دخترا برن خواستگاری

موافقید دخترا برن خواستگاری؟

• رای‌دهندگان
    483
نام مرکز سمپاد
راهنمایی حلی 2 - دبیرستان حلی10
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1397
دانشگاه
Shahed Uni
رشته دانشگاه
Computer Science
تلگرام
اینستاگرام
پاسخ : دخترا برن خواستگاری :D

فرقی نداره وقتی دو نفر هم دیگه رو دوست دارن فرقی نداره کدوم بیاد مگر در شرایطی که یکی از دو خانواده از رفتن به خواستگاری یا ... مخالف باشه اما در حالت معمولی بهتره رسم که هست رعایت بشه .
حرمت زن بالاست پس خوب نیست زن بره خواستگاری مگر در شرایطی که یکیش رو گفتم .

Bahar_R

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 1
شهر
تهران
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
مهندسی مواد و متالورژی

این دوستانی که میگن زن نباید غرورشُ بشکنه و ارزشش بیشتر از این حرفاست که پیش قدم بشه و ... دقت دارید که وقتی اینا رو میگید رسما به شخصیت مرد ها توهین می کنین؟ :-" :D
یعنی مثلا مرد بی ارزشه که اینکارو انجام میده؟ :-"
بعد این حرفای باستانی مثل "زن نازه مرد نیاز" اولا که به نظرم معنی کاملا مبهمی داره و یه جورایی بی معنیه، دوما اگر یه معنی خاص مد نظرتونه، در تاییدش چه شاهد روانشناسی و علمی دارید؟

نام مرکز سمپاد
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1397
دانشگاه
Shahed Uni
رشته دانشگاه
Computer Science
تلگرام
اینستاگرام

برتر دونستن کسی دلیل بر کم ارزش بودن شخص دیگه نیست .

Bahar_R

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 1
شهر
تهران
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
مهندسی مواد و متالورژی

برتر دونستن دقیقا به معنی کمتر بودن طرف دیگه هست. وقتی میگید برتری یعنی بهتر بودن و یعنی اون گروه یا شخص چیز خوبی رو داره که طرف دیگه نداره یا کمتر داره.
چیزی که مورد بحث هست شان اجتماعی و ارزش شخصیت انسانی هست که از این نظر زن ها بر مرد ها به هیچ وجه تفاوتی ندارن.
نکته ی اساسی بعدی اینه که اصلا کی گفته بیان کردن یک خواسته باید شکستن غرور یا پا گذاشتن روی شخصیت و کسر شان محسوب میشه؟؟
+آدمایی که دارن توی قرن 21 دارن زندگی میکنن اصولا چیز های خیلی مهم تری دارن که بهش فکر کنن تا اینکه که دائم بخوان به تعارفات و قاعده هایی مثل اینکه الان حرفمون رو اول من به طرف بزنم یا وایستم تا طرف بهم بگه.

نام مرکز سمپاد
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1397
دانشگاه
Shahed Uni
رشته دانشگاه
Computer Science
تلگرام
اینستاگرام

نه ممکنه هر دو داشته باشن ولی اون بیشترهمثلا تو کلا یه نفر نمرش 19.5 میشه یکی 20 اونی که 19.5 شده خیلی خوبه ولی اون یکی بهتره

Weeping Angel

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران

به نقل از @rez!|@ :
نه ممکنه هر دو داشته باشن ولی اون بیشترهمثلا تو کلا یه نفر نمرش 19.5 میشه یکی 20 اونی که 19.5 شده خیلی خوبه ولی اون یکی بهتره

با همین نمره مثال می زنم فرض کن یه استادی تو دانشگاه به همه دختر ها ۲۰ بده به همه پسر ها ۱۹.۵ فقط به صرف پسر بودن بیاد از شما ۰.۵ نمره کم کنه شما اعتراضتون در نمياد؟! در جواب اعتراضتون هم بگه خو ۱۹.۵ هم خوبه دیگه!!!
هیچ تفاوتی در شان و شخصیت یک آدم به واسطه ی جنسیتش وجود نداره! امیدوارم با مثال متوجه شده باشی.

