اهمیت جانشینی علی، با اهمیت نارضایتی مسلمین یمن و ... از رفتار علی، به یک اندازه ان؟ خلافت مسئله ایه که پیش میاد یا مسئله برنامه ریزی شده ایه؟
خب فکر میکنم اول منبعات رو اشتراک بذاری چون من جایی نخوندم که مسلمین یمن ناراضی بودن و به تعدادی از صحابه اشاره شده.
و بذار سوالم رو شفافتر ازتون بپرسم.
چطوری هست که برای شما اون ماجرای یمن پذیرفته شدهتر هستش.
شما داری برای واقعهی غدیر خم داری واقعهای رو نقل میکنی و من دارم بهشون انتقاد میکنم. اصلاً صحبت خلافت و جانشینی رو کنار بذار. میخوام بدونم با چه استدلالی این واقعه رو پذیرفتی؟
من همچنان سوالهام باقی هست.
1) چرا پیامبر توی همون مکه این کار رو انجام نده و صبر کنه برسن به غدیر خم؟
2) اصلاً چرا پیامبر باید اون موضوع رو بخواد با همه مسلمانها مطرح کنه؟
3) جایی توی خطبه غدیر به یمن و اتفاقاتش اشاره کرده؟
4) اصلاً چرا پیامبر بعد از اینکه یه عده جدا شدن باید بگه که برگردن اونقدر اون مسئله مهم بوده؟
==========
در خصوص سوالهایی که مطرح کردی من نظر شخصیم رو میگم ولی صحبت من الان این نیست که اثبات کنم واقعه غدیر به این دلیل رخ داده که جانشینی عنوان بشه صرفاً دارم میگم چیزی که شما داری به اون واقعه نسبت میدی درست بنظر نمیاد.
بنظرم اهمیت جانشینی مهمتر هست و لزومی نداشته که به خاطر نارضایتی عدهای همهی مسلمانها رو گرد هم بیاره و بعدش هم مطرح کنند که به گوش افرادی که حضور نداشتند برسونید.
بنظرم خلافت مسئلهی برنامهریزی شده است ولی اینکه چطور، کجا و چگونه مطرح بشه مسئلهای نبوده که پیامبر در خصوصش اختیاری عمل کنه که توی مکه بیان کنه بهتره یا اینکه تو غدیر غم.