زن ناموس مرد نیست !

razie95

کاربر فوق‌فعال
پاسخ : زن ناموس مرد نیست !

فحش؟ :O
زن یه ابزار نیست که مالک داشته باشه
اما ازدواج یک تعهدی رو بوجود میاره
فرقی نمیکنه زن یا مرد،وقتی همرسش رو با کس دیگه ای ببینه احساس خطر میکنه و عصبانیت
مطمئنا زنم اگه شوهرشو با زن دیگه ای ببینه بی نهایت عصبانی میشه
حالا مرد خشونتش بیشتره و عکس العملش وحشتناک تر

mobina7

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
بهشهر
دانشگاه
دانشگاه مازندران
رشته دانشگاه
حسابداری

به نقل از razie95 :
فحش؟ :O
زن یه ابزار نیست که مالک داشته باشه
اما ازدواج یک تعهدی رو بوجود میاره
فرقی نمیکنه زن یا مرد،وقتی همرسش رو با کس دیگه ای ببینه احساس خطر میکنه و عصبانیت
مطمئنا زنم اگه شوهرشو با زن دیگه ای ببینه بی نهایت عصبانی میشه
حالا مرد خشونتش بیشتره و عکس العملش وحشتناک تر
میخواین بگین بهترین عکس العمل کسی که بهش خیانت شده کشتن همسرشه؟ :-??

razie95

کاربر فوق‌فعال

نه اصلا همچین منظوری نداشتم،ولی فک کنم همچین چیزی هم میشه برداشت کرد از جملاتم
من میگم مرد و زن هر دو عصبانی میشن و این طبیعیه،
مرد هم خشونت داره و این هم طبیعیه (باز نگید در فرهنگ ما اینجوری شده،از لحاظ علمی خشم جزئی از مرده )
شاید برای همین این قضیه ناموس پرستی و این حرفا اختصاص داده شده به مرد که مرد عکس العمل بیشتری نشون میده
درسته که غیرت خاص مرده،اما زن هم حسادت داره ،که این نوع حسادت زن یک ویژگی مثبت تلقی میشه براش
من دارم از حقوق برابر حرف میزنم ،از شرایط برابر
شاید در ظاهر تفاوت وجود داشته باشه،اما در نهایت هم آیا واقعا فرق میکنه؟

• شروع کننده موضوع

Radikal

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
94
مدال المپیاد
داغ دیده ام بعله!
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
سیاستگذاری علم و فناوری
اینستاگرام

خیلی چیزها در زندگی تعهده

ازدواج هم یکی از اون تعهد هاست ، دلیلی نداره اگر هر کسی تعهدی رو شکست بیایم بزنیم لت و پارش کنیم یا بکشیمش!!!

یعنی باید دید آخرش چی میشه؟

فرض کن دو نفر با هم ازدواج میکنن بعد مرد میفهمه زنش با یک مرد دیگه رابطه داره و طبق گفته ی شما مرد عصبانی میشه و میزنه زن ش رو میکشه!!!!
خوب چه اتفاقی افتاد الان؟

فقط زنش از دنیا نیست شد!!!

خوب این حالت با حالتی که از زن جدا شه چه تفاوتی داره؟

فقط یک قتل ناموسی اتفاق افتاده و یک موجو زنده کشته شده

وگرنه اون مرد که دیگه نمیتونه با همسرش زندگی کنه وقتی مرده ، فقط یک خانواده دیگه (خانواده زنش) تا آخر عمر عزا دار میشن و به نوعی با کشتن زن از خانواده اون انتقام میگیره نه از زن!!!

