ازدواج طرفين با دين متفاوت

maziar

مازیمون
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران، استانبول، کوالالامپور، اُسلو!
دانشگاه
Universitetet i Oslo
رشته دانشگاه
ریاضی، CS، نانو الکترونیک
پاسخ : ازدواج طرفين با دين متفاوت

به نقل از zey#nab :
مسئله ی اول حساسیت دو طرف روی دینشونه
خب اگه دو فرد تعصبی باشن حتما بشکل پیش میاد(یه مسلمون تعصبی با مسلمون غیر تعصبیش نمی تونه مهمولا بسازه چه برسه به ...)

ولی اگه نباشن ... حقیقت همه ی ادیان یکیه( البته بجز دین های ساختگیه جدید ) پس دو طرف نباید سر مسائل کلی و نظری با هم اختلاف داشته باشن .....و اگه عشق زیادی بینشون باشه ک کلا حله

جزو قوانین اکثر ادیان هست ک کسی نمی تونه با غیر اون دین ازدواج کنه(مخصوصا یهودی _ازدواج با غیر هم دینشون پیگرد قانونی داره و حتی اونو از دین بیرونش می کنن و ...)پس باید شرایط شرعیش رو هم در نظر بگیرید ....

حقیقت همه ی ادیان یکیه( البته بجز دین های ساختگیه جدید )

حتا حقیقت اون ادیان هم با ادیان قبلی یکیه! ( یه کم مطالعه هم بد چیزی نیست البته!)

مخصوصا یهودی _ازدواج با غیر هم دینشون پیگرد قانونی داره و حتی اونو از دین بیرونش می کنن و ...

برخورد با ازدواج یهودی با غیر یهودی همون قدر سخت گیری میشه که در مورد اسلام! و خانواده هایی که متعصب نیستن واقعن براشون این اهمیت نداره و خیلی پیش اومده که یهودی با غیر یهودی ازدواج کرده و واقعن اتفاق مهمی نیافتاده.

پس باید شرایط شرعیش رو هم در نظر بگیرید ....

در نظر گرفتن شرایط شرعیش فقط برای ادم متعصب مطرحه. یعنی در واقع اصلن مطرح نیست! یه مسلمون متعصب با یه غیر مسلمون ازدواج نمی کنه مگر اینکه به این فکر کنه که می تونه دیدگاه دینی اون رو عوض کنه! اگه اون ادم کاتولیک باشه که این کار معمولن غیر ممکنه. اگه به بودیسم یا هندوییزم اعتقاد داشته باشه که باز هم تقریبن غیر ممکنه! اگه هم هیچ کدوم از اینا نباشه تقریبن اون ادم دینش فقط جنبه اسمی داره و معمولن بقیه مردم کاری به دینشون خیلی ندارن و نگرانی ای نسبت به این موضوع ندارن و اگه وقته کافی داشتن از دین خودشون هم بیرون میرفتن نه اینکه به دین دیگه روی بیارن. این امار که میشنوید تعداد ادم هایه یک دین رو به افزایشه واقعن در زندگی عادی معنی خاصی نداره. مگر بر اثر زیاد شدن جمعیت!!!

• شروع کننده موضوع

نگار

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان جامع(سه)
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
96
رشته دانشگاه
بیوتکنولوژِی

يه سوال ديگه دارم واون اينه:
ثبت ازدواج اقليت‌هاي ديني در ايران چگونه است؟
100819852245.jpg

100819852112.jpg
100819852281.jpg

Analia

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد/تهران
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

مشخصا پایه و اساس زندگی مشترک تفاهم و درک متقابله. . دین خیلی تو طرز تفکر هر کسی نقش داره و در واقع جهت دهنده ی اصلی به افکار آدمه...به نظر من ازدواج دو نفر با دو دین متفاوت ازدواج موفق نخواهد بود...مگر اینکه یکی از اون ها دینشو به دین همسرش تغییر بده

maziar

مازیمون
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
دانشگاه
Universitetet i Oslo
رشته دانشگاه

به نقل از Hydrus :
مشخصا پایه و اساس زندگی مشترک تفاهم و درک متقابله. . دین خیلی تو طرز تفکر هر کسی نقش داره و در واقع جهت دهنده ی اصلی به افکار آدمه...به نظر من ازدواج دو نفر با دو دین متفاوت ازدواج موفق نخواهد بود...مگر اینکه یکی از اون ها دینشو به دین همسرش تغییر بده

نه لزومن. خیلی از افراد واقعن دین رو فقط یک کلمه میدونن. چون قوانین امروز معمولن قوانین تمام ادیان رو شامل میشن. ( قوانین اصلی اجتماعی‌ ) پس درواقع تفاوت خاصی بین یک مسلمون و مسیحی نیست.

