شعر بسیار زیبا و پرمحتوایی بود؛ ایشالله به مراحل حیرت و استغنا و ... رسیدین دست ما را هم بگیرین
![Big Grin ;D ;D](/forum/styles/yahmas/smiles/big_grin.gif)
علی ای حال چند تا نظر کوچیک راجع به این شعر براتون دارم امیدوارم خوشتان بیاد
دل من از غم جهان خالی است
ز یقین پر و از گمان خالی است
فکر کنم وزنش یک کم مشکل داره... از(چهارمین هجای این بیت) => هجا کشیده ؛ اما در بیت بعدی ؛ چهارمین هجا: بِ (در شراب) => هجا کوتاه... ببینید می شه یک تجدید نظر کرد؛ من الآن ایده ای به ذهنم نمی رسه که اگه خودم بودم چطوری این بیت را می سرودم؛ البته "از غم و غصه ی دنیا دل من خالی گشت" به ذهنم رسید ولی مشکل را حل نمی کنه
اما از نظر مفهومی هم می خواهم راجع بهش بحث کنیم؛ شما یا خودتان را ادامه دهنده ی شاعران قبلی می دونین یا اینکه می خواهید یک حرف تازه تو شعر بزنید. حالا فرض کنیم جزء دسته اول هستید؛ مفهوم این بیت با عقیده شاعران قبلی تناقض داره؛ چون همشون خریدار غم بودن و شادی خوشتر از غم تو دنیا نمی دیدن... اگر هم از دسته دوم هستید؛ خوب چطور می شه که دل را پر از یقین و خالی گمان می دونین؟ به این مطلب توجه کنید:
می خواهم حرف نو در شعر بزنم => باید از درستی حرفم مطمئن باشم => حرفم را باید از سوراخ سمبه های شک و تردید عبور بدهم => شک گمان را به وجود می آره => دلی نمی تونه خالی از گمان باشه ... حرف (مجاز از عقیده)
کلن به قول یک نفر هیچ چیز ایده آل نیست؛ اگر یک موقع چیزی ایده آل به نظر اومد؛ یعنی هنوز نقصش را پیدا نکردی
به شراب گنه وضو کردم
لیک مسجد دم اذان خالی است
مفهومش کامپلیکیتده! (complicated) ... از چند جنبه می شه به این شعر نگاه کرد و نقد و تفسیر به راه انداخت (تبریک به خاطر این موضوع)
وضو برای پاکی و تقدیس؛ گنه ضد اونه؛ حالا اینا رو کنار هم بچینیم + وضعیت اجتماعی ایران ... خالی بودن بساط و تنها گذاشتن یاران آدمیزاد را... کلن باهاش خیلی حال کردم
هـــــمه بر ســنگِ قبرِ من گریند
و درونِ مــــــــزارمـــان خالیست
قابل توجه شما که این بیت علاوه بر ایراد وزنی ایراد قافیه ای هم داره. کلن یادت باشه تکواژهای تصریفی + ضمایر متصل (َم ، َت، ش، مان، تان، شان) نمی تونند حروف روی قافیه باشند؛ یعنی این جا مزارمان قافیه ی نادرستیه؛ خیلی از شعرا را دیدم که به این مساله توجه نمی کنن حتی شعر خمینی تو ادبیات پیش دانشگاهی هم این ایراد را داره (بهار آمد و گلزار نورباران شد) (البته کاربرد "حتی" واسه شعر خمینی زیاد جالب نیست
![Big Grin ;D ;D](/forum/styles/yahmas/smiles/big_grin.gif)
منظورم اینه که شعری که تو مملکت!!! تو کتاب ادبیات پیش وجود داره )
به خــدایــم نشـــــانه می رفتم
که بــــدیــدم زهِ کمان خالیست
واسه چی به خدا؟؟؟ حاشا و کلّا که کاربرد کلمه ی خدا این جا درست باشه!!! خدا کنه معنی خدا تو این بیت ارباب و رهبر و ... باشه :دال
حالا بازم اگه فکر می کنین معنی چیز دیگه ایه خودتون پاسخ بدین من این دفعه نت سکوت را اجرا می کنم
بِــپَــر از ایـــــن زمیـــنِ پُر کـــینه
و رهـا شو که آسمان خالیست
بپر فکر کنم باید مشدد خوانده شه تا وزن درس در بیاد...
خوب این بیت نشون می ده دارین مراحل سلوک را طی طریق می کنین؛ هم از نظر عرفانی هم اجتماعی-سیاسی بیت زیبایی است سُ کیپ آپ دِ گود وّرک
موفقون و منصورون