پیشنهاد کتاب

  • شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع Admin2
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
لطفا برید کتاب "خودآموز دیکتاتورها" رو با ترجمه بیژن اشتری از نشر ثالث گیر بیارید و بخونید.

این کتاب با زبان طنز و مخاطب قرار دادن خواننده راه و رسم دیکتاتورها رو در طول تاریخ بررسی می‌کنه و توضیح می‌ده‌.

موقع خوندنش تک‌تک جملات ذهن‌تون رو درگیر می‌کنه، مصداق‌های بارزش توی جامعه دیده می‌شه و حقیقتا ترسناکه...
 
تو این ایام رمان ۱۹۸۴ از جرج ارول خیلی دیدتونو باز می کنه.
خود نویسنده که آدم بزرگیه و قلعه حیوانات شاهکارشه.
توی این کتاب هم یه دیستوپیا(مخالف آرمان شهر، یوتوپیا و مدینه فاضله) رو توصیف می کنه که آزادی های فردی هیچگونه وجود خارجی ای ندارند و مردم حتی باید به تلویزیون هاشون مصنوعی لبخند بزنند تا کسی به عنوان معترض شناساییشون نکنه.
 
شاید خیلیا بشناسین این کتابو
کتاب نبرد من اثر هیتلر رو بخونید، بدون تعصب بخونید و به تفکراتش بیاندیشید
 
img_۲۰۲۲۱۲۰۵_۲۳۱۵۵۶_9m4u.jpg

نخستین‌بار خانم کولت داولینگ (Colette Dowling)از عقده ی سیندرلا در کتابش ترس پنهان زن‌ها از استقلال نام برد. در آن کتاب این اصطلاح را با تکیه ی بیش از اندازه ی زنان به مردان معنی کرد. در حقیقت گفته می شود که زنان هیچ استقلالی در زمینه های فکری، ذهنی، مالی و اجتماعی ندارند و تمام آن را به ازدواج منتهی کرده اند.
خانم داولینگ عنوان می کند که ریشه ی این باور ترس در ضمیر ناخودآگاه زنان است که منجر می شود زنان نتوانند خود را انسانی کامل و مستقل ببیند. پس چون خود نمی تواند به اهدافش برسند پس منتظر می شوند تا مردی خوشبختی را برای او به ارمغان بیاورند.

علت سندروم سیندرلا چیست؟
بزرگترین عاملی که می توان گفت درشکل گیری سندروم سیندرلا دخیل است شیوه تربیتی والدین است. زمانی که دختر تشویق می شود که مودب، خوب، کامل باشد و لبخند ملیح بزند و سکوت کند ودر گوشه ای بنشیند، در نتیجه کودک فقط به شرط رعایت کردن این مقررات جایزه می گیرد. هر گونه بازی و جست و خیزی یا کشف دنیا برای دختران والدین را نگران می‌کند و محدودیت های رفتاری خویش را بیشتر اعمال می کنند. توجه مشروطی که کودک تنها در ازای مودب و ایثارگر بودن اعطا می‌شود. در کنار این سبک رفتار برای دخترشان در مقابل موانع کمتری برای پسرشان در نظر می گیرند.
همین طور در ادامه این تفکر به دخترشان القا می کنند که باید مورد پسند مردان باشد.
دلیل افسردگی و پژمردگی دخترانمان در سنین جوانی انتظاری است که جامعه یا بهتر بگویم، عقده‌های به دل نشسته و به ارث رسیده از مادرانمان...

باورهای دختران دارای سندروم سیندرلا
سندرم سیندرلا نشانه‌ فرار از مسئولیت پذیری است.. باور آنان این است: روزی مردی از راه می‌رسد بار همه چیز را به دوش می کشد و همه‌چیز را روبراه می کند و لازم نیست، نگران چیزی باشم. آن‌ها یاد گرفته اند تا زمانی که کس دیگری هست تا مسئولیت آن‌ها را به دوش بگیرد دیگر نیازی به تلاش مضائف ندارند و این بهانه مانع از هر گونه بلندپروازی از سوی آن‌ها شده است. ما زنانی خواهیم داشت که به دلیل عدم شناخت توانمندی‌های خودشان فاقد اتکا به نفس برای هر گونه استقلال طلبی هستند و تصور می‌کنند وقتی مردها هوایشان را دارند، آن‌ها از هر مسئولیت مالی، احساسی و فیزیکی رها و مبرا هستند.