Analia

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد/تهران
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

به نقل از Bahar_R :
برتر دونستن دقیقا به معنی کمتر بودن طرف دیگه هست. وقتی میگید برتری یعنی بهتر بودن و یعنی اون گروه یا شخص چیز خوبی رو داره که طرف دیگه نداره یا کمتر داره.
چیزی که مورد بحث هست شان اجتماعی و ارزش شخصیت انسانی هست که از این نظر زن ها بر مرد ها به هیچ وجه تفاوتی ندارن.
نکته ی اساسی بعدی اینه که اصلا کی گفته بیان کردن یک خواسته باید شکستن غرور یا پا گذاشتن روی شخصیت و کسر شان محسوب میشه؟؟
+آدمایی که دارن توی قرن 21 دارن زندگی میکنن اصولا چیز های خیلی مهم تری دارن که بهش فکر کنن تا اینکه که دائم بخوان به تعارفات و قاعده هایی مثل اینکه الان حرفمون رو اول من به طرف بزنم یا وایستم تا طرف بهم بگه.

برتر دونستن یک طرف دقیقا به معنای کمتر دونستن طرف مقابله!
نه کسی بر کسی برتری پیدا نمیکنه فقط به دلیل جنسیتش، ولی این به این معنی نیست که دختر باید پیش قدم بشه در خواستگاری...

به دلیل ساختار های وجودی و عاطفی دختر بهتره که دختر پیش قدم نشه.. هر چند وقتی دو نفر همدیگه رو دوست دارن، خب هدفشون مشخصه... کسی که ناز نمیکنه برای کسی...

ولی من گفتم بیان مستقیمش از طرف دختر بهتره صورت نگیره برای اینکه در آینده مشکلی پیش نیاد...

Radikal

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
94
مدال المپیاد
داغ دیده ام بعله!
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
سیاستگذاری علم و فناوری
اینستاگرام

به بالایی:
ساختار وجودی؟؟؟
میتونید منبعی هم بدید که ثابت کنه ابراز احساسات از طرف دختر با تمایلات روحیش نمیخونه؟

Analia

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد/تهران
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

به نقل از Radical :
به بالایی:
ساختار وجودی؟؟؟
میتونید منبعی هم بدید که ثابت کنه ابراز احساسات از طرف دختر با تمایلات روحیش نمیخونه؟

کسی نگفت ابراز احساس نکنه، من دارم بیان مستقیم خواستگاری، اونم به صورت سنتیشو میگم...

آخه من کی گفتم دختر ابراز احساس نکنه؟

مثلا دختر دسته گل بگیره پاشه بره خواستگاری پسره؟ یا حلقه بگیره جلوی پسره بگه با من ازدواج کن؟؟؟ خنده دار نیست اصن؟؟؟

maziar

مازیمون
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران، استانبول، کوالالامپور، اُسلو!
دانشگاه
Universitetet i Oslo
رشته دانشگاه
ریاضی، CS، نانو الکترونیک

خنده دار نیست! نه

ببینید من به خواستگاری خانوادگی کاری ندارم ولی فکر مورد هایی تو دانشگاه خودمون داشتیم که دختره از پسره خواسته ازدواج کنن.

• شروع کننده موضوع

sana Golaby

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان1

به نقل از Hydrus :
کسی نگفت ابراز احساس نکنه، من دارم بیان مستقیم خواستگاری، اونم به صورت سنتیشو میگم...

آخه من کی گفتم دختر ابراز احساس نکنه؟

مثلا دختر دسته گل بگیره پاشه بره خواستگاری پسره؟ یا حلقه بگیره جلوی پسره بگه با من ازدواج کن؟؟؟ خنده دار نیست اصن؟؟؟
نمیدونم چرا همه برداشت شون از خواستگاری این جور چیزاس
نه بابا
مثلا دختره پسره رو به یه قهوه دعوت میکنه و بعد شرایطش رو میگه و میگه من قصد ازدواج دارم و شما رو مورد مناسبی دیدم با من ازدواج میکنید یانه که اگه جواب پسره مثبت بود طبق آداب و رسوم سنتی(که من زیاد موافقش نیستم اما بخاطر اینکه واقعیت اینه) پسره میره گل و شیرینی میخره با خانواده ش میره خونه دخترخانومه

++MaRyAm++

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
نجف آباد
سال فارغ التحصیلی
94

به نقل از مازیمون :
خنده دار نیست! نه

ببینید من به خواستگاری خانوادگی کاری ندارم ولی فکر مورد هایی تو دانشگاه خودمون داشتیم که دختره از پسره خواسته ازدواج کنن.
اینکه دختره از پسره خواسته ازدواج کنن احتمالا مال وقتی بوده ک دختره بعد از یه دوره شناخت و مطمئن شدن از حس پسره اونو مطرح کرده.
با دسته گلم نرفته از پسره خواستگاری کنه فقط بحث ازدواج پیش اومده بقیش دیگه با پسره!!!!!!
واقعا خنده دار نیس دختر بره خواستگاری پسر با گل و شیرینی؟؟؟؟؟؟