بعد حالا فرض کنید خانواده زن از بدنامی شهره ی خاص و عام میشه!!! و به نوعی هم ضربه ی روحی میخورن به خاطر غم از دست دادن دخترشون و هم یک ضربه اجتماعی

حالا همین اتفاق اگر با طلاق باشه ، هم یک انسان به زندگیش ادامه میده ،هم دیگه اون زن توی زندگی شوهرش نیست و هم این که خانواده ش ضربه روحی و اجتماعی نمیخوره :)

الان شما این رو منطقی نمیدونید؟

اگر خیر خواهشا" دلیل بیارید برای حرفتون

razie95

کاربر فوق‌فعال

1.خیلی ممنون که ازدواج رو یک تعهد معمولی میدونید مثل بقیه تعهد ها
2.مگه من دارم میگم بزنیم لت و پارش کنیم و بکشیمش؟اونم بخاطر شک؟
من فقط با این نظر مخالفم که فرهنگ درست اینه که مثل مرد رشتی(توی جکا) یا سوئدی بی تفاوت باشیم
اصلا این ممکن نیست
شما خودت یه بار دیگه اون پست رو بخون
موافقی باهاش اصلا؟

Analia

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد/تهران
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

من کاملن با رادیکال موافقم

جزا باید متناسب با جرم مربوطه باشه، هر چیزی باید منطقی پیش بره

بله درسته ازدواج هم یه تعهده یا قراراده مثل بقیه قرارداد ها... چه فرقی داره؟؟؟

• شروع کننده موضوع

Radikal

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
94
مدال المپیاد
داغ دیده ام بعله!
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
سیاستگذاری علم و فناوری
اینستاگرام

این پست رو تا آخر بخونید! حدس میزنم طولانی بشه! :)

زن ها از خیلی از حقوق اولیه خودشون به این دلیل که دارای احساس بیشتری هستند محروم میشن!
مثلاً یک زن نمیتونه قاضی بشه ،
یک زن نمیتونه طلاق بگیره
یک زن نمیتونه با اجازه ی خودش از کشور و شهر و حتی خونه خارج بشه
چون زن موجودی احساساتی خونده میشه که در انتخاب های خودش به جای منطق از احساس استفاده میکنه!!!

حالا چیزی که برام جالبه اینه که از طرفی زن موجودی احساساتی ـه و خیلی از حقوق رو به خاطر احساساتی بودن نداره
پس اگر یک زن احساساتی ضربه روحی بخوره ، مجازاتش باید به مراتب از وقتی که زن به مرد ضربه روحی میزنه بیشتر باشه؟درسته؟

حالا بحث پیش میاد چرا یک مرد میتونه بعد ازدواج زن صیغه کنه و با افراد متعددی رابطه داشته باشه و یک زن خیر؟
اگر یک مرد یک زن رو کنترل کنه و زن مطیع باشه زن خوبی هست و مرد غیرتی و ناموس پرست که این ها ویژگی های مثبت هست!
و اگر یک زن یک مرد رو کنترل کنه و مرد مطیع زن باشه مرد زن ذلیل هست و زن حسود خونده میشه ؟ که این ویژگی ها ویژگی های منفی افراد خونده میشه!

وقتی یک متن میذارم که میگه "مرد ناموس زن نیست"
اغلب مرد ها حقوق خودشون رو در خطر میبینن حقوقی که قبلاً داشتند و حس میکنن داره به خطر میوفته! (به واژه ی اغلب دقت کنید)
خوب میان جبهه گیری میکنن! این امر بدیهیه دلیلش هم واضحه! :)

و مثلاً میان میگن :

دختر خیانت کرد که کرد،چون باید ازاد باشه پس نباید چیزی بهش گفت؟
مجازات قانونی و شرعیشو نمیدونم،به شخصه خودم همچین اتفاقی برام بیوفته،دیگه بهش اجازه ی نفس کشیدن هم نمیدم،
بعضیا خیلی حرف های جالبی در مورد خیانت می زنند و نظرات خنده داری دارن!
البته گفتم که همش برای توجیه خیانت و فرار از تقاص پس دادنش هست!
زن ناموسه مرده
اگرم دست از پا خطا کنه باید دستشو قطع کرد
پسر هایی که این طور جبهه میگیرن در برابر خیانت و غیرت و ناموس!
هیچ وقت نمیان به مثلاً صیغه اعتراضی کنن!!! و این رو از حقوق مسلم خودشون میدونن!!!