این موضوع شاید به خاطر سنت های خانوادگی زمانی خیلی اهمیت داشت ولی الان واقعن کسی حتا دین کسی دیگه ای رو نمی پرسه.

Analia

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد/تهران
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

به نقل از مازیمون :
نه لزومن. خیلی از افراد واقعن دین رو فقط یک کلمه میدونن. چون قوانین امروز معمولن قوانین تمام ادیان رو شامل میشن. ( قوانین اصلی اجتماعی‌ ) پس درواقع تفاوت خاصی بین یک مسلمون و مسیحی نیست.

این موضوع شاید به خاطر سنت های خانوادگی زمانی خیلی اهمیت داشت ولی الان واقعن کسی حتا دین کسی دیگه ای رو نمی پرسه.
ببینید یک آدم یا دین داره یا دین نداره...یک آدمی که واقعا مسلمون باشه نمیتونه با آدمی که واقعاً مسیحیه کنار بیاد...

maziar

مازیمون
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
دانشگاه
Universitetet i Oslo
رشته دانشگاه

به نقل از Hydrus :
ببینید یک آدم یا دین داره یا دین نداره...یک آدمی که واقعا مسلمون باشه نمیتونه با آدمی که واقعاً مسیحیه کنار بیاد...

اینم باز از اون حرفاس!
اخه شما از کجا می دونید ؟ یه جوری میگید انگار هیچ ازدواجی از دین های مختلف با همدیگه تو کله دنیا نداریم.

اصلن واقعن مسلمون بودن و نبودن یا واقعن مسیحی بودن رو کی تعریف می کنه ؟

تقریبن خیلی چیزی بین دین ها فاصله نداره که بخواد باعث مشکلی بین دو نفر با دو دین مخالف بشه.

Analia

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد/تهران
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

به نقل از مازیمون :
اینم باز از اون حرفاس!
اخه شما از کجا می دونید ؟ یه جوری میگید انگار هیچ ازدواجی از دین های مختلف با همدیگه تو کله دنیا نداریم.

اصلن واقعن مسلمون بودن و نبودن یا واقعن مسیحی بودن رو کی تعریف می کنه ؟

تقریبن خیلی چیزی بین دین ها فاصله نداره که بخواد باعث مشکلی بین دو نفر با دو دین مخالف بشه.
الان تو همین ایران خودمون خیلی ها شناسنامه ای مسلمونن. ..ولی قلبا چندان اعتقادی ندارن. ...من در مورد این آدما حرف نمیزنم
من دارم مثلا در مورد یک آدم مذهبی حرف میزنم....یک مسلمون مذهبی هیچ وقت از نظر فکری با یک مسیحی match نمیشه

maziar

مازیمون
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
دانشگاه
Universitetet i Oslo
رشته دانشگاه

به نقل از Hydrus :
الان تو همین ایران خودمون خیلی ها شناسنامه ای مسلمونن. ..ولی قلبا چندان اعتقادی ندارن. ...من در مورد این آدما حرف نمیزنم
من دارم مثلا در مورد یک آدم مذهبی حرف میزنم....یک مسلمون مذهبی هیچ وقت از نظر فکری با یک مسیحی match نمیشه

ببینید اگه بخواد مچ میشه مشکل از دین ها نیست. مشکل از اینه که خوده طرف جلو خودشو گرفته نه دین جلوشو.

قضیه ربطی به دین نداره. یه ادم مسلمون مذهبی با یه ادم مسلمون عادی هم نمیسازه با یه ادم از یه دین دیگه همین که طرفو نکشه کفایت می کنه :))

نام مرکز سمپاد
چهارراه لشگر
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
97

به نقل از مازیمون :
ببینید اگه بخواد مچ میشه مشکل از دین ها نیست. مشکل از اینه که خوده طرف جلو خودشو گرفته نه دین جلوشو.