MMAskary

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی
شهر
قم

چرا خواستگاری رو همه به عنوان مراسم خواستگاری رسمی محسوب می کنند!
هدف این تاپیک این بوده که به جای این که دخترا بشینن و منتظر بشن تا یکی ازشون خوشش بیاد و درخواست ازدواج بده می تونند خودشون هم انتخاب کنند و همیشه منتظر انتخاب شدن نباشن یا نه، خب جوابش اینه که قطعاً می تونند، حالا هر کسی با توجه به روحیه و فرهنگ و هنجار های خانوادگیش می تونه از یه طریقی به پسری که بهش علاقه داره قضیه رو بفهمونه.
کسی که روش نمی شه خب از طریق دوست و آشنا بهش برسونه، کسی که غرورش اجازه نمی ده به طور غیر مستقیم کاری کنه که پسره هم ازش خوشش بیاد و اون اول ابراز علاقه کنه (البته توی این مورد منظورم عشوه ریختن و این چیزا برای جلب توجه نیست یه وقت سوءبرداشت نکنید) یا اگه کسی هم روش می شه و مشکلی نداره رک و مستقیم به فرد مورد علاقه اش بگه اما آخر همه ی اینا به خاطر فرهنگ و رسوم ما به مراسم خواستگاری رسمی که پسر می یاد ختم می شه در حالی که خود دختر انتخاب کرده و مشکلی هم پیش نمی یاد.

++MaRyAm++

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
نجف آباد
سال فارغ التحصیلی
94

به نقل از S2MA :
چرا خواستگاری رو همه به عنوان مراسم خواستگاری رسمی محسوب می کنند!
هدف این تاپیک این بوده که به جای این که دخترا بشینن و منتظر بشن تا یکی ازشون خوشش بیاد و درخواست ازدواج بده می تونند خودشون هم انتخاب کنند و همیشه منتظر انتخاب شدن نباشن یا نه، خب جوابش اینه که قطعاً می تونند، حالا هر کسی با توجه به روحیه و فرهنگ و هنجار های خانوادگیش می تونه از یه طریقی به پسری که بهش علاقه داره قضیه رو بفهمونه.
کسی که روش نمی شه خب از طریق دوست و آشنا بهش برسونه، کسی که غرورش اجازه نمی ده به طور غیر مستقیم کاری کنه که پسره هم ازش خوشش بیاد و اون اول ابراز علاقه کنه (البته توی این مورد منظورم عشوه ریختن و این چیزا برای جلب توجه نیست یه وقت سوءبرداشت نکنید) یا اگه کسی هم روش می شه و مشکلی نداره رک و مستقیم به فرد مورد علاقه اش بگه اما آخر همه ی اینا به خاطر فرهنگ و رسوم ما به مراسم خواستگاری رسمی که پسر می یاد ختم می شه در حالی که خود دختر انتخاب کرده و مشکلی هم پیش نمی یاد.
خواستگاری دقیقا یعنی مراسم خواستگاری اصلی و پیشنهاد ازدواج دادن ک به نظر من واقعا این کار واسه ی دخترا خوب نیس!!
اما ابراز علاقه کردن ب یه پسر اونم به نحوی که شخصیت طرفین زیر سوال نره اصلا هم زشت نیس اتفاقا میتونه خیلی خوب باشه اما موضوع اینجاس ک اغلب پسرا جنبه ی این کارو ندارن و به محض اینکه دختری همچین چیزیو مطرح کنه فکر میکنن چه خبره :))

MMAskary

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی
شهر
قم

به نقل از ++MaRyAm++ :
خواستگاری دقیقا یعنی مراسم خواستگاری اصلی و پیشنهاد ازدواج دادن ک به نظر من واقعا این کار واسه ی دخترا خوب نیس!!
اما ابراز علاقه کردن ب یه پسر اونم به نحوی که شخصیت طرفین زیر سوال نره اصلا هم زشت نیس اتفاقا میتونه خیلی خوب باشه اما موضوع اینجاس ک اغلب پسرا جنبه ی این کارو ندارن و به محض اینکه دختری همچین چیزیو مطرح کنه فکر میکنن چه خبره :))
نقل قول از لغت نامه دهخدا:
خواستگاری: [خوا / خا ] (حامص مرکب ) خواستاری . درخواست . (ناظم الاطباء) (یادداشت بخط مؤلف ). || خواهش . || طلب عروسی و زناشوئی . (ناظم الاطباء). عمل خواستگار. (یادداشت مؤلف)
بخواستگاری رفتن ؛ برای طلب عروس بمنزل دختر یا زنی رفتن . (یادداشت مؤلف ).

