اشکالات درسی رشته تجربی

The Sniper

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
اردبیل
پاسخ : اشکالات درسی

به نقل از جــــــــان سیــــــــنا :
استوای سلول دقیقا همون مصداقی رو داره که درمورد استوای زمین تو کتابای جغرافی بکار میرفت.....در واقع اگه سلول رو به صورت کره فرض کنیم سطح دایره ی عظیمه (که تو هندسه بود) رو به عنوان استوای سلول میشه درنظر گرفت....

پس با اين حساب اگه غشاي هسته از بين بره ديگه استواي هسته معني نداره ؟

z.n1994

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2 مشهد
شهر
سر همه شهرا
مدال المپیاد
اره زبان تو راهنمایی که بودیم رتبه آوردم.کامپیوتر هم
دانشگاه
دانشگاه علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از KimEXOtic :
یک سوال ژنتیکی:برای یک صفت تک ژنی 4آللی چندنوع آلبومن در جمعیت گیاه گندم دیده میشود؟
جواب:16تا
من اصلا متوجه نشدم چرا16تا شد! :D :-??
اینو باید با ژنوتیپ تخم زا و آنتروزوئید بری.
ینی اون سلول دو هسته ای 4 نوع میتونه ژنوتیپ داشته باشه و آنتروزوئید ها هم 4 نوع ژنوتیپ.ضرب کن میشه 16

farshad5346

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سمپااااد
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
91

بله کاملا درسته..وقتی در پروفاز میتوز یا میوز غشای هسته تجزیه میشه دیگه سطح استوای هسته اصلا مفهومی نداره.....وقتی هم تقسیم میتوز یا میوز رو در متافاز تعریف و بررسی میکنن صحبت از ردیف شدن کروموزومها در استوای سلول هست و فقط قارچها از این قاعده مستثنی هستن و متافاز هسته ای(وکلا میتوز هسته ای) دارن

gjit

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان

اول اینکه از آقای جان سینا و خانم z.n1994 ممنون که ما رو راهنمایی میکنن :)
من از راهنمایی شما به سایرین هم استفاده میکنم
چندتا سوال
چرا dna بار منفی داره؟ بخاطر گروه فسفات؟

4 مرحله اصلی مهندسی ژنتیک کدامه: شکل کتاب یک چیزه متن کتاب چیز دیگر :-w
1- بریدن dna 2-ساخت نوترکیب 3- کلون کردن 4-
متن: ساخت نوترکیب 2- کلون کردن 3- غربال کردن 4- استخراج

من اینکه زنبور ماده بکرزایی میکنه و زنبور نر تولید میشه درک نمیکنم! {-8
مگه نمیگیم در بکرزایی موجود تولید شده کاملا مشابه والده. خب اگه مشابه بود که نر نمیشد، ماده میشد :D

farshad5346

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سمپااااد
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
91

در مولکول DNA در ساختار هرکدوم از گروه های فسفات که تو وسط زنجیره هستن یکی از اتمهای اکسیژن فقط یک پیوند با فسفر مرکزی برقرار کرده و بار منفی هم روی این اکسیژن هست و در فسفاتهایی که مربوط به انتهای زنجیره میشن دو اتم اکسیژن هستن که با فسفر مرکزی تنها یک پیوند ساده برقرار کرده و اینجا روی هر دوی این اکسیژنها بار منفی قرار میگیره(هرکدوم یه بار منفی).در کل این موضوع باعث میشه مولکول DNA بار الکتریکی منفی داشته باشه.