قضیه ربطی به دین نداره. یه ادم مسلمون مذهبی با یه ادم مسلمون عادی هم نمیسازه با یه ادم از یه دین دیگه همین که طرفو نکشه کفایت می کنه :))
همه چی به دو طرف بستگی داره که چقد به عقاید هم احترام بزارند!!هم ممکنه مشکل زا بشه هم نه!!
به نظر من اگه دو نفر با هم ازدواج کنند و دینشون فرق کنه اگه انسانهای منطقی باشند، بالاخره یکیشون باید تغییر دین بده و دین اون یکی رو قبول کنه.چون یکیش درسته...البته بازم میگم میشه کنار اومد !! کلا تو همه زندگی مشترکا باید با هم ساخت!! :-"

به نقل از Hydrus :
یه مسیحی بود که مسلمون شده بود...ازش پرسیده بودن چرا مسلمون شدی. گفته بود چون واقعا مسیحی بودم :D به نظر من اگه ی دین کامل و درست تو جهان وجود داشته باشه که باید یکیم باشه، پس هر آدمی که واقعا مذهبی و درست باشه باید به همون دین کامل گرایش پیدا کنه

arash.f

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
h3lii
شهر
تهران
رشته دانشگاه
برق امیرکبیر

قطعا مسلمون های افراطی ( یا شاید واقعا مسلمون !) با هر کی غیر از فاز خودشون مشکلاتی پیدا میکنند . مخصوصا مرد خیلی مذهبی باشه که دیگه بدتر !
درباره ی روابط بین دو دین هم تا حالا فردی که واقعا مسلمون باشه و با یه نفر از دین دیگه ازدواج کرده باشه رو ندیدم !
ولی دیدم که اگه دو طرف گیر نباشن مشکلی بوجود نمیاد ..

maziar

مازیمون
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
دانشگاه
Universitetet i Oslo
رشته دانشگاه

به نقل از !!موذی گنسلا باهش!! :
همه چی به دو طرف بستگی داره که چقد به عقاید هم احترام بزارند!!هم ممکنه مشکل زا بشه هم نه!!
به نظر من اگه دو نفر با هم ازدواج کنند و دینشون فرق کنه اگه انسانهای منطقی باشند، بالاخره یکیشون باید تغییر دین بده و دین اون یکی رو قبول کنه.چون یکیش درسته...البته بازم میگم میشه کنار اومد !! کلا تو همه زندگی مشترکا باید با هم ساخت!! :-"
یه مسیحی بود که مسلمون شده بود...ازش پرسیده بودن چرا مسلمون شدی. گفته بود چون واقعا مسیحی بودم :D به نظر من اگه ی دین کامل و درست تو جهان وجود داشته باشه که باید یکیم باشه، پس هر آدمی که واقعا مذهبی و درست باشه باید به همون دین کامل گرایش پیدا کنه

ببینید اگه منطقی باشن اصلن دینشون رو عوض نمی کنن. چون برای زندگی کردن ما نیاز به منطق و طرز فکر درست داریم نه دین!

چه فرقی می کنه کی چه دینی داره ؟ دین و قواعد دین برای وقتی خوب بود که جامعه حکومت نداشت و قانونی وجود نداشت. الان ما قوانین داریم، قوانین خودشون مجازات تعیین می کنن. یعنی لازم نیست کسی دینشو عوض کنه. دو ادم می تونن کناره هم زندگی کنن و اصلن هیچ وقت هم نفهمن چه دینی دارن!

Analia

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد/تهران
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

طبق این تعریف شما هر کی مذهبی نبود و دیندار نبود آدم درستی نیست دیگه، نه؟

هر کسی حق اون کسی که مسیحیه، خب به مسیحیت عقیده داره، نمیشه آدم بیاد به این آدم بگه نه تو اشتباه میکنی و تو دینت واقعی نیست و ...این حرفا...
آدم نباید بگه من درست فک میکنم هر کی هم مخالف من بود اشتباه میکنه و این حرفا...
همین دیدگاه هاست که من میگم نمیشه کنار اومد

به نقل از مازیمون :
ببینید اگه منطقی باشن اصلن دینشون رو عوض نمی کنن. چون برای زندگی کردن ما نیاز به منطق و طرز فکر درست داریم نه دین!

