نقدی بر ازادی عقیده

dr.namingstuff

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان علامه حلی 1 تهران
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
98
قرآن که کلا چیزی نگفته.
خب اول بخش سوزاندن رو میگم که شما روش حساسین :-"
اگه یه کم منبعش رو دنبال کنید میرسید به آقایی به نام wilhelm heffening :| به نظر شما این آقا میتونسته حدیث های متواتر رو شناسایی و بیان کنه؟ :| فکر نمیکنید ممکنه این حدیث رو یه خلیفه ای چیزی در آورده تا مردمو بترسونه؟ این مسئله "اصلا" معتبر نیست!
یه سوزوندن دیگه هم در خطاب به "زنادیق" هست که یه معنی زندیق ملحد هست.اعدام ملحد مشکلی داره؟
سه تا حدیث پیامبر هم که میگه بکشید باز هم حدیث های متواتر نیستن.یعنی قبول نشدن هنوز.امکان داره حدیث ناقص باشه! یا حتی غلط.
چند تا هم از عایشه هست، که فکر نکنم چیز قابل اتکایی باشه! عایشه معصومی چیزی نبوده تا جایی که من میدونم!
حدیث متواتر قابل قبولی نبود بینشون واقعا! همشون روایات ضعیفی هستن که اصلا قابل اتکا نیستن!
خیلی جالبه همه همه از ویکی پدیا منبع می دن اونم فارسیش
و اینکه منبع همه نا معتبره منبع خودشون معتبر

stanly1

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید دستغیب(قبلا)
شهر
شیراز-الان کیف(پایتخت اوکراین)
Sophie Amundsen
خودتونو خسته نکنید،الان میگن منظور اقا محمد از کشتن،در واقع کِشتن بوده!
خوب شد معنی "منظور" رو هم در دامان اسلام فهمیدیم=))

+ یه بحث جالبی که میشه کرد،اینه که دقیقا کدوم ادیان اینجورین و چجوری میشه مثل نازیسم،ریشه کنشون کرد؟ چون کار سخت تریه....

آخرین ویرایش:

Anee

کاربر تحت فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان یک.
شهر
.
فرمود: هر كه پس از گرویدن به اسلام از آن رويگردان شود

ما دین‌مون رو خودمون انتخاب نکردیم که با برگشتن ازش مرتد به حساب بیایم! نمیشه بهش گفت رویگرداندن چون ما که نگرویدیم، از بدو تولد خانواده و جامعه گرواندنمون. :د
+ این سوال منه واقعا. چه طور میشه به کسی که از زمان به دنیا اومدن بقیه بهش گفتن باید مسلمون باشه، و خودش میخواد یه دین دیگه یا بی دینی رو انتخاب کنه گفت مرتد؟

Sophie Amundsen

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
پشت هیچستان!
ما دین‌مون رو خودمون انتخاب نکردیم که با برگشتن ازش مرتد به حساب بیایم! نمیشه بهش گفت رویگرداندن چون ما که نگرویدیم، از بدو تولد خانواده و جامعه گرواندنمون. :د
+ این سوال منه واقعا. چه طور میشه به کسی که از زمان به دنیا اومدن بقیه بهش گفتن باید مسلمون باشه، و خودش میخواد یه دین دیگه یا بی دینی رو انتخاب کنه گفت مرتد؟
کلاً حکم ارتداد همین الآن هم خیلی منتقد داره حتی تو خودِ اسلام !
ولی چیزی که من فهمیدم اینه که اولاً توی بچگی ...بچه هایی که والدین مسلمون دارن مسلمون شناخته میشن شاید صرفاً برای این کا اگر امکانات اون کشور بر اساس مسلمون بودن بود اون بچه هم از امکانات استفاده کنه !
و دوماً این که مرتد توی دوره ما! شخصی نیست که دینش رُ عوض کنه ! شخصیه که در مقابل دین بایسته! یعنی شمایِ(فرضی) دینت رُ عوض میکنی و این یه امر شخصیه!
ولی اگه پس فردا بیای مقابل دین موضع بگیری ! حرف بزنی و فلان و بیسار(!) مرتد شناخته میشی چون یه امر اجتماعیه!
× و خب تو دوران ما حکم ارتداد رُ خیلی خیلی کم میدن چون واقعاً حکمی نیست که بشه به راحتی تشخیصش داد
×البته که یه روزگاری حکم ارتداد رُ برای همه اجرا میکردن :‌)