5مرحله اصلی مهندسی ژنتیک به این ترتیب هستن: بریدن-تهیه DNAی نوترکیب--کلون کرن -غربالسازی و استخراج ژن.....یعنی شامل 5 مرحله ی کلی هست که تو شکل کتاب مرحله آخر نیومده .چون مرحله مفصلی هست و هم شامل جدا کردن میشه و هم الکتروفورز

بکرزایی چه در زنبورها و چه در مارها منجر به تولید زاده های نر می شود با این تفاوت که زنبورهای نر هاپلوئید هستن(بکرزایی هاپلوئیدی) ولی مارهای نر حاصل از بکرزایی دیپلوئیدن(بکرزایی دیپلوئیدی)..توجیهش هم در زنبورها اینطوریه که چون حشرات نر کروموزوم Y ندارن و ماده ها هم فقط کروموزوم X دارن لذا تمام تخمکهای حاصل دارای یک کروموزوم X خواهند بود و این تخمک چون لقاح پیدا نمکنه تبدیل به جانداری میشه که فقط یک کروموزوم X داره که اینم نر هست.(چون در حشرات نرها به صورت XOهستن.)..اما سیستم کروموزومی مارها و مارمولک ها مانند پرنده هاست و نرها zz و ماده ها zw هستن .وقتی ماده با میوز تخمک تولید میکنه اون تخمکهایی که از جنس z هستن با دومین گویچه ی قطبی(که اونم z هست) ترکیب شده و مضاعف میشن و تبدیل به مار نر میشن...اما سیستم کروموزومی مارها تو کتاب نیومده ولی زنبورها چون در دسته حشرات هستن باید بلد باشید

z.n1994

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2 مشهد
شهر
سر همه شهرا
مدال المپیاد
دانشگاه
دانشگاه علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از gangsta :
من اینکه زنبور ماده بکرزایی میکنه و زنبور نر تولید میشه درک نمیکنم! {-8
مگه نمیگیم در بکرزایی موجود تولید شده کاملا مشابه والده. خب اگه مشابه بود که نر نمیشد، ماده میشد :D
در مورد زنبور این درست نیس.زنبور ماده از لقاح تخمک +اسپرم(که یه سلول حاصل از میتوز زنبور نر هست)به وجود میاد.
زنبور نر از رشد و میتوز تخمک لقاح نیافته به وجود میاد.چون فقط یه والد درگیر تولید مثله میگن خود لقاحی.
در مورد بقیه خود لقاحی هام این طور نیست که تمام صفات مثل تک والد باشه.مثلا یه مار داریم که هتروزیگوس هست در مورد ژن رنگ چشم(ینی یه الل قهوه ای داره یه آبی)توی اون تخمک مار که خود لقاحی میکنه میشه یه مار دیگه ممکنه الل آبی وجود داشته باشه پس رنگ چشم مار بچه! آبی میشه برخلاف مادر مار.پس درستش اینه که بچه مار همه صفاتش خالصه نه این که دقیقا مثل تک والدشه.
متوجه شدین؟ :D

در مورد مراحل مهندسی ژنتیک همون متن درسته.

The Sniper

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
اردبیل

بچه ها ميشه يكي به من ياد بده مشتق گيري ضمني رو چطور بايد انجام بديم كه تو امتحان نهاي نمره تعلق بگيره ؟؟

من از طريق اين فرمول تستي حل ميكنم جوابش درست مياد ولي نمره بهش تعلق نميگيره اصلا
http://up.behtarin.com/uploads/55164aa09c2.jpg

55164aa09c2.jpg

اين سوال نهايي پارسال هست ميشه بگين چطور حل شده ؟ قاعده اين "y هايي كه توي فرمول هست چيه ؟ كلا ميخوام بدونم اين راه حل كه سوال نهايي باهاش حل شده ( عكس پاييني ) چطور به دست اومده ؟

http://up.behtarin.com/uploads/55164aa09c1.jpg
55164aa09c1.jpg

فردا امتحان نهاييمه لطفا سريعتر كمكم كنين مرسي.

farshad5346

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سمپااااد
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
91