چه فرقی می کنه کی چه دینی داره ؟ دین و قواعد دین برای وقتی خوب بود که جامعه حکومت نداشت و قانونی وجود نداشت. الان ما قوانین داریم، قوانین خودشون مجازات تعیین می کنن. یعنی لازم نیست کسی دینشو عوض کنه. دو ادم می تونن کناره هم زندگی کنن و اصلن هیچ وقت هم نفهمن چه دینی دارن!
مگه میشه چنین چیزی؟؟؟یعنی مثلا طرف اصن ندونه دین همسرش چیه؟؟؟؟
دین به هر حال جز بزرگی از زندگی آدمه...حتی اگه اون طرف خیلی دین دار نباشه
خیلی فرق هست بین تفکرات دو نفر که یکیشون دین داره و اون یکی نداره

maziar

مازیمون
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
دانشگاه
Universitetet i Oslo
رشته دانشگاه

به نقل از Hydrus :
مگه میشه چنین چیزی؟؟؟یعنی مثلا طرف اصن ندونه دین همسرش چیه؟؟؟؟
دین به هر حال جز بزرگی از زندگی آدمه...حتی اگه اون طرف خیلی دین دار نباشه
خیلی فرق هست بین تفکرات دو نفر که یکیشون دین داره و اون یکی نداره

نمی دونم ولی تاحالا نشده وسط حرف زدن اصلن این موضوع پیش بیاد که دین کی چیه.

ادمو با دینش نمی سنجن که با رفتار و اخلاقش می سنجن ( + ظاهر )

کمم با مردم صحبت نکردم ولی خیلی پیش نیومده از کسی بپرسم دینت چیه!

Analia

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد/تهران
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

به نقل از مازیمون :
نمی دونم ولی تاحالا نشده وسط حرف زدن اصلن این موضوع پیش بیاد که دین کی چیه.

ادمو با دینش نمی سنجن که با رفتار و اخلاقش می سنجن ( + ظاهر )

کمم با مردم صحبت نکردم ولی خیلی پیش نیومده از کسی بپرسم دینت چیه!
من دارم راجع به همسر یک نفر حرف میزنم، نه مردم..

maziar

مازیمون
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
دانشگاه
Universitetet i Oslo
رشته دانشگاه

به نقل از Hydrus :
من دارم راجع به همسر یک نفر حرف میزنم، نه مردم..

وقتی یک فرد قصد ازدواج داره اینطور نیست که دوره بیافته که. با یه نفر اشنا میشه بعد تصمیم به ازدواج میگیره. ولی من هیچ کجایی این اشنایی ها ندیدم کسی حتا به دین کسی که دوسش داره فکر کنه. وقتی دو نفر با هم خوبن دیگه چه اهمیتی داره دینشون چیه ؟‌

Analia

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد/تهران
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

به نقل از مازیمون :
وقتی یک فرد قصد ازدواج داره اینطور نیست که دوره بیافته که. با یه نفر اشنا میشه بعد تصمیم به ازدواج میگیره. ولی من هیچ کجایی این اشنایی ها ندیدم کسی حتا به دین کسی که دوسش داره فکر کنه. وقتی دو نفر با هم خوبن دیگه چه اهمیتی داره دینشون چیه ؟‌
دوست داشتن مستلزم شناخت هست و یه بخش شناخت آشنایی با طرز تفکر طرف مقابله و دین نقش جهت دهنده به تفکر رو داره
مگه میشه دو نفری که با هم تفاهم ندارن ، به هم علاقه مند شن؟

maziar

مازیمون
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
دانشگاه
Universitetet i Oslo
رشته دانشگاه

به نقل از Hydrus :
دوست داشتن مستلزم شناخت هست و یه بخش شناخت آشنایی با طرز تفکر طرف مقابله و دین نقش جهت دهنده به تفکر رو داره
مگه میشه دو نفری که با هم تفاهم ندارن ، به هم علاقه مند شن؟

نکته دقیقن همینه. دین تقریبن برای اکثر جوون های امروز نقشه خیلی خاصی رو تفکرات نداره. چون همونطور که گفتم ما تو جامعه قانون مندی زندگی می کنیم و قوانین اجتماعی تقریبن همه قوانین زندگی دینی رو در بر میگیرند.

پس لازم نیست به دین فرد مقابل خیلی فکر کنیم چون یه چیزی مشترکه قوانین کشووری که توش زندگی می کنیم.