چه بسا اگر بخوای زیر سوال ببری دشمن خدا و پیغمبر هم خونده میشی که حالا بیا و درستش کن! :D

اما چیزی که برام جالب ناک هست برخورد دختر ها با قضیه ـس !!!!
که این رو امری بدیهی میدونن چون این طور براشون جا انداختن!!!
فردی که تمام عمرش با این باور بزرگ شده که زن احساساتیه ، زن به مرد نیاز داره ، زن باید اعتراض نکنه و ...!!!
خوب یک جایی از زندگیش هست که میپذیره که دنیا باید این طور باشه! و اگر کسی اعتراضی کنه کوته فکر و روشن فکر نما هست
چرا؟ چون باید این طور باشه!!! :)

من نمیگم همه ی مرد ها باید مثل مرد رشتی باشند!!! میگم نباید انتظار داشت قتل های ناموسی در کشور رخ بده :|

یک مرد و یک زن وقتی میفهمن بهشون خیانت شده اول باید تلاش کنن رابطشون رو به فرد نزدیک کنن و ببینن اون مرد یا زن چه چیز داشتن که فرد نداشته و سعی کنن جبرانش کنن و با هم زندگی کنن و اگر نشد از هم جدا بشن!!!

نه این که بیان بزنن هم دیگرو بکشن! یا شکنجه کنن!!! :|

دلیلم هم برای حرفم اینه :

فرض کن x و y با هم ازدواج میکنن x به y خیانت میکنه و با z دوست میشه :
y یک سری کار ها میتونه بکنه :
1-هم x و هم z رو بکشه یا هر مجازات شکنجه وار دیگه ای
2-x رو بکشه یا هر مجازات شکنجه وار دیگه ای
3-z رو بشه یا هر مجازات شکنجه وار دیگه ای
4-سعی کنه دلایل سردی x رو بفهمه و اون رو جبران کنه
5-از هم جدا بشن
اگر مورد 1 - 2 - 3 رو انجام بده یک انسان روانی بیش نیست انسانی که بسیار خودخواه هست و میگه یا اون انسانی که من دوست دارم برای من باشه و یا کلاً نباشه
شما و شریکتون به هزاران دلیل نسبت به هم سرد شدید با کشتن فرد دیگه ای نمیتونید احساس نداشته یکی رو باز گردونید و نه میتونید مثل قبل زندگی کنید ، یعنی شما اگر x رو بکشید خوب دیگه x رو ندارید فقط حق زندگی یک موجود زنده رو ازش گرفتید و با کشتن z هم احساس نداشته x به شما بر نمیگرده! و از دید جامعه و حتی خودتون دیگه انسان عادی نیستید یک قاتل محسوب میشید و انسان ها ازتون فاصله میگیرن
×حرف شما یعنی زندگی انسان های دیگه اگر خلاف میل من رفتار کنن کلاً قدّ نخود ارزش نداره !!!! من از همچین انسانی تا حد توان دوری میکنم
اگر مورد 4 و 5 که موارد منطقی تری هم هست میتونه راه حل باشه ، یا x با شما بر میگرده یا مثل مواررد 1 و 2 دیگه x وجود نداره

من نمیگم خیانت خوبه خیر خیانت خیلی کار منفور و زشتی هست!!!! اما آیا واقعاً سنگسار و قتل مجازات مناسبی هست؟

خصوصاً که یک مرد خیلی راحت میتونه با هر تعداد زن که میخواد رابطه داشته باشه ، اگر فکر میکنید که مرد های زن دار صیغه نمیکنند میتونید به دفاتر ازدواج برید ازشون سوال کنید که چند مرد زن دار میان صیغه میکنن و میخوان که ثبت رسمی نشه؟

این خیانت نیست؟ افرادی که میان میگن خیانت مجازات مرگ داره بیان بگن چرا این کار خیانت محسوب نمیشه؟

و جالبترین قسمت قضیه این جاست که زن حق طلاق هم نداره ، یعنی اگر به یک زن خیانت بشه و مثلاً مرد بره زن صیغه کنه زن علاوه بر این که نمیتونه بره مرد رو بکشه یا سنگسار کنه یا ...
حتی نمیتونه ازش جدا شه! :|