ببینید مشتق گیری به روش کتاب درسی اینجوری هست که هرجا y دیدید مثل u (یک تابع)باهاش برخورد کنید نه مثل یک متغیر ..مثلا وقتی میخای مشتق y به توان دو رو به دست بیاری اگه y رو متغیر بگیری مشتق میشه 2y که غلطه ولی وقتی u فرضش میکنی میشه :2 ضرب در u ضرب در u پریم..یا توی همین مثال که آخرش سه ضرب در y به توان سه هست :اول y رو یک تابع مثل u فرض کنید بعد مشتق بگیرید..یعنی مشتق عادی بگیرید آخرش در y پریم ضرب کنید......چون میدونید که مشتق u به توان n میشه :n ضرب در u به توان n-1 ضرب در u پریم....یعنی آخرش یه u پریم اضافه شده (برخلاف مشتق X به توان n که میشه:n ضرب در X به توانn-1....یعنی چون X متغیر است (نه تابع) دیگه به همون صورت که مشتق گرفتیم باقی میمونه و آخرش X پریم نداره....

shirin!

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان کاشان
مدال المپیاد
در ارزوی طلاونقره و برنز
دانشگاه
کاشان
رشته دانشگاه
مکانیک

به نقل از The Sniper :
بچه ها ميشه يكي به من ياد بده مشتق گيري ضمني رو چطور بايد انجام بديم كه تو امتحان نهاي نمره تعلق بگيره ؟؟

من از طريق اين فرمول تستي حل ميكنم جوابش درست مياد ولي نمره بهش تعلق نميگيره اصلا
http://up.behtarin.com/uploads/55164aa09c2.jpg

55164aa09c2.jpg

اين سوال نهايي پارسال هست ميشه بگين چطور حل شده ؟ قاعده اين "y هايي كه توي فرمول هست چيه ؟ كلا ميخوام بدونم اين راه حل كه سوال نهايي باهاش حل شده ( عكس پاييني ) چطور به دست اومده ؟

http://up.behtarin.com/uploads/55164aa09c1.jpg
55164aa09c1.jpg

فردا امتحان نهاييمه لطفا سريعتر كمكم كنين مرسي.
ببین فرمول اولیه که راهش تستیه و نهایی نمره بهش نمیدن در حالت عادی اونجاهایی که هم توش xو y از دوتاش باید مشتق گرف یهنی یه بار از y بدون دست زدن به x و یه بار از X بدونه دست زدن به y مثله همون 4xبه توانه 2 yکه اگه از x اول مشتق بگیریم میشه 8xyو اگه از y مشتق بگیریم میشه 4xyپریم !تو مشتق گیری ضمینی که هم xوy وجود داره برا گرفتن مشتق ازy از وای پریم استفاده میکنیم چون وای کمیته وابسته هسش منظ.رم اینه که ما همیشه وای رو بر اساسه ایکس مرتب میکنیم بخاطر همین در موقع مشتق گیری از وای از وای پریم استفاده میکنیم یعنی مشتق وای میشه وای پریم نمدونم منظورمو واضح گفتم یا نع هرجاشو نفهمیدی بگو بیشتر توضیح بدم

The Sniper

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
اردبیل

فكر كنم متوجه شده باشم بچه ها بزارين يه سوال كنم ببينم درسته يا نه.

كلا هرجا ايكس داشتيم بايد به شيوه معمولي مشتق بگيريم و واي رو هم ضريبش قرار بديم(يعني در ضريبش ضرب كنيم ) ولي هرجا واي ديديم علاوه بر مشتق گرفتن ازش و ضرب كردن ايكس بهش، بايد يه واي پريم هم بهش اضافه كنيم. درسته ؟

farshad5346

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سمپااااد
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
91

بله اگه y تنها بود بعنوان ضریب کنار مشتق گرفته شده از x قرار بدید بقیه حرفات هم کاملا درسته

king.nader

آراس.نامه (Mr. Darcy)
نام مرکز سمپاد
علامه حلی (1) / هاشمی نژاد (1)
شهر
تهران / مشهد
سال فارغ التحصیلی
1393
مدال المپیاد
المپ فیزیک بودم که نیمهِ راه، کفشامو آویختم نمیدونم چرا!
دانشگاه
فردوسی مشهد
رشته دانشگاه
« مهندسی صنایع و سیستم ها »

چیز پیچیده ای نـیست ؛

چون شما همونطور ک دوستان فرمودن؛ x رو متغیر میدونی، مث همیشه مشتق میگیری ازش و نکته ای نـداره.