در مورد وجود یا عدم وجود خدا هم. بالاخره تاثیری که تو رفتاره ما داره در حد همون قوانینیه که جامعه در بر میگیرتش.

و خب همه ی مردم بخوان یا نخوان چه معترض باشن چه نه بالاخره رو قوانین جامعه مجبورن موافق باشن! ( من مخالف می تونم باشم و حتا مخالفتمو علنی کنم ولی بازم تو چهارچوب همون قوانین مجبورم زندگی کنم مگر اینکه اعتراضم به جایی برسه که باز هم در حین همون پروسه باید در چهارچوب قوانین رفتار کنم که برایه همه کسایی که تو اون کشورن یکیه)

Analia

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد/تهران
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

به نقل از مازیمون :
نکته دقیقن همجینه. دین تقریبن برای اکثر جوون های امروز نقشه خیلی خاصی رو تفکرات نداره. چون همونطور که گفتم ما تو جامعه قانون مندی زندگی می کنیم و قوانین اجتماعی تقریبن همه قوانین زندگی دینی رو در بر میگیرند.

پس لازم نیست به دین فرد مقابل خیلی فکر کنیم چون یه چیزی مشترکه قوانین کشووری که توش زندگی می کنیم.

در مورد وجود یا عدم وجود خدا هم. بالاخره تاثیری که تو رفتاره ما داره در حد همون قوانینیه که جامعه در بر میگیرتش.

و خب همه ی مردم بخوان یا نخوان چه معترض باشن چه نه بالاخره رو قوانین جامعه مجبورن موافق باشن! ( من مخالف می تونم باشم و حتا مخالفتمو علنی کنم ولی بازم تو چهارچوب همون قوانین مجبورم زندگی کنم مگر اینکه اعتراضم به جایی برسه که باز هم در حین همون پروسه باید در چهارچوب قوانین رفتار کنم که برایه همه کسایی که تو اون کشورن یکیه)
من دارم در مورد کسایی حرف میزنم که دین دار هستن...یعنی زندگیشون در چهارچوب دینشونه
کسی که دین تو زندگیش تاثیر نداره که دیگه دین نداره...این که دیگه بحثی نداره

نام مرکز سمپاد
چهارراه لشگر
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
97

به نقل از مازیمون :
ولی من هیچ کجایی این اشنایی ها ندیدم کسی حتا به دین کسی که دوسش داره فکر کنه.
یکی از دوستام که الان امریکا هست با یه دختر مسیحی آشنا شده بود و ازش خوشش اومده بود،میگفت که درصورتی باش ازدواج میکنه که مسلمون شه!!
به نظرم خیلی مهمه که دین طرف چی باشه و تا چه حد بهش پایبند باشه!! چون دین یه سری باید و نباید داره که مستقیم رو رفتار و ... آدم تاثیر میزاره !!!

به نقل از مازیمون :
نکته دقیقن همینه. دین تقریبن برای اکثر جوون های امروز نقشه خیلی خاصی رو تفکرات نداره. چون همونطور که گفتم ما تو جامعه قانون مندی زندگی می کنیم و قوانین اجتماعی تقریبن همه قوانین زندگی دینی رو در بر میگیرند.

نکته اول: اینجا داریم درباره یه مورد دیگه بحث میکنیم نه اینکه "آیا اکنون با وجود قوانین اجتماعی نیاز به دین هست یا نه؟" یا "آیا همه مردم باید با قوانین جامعه موافق باشند؟"لطفا بحث رو منحرف نکنید ...
نکته دوم:به نظرم بله نیاز هست به دین...
نکته سوم: دین فرد مقابل خیلی مهمه خب!!!! کسیه که قراره حداقل نصف روز رو باهاش باشی خب دینش مستقیم تاثیر داره رو رفتاراش !!