و این قوانین واقعاً برای من غیر قابل هضمن :|

× :|

MMAskary

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی
شهر
قم

به نقل از Hydrus :
من کاملن با رادیکال موافقم

جزا باید متناسب با جرم مربوطه باشه، هر چیزی باید منطقی پیش بره

بله درسته ازدواج هم یه تعهده یا قراراده مثل بقیه قرارداد ها... چه فرقی داره؟؟؟
متناسب ترین جزا برای خیانت از نظر شما چیه؟
من فقط جدا شدن و طلاق گرفتن رو مجازات نمی دونم، قطعاً باید مجازات سخت تری برای همچین خیانتی توی بزرگ ترین و مهم ترین تعهد زندگی در نظر گرفته بشه.

Analia

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد/تهران
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

من کاملن با شما موافقم خانوم رادیکال

ما زن ها عادت کردیم که بهمون زور گفته شود، و مرد ها هم به زور گفتن عادت کردن... یه جوری که حق مسلم خودشون میدونن

این حرفا که باید دستشو قطع کرد و ... این حرفا رو... خب چرا برای خودشون قبول ندارن؟ چه طور یه مرد بره هر چقدر میخواد صیغه کنه و هر کاری خواس بکنه، به این اسم خیانت خودشو هم شرعی میدونه... انگار حقشه، ولی زن اگه خیانت کرد باید بمیره و سنگسار شه و ... من جدن اینو نمی فهمم و خوشحال میشم یکی بهم توضیح بده چه طور مرد این همه اختیار داره و میتونه خیلی راحت خیانت کنه ولی زن باید ساکت بشینه و به این وضعیت نگاه کنه و حق اعتراض نداشته باشه، تازه اگر هم خواست بره پیش کس دیگه که باید کشتش اصلن...

اون هایی که از قطع کردن دست و کشتن و ... اینا میگن خواهشا جواب بدن این سوالو

Analia

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد/تهران
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

به نقل از S2MA :
متناسب ترین جزا برای خیانت از نظر شما چیه؟
من فقط جدا شدن و طلاق گرفتن رو مجازات نمی دونم، قطعاً باید مجازات سخت تری برای همچین خیانتی توی بزرگ ترین و مهم ترین تعهد زندگی در نظر گرفته بشه.

آره حق با شماس

باید بگیرن اول طرفو 200 تا شلاق بزنن، بعدش دو روز آویزونش کنن، بعد هم آتیشش بزنن، الان خوبه دیگه؟ راضی میشین؟ :|

m-hadi

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
13
مدال المپیاد
نداریم کلن :دی
دانشگاه
علم و صنعت
رشته دانشگاه
برق

خب اول از همه با مصداق بحث مشكل دارم،معني ناموس چيه؟ آبرو !
زن بدون شك آبروي مردشه
وقتي حق رو به دليل غرور بيشتر زن به مرد ميدن كه از يك زن خواستگاري كنه اون زن تبديل به آبروي مردش ميشه
تعهد ازدواج يه تعهد متفاوت با تعهد هاي ديگس،زن و مرد پيمان ميبندن تا هميشه مال هم باشن،خيانت در هر صورتي قبيحه،دليلش هم خب واضحه
مرد و زن هردو به اين حركت واكنش نشون ميدن
كم نيست مرگ مردهايي توسط همسر هاشون به دليل خيانت!
اما خب بحث چند همسري به سادگي توجيه ميشه،مرد توانايي كار كردن بيشتر رو داره و ميتونه چندبار ازدواج كنه! الان خانوم ها ميگن خب اين عادلانه نيست،ولي جوابش اينه شما مجبور نيستيد پيشنهاد هر مردي رو بپذيريد و بايد با چشم باز تصميم بگيريد،روزي كه به يه مرد اعتماد كرديد ديگه بايد اطمينان داشته باشيد بهش چون حقش طبق شرع و نه اخلاق اينه كه ميتونه بازهم ازدواج كنه...
برخورد احساسي يا افراطي با اين قضيه وجود داره ولي برخورد منطقي از نظر من وجود نداره!
در ازدواج بايد عشق و اعتماد به نهايت برسه!اگر نرسيد اشتباه زن يا مرديه كه بهش خيانت شده بخاطر اينكه اون فرد رو به زندگيش راه داده