Leo

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
1399
1- محمّد بن مسلم مى‏گويد: از امام باقر (ع) در باره مرتد سؤال كردم، فرمود: هر كه پس از گرویدن به اسلام از آن رويگردان شود، و به آنچه خداوند بر محمّد (ص) نازل كرده كفر ورزد، توبه‏اش پذيرفته نيست و كشتنش واجب است و همسرش از او جدا مى‏شود، و اموالش ميان فرزندانش تقسيم مى‏گرد
2- از امام باقر و صادق ( ع ) درباره مرتد روایت است که فرمودند : مرتد توبه داده می شود پس اگر توبه کردند پذیرفته می شود و گر نه کشته می شود و زن مرتد نیز توبه داده می شود پس اگر پذیرفته و برگشت پذیرفته می شود وگرنه به حبس ابد محکوم شده و بر او سخت گرفته می شود

3- علی بن جعفر از برادرش امام هفتم ( ع ) که گفت از او پرسیدم از مسلمانی که به دین نصرانیت در آید فرمود کشته می شود و توبه اش پذیرفته نمی شود پرسیدم اگر نصرانی مسلمان شده و پس از اسلام برگردد چطور ؟ فرمود : توبه داده می شود پس اگر توبه کرد پذیرفته می شود و اگر توبه نکرد کشته می شود
بر طبق نظر علامه مجلسی این احادیث یا صحیح یا موثق و یا حسن هستند.
@Leopard
1-میشه منبع این احادیث و همچنین تایید علامه مجلسی رو بیان کنید؟
2-احساس نمیکنید این احادیث متناقضن؟ :)) امام باقر به بار میگه توبه پذیرفته نیست یه بار میگه هست؟ :| چیجوریاست پس :-" و از اونجایی که هر مسلمانی به عصمت ائمه باور داره این مسئله پذیرفته نیست که بار اول یا دوم اشتباه کرده!
پ.ن: @dr.namingstuff حرف خوبی میزنه.ویکی پدیا فارسی فکر نکنم معتبر باشه.عمدتا هر وقت منبع رو دنبال کردم به یه چیز چرت و پرت رسیدم :|

Sophie Amundsen

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
پشت هیچستان!
1-میشه منبع این احادیث و همچنین تایید علامه مجلسی رو بیان کنید؟
2-احساس نمیکنید این احادیث متناقضن؟ :)) امام باقر به بار میگه توبه پذیرفته نیست یه بار میگه هست؟ :| چیجوریاست پس :-" و از اونجایی که هر مسلمانی به عصمت ائمه باور داره این مسئله پذیرفته نیست که بار اول یا دوم اشتباه کرده!
پ.ن: @dr.namingstuff حرف خوبی میزنه.ویکی پدیا فارسی فکر نکنم معتبر باشه.عمدتا هر وقت منبع رو دنبال کردم به یه چیز چرت و پرت رسیدم :|
قبل این که من منبع خاصی رُ معرفی کنم لطفاً دقیق بگین کدوم منابع مورد تاییدتون هستن
چون حس میکنم هرچی بگم میگین این منبع !؟؟؟
شما بفرمایین من از اون منابع براتون پیدا میکنم :‌)‌)

Leo

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
1399
قبل این که من منبع خاصی رُ معرفی کنم لطفاً دقیق بگین کدوم منابع مورد تاییدتون هستن
چون حس میکنم هرچی بگم میگین این منبع !؟؟؟
شما بفرمایین من از اون منابع براتون پیدا میکنم :‌)‌)
مسائل روایی دینی معمولا یه اشاره ای میکنن به یه کتابی چیزی.همین کافیه.
تایید علامه مجلسی رو میخوام بدونم دقیقا چی به چیه.
پ.ن: فکر نمیکنم نیازی به منبع باشه البته.تناقض حدیث ها واضحه!
پ.ن 2: فکر نمی کنم تایید علامه مجلسی زیاد قابل اتکا باشه :-?
https://fa.wikipedia.org/wiki/محمدباقر_مجلسی#.D9.85.D9.86.D8.AA.D9.82.D8.AF.DB.8C.D9.86

آخرین ویرایش:

Sophie Amundsen

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
پشت هیچستان!
«عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ(ع)، قَالَ: «مَنْ شَكَّ فِي اللَّهِ بَعْدَ مَوْلِدِهِ عَلَى الْفِطْرَةِ لَم‏ يَفِئْ إِلى‏ خَيْرٍ أَبَداً» امام صادق(ع) فرمودند كسي كه درباره خداوند شك كند بعد از اينكه بر فطرت(اسلام) به دنيا آمده است، هرگز به خير و خوبي بر نمي گردد
منبع:مكارم شيرازي، ناصر، پيام قرآن، انتشارات مدرسه امام امير المومنين، ج10، ص205.