به نقل از Hydrus :
طبق این تعریف شما هر کی مذهبی نبود و دیندار نبود آدم درستی نیست دیگه، نه؟

هر کسی حق اون کسی که مسیحیه، خب به مسیحیت عقیده داره، نمیشه آدم بیاد به این آدم بگه نه تو اشتباه میکنی و تو دینت واقعی نیست و ...این حرفا...
آدم نباید بگه من درست فک میکنم هر کی هم مخالف من بود اشتباه میکنه و این حرفا...
همین دیدگاه هاست که من میگم نمیشه کنار اومد
بستگی داره "آدم درستی" رو چی معنی کنی؟؟؟ اگه منظورت 100 درصد درسته ،آره !!وگرنه من همچین منظوری نداشتم و اصلا منظورم این نیس که به بقیه توهین کرد که دینت درست نیس!! منم نگفتم که من درست میگم...منظورم از اون حرفا این بود که بالاخره یک حقیقت واحد وجود داره!! حقیقت یکیه و چند گانه نیس!! و از این دینا یکیش درسته ولی کدومش؟؟؟من نظری دارم و دیگری هم نظری!
با خط آخرم موافقم!

maziar

مازیمون
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
دانشگاه
Universitetet i Oslo
رشته دانشگاه

یکی از دوستام که الان امریکا هست با یه دختر مسیحی آشنا شده بود و ازش خوشش اومده بود،میگفت که درصورتی باش ازدواج میکنه که مسلمون شه!!
به نظرم خیلی مهمه که دین طرف چی باشه و تا چه حد بهش پایبند باشه!! چون دین یه سری باید و نباید داره که مستقیم رو رفتار و ... آدم تاثیر میزاره !!!
نکته اول: اینجا داریم درباره یه مورد دیگه بحث میکنیم نه اینکه "آیا اکنون با وجود قوانین اجتماعی نیاز به دین هست یا نه؟" یا "آیا همه مردم باید با قوانین جامعه موافق باشند؟"لطفا بحث رو منحرف نکنید ...
نکته دوم:به نظرم بله نیاز هست به دین...
نکته سوم: دین فرد مقابل خیلی مهمه خب!!!! کسیه که قراره حداقل نصف روز رو باهاش باشی خب دینش مستقیم تاثیر داره رو رفتاراش !!
بستگی داره "آدم درستی" رو چی معنی کنی؟؟؟ اگه منظورت 100 درصد درسته ،آره !!وگرنه من همچین منظوری نداشتم و اصلا منظورم این نیس که به بقیه توهین کرد که دینت درست نیس!! منم نگفتم که من درست میگم...منظورم از اون حرفا این بود که بالاخره یک حقیقت واحد وجود داره!! حقیقت یکیه و چند گانه نیس!! و از این دینا یکیش درسته ولی کدومش؟؟؟من نظری دارم و دیگری هم نظری!
با خط آخرم موافقم!

اینکه دوست شما در کدوم کشور چه کاری می کنه، مربوط به خودشه و هیچ ربطی به تمام افراد نداره. منم بیشتر از نصفه روزمو با یه ادمی می گذرونم که حتا تا حالا به این فکر نکردم که چه دینی داره.

چه مسلمون باشی چه مسیحی چه بهایی چه یهودی و بودیسم و کانفشن اب نخوری تشنت میشه، نیاز به محبت داری و بدت نمیاد کسی که دوسش داری بقلت کنه.

و اینا رو کسی با دینش نمی سنجه. اینا صرفن بستگی به ادم و شخصیت ادم دارن نه دینش.

مستقیم رو کدوم رفتارش تاثیر میذاره ؟
مثلن مسلمونه و گوشت خوک نمی خوره. یا مسیحیه گوشت خوک می خوره. خب بخوره یا نخوره. ما ها قرار نیست همه از یه مدل غذا خوشمون بیاد یا هممون نوشیدنی یه چیز بخوریم. من کوکا کولا دوست دارم یکی پپسی یکی ناهارشو با شراب قرمز می خوره. قرار نیست هممون یه جور غذا بخوریم.

منم نگفتم که من درست میگم...منظورم از اون حرفا این بود که بالاخره یک حقیقت واحد وجود داره!! حقیقت یکیه و چند گانه نیس!! و از این دینا یکیش درسته ولی کدومش؟؟؟من نظری دارم و دیگری هم نظری!

اینجا کلاس دینی نیست. و لزومی نداره در حقیقت اصلن خدایی وجود داشته باشه. و حقیقت برای هر فرد بسته به زندگیش فرق می کنه. حقیقت تو لزومن برایه من هم بهترین نیست. پس این حرفا رو بذار تو همون کتاب دینیت بمونه و واسه شبه امتحان حفظشون کن.

ما داریم در مورد چند میلیارد ادم حرف میزنیم. نه در مورد یک کره ی زمین با یک ضریب گرانش ثابت.

بالا