می بینید که خواستگاری با خواستگاری رفتن و مراسم خواستگاری تفاوت داره.

Analia

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد/تهران
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

به نقل از Sana 96 :
نمیدونم چرا همه برداشت شون از خواستگاری این جور چیزاس
نه بابا
مثلا دختره پسره رو به یه قهوه دعوت میکنه و بعد شرایطش رو میگه و میگه من قصد ازدواج دارم و شما رو مورد مناسبی دیدم با من ازدواج میکنید یانه که اگه جواب پسره مثبت بود طبق آداب و رسوم سنتی(که من زیاد موافقش نیستم اما بخاطر اینکه واقعیت اینه) پسره میره گل و شیرینی میخره با خانواده ش میره خونه دخترخانومه
در کمال احترام باید بگم که مخالفم!

به نظر من این مصداق بارز شکستن غروره، من به شخصه هیچ وقت حاضر به چنین کاری نمیشم...ببینید وقتی یک چیزی عرفه، خلاف اون عمل کردن عواقب خیلی خوبی نداره...من نمیگم دختره بشینه تو خونه تا یکی ازش خوشش بیاد... به هر حال اگه از یکی خوشش بیاد و طرفش هم همین حسو راجع بهش داشته باشه، طبعا پسره خواستگاری میکنه...یعنی حتی یک درصد هم در این مساله شکی نیست

Bahar_R

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 1
شهر
تهران
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
مهندسی مواد و متالورژی

خب اگر به نظرتون اینکار شکستن غروره و بده چطور انتظار دارین پسرا اینکارو انجام بدن؟ اگر شکستن غرور برای شما بده برای اون طرف مقابل هم بده چطور توقع دارین کاری که خودتون بدتون میاد دیگران حاضر به انجامش باشن؟
عرف خیلی وقتا با رفتار منطقی و عاقلانه فاصله داره چون عرف رو مردم چند نسل پیش پایه گذاری می کنن و اگر قرار بود همه به عرف عمل کنن الان قطعا توی عصر حجر بودیم چون بالاخره کسی نباید خلاف عرف زمانش عمل کنه و عرف اون زمان هم قوانین عصر حجر بوده. وقتی یه قاعده ای رو میگین باید تعمیم یافته ی اون قاعده و نتایجش رو هم در نظر بگیرین.
چه کاریهدختره به صد روش غیر مستقیم خودشو بکشه تا به پسره بفهمونه که احساسش چیه خب مثل آدمای متمدن با هم در این باره صحبت می کنن و به توافق میرسن. دیگه این همه دردسر نمی خواد که. آدم راه مستقیم و راحت رو که ول نمی کنه کارا رو از راه پیچیده و سختش انجام بده.

Analia

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد/تهران
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

به نقل از Bahar_R :
خب اگر به نظرتون اینکار شکستن غروره و بده چطور انتظار دارین پسرا اینکارو انجام بدن؟ اگر شکستن غرور برای شما بده برای اون طرف مقابل هم بده چطور توقع دارین کاری که خودتون بدتون میاد دیگران حاضر به انجامش باشن؟
عرف خیلی وقتا با رفتار منطقی و عاقلانه فاصله داره چون عرف رو مردم چند نسل پیش پایه گذاری می کنن و اگر قرار بود همه به عرف عمل کنن الان قطعا توی عصر حجر بودیم چون بالاخره کسی نباید خلاف عرف زمانش عمل کنه و عرف اون زمان هم قوانین عصر حجر بوده. وقتی یه قاعده ای رو میگین باید تعمیم یافته ی اون قاعده و نتایجش رو هم در نظر بگیرین.
چه کاریهدختره به صد روش غیر مستقیم خودشو بکشه تا به پسره بفهمونه که احساسش چیه خب مثل آدمای متمدن با هم در این باره صحبت می کنن و به توافق میرسن. دیگه این همه دردسر نمی خواد که. آدم راه مستقیم و راحت رو که ول نمی کنه کارا رو از راه پیچیده و سختش انجام بده.
ببینید، همه جای دنیا، نه تنها ایران، این رسمه که پسر از دختر خواستگاری کنه... این هم برای اون دو نفر یه چیز عجیب نیست... به هر حال اونا میدونن که از رابطشون چی میخوان
باز هم میگم بسته به شرایط داره...شاید در یک شرایطی بیان این مساله از طرف دختر بد نباشه... ولی اغلب تصویر جالبی نداره، حتی برای اون پسری که داره بهش پیشنهاد ازدواج میده...

