boodika
کاربر فوقحرفهای

- نام مرکز سمپاد
- فرزانگان
- شهر
- ناکجا
- سال فارغ التحصیلی
- 1398
پوريمببخشید،کدوم داستانو پارسا کفت؟

پوريمببخشید،کدوم داستانو پارسا کفت؟
ببخشید،کدوم داستانو پارسا کفت؟
پوریم
جشنی است که هرساله توسط یهودیان برگزار می شود . این جشن نیز همانند تمامی جشن های دیگر ؛ ریشه ای دارد که این بار موضوع بحث ماست . و اما ریشه ی جشن :
پارت 1
همسر اخشورش پادشاه هخامنشی ، وشتی ؛ زنی پاکدامن و زیبا بود . اخشورش در جشنی بزرگ در مستی از او خواست برهنه شود تا همگان بتوانند زیبایی اندام او را ببینند . وشتی به خاطر نجابت از دستور او سرپیچی کرد و به همین خاطر از مقام ملکه خلع شد . استر دختر عموی مردخای از مشاوران دربار هخامنشی بود . پس از خلع ملکه ؛ استر به همسری اخشورش در آمد . او یهودی بود ولی به دستور مردخای دین خود را آشکار نکرد .
پارت 2
هامان ؛ وزیر اخشورش ، یهودیان را دشمن سلطنت می دانست . به خاطر همین پادشاه را راضی کرد تا در روزی معین ؛ همه ی قوم یهود را از بین ببرد . هامان با استفاده از قرعه ، روز سیزده فروردین را به عنوان روز کشتار یهودیان انتخاب نمود . مردخای از استر خواست که پیش فرمانروا میانجیگری کند و او را از تصمیمش منصرف سازد . استر و مردخای پیش اخشورش رفته و سخنان هامان را توطئه جلوه دادند . پادشاه خشمگین شده و دستور داد تا هامان و خانواده اش را به قتل برسانند .
پارت 3
یهودیان از پادشاه اجازه گرفتند تا دشمنان خود را از بین ببرند . به خاطر همین ، در روز سیزده فروردین ، همان روزی که برای کشتار یهودیان انتخاب شده بود ؛ به ایرانیان غیر یهودی حمله کرده و 77000 ایرانی را در این روز به قتل رساندند . یهودیان هر ساله این نسل کشی بزرگ را جشن می گیرند ......
پ ن : کلمه ی پوریِم از پور به معنای قرعه آمده است .

تازه بین اعدادشم شک هست بین منابع مختلف از 75000تا 80000تخمين زده شدهجدا از هرچی فک کنم این رقم 77000 خیلی غلو باشه

کل پوریم ک ادعا میکنن تو کتاباي خودشونه تلمود و عهد عتیق که همه ميدونيم چقدر تحریف شده و پر از داستان های اکدی هاست...77000 نفر خیلی زیاده و احتمالا باید جای معتبر تری هم به ثبت میرسیده
این پستی که روش ریپلای کردم برای ۸ سال پیشه و به طرز طعنهآمیزی، انجمن قشنگ تاریخ و تمدنمون (فداش شم) دوباره همچین حال و روزی داره. بهنظر من وقتش هست که دوباره یه گفتوگوی داغ تاریخی داشته باشیم. فعلاً برای شروع پروسهش از همهی شما یوزرهای خردمند و والاگهر سمپادیا دعوت به عمل میآرم که لطف کنید و هم موضوعات مختلفی که به ذهنتون میرسه رو پیشنهاد بدید، و هم اگر ایدهای دارید برای بهتر اجرا شدن این ''گفتوگو''، در میون بذارید. منتظر پیشنهادات شما هستیم، طبیعتاً تا جایی که میشه پروسه رو با نظرسنجی پیش میبریم تا بهترین مدیوم و جالبترین موضوع رو براش پیدا کنیم. ~سلام
خیلی وقته که انجمن تاریخ افتاده گوشه ی انبار سمپادیا و داره خاک می خوره . به نظر من بهتره که به کمک هم این انجمن و تاپیک هاش رو دوباره زنده کنیم و برگردونیم . اعضایی که مثل من خوره ی تاریخن بیان تا اینجا یه گفتگوی داغ تاریخی راه بندازیم ..........
های!های!
من تاپیک رو چک کردم و خیلی چیزی متوجه نشدم از روال کلی.
موضوعهایی که پیشنهاد میدیم باید چقدر کلی باشه؟ قاعدتا محدودیتی از نظر اینکه چه تاریخی رو انتخاب کنیم نداریم ولی سوالم اینه که چه سوالهایی اساسا سوال تاریخی هستن؟
مثلا اگر بپرسیم:"بهنظرتون اگه ارتش آلمان به تو روسیه به گِل نمینشست الان دنیا چطور بود؟" سوال تاریخیه؟ یا باید درمورد اتفاقاتی که رخدادن صحبت کنیم؟