اولا اینکه بعد از تقسیم بندی احتمال اینکه تجزیه طلبی بالا بره خیلی خیلی زیاده. مثلا یهو ایالت x میاد میگه من چرا باید تو کشور ایران باشم با این اقتصاد؟ خب بذار برم از کشور های خارجی کمک بگیرم و برم زیر مجموعه اونا. یا اینکه اگه قومیتی باشه هم که میدونین خودتون. مثل انگلیس که اومد افغانستان رو شیر کرد تا بخواد جدا بشه از ایران. اینجوری انگلیس میتونست از هند مراقبت کنه در برابر ایران. پس به افغانستان کمک کرد در این زمینه.
دنیای مدرن با دنیای ۱۵۰ سال پیش فرق داره. مثالت اصلا ربطی به بحث نداره. همینطور که صوراصرافیل هم توضیح داد کشور، وطن، دولت و ملت به اون تعریفی که تو الان میشناسی اون زمان اصلا وجود نداشت.
ببین تو اصلا درکیاز این نداری که چرا باید سیستم فدرال وجود داشته باشه. من و میلیونها انسان ادعا میکنیم که این سیستم متمرکز اداره کشور در صد سال گذشته درست نبوده و تبعیضهای اقتصادی، فرهنگی و... را بوجود آورده. برای جلوگیری از سو استفاده حکومت مرکزی هست که باید سیستم فدرال وجود داشته باشه نه برعکسش!
به نظرم ایالت بندی کردن باعث میشه اون حس هم وطن بودن کمتر بشه و ممکنه ایالت ها به هم کمک نکنن و بعضی از ایالت ها فقیر و فقیر تر بشن. مخصوصا تو ایران که آب مسئله حیاتی ای هستش.
این حرفت کلا غلطه. در سیستمی که توزیع متناسب قدرت و ثروت وجود نداره و این توزیع نامتوازنه حس هموطن بودن کمتر میشه! زمانی که شما این حق رو به رسمیت میشناسید که انسانها میتوانند برخی امورات خودشون رو خودشون اداره کنند این حس هموطن بودن تقویت میشه نه اینکه تضعیف بشه! واگرایی زمانی اتفاق میافته که شما حقوق اولیه انسانهارو به رسمیت نشناسی، مثل الان.
هر چیزی که میگی برعکسش درسته نمیدونم چرا

فدرالیسم به توسعه متوازن کشور کمک میکنه! دقیقا برعکس چیزی که الان اتفاق افتاده.
مخصوصا که کشور فدرالیسم باید زیر ساخت قوی مدیریتی داشته باشه.
مثلا چی باید داشته باشه که الان نداره؟ (من منظورم این نیست که به فدرالیسم در جا برسیم، ابتدا باید این سیستم وجود نداشته باشه بعدش سیستم جدیدی که بوجود میاد حتما باید جدموکراتیک سکولار فدرال باشه).
این شمشیر میره تو شکم مردم، چون که ایران تقسیم ممکنه بشه! و فک نکنم کسی دوست داشته باشه ایران کوچیک تر از اینی که هست بشه. بعدشم دعوا های قومیتی و بین ایالتی شکل میگیره. همین طوریش یه عالمه مشکل بین قوم، نژاد، استان، جنسیت و قشر های مختلف جامعه هست. مثلا دعوا های توییتری بین دختر ها و پسر ها یا دعوای اصفهان و یزد. که به نظرم فدرال شدن مشکل رو عمیق تر میکنه.
ادعای کوچکتر شدن کشور با فدرالیسم که حتما، قطعا، صددرصد غلطه. اصلا پستهای قبلی رو نخوندی. توصیه میکنم دو صفحه اخیر رو بخون.
و در ضمن بذار ما خودمون مشکلات اتنیکی رو بین خودمون حل کنیم. اون چیزی که مشخصه حکومت مرکزی در صد سال گذشته مشکلات اتنیکی رو تنها بوجود آورده بلکه اونهارو عمیقتر کرده و در مواردی به اونها دامن زده (مثل اتفاقات اورمیه).
کدوم مردم؟ مردم ایران دیگه. هر کسی که داره تو این کشور زندگی میکنه. البته به جز اون اشخاصی که قراره هر ایالت رو کنترل کنن و با فسادشون یه عالمه پول به جیب بزنن.
فعلا که حکومت مرکزی در حال استثمار کل کشوره! البته استثمار دوچندان بعضی ایالات مثل خوزستان، کردستان و بقیه.