مردي كه در يك خانواده اسلامي متولد شده، خواه پدر او مسلمان باشد يا خواه مادر يا هر دو، هر گاه پس از بلوغ مرتد شود، يعني يكي از ضروريات دين اسلام را انكار كند، حتي اگر توبه كند پس از ثبوت ارتداد او نزد حاكم كشته مي شود. چنين فردي را مرتد فطري مي گويند.
منبع:كليني، محمد بن يعقوب، الكافي، انتشارات دار الحديث، ج4، ص169.

قوله (من شك فى اللّه بعد مولده على الفطرة لم يفي‏ء الى خير أبدا) دل على أن المرتد عن فطرة و هو المولود عن الاسلام لا تقبل توبته كما هو المشهور»؛ سخن امام كه فرمود: من شك في الله.... دلالت مي كند بر مرتد فطري و آن كسي است كه از پدر و مادر مسلمان به دنيا آمده، كه توبه او قبول نمي شود همانطور كه مشهور علما مي گويند.
منبع: مازندراني، محمد صالح، شرح الكافي، انتشارات المكتبه الاسلاميه، ج10، ص86.

لازم به ذكر است كه قِسم ديگر مرتد در اصطلاح فقه مرتد ملي است و آن كسي است كه در خانواده مسلمان، متولد نشده، ولي پس از بلوغ به آئين اسلام بگرود و سپس به انكار آن برخيزد، چنين فردي را مرتد ملي مي گويند. مرتد ملي، هر گاه پس از رفع شبهه و اشكال (اگر اشكال و شبهه اي داشته باشد) توبه نكند و به اسلام بر نگردد، كشته مي شود.
منبع:پيام قرآن، ج10، ص206
این نظر فقهاست...و اون هام کتاب..چون شما منابع دیگه رُ قبول نداری :‌)‌)
×این که نمیتونی استدلال درستی بیاری دلیل نمیشه علامه مجلسی رُ زیر سوال ببری ایشون از بزرگای دین اسلامن....بهتره از استدلال های دیگه ایی استفاده کنی و زیر سوال بردن این و اون هیچ منطقی نداره
چون من اگه بیام از امام هم بگم شما میگی میشه اعتماد کرد جداً؟:‌)‌)