• شروع کننده موضوع

Radikal

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
94
مدال المپیاد
داغ دیده ام بعله!
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
سیاستگذاری علم و فناوری
اینستاگرام

به نقل از m-hadi :
زن بدون شك آبروي مردشه
وقتي حق رو به دليل غرور بيشتر زن به مرد ميدن كه از يك زن خواستگاري كنه اون زن تبديل به آبروي مردش ميشه

تعهد ازدواج يه تعهد متفاوت با تعهد هاي ديگس،زن و مرد پيمان ميبندن تا هميشه مال هم باشن،خيانت در هر صورتي قبيحه،دليلش هم خب واضحه
اما خب بحث چند همسري به سادگي توجيه ميشه،مرد توانايي كار كردن بيشتر رو داره و ميتونه چندبار ازدواج كنه! الان خانوم ها ميگن خب اين عادلانه نيست،ولي جوابش اينه شما مجبور نيستيد پيشنهاد هر مردي رو بپذيريد و بايد با چشم باز تصميم بگيريد،روزي كه به يه مرد اعتماد كرديد ديگه بايد اطمينان داشته باشيد بهش چون حقش طبق شرع و نه اخلاق اينه كه ميتونه بازهم ازدواج كنه...
برخورد احساسي يا افراطي با اين قضيه وجود داره ولي برخورد منطقي از نظر من وجود نداره!
در ازدواج بايد عشق و اعتماد به نهايت برسه!اگر نرسيد اشتباه زن يا مرديه كه بهش خيانت شده بخاطر اينكه اون فرد رو به زندگيش راه داده

این متن از خودم نیست!!!

اما خیلی منطقی به نظر میرسه که عیناً کپی میکنم تمامی ببخش ها رو جواب داده :)

دراینجا ماباید اندکی متمدنانه بیاندیشیم که نه زن مال زرخرید پدران و برادران و شوهران است و نه آن‌ها صاحب «مال و ملک» اند. باید وباید درنهایت، ما مردها این نکته را یادبگیریم که اولا این تعصب چرند را کنار بگذاریم و برای توجیه جنایت مان مسئله دفاع از آبرو و شرف را مطرح نکنیم. دوماً خیلی از ماها در روز، کارهائی انجام می‌دهیم که بیشتر شرف و آبرورا به خطر می‌اندازد تا خلاف عهد و پیمان خطا رفتن یک زن، مانند دروغ گفتن، کلاهبرداری، دزدی از کار و نظیر آن‌ها! به نظر من اگر ما مرتکب یکی ازاین کارهای ناشایست بشویم، شرف و آبرو بیشتر به خطر می‌افتد. یک کمی عمیق تر دراین باره فکر کنیم، معقول تر است.

آیا بهتر نیست که ما مردها قبل از هر چیز، مفهوم ناموس و شرف و آبرو را یاد بگیریم؟ آیا ناموس و آبرو و شرف فقط در آن خلاصه می‌شود که زنان، دختران وخواهران خود را به عنوان کالای زرخرید کنترل کنیم و اگر آنچه که ما تصور می‌کنیم راه خلاف رفتند، برای حفظ آبرو، شرف و ناموس، حتی آن‌ها را به قتل برسانیم؟!

به نظرِ همه انسان‌های برابر خواه، نه! اگر ما خود مرتکب چنین خطائی بشویم یا دروغ بگوئیم، کلاه برداری بکنیم و یا از کار بدزدیم و برای زندگی مرفه تر وجدان و شخصیت را بفروشیم، شرف و آبروی ما نخواهد رفت؟ اگر زن وخواهر و یا دختر ما راه خطا وخلاف نرم اجتماعی برود آبرو و شرف خودش رفته نه ما (البته اگر زن و دختر رو انسانی مستقل حساب کنیم). پس کاری احمقانه و دور ازتمدن است اگر خاطی چه زن و چه مرد را حتی تهدید کنیم تا چه رسد به قتل. بنا بر این و قبل از همه اگر برای جلوگیری از بر باد رفتن آبرو مرتکب قتل شویم و خود را نیز بکشیم، آبروی خانواده بیشتر می‌رود و من نوعی حتی مرده، قاتل محسوب می‌شوم.

