HeiSenberG
کاربر حرفهای

- نام مرکز سمپاد
- شهید بهشتی
- شهر
- خرم آباد
- سال فارغ التحصیلی
- 1399
سوال اصلی من ذهنه. خودآگاهی، آگاهی، ادراک، اختیار، عقلانیت و قص الهذا

موضوعتون خیلی کلی است. ببخشید من یه ربع دیگه میام. یه کاری برام پیش اومدهسوال اصلی من ذهنه. خودآگاهی، آگاهی، ادراک، اختیار، عقلانیت و قص الهذا

مفهوم زمان برای من پیچیده و غیر قابل درکه

سوال من اینه که جهان ماده چجوری از هیچ به وجود اومد و چرا ماده از این قوانین فیزیکی ای که میشناسیم تبعیت می کنه؟ منظورم اینه که قوانین میتونستن به شکل دیگه ای باشن.

این خیلی استدلال منطقی ای نیست، این که یه جایی داری که هیچی نداری پس ی چیزی داری، اشتباهه چون جا یا مکان، چیز نیس و صرفا یه موضوع انتزاعیه که وقتی هیچی نداشته باشیم معنی نمیده و وجود نداره. همینطور برای اون چیزی ک نیست یه اسم بگذاریم به نام'عدم' باعث نمیشه ی چیز داشته باشیم.شما اول سعی کن "هیچ" رو تعریف کنی
بعد میبینی اصلا "هیچ" وجود نداره!
چون وقتی بخوای بگی "عدم" داریم. باز یعنی یه چیزی داریم. که اسمش "عدم" هست. پس نتیجتا "عدم" نداریم.
یا اگر بخوای بگی الان "هیچی" نداریم. یعنی یه جایی داری که اونجا "هیچی" نداری! پس در نهایت "اونجا" رو داری. پس بازم "عدم" نداری.
کلا "هیچِ هیچ" بی معنیه. فلذا "عدم" هم بی معنیه. و در نتیجه "خلقت از عدم" هم بی معنیه.

این خیلی استدلال منطقی ای نیست، این که یه جایی داری که هیچی نداری پس ی چیزی داری، اشتباهه چون جا یا مکان، چیز نیس و صرفا یه موضوع انتزاعیه که وقتی هیچی نداشته باشیم معنی نمیده و وجود نداره. همینطور برای اون چیزی ک نیست یه اسم بگذاریم به نام'عدم' باعث نمیشه ی چیز داشته باشیم.
حالا اگر فرضا این استدلال درست هم باشه تنها راهی که میمونه اینه که مواد از زمان منفی بینهایت وجود داشتن به این معنی که هر زمانی رو نگاه کنیم دلتا تی قبلش هم وجود داشتن. این حالت هم منطقی به نظر نمیاد.البته دلیلی برای ردش ندارم ولی یه جوریه!
ماجرای قبل از خلقت، از مباحثی است که اصطلاحا عقل در برابر آن ساکت است. یعنی عقل هرچه تلاش کنه جوابی برای آن نمی یابد و عاجز است.سوال من اینه که جهان ماده چجوری از هیچ به وجود اومد و چرا ماده از این قوانین فیزیکی ای که میشناسیم تبعیت می کنه؟ منظورم اینه که قوانین میتونستن به شکل دیگه ای باشن.
همه چیز مادی است و خصوصیات ماده را داراست یعنی در دنیا همه چیز گرفتار زمان و مکان و اندازه و شکل و رنگ و ... است. همه چیز در حال حرکت است مثلا موجودات رشد می کنند و کمالاتی را که نداشته اند دوباره به دست می آورند.