اما درباره y ، چون بعنوان تابع بهش نـگاه میکنی .. و میدونیم مشتق توابع => ' f(u) ' = f ' (u) . u

تو جملات دارای هردو x ، y هم که یبار نسبت به x مشتق میگری، یبارم نسبت به y (شبیه همون مشتق حاصلضرب!)
_ _

در آخرم که از 'y فاکتور میگیری، مشتقهای x رو میبری اونور برا همین در - (منفی) ضرب میشن و ضریب فاکتور گرفته شده 'y رو تقسیم میکنی بهش تا حاصل بدست بیاد .. دقیقا میشه همون کسرِ فرمول تستی ک اول نوشتی! :)

.

The Sniper

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
اردبیل

بچه ها ببخشيد زياد سوال ميكنما. آخه فرداامتحان نهايي دارم اگه قبول نشم سرباز ميشم :D
ميخواستم ببينم اين نتيجه گير يهاي من درسته يا نه:

براي محاسبه ماكزيمم و مينيمم مطلق در يك بازه اول مقدار تابع در ابتدا و انتخاي بازه رو حساب ميكنيم بعدش مقدار تابع به ازاي ريشه هاي مشتق رو حساب ميكنيم و بعدا ماكزيمم و مينيمم رو حساب ميكنيم. درسته ؟؟؟

براي ماكزيمم و مينيمم موضعي هم ريشه هاي مشتق رو در فرمول مشتق دوم قرار ميديم و هركدوم از ريشه هاي مشتق اول كه مشتق دوم براشون مثبت باشه ميشن مينيمم و هركدوم كه منفي باشه ميشن ماكزيمم موضعي ؟؟؟

ويرايش :

از كاربرد مشتق در اقتصاد بايد چيا رو بدونيم ؟؟
هزينه توليد در سطح فلان ميشه همون مشتق اول در نقطه فلان ؟
هزينه واقعي افزايش توليد 101مين كالا هم ميشه مقدار 101 منهاي 100 ؟
ديگه چيا ممكنه بايد از كاربرد مشتق در اقتصاد ؟
در ضمن هرجا مشتق دوم مثبت باشه تقعر به بالاست هرجا هم منفي باشه به پايينه ؟
نقطه عطف رو جچوري حساب كنيم كه نمره كامل بگيريم ؟‌
براي رسم جدول رفتار تابع به چه چيزهايي دقت كنيم تا نمره كامل بگيريم ؟؟

مرسي

z.n1994

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2 مشهد
شهر
سر همه شهرا
مدال المپیاد
دانشگاه
دانشگاه علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
پزشکی

براي محاسبه ماكزيمم و مينيمم مطلق در يك بازه اول مقدار تابع در ابتدا و انتخاي بازه رو حساب ميكنيم بعدش مقدار تابع به ازاي ريشه هاي مشتق رو حساب ميكنيم و بعدا ماكزيمم و مينيمم رو حساب ميكنيم. درسته ؟؟؟
درسته.بزرگترین مقدار تابع ماکزیمم و کمترین جواب به دست اومده مینیمم هس
درسته.میتونی اطراف ریشه های مشتق هم ،مشتقو تعیین علامت کنی.مثلا ریشه مشتق میشه 2 ببین کمتر از دو مشتق مثبته یا منفی.اگه قبلش مثبت و بعدش منفی باشه در نقطه ایکس برابر با 2 ماکزیمم داریم و باالعکس.
این روشی که گفتم بهتره.با اون روش تو یه جاهایی ج نمیده.خواستی میگم کجا ها.
در ضمن هرجا مشتق دوم مثبت باشه تقعر به بالاست هرجا هم منفي باشه به پايينه ؟
درسته
نقطه عطف رو جچوري حساب كنيم كه نمره كامل بگيريم ؟‌
باید مشتق دومو برابر با صفر قرار بدی ریشه هارو پیدا کنی.بعدباید مطمئن شی مشتق دوم اطراف ریشه مورد نظر تغییر علامت میده.ینی تقعر اول مثلا رو به بالاس بعد پایین.همین دیگه فک کنم.

