MMAskary
کاربر حرفهای
- ارسالها
- 429
- امتیاز
- 836
- نام مرکز سمپاد
- شهید قدوسی
- شهر
- قم
پاسخ : زن ناموس مرد نیست !
خانومِ رادیکال شما اطلاعات غلط ندید من گفتم قانونی نه شرعا، اگر یه کتاب قانون مدنی یا آیین دادرسی دم دست داشته باشی راحت می تونی پیدا کنی، جمله ی من رو دوباره بخونید، با دقت بخونید بعد جواب بدید.به نقل از Radical :اسلام، داشتن چهار همسر دائمی را به طور هم زمان برای مرد جایز می داند. ازدواج مجدد مرد در حالی که زن دائمی دارد در غیر از برادر زاده و خواهر زاده [nb]توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج2، ص: 466[/nb]، مشروط به اجازه همسر اول نیست اما اگر زن در عقد شرط کند که همسرش زن دیگری نگیرد به نظر برخی از فقها [nb]فتاوای مراجع محترم در مورد این که آیا زن اول می تواند شرط کند که : برای ازدواج مجدد اجازه زن لازم است، یا شرط کند که در صورت ازدواج مجدد، زن وکیل باشد که خودش را طلاق بدهد، بدین قرا ر است:
آیات عظام امام، بهجت، خامنهاى، فاضل، مکارم و نورى:
خیر، این شرط صحیح و نافذ نیست ولى اگر شرط کند که: «زن وکیل شوهر باشد، چنانچه شوهر ازدواج مجدد نماید، خود را طلاق دهد»، صحیح است. ( امام، استفتاءات، ج3، احکام ازدواج، س 55 آیتالله مکارم، استفتاءات، ج 2، س 907 آیتالله خامنهاى، استفتاء، س 7 آیتالله فاضل، جامعالمسائل، ج 1، س 1533 آیتالله نورى، استفتاءات، ج 2، س 637 و توضیحالمسائل، م 2534 دفتر آیتالله بهجت. با استفاده از نرم افزار پرسمان)
آیات عظام تبریزى، سیستانى و صافى: آرى، این شرط صحیح و نافذ است و اگر شوهر بعد از ازدواج، به این شرط عمل نکرد و ازدواج مجدد نمود، گناه کرده است. ( آیتالله سیستانى، منهاج الصالحین، ج 2، م 333 آیتالله تبریزى، منهاج الصالحین، ج 2، م 1395 آیتالله صافى، جامعالاحکام، ج 2، 5521. با استفاده از نرم افزار پرسمان)
آیتالله وحید: بنابر احتیاط واجب، این شرط صحیح و نافذ نیست ولى اگر شرط کند که: «زن وکیل شوهر باشد، چنانچه شوهر ازدواج مجدد نماید، خود را طلاق دهد»، صحیح است (آیتالله وحید، منهاج الصالحین، ج 3، م 9531. با استفاده از نرم افزار پرسمان)[/nb]، این شرط صحیح است و زوج نباید تخلف کند.
سوال: ازدواج مجدد مرد بدون رضایت همسر اول چه حکمی دارد؟
پاسخ آیت الله مکارم شیرازی: ازدواج دوم مشروط به اجازه همسر اول نیست ولی دادگاه ها معمولا به خاطر مسائلی که بر اثر ازدواج دوم بدون قید و شرط حاصل می شود، محدودیت هایی برای آن قائل هستند و لذا احتیاط آن است که تا ضرورتی نباشد اقدام به ازدواج مجدد نشود.
پاسخ آیت الله وحید خراسانی: در فرض سوال به خودی خود اشکال ندارد مگر این که در ضمن عقد نکاح یا عقد لازم دیگری زن شرط کند که مرد همسر دیگری اختیار نکند که در این صورت بنابر احتیاط واجب برای مرد ازدواج مجدد جایز نیست، ولی اگر ازدواج مجدد انجام داد عقدشان از این جهت اشکالی ندارد.
پاسخ آیت الله علوی گرگانی: شرعا مانعی ندارد و ازدواج باطل نیست.
پاسخ آیت الله محقق کابلی: اشکال ندارد.
پاسخ آیت الله روحانی: همسر اول در حین عقد می تواند در صورتی که با ازدواج مجدد مخالف است شرط کند که مرد بدون رضایت او نمی تواند همسر دیگری بگیرد و در این حالت چنانچه مرد اقدام به این کار نماید خلاف شرع مرتکب شده است و همچنین همسر اول در صورت اینکه با ازدواج مجدد همسرش مشکلی نداشته باشد، می تواند در حین عقد اول هیچ شرطی را مطرح نسازد و مرد را محدود به اجازه خودش نکند، نتیجه آنکه در مورد ازدواج مجدد، شارع مقدس رعایت رضایت همسر اول را نموده است.
× لطفاً اطلاعات غلط ندید :)