه بنویسین به زور و اکراه وارد کاغذش میکنین - چندین گام جلوتر هستین.
خب ما اسکلت اصلی رو زدیم مونده نازک کاری!
پیشنهادم اینه که تو ایام تحصیلی ودر هر بازه که قراره آزمون بدین،برای عربی 3تا کار کنید!
1.کتاب فنون ترجمه نشر الگو:هر دفعه یه قسمتشو بخونید!مطالب جالبی داره که مطمئنا" به درد میخوره!
2.از اونجایی که اولا" سوالات "متن" عربی نقش تعیین کننده ای در درصد عربی شما خواهد داشت و دوما چندان اطلاعات گرامری شما مربوط نیست تو هر برنامه مطالعاتی درس عربیتون حداقل 1 متن کار کنید.(واسخ پیدا کردن متن زیاده غصه نخور!! این همه کنکور،این همه آزمون سنجش و گزینه 2 و قلم چی و ... واسه سالای قبل!این همه کتاب!)
3.هر آزمون هر مبحثی که بود سوالات مربوط به قواعد رو از روی گاج یا خیلی سبز (عربی جامع کنکور -جلدش کیبورده) بزنین.تا قواعد مرور بشه و خیالتون جمع!
رسدیم!
*سعی کنید که خلاصه نویسی قواعد و نکات ترجمه رو داشته باشین! خیلی بدرد میخوره!خصوصا بعد عید!
*حالا میرسیم به عید!
تا اینجا ما عربی رو خوب خوندیم! نه واسش وقت کم گذاشتیم و نه اونقدر زیاد که ار بقیه درسا بمونیم!
احتمالا خیلی چیزا یادمون رفته! نیازه که مرور کنیم و کم کم بریم سراغ تست جامع!
البته ما همون اخر تابستون هم میتونستیم تست جامع بزنیم! ولی خواستیم خوب خوب جمع بندی کنیم،مرور کنیم و همه سوراخ سنبه ها رو ببندیم!
بعد یه مرور 24 ساعته از کل مباحث عربی و اینکه تمام مطالب فراموش شده بازبینی شد!
میتونیم روزی 20 دقیقه از وقت مبارکمون رو بذاریم واسه عربی!شاید قسمت اول جمله "روزی... = هر روز" یه خورده اغراق آمیز باشه (تو دلت: جو گرفته تورو ها!حالا ما یه سوال پرسیدیم!نخواستیم المپیاد عربی بدیم که!بقیه درسامون...)
ولی قسمت دومش شاید جواب بدی نباشه! = 20 دقیقه = نصف وقت یه سریالی که میبینی)
همه اینا میدهد ایشالا یه درصد خوب تو درس عربی!
*واسه نکته آخر بگم که نه تنها عربی بلکه همه دروس عمومی بیشتر از هزچیز نیازمند حضورذهن هستند!که مسلما تنها راه رسیدن بهش تمرین و تکرار و تست زیاده!)