جدا از همه ی این بحثا، شما خودتون حاضرید از یک پسر خواستگاری کنید؟ من که بعید میدونم

maziar

مازیمون
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران، استانبول، کوالالامپور، اُسلو!
دانشگاه
Universitetet i Oslo
رشته دانشگاه
ریاضی، CS، نانو الکترونیک

به نقل از Hydrus :
ببینید، همه جای دنیا، نه تنها ایران، این رسمه که پسر از دختر خواستگاری کنه... این هم برای اون دو نفر یه چیز عجیب نیست... به هر حال اونا میدونن که از رابطشون چی میخوان
باز هم میگم بسته به شرایط داره...شاید در یک شرایطی بیان این مساله از طرف دختر بد نباشه... ولی اغلب تصویر جالبی نداره، حتی برای اون پسری که داره بهش پیشنهاد ازدواج میده...

جدا از همه ی این بحثا، شما خودتون حاضرید از یک پسر خواستگاری کنید؟ من که بعید میدونم

من نمی دونم شما به چند صد تا کشور دنیا سفر کردید مگه ؟

اصلن اینطوری نیست.

دختره میاد و میگه من از شما خوشم اومده فکر نکنم بد باشه با هم چند باری بیرون بریم و بعد وقت و مکانشو میگه.

خوب بدیهتن پسره یا قبول می کنه یا نه.

اتفاقی که می افته اینه که پسره میره بیرون یا پسره مجرده و خب با دختره بیشتر صحبت می کنه که بشناستش یا مثلن نیست و خوب به دختره میگه.

و اتفاقه بدی هم نمی افته.

Bahar_R

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 1
شهر
تهران
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
مهندسی مواد و متالورژی

خب منم دقیقا داشتم توی پستم همینو میگفتم. رسم، عرف و این جور چیزها خیلی وقتا با رفتار منطقی فاصله دارن و هیچ دلیلی نداره ما رفتار عاقلانه رو کنار بذاریم چون یه رسمی از عهد حجر تابحال وجود داشته.
اینکه تصور بدی دارن و اینها همگی مربوط به عرفه و هیچکدوم دلیل منطقی برای یک رفتار محسوب نمیشه. معلومه هر کسی به چیزی که عادت کرده میگه یک رفتار "عادی" ولی دلیل نمیشه فکر کنیم رفتاری غیر از اون نباید انجام بشه.
اینکه بیایم بگیم حالا مراسم خواستگاری رو به جای پسرا دختر انجام بدن همون اندازه بی منطقه. یعنی در زمان ما بی منطقه.
یه موضوعی رو هم خیلی رک بگم. ببینید در زمان های گذشته مردم نسبت به الان سرشون خیلی خلوت تر بوده(هم به لحاظ زمان و هم مشغله فکری) و سرگرمی هاشون هم خیلی خیلی محدود تر بوده. بنابراین اگر دیده باشید برای هرکاری که می خواستن انجام رسم و رسومات خاصی تعریف می کردن. و شاید این رسم ها برای زمان اونها مناسب بوده بالاخره بخشی از زمانشون رو پر میکرده...
اما ما در حال حاضر به هیچ وجه توی اون شرایط نیستیم که بخوایم همون کاری که اونا انجام میدادن تکرار کنیم. نه تنها وقتش رو نداریم بلکه اونقدر مشغله فکری داریم که جا نباشه برای فکر کردن به مسائل پیش پا افتاده ای مثل "الان چیکار کنم که طرف غیر مستقیم متوجه قصد من بشه" . بنابراین لازمه رفتارمون به روز بشه.
به نقل از Hydrus :
نه خواستگاری به معنای تعریف شده نه چون به نظرم لزومی ندار و البته که از کسی هم توقع به جا آوردن همچین رسمی رو ندارم. دو نفر میتونن راجع به این موضوع گفتگو کنن و به نتیجه برسن لازم نیست یک نفر به اون یکی خواهش و التماس کنه.

بالا