آقو دانشجوهای ترم 1 تا 5 هر رشتهای واقعاً ایدهای ندارن از رشتهشون

ایضاً ترم بالاییهاشون تا زمانی که دو سه تا درس جوندار و ریسرچ دار پاس نکرده باشن ایدهای از رشتهشون ندارن. خود من یادمه فکر میکردم میدونم آمار چیه در صورتی که الان هم با دیدۀ شک نگاه میکنم به این حرف. من راجع به ریاضی و آمار و علوم کامپیوتر میتونم یه ایدههایی بهتون بدم اما یه موردی خیلی به نظرم لازم بود که بگم اونم اینه که شما در مورد خیلی از رشتههای تقریباً هیچی نمیدونید مثل من.
مثلاً به من بگن معماری چیه واقعاً نمیتونم شهود خوبی بدم. اینکه بگم اینا میان ساختمون طراحی میکنن یا نقشه میکشن برای ساختن ساختمون و ... (در حد اطلاعات
ویکیپدیا) کافی نیست واقعاً یکی که کار کرده باشه توش میتونه بیاد دید بده و خب یادمه سیاوش نامی بود تو سایت که میگفت شما نمیخواد ببینید به چی علاقه دارید. نگاه کنید به چی علاقه ندارید و اونارو خط بزنید. من یه چیزی به این هم اضافه کنم؛ اینکه شما یه رشته رو خوشتون بیاد به همین سادگی نیست. امکان داره شما فیزیک رو برین یه دانشگاه با یه استادای مزخرف و دانشجوهای بیعلاقه به رشته بخونید حالتون بهم بخوره. امکان داره برید همون رو یه دانشگاهی بخونید که اساتیدش ذوق دارن برای اون رشته و واقعاً لذت ببرید. البته باز هم به همین سادگی که من گفتم هم نیست و فاز کلی بچهها و شانس و ... مهمه بیشتر ازونی که فکرشو کنید.
من خودم آمار دوست نداشتم اولش و دوست داشتم تغییر رشته بدم به علوم کامپیوتر اما الان واقعاً هیچی ازون علاقهم نمونده به علوم کامپیوتر. حالا جای عجیب ترش چیه؟ دلیلیش این نبوده که چون رشتهای نبوده که من میخوام لزوماً. شاید برای اینه که دانشکده ما دانشکدۀ قشنگی نبود برای این رشته و جو خوبی نبود تو ورودی سال ما و استاداش. ایضاً آمار هم همین ولی خب شانسی شانسی متوجه شدم من همین رو دوست دارم و حتی چون دوستام دوتاشون از ریاضی بودن حتی بیشتر به ریاضی محض علاقهمند شدم تا علومکامپیوتر. حالا در نظر بگیرید که من کسی بودم که از یه جایی به بعد کلاً نمیدونم چیکار کردم و تلاش خاصی نکردم.
جو مهمه به نظرم و شما هم باید برید بگردید. من الان خودم یه چند بخش از رشتهم رو دوست دارم و بقیه بخشاش رو خوشم نمیاد خیلی و این اوکیه. شما هم
احتمالاً همین باشید و اگه رفتید یکرشتهای از یه مقدار خوبیش خوشتون خیلی نمیاد و تنها یه قسمتیش هست که خوشتون بیاد ازش.
چرا اینو میگم؟ میخوام بگم آقا من اومدم دانشگاه به لطف صالح اومدم آمار و خب دمش گرم و مدیونش هستم اما شما شاید ندونید چی میخواین و خب این اوکیه. حق دارید که ندونید چی میخواین و سعی کنین سرک بکشین به بخشای مختلف. برای همین راستش من صنایع و علوم مهندسی رو دوست دارم که میان نوک میزنن (البته بدیهایی هم دارن که خب در این مقال نگنجد)
جمع بندی اگه بخوام بکنم یکم این آش شلم شوربایی که گفتم رو، باید اینو بگم که من دوس دارم پس فردا روزی چون این فروم کمکم کرد دینم رو بهش ادا کنم و خب اگه کمکی بتونم میکنم بهتون. اگه در مورد آمار و ریاضی و سی اس سوالی داشتید من میتونم یا کمک کنم یا به دوستانم ارجاع بدمتون. این یک.
دو هم اینکه برید از آدم مناسبش بپرسید در مورد رشته ها و در نظر داشته باشید که همه چیز یک رشته تو گفتههای یکی دو نفر نمیشه خلاصه بشه و این احتمال رو بدید که حتی باز هم انتخابتون خیلی درست از آب درنیاد. (شما باید برید دست بذارید رو اون چیزی که دوست دارید و حتی اگه مال رشته خودتون نباشه هم مشکلی نیست. این
اپیزود آخر پادکست بیپلاس رو گوش کنید به نظرم حرفای خوبی میزنه)
مورد آخر هم اینکه آقو هرچی پیش بیاد اوکیه. شما بخش خوب ماجرا رو بکشید بیرون.