The Sniper

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
اردبیل

مرسي .
در مورد اقتصاد هم اگه ميشه جواب بدين.

راستي مجموع بالا و پايين ممكنه تو امتحان بياد ؟ اگه اومد چجوري محاسبه كنم ؟

Analia

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد/تهران
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

به نقل از The Sniper :
مرسي .
در مورد اقتصاد هم اگه ميشه جواب بدين.

راستي مجموع بالا و پايين ممكنه تو امتحان بياد ؟ اگه اومد چجوري محاسبه كنم ؟
برای اقتصاد، مثلاً میگه افزایش هزینه واقعی 101 امی به 100 امی، خب قاعدتاً میشه همونی که گفتی
ولی برای افزایش هزینه تقریبی باید از رابطه مشتق بگیری و عدد 100 رو تو مشتق اون رابطه بذاری
.
.
.
در مورد مجموع بالا و پایین گفته بودم:

به نقل از Hydrus :
مگه درستون رسیده به مجموع بالا و پایین؟!
آخرای کتابه که!!
حالا به هر حال
یعنی مثلا تو برای یک تابع ، یه قسمتی از دامنشو ، [0,1]مثلا به n قسمت تقسیم میکنی، بعد تو n بازه کوچیکتر به دست میاری بعد ماکزیمم های هر کدوم از این بازه ها رو با هم جمع می کنی در آخر در طول هر بازه یعنی یک n ام ضرب می کنی حالا اگه n به بی نهایت میل کنه عددی که به دست میاری میشه مساحت زیر نمودار تو باز [0,1] یا انتگرال اون بازه
برای مجموع پایین فقط به جای ماکزیمم مینیمم قرار میدیم

چه عجب!!
بعد از سالها یکی مشکل ریاضی پرسید! :-"

The Sniper

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
اردبیل

بچه ها با كمك شماها تونستم امتحان نهايي دفرانسيل كه امروز داشتم رو با نمره خيلي خوب پاس كنم. كليد سوالات اومده روي سايت آموزش پرورش نگاه كردم ديدم فقط چندتا اشتباه كوچيك داشتم ولي در كل عالي بودم.
از كمك همتون در اين تاپيك ممنونم.

راستي بچه ها براي مقاطع مخروطي توي كنكور تجربي بايد چيا رو بلد بود ؟ پيش نيازهاش چين ؟

z.n1994

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2 مشهد
شهر
سر همه شهرا
مدال المپیاد
دانشگاه
دانشگاه علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از The Sniper :
راستي بچه ها براي مقاطع مخروطي توي كنكور تجربي بايد چيا رو بلد بود ؟ پيش نيازهاش چين ؟
پیش نیاز نمیخواد اصا.فقط باید واسه اون اولش یکم هوش فضایی داشته باشی.
واسه فرمولاشم باید حفظیاتت خوب باشه.ولی درکل با یه مقدار تست درست میشه.

gjit

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان

یه سوال از شیمی:
بازرگانی میگه در NaCl تعداد پیوندهای هر یون برابر با عدد کوئوردیناسیونش یعنی 6 نیست و بسیار بیشتره تعداد پیوندها.
بنظرتون غلط نیست؟
پس چرا کتاب درسی در اواسط ص 59 نوشته:
هر یون در جای خود با چند یون که بار ناهمنامی دارند، پیوند برقرار میکند
من فکر میکنم این چند یون اشاره داره به تعداد محدودی پیوند که همون عدد کوئوردیناسیونه. :-?
یه سوالم از زیست:
ماستوسیت ها در خون وجود ندارند؟ یعنی عبارت ماستوسیت خونی غلطه؟

بالا