Leo

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
1399
«عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ(ع)، قَالَ: «مَنْ شَكَّ فِي اللَّهِ بَعْدَ مَوْلِدِهِ عَلَى الْفِطْرَةِ لَم‏ يَفِئْ إِلى‏ خَيْرٍ أَبَداً» امام صادق(ع) فرمودند كسي كه درباره خداوند شك كند بعد از اينكه بر فطرت(اسلام) به دنيا آمده است، هرگز به خير و خوبي بر نمي گردد
منبع:مكارم شيرازي، ناصر، پيام قرآن، انتشارات مدرسه امام امير المومنين، ج10، ص205.
واقعا چطور از این اعدام مرتد برداشت میشه؟ :-?
مردي كه در يك خانواده اسلامي متولد شده، خواه پدر او مسلمان باشد يا خواه مادر يا هر دو، هر گاه پس از بلوغ مرتد شود، يعني يكي از ضروريات دين اسلام را انكار كند، حتي اگر توبه كند پس از ثبوت ارتداد او نزد حاكم كشته مي شود. چنين فردي را مرتد فطري مي گويند.
منبع:كليني، محمد بن يعقوب، الكافي، انتشارات دار الحديث، ج4، ص169.
خب این حدیثه الان؟ بیشتر به یه حکم شبیهه.بحث ما هم الان سر درستی یا نادرستی همین حکم هاست و آوردن خود حکم کمکی نمیکنه!
قوله (من شك فى اللّه بعد مولده على الفطرة لم يفي‏ء الى خير أبدا) دل على أن المرتد عن فطرة و هو المولود عن الاسلام لا تقبل توبته كما هو المشهور»؛ سخن امام كه فرمود: من شك في الله.... دلالت مي كند بر مرتد فطري و آن كسي است كه از پدر و مادر مسلمان به دنيا آمده، كه توبه او قبول نمي شود همانطور كه مشهور علما مي گويند.
منبع: مازندراني، محمد صالح، شرح الكافي، انتشارات المكتبه الاسلاميه، ج10، ص86.
بله این شخص مرتد محسوب میشه.ولی بر چه اساسی میگیم اعدام میشه؟ الف)شاید منظور از عدم پذیرش توبه نزد خدا باشه ب)باز هم با حدیث های دیگه تناقض داره.این نشانی از تحریف نداره؟
لازم به ذكر است كه قِسم ديگر مرتد در اصطلاح فقه مرتد ملي است و آن كسي است كه در خانواده مسلمان، متولد نشده، ولي پس از بلوغ به آئين اسلام بگرود و سپس به انكار آن برخيزد، چنين فردي را مرتد ملي مي گويند. مرتد ملي، هر گاه پس از رفع شبهه و اشكال (اگر اشكال و شبهه اي داشته باشد) توبه نكند و به اسلام بر نگردد، كشته مي شود.
منبع:پيام قرآن، ج10، ص206
این نظر فقهاست...و اون هام کتاب..چون شما منابع دیگه رُ قبول نداری :‌)‌)
واقعا مطالب مفیدی نبودن.هیچ کدوم در مورد اعدام مرتد چیزی نگفتن! صرفا تعریف مرتد رو بیان کردن.
×این که نمیتونی استدلال درستی بیاری دلیل نمیشه علامه مجلسی رُ زیر سوال ببری ایشون از بزرگای دین اسلامن....بهتره از استدلال های دیگه ایی استفاده کنی و زیر سوال بردن این و اون هیچ منطقی نداره
چون من اگه بیام از امام هم بگم شما میگی میشه اعتماد کرد جداً؟:‌)‌)
این مطلب رو دوباره بخونید:
گفته می‌شود وی در طول عمر خود بیش از ۱٬۲۰۰٬۰۰۰ سطر، مطلب نوشته‌است که اگر به سالهای عمر وی تقسیم شود در هر سال نزدیک به ۲۰٬۰۰۰ سطر نوشته‌است.[۱۹] بجز علی شریعتی، سید محسن امین و سید محمدحسین طباطبائی از منتقدان وی بودند و عقیده داشتند گرچه بحارالانوار از بزرگترین کتب حدیثی شیعه محسوب می‌شود اما نوشته‌های او نیاز به تجدیدنظر دارند و او مواد مفید را با مواد بی‌ارزش مخلوط کرده‌است.[۲۰]

ببینید در کل باید دو تا نکته رو بگم:
1-حدیثی که تواتر قابل قبولی نداره معمولا به عنوان حدیث محکم و قابل اتکا شناخته نمیشه :|
2-لطفا مطالبی که نقل قول میکنید یه کم بیشتر به بحث کمک کنه :) الان فقط تعریف مرتد بیان شد.

پ.ن: ببینید من حرفم اینه که بیشتر حدیث هایی که هستن امکان زیادی برای تحریف دارن و به همین خاطر ترجیح میدم حدیث های قوی رو در نظر بگیرم(همون متواتر!) پس ناراحت نشید که من عمده حدیث هارو قبول ندارم.این حدیث هارو خیلیا قبول ندارن!

آخرین ویرایش:

big cat

SPHINX
نام مرکز سمپاد
سمپاد:')
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
1400
به نظر من عقیده ی هرکسی تا به مردم اسیبی نرسونده قابل احترامه این حق هرکسی هست که بتونه عقاید خودشو داشته باشه و عقیده ای بهش تحمیل نشه و اشخاصی هم که می خوان با تهدید دین و اعتقاد خودشون رو به جمعی تحمیل بکنن دارن برای منفعت خودشون عمل می کنن اگه حضرت ابراهیم اون کارو کرد دلیل نمیشه ما هم هرکدوم تبر برداریم و تقلید کنیم چون ما نه حضرتیم نه امام نه قدیسه که به پاکی خودمون ایمان داشته باشیم درون هر کدوم از ما اونقدر سیاه هست که باید بجای ارشاد کردن مردم اول به فکر یه چاره برای خودمون باشیم.
من اگر جای اون آقا بودم کوروشو مثال نمی زدم چون ایرانیا عاشق کوروش بزرگ هستن و این مثالشون بسیار تحریک آمیز بود.