یک نکته را باید بدانیم و مجدداً تکرار می‌کنم اگر به فرض مثال زن من نوعی، عهد و پیمانی را که روز اول بسته‌ایم بشکند و دست به چنین کار خلاف عرفی بزند، آبرو و شرف خود را برده است نه من را و اگر من با کنایه مردم با خبر شوم، در آن صورت سه حالت دارد. اولا درخلوت ازخود می‌پرسم که چنین کاری در عمر عهد و پیمانم نکرده‌ام؟! اگر مرتکب شده‌ام، باید این خواری را پذیرفته وسکوت کنم، لذا شرف وآبروی هردوی ما رفته است. دوماً اگر من نوعی خود، واقعا کاری خلاف عهد و پیمان نکرده باشم، اما طرف مرتکب این خطا شده و شرف و آب روی خود را زیر سئوال برده است. من نوعی باید از خود بپرسم اشکال در کجای کار است؟ من چه عیبی دارم که شریک این زندگیم با آبرو و شرف خود قمار کرده است؟ این نیز دو حالت دارد یا من خشونت نشان داده‌ام و او از من بیزار شده و یا او آدمی از نظر شخصیتی ضعیف است و نا آگاهی و غریزه جنسی بر او غلبه کرده. حالت سوم من به اصلاح خود بر می‌آیم و یک بار کژروی را از هر دو جانب می‌بخشیم و یا ما ضعیف هستیم و اصلاح ناپذیر (حالت دوم)، در آنصورت خیلی دوستانه از هم جدا می‌شویم نه همدیگر را تهدید کنیم و نه به قتل برسانیم یا او مرا و یا من بعد از ارتکاب جرم خودم را نیز بکشم.

متأسفانه تا کنون نرم اجتماعی این گونه به ما آموخته است که خودمان چشم چرانی کنیم و انواع کار غیر عرف را انجام دهیم، اما این عمل را از شریک زندگی سلب می‌کنیم و این کمی بی انصافی است. اگر پای بند به شخصیت انسانی هستیم، باید خود این کار را نکنیم و یا اگر ضعیف هستیم، حق نداریم مانع طرف شویم. بقول معروف یا رومی رومی باید بود و یا زنگی زنگی بود. یعنی یا باید با ضعف وخواری پذیرفت، آنگونه که برخی از آدم‌های ضعیف یا به قول شرقی‌ها بی غیرت اروپائی می‌کنند و یا دوستانه راه جدائی را انتخاب کرد که در این رابطه خط دیگری وجود ندارد. انسان باید از خود بپرسد آیا این حق را به زنان خواهیم داد که ما را به قتل برسانند، اگر خود مرتکب خطائی شدیم؟! بدون شک نه! پس خود نیز این حق را نداریم شریک زندگی را از زنده ماندن محروم کنیم. اگر ما خود انسانی رفتار می‌کنیم و پای بند به عهد و پیمان روز اول هستیم، تازه شرف، آبرو و انسانیت را رعایت کرده‌ایم و اگر شریک زندگی من نوعی رعایت نمی‌کند، اولاً آن گونه که ذکرش رفت، شرف و آبروی خودش را می‌برد، نه شرف مرا. دوماً، باید علل را بجویم که چکار کرده‌ام این شریک زندگی من عهد و پیمانش را بامن به هم زده و با شرف و آبروی خود بازی می‌کند؟ اگر واقعا عملی خلاف عرف انجام نداده‌ام، بنا بر این با چنین کسی که با آبرو شرف خانواده و فرزندان مشترک بازی کند، حاضر به زندگی مشترک نخواهم بود.