Leo

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
1399
به نظر من عقیده ی هرکسی تا به مردم اسیبی نرسونده قابل احترامه این حق هرکسی هست که بتونه عقاید خودشو داشته باشه و عقیده ای بهش تحمیل نشه و اشخاصی هم که می خوان با تهدید دین و اعتقاد خودشون رو به جمعی تحمیل بکنن دارن برای منفعت خودشون عمل می کنن اگه حضرت ابراهیم اون کارو کرد دلیل نمیشه ما هم هرکدوم تبر برداریم و تقلید کنیم چون ما نه حضرتیم نه امام نه قدیسه که به پاکی خودمون ایمان داشته باشیم درون هر کدوم از ما اونقدر سیاه هست که باید بجای ارشاد کردن مردم اول به فکر یه چاره برای خودمون باشیم.
من اگر جای اون آقا بودم کوروشو مثال نمی زدم چون ایرانیا عاشق کوروش بزرگ هستن و این مثالشون بسیار تحریک آمیز بود.
1-الان دو ساعته دارم میگم دین نمیخواد تحمیل کنه :| اصلا به چیزتم نیست یعنیا :))
2-من عاشق کوروش بزرگ نیستم :|
3-این که "اول خودمونو باید اصلاح" کنیم واقعا شعاری بیش نیست! یعنی چی آخه؟ شما داخل منو چیکار داری؟ ببین حرفم درسته یا نه!(بی ربط بود ولی باید میگفتم :|)

پهلوی

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
میرزا کوچک خان
شهر
رشت
سال فارغ التحصیلی
1399
من اگر جای اون آقا بودم کوروشو مثال نمی زدم چون ایرانیا عاشق کوروش بزرگ هستن و این مثالشون بسیار تحریک آمیز بود
مخصوصا اگه مثال بی ربط و چرند باشه :/

big cat

SPHINX
نام مرکز سمپاد
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
1400
اگر داخلو درست نکنی چطور می خوای بیرونو درست کنی؟

Leo

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
1399
اگر داخلو درست نکنی چطور می خوای بیرونو درست کنی؟
بازم که شعار شد :))
اینا مسائل کلا جدایین.یه مثال:
من آدم فاسد و دزدیم.به تو میگم دزدی نکن.کار بدیه؟

big cat

SPHINX
نام مرکز سمپاد
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
1400
بازم که شعار شد :))
اینا مسائل کلا جدایین.یه مثال:
من آدم فاسد و دزدیم.به تو میگم دزدی نکن.کار بدیه؟
اگر شما می گین حرف های من شعاره پس حرف های خودتون چین؟شعار نیستن؟نه شعار نیستن چون به عقیده ی من صلاحیت شعار بودن هم ندارن

پهلوی

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
میرزا کوچک خان
شهر
رشت
سال فارغ التحصیلی
1399

Leo

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
1399
اگر شما می گین حرف های من شعاره پس حرف های خودتون چین؟شعار نیستن؟نه شعار نیستن چون به عقیده ی من صلاحیت شعار بودن هم ندارن
چرا سفسطه میکنی؟ :|
بهتر نیست منطقی بگید چرا حرف من غلطه و در نتیجه شعاره؟
وقتی دم از اسلام و ایمان به فتاوی می‌زنی بله :|
چی بگم الان من :|

علیمپو

بچّه سنّی
نام مرکز سمپاد
حلی۲
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1396
حدیثی که به نقل از اِن‌امین امام شیعه‌ست و تو الکافی اومده رو قبول نمی‌کنن می‌گن خب احتمال داره تحریف شده باشه. حدیثی که برای زمانیه که هزاران نفر سواد داشتن و زیر دست همین اماما بزرگ شدن.
بعد از «تبیان زد اِن دات آی آر» روایت تاریخی نقل قول می‌شه و باهاش استدلال می شه از زمان محمد. زمانی که کلاً سرِ جمع ۱۰ نفر سواد داشتن.

آقا بحث نکنید بیخیال شید، اصن اسلامی وجود نداره که. اینا همه تحریفِ تاریخه که اسلام و محمدی وجود داشته. همه رو این آخوندا از خودشون درآوردن. این آخوندا یه مشت کور و کچل و ابلهن چیزی بارشون نیست که، ۸۰ سال درس خوندن ولی منی که کلاً رو هم ۱۸ سال زندگی نکردم راجع‌به چیزایی که اونا درباره‌ش خوندن بیشتر می‌فهمم و احادیث و روایات بیشتری بلدم. :‌)‌)

big cat

SPHINX
نام مرکز سمپاد
شهر
.
سال فارغ التحصیلی
1400
چرا سفسطه میکنی؟ :|
بهتر نیست منطقی بگید چرا حرف من غلطه و در نتیجه شعاره؟

چی بگم الان من :|
چرا به نظر من حرف شما اشتباه اومد؟چون وقتی من و شما خودمونو اصلاح نکنیم پس جامعه چطور می خواد اصلاح بشه وقتی ما خودمون جامعه رو تشکیل می دیم

بالا