× دکتر گلمراد مرادی

Analia

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد/تهران
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

به نقل از m-hadi :

الان این توجیه منطقیتون برای چند همسری منو کشت! :|
چون میتونه بیشتر کار کنه بره چند تا زن بگیره؟؟ :| اگه حقوق زنه از مرده بیش باشه چی؟ اونم بره چند بار ازدواج کنه؟؟؟ اصن چه ربطی داره؟؟؟
یعنی چی چشماشو بیشتر باز کنه؟خب چرا همین مورد رو برای مردها نمیگیم؟؟ اونا هم چشماشونو باز کنن، زنا خیانت کردن تقصیر خودشونه پس

یعنی چی اطمینان داشته باشیم؟ چرا باید یک طرف رو محدود کنیم و یک طرف رو بی حد و حصر آزاد بزاریم که هر کار خواست بکنه؟؟؟

• شروع کننده موضوع

Radikal

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
94
مدال المپیاد
داغ دیده ام بعله!
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
سیاستگذاری علم و فناوری
اینستاگرام

خواستگاری مرد از زن به خاطر این که غرور زن خورد نشه نیست چه بسا این هم به جا مونده از نظام مرد سالاره

وقتی که مرد ، زن رو آبرو ی خودش میدونه باید حق انتخاب آبرو هم داشته باشه

به نظر من خواستگاری کردن پسر از دختر فقط یک فرهنگه که میتونه عوض شه و جتی حق انتخاب رو در این مورد هم از دختر میگیره!!!

مثلاً اگر دختری پسری رو دوست داشته باشه حق نداره این رو ابراز کنه و یعنی جامعه ی ما این حق رو ازش گرفته

زن فقط حق داره راجع به پیشنهاد ها جواب بده تازه این جواب هم باید مورد تایید پدر یا جد پدری باشه و حتی در این مورد هم آزادی عمل نداره

به نظر من قضیه خواستگاری هم اتفاقاً از نظام مرد سالار نشات میگیره! :)

که جای بحث زیادی داره اما مربوط به تاپیک نیست!

m-hadi

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
13
مدال المپیاد
دانشگاه
علم و صنعت
رشته دانشگاه
برق

خوب نيس كه با ديدگاه منفي يه متن رو بخونيد
مرد در قديم نان آور خانواده بوده
زن توانايي كار نداشته!
دليل صيغه و ازدواج منطقيه،مرد ميتونه خوج چند زن رو بده كه زن جامعه سنتي به فساد كشيده نشه...
در مورد آبرو،اولين تكيه گاه مرد و زن همسره
دختري كه به فساد ميفته اولين چيزي كه مورد سواله اينه كه اين دختر كجا بزرگ شده ، كي بزرگش كرد
اولين انگشت اتهام به سمت خانوادس
متعمدانه نخونيد صحبت من رو!
من گفتم خيانت در هر حالتي قبيحه و زن و مردي كه عاقلانه تصميم گرفتن اصلن رابطشون به سمت خيانت نميره
اصلن بحث من اينه كه فرهنگ خيانت براي هر جنسي مشمئز كننده و غيرقابل قبوله!
مقصر خيانت بدون شك دو طرف رابطه هستن و هردو به به اندازه مقصرن!

m-hadi

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
13
مدال المپیاد
دانشگاه
علم و صنعت
رشته دانشگاه
برق

كسي نميگه حق ابراز علاقه از زن گرفته شده
عرف جامعه غرور بيشتري براي زن قائله و زن در عرف جامعه خواستگاري نميكنه،شكسته شدن شدن ابن عرف هم پيش مياد گاهن
مردها بخاطر خوب سلطه جويي بيشتر به خودشون اجازه ميدن بعدن به زني كه بهشون ابراز علاقه كرده فشار بيارن و به نظرم شكسته شدن غرور مرد در رابطه لازمه
مرد مغرور خانوادش رو به باد ميده

MMAskary

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی
شهر
قم

به نقل از m-hadi :
زن بدون شك آبروي مردشه
تا حدی قبول دارم اما یادت نره خیلی ها اولش عالی هستن بعد از شاید چند سال یکدفعه تو زرد در می یان، و نمی شه گفت کسی که بهش خیانت شده حقشه چون موقع ازدواج آینده رو پیش بینی نکرده! باهاش خیانت هم نمی شه توجیه کرد.

razie95

کاربر فوق‌فعال

ببخشید ها ،ولی بعضی ازین جبهه گیریای مسخرست که نشون میده شما ضعیف بودنتو پذیرفتی حالا میخوای شاخ کنی
دیدی یکی روحیش سرکوب شده،بیخوری هارت و پورت میکنه؟
هر زنی باید حقوقشو بشناسه و ببینه به حقوقش تجاوز شده یا نه،بعد به دفاع از حقش داد و بیداد راه بندازه !
شما فکر کردی با احمق طرفی در قرن 21 یا دور و بریای خودت زیاد ازین ناموس کشیا و کتک کاری دارند که اینقدر بزرگ میبینیش؟
مگه تو جامعه چقدر ازینا هست؟
کدوم آدمایی که با این خشونت موافق باشه که چشاتو میبندی و دهنتو باز میکنی؟
شما که گوش نداری واسه شنیدن و فقط میخوای حرف بزنی ،چرا نظر میپرسی؟
به این نمیگین زور،میگن حقوق متقابل
مردی که دسته بزن داره و میزنه لت و پار میکنه سلامت روانی نداره
اما د ر مورد حکم خیانت که مرگ و سنگساره ،در مورد مرد و زن فرقی نمیکنه ،جفتشون حکمشون سنگساره
خانم ردیکال که داری اینقدر متعصابه از به اصطلاح حقوق زن دفاع میکنی،
به چیزی به اسم خانواده اعتقاد داری؟
به چیزی به اسم وفاداری چطور؟
و البته انسانیت؟
من سواد مذهبی ندارم که بخوام در مورد حکم اسلام نظر بدم،
تا جایی که میدونم حکم سنگسار هم برای زنه و هم برای مرد
و غیرت مرد و حسادت زن،هر دو ویژگی مثبت تلقی میشند

katayoun.mir.f

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان تهران
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشکی ایران

به نقل از m-hadi :
عرف جامعه غرور بيشتري براي زن قائله و زن در عرف جامعه خواستگاري نميكنه،شكسته شدن شدن ابن عرف هم پيش مياد گاهن
مردها بخاطر خوب سلطه جويي بيشتر به خودشون اجازه ميدن بعدن به زني كه بهشون ابراز علاقه كرده فشار بيارن و به نظرم شكسته شدن غرور مرد در رابطه لازمه
کوته‌نظری این تئوری از همون اولش نشات می‌گیره. از اونجایی که پیشنهاد به ازدواج یا بیان علاقه، شکستن غرور تلقی می‌شه.
و اصولاً همینه. برای دیکته‌ٔ یک تئوری‌ به جامعه دو تا راه هست؛ یا مستقیماً با دیکتاتوری وارد شد؛ (معمولاً در قوانین به‌کار می‌ره.)
یا با ظاهر عقلانی، برای فردی که می‌خوای بش چیزی رو دیکته کنی؛ شان و منزلت Fake قائل شی و بعد به راحتی و با دیکتاتوری غیر مستقیم حقّی رو که باید، ازش بگیری. (معمولاً در عرف‌های اجتماعی و دینی به کار می‌ره.)
و این قضیه در مورد زن در ایران بسیار اتفاق میفته. زن شان و منزلت بالایی در جامعه داره پس بهتره که خواستگاری نکنه.
و توجیه حجاب و خیلی چیزهای دیگه که موضوع بحث نیست.

و امّا علتی که موضوع به تسلسل کشیده‌شده صرفا یک نکته‌ست. دو تا بحث جداگانه هست بین خشونت‌های ناموسی و در کل بحث ناموس در تفکر سنّتی جامعه یا بحث حریم خانواده و آگاهی از اون. تا این دو تفکیک نشوند بحث به‌ جایی نخواهد رسید و همه‌چیز قاطی می‌شه.

Analia

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
مشهد/تهران
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
مهندسی عمران

به نقل از m-hadi :

الان منظورتون رو دقیق نمیفهمم، میشه بیشتر توضیح بدین؟

بالا