آسیب های این سندروم
سیندرلا از دو خواهرش دیگرش زیباتر بود، بنابراین زیبایی فاکتور مهمی است که از دیدگاه این قبیل انیمیشن ها چنین به ما القا می کند که اگر چهره زیبایی داری دیگر نیاز به تلاش زیاد نداری، این زیبایی تو مردان بسیاری را به دنبال تو می کشاند که خواهان خوشبخت کردن تو هستند و هر آرزویی داری برآورده می کنند دختران زیبای کم هوش که به هر طریقی از اعمال جراحی گرفته و یا ... خود را زیبا ساخته اند. این کارتون ها القا می کنند اگر زیبا نیستی برو و آن زیبایی را به دست بیار چرا که قرار است خوشبختی فردای تو را تضمین کند.

چطور با سندروم سیندرلا مقابله کنیم؟
به دخترانمان یاد بدهیم که زن‌ها موجودات چند وجهی هستند و از عهده‌ تمامی امور مرتبط با خود برمی‌آیند و برای خوشبخت‌ شدن به مردی نیاز ندارند. دختران را از خردسالی تشویق کنید، مسئولیت‌ پذیر باشند. به‌دنبال رفع مشکلات‌شان بدون وابستگی به مردان باشند. آن‌ها باید یاد بگیرند برای خوشبخت شدن نیازمند به شاهزاده‌ای با اسب سفید نیستند.
 
۱.قدرت بی‌قدرتان
۲.چائوشسکو ظهور تا سقوط دیکتاتور سرخ
 
من تازگیا شروع کردم به خوندن اثار نویسنده های ایرانی
و دو تا کتاب خوندم
یکی سمفونی مردگان از عباس معروفی
و اون یکی چشمهایش از بزرگ علوی
و واقعا میتونم بگم خیلی حس زیبایی به ادم القا میکنن
پیشنهاد میکنم گیر اوردین بخونین
 
۳ تا کتابو خیلی خوشم اومد از خوندشون البته یکیشو هنوز تموم نکردم
۱- نه آدمی اوسامو دازای
قبل اینکه بخونم فکر میکردم یه کتاب کلیشه ایه ولی واقعا شاهکاره شاهکار
۲- مغازه ی خودکشی ژان تولی
کتاب قشنگیه هم به عنوان داستان هم نکاتی که میشه ازش گرفت ، گرچه که به نه آدمی نمرسه
۳- بیچارگان داستایوفسکی
اینو هنوز تموم نکردم ولی کتاب جالبیه و سبکش مکاتبست و باید نشست بکوب خوندش وگرنه بعضی جاهاش جا میوفتی از داستان

ولی بین این سه تا نه آدمی رو از همه بیشتر خوشم اومد شاید چون من یکی تونستم باهاش ارتباط برقرار کنم ممکنه یکی دیگه خوشش نیاد
 
سینوهه، پزشک مخصوص فرعون میکا والتاری
جراح دیوانه یورگن توروالد (گلبم)
جین ایر شارلوت برونته
ملت عشق الیف شاکاف
 
کتاب کی بود کی بود؟نوشته‌ی کرول تَوریس و الیوت اَرونسِن

درس خواندن در مدرسه بزرگ خلاقیت
نوشته‌ی گابریله لوسر ریکو
کتاب آینه و کتاب سلوک نوشته‌ی ی محمود دولت آبادی
 
نمیدونم معرفی شده یا نه
همشون رمان معمایی هستن

کتاب ما دروغگو بودیم اثر ایمیلی لاک‌هارت​

کتاب یکی از ما دروغ می گوید اثر کارن.ام مک منس​

کتاب یکی از ما نفر بعد است اثر کارن ام مک‌منس

 
کتاب سرزمین جاوید "4جلدی" برای دوستان وطن پرست 😘
مجموعه کتاب های سرزمین میانه اثر استاد تالکین به ترتیب:
سیلماریلیون
فرزاندان هورین
سقوط نومنور
هابیت
ارباب حلقه ها

مجموعه کتاب های ارتمیس فاول

کتاب های دونده هزارتو

کتابهای "Shift,Dust,Wool" که سریال سایلو رو از رو همین ساختن

بینوایان
بی خانمان
زنان کوچک
پاسخ به تاریخ😍
 
سفر به ماه - آیزاک آسیموف وصف داستانی تخیلی از سفر به ماه با شلیک یک گلوله بسیار بزرگ ! آراسته به زیبایی قلم ایزاک آسیموف .

آیین دوستیابی - دیل کارنگی به شیرینی ، نکاتی را برای ارتباط بهتر با یکدیگر ، یادآوری میکند .

قلعه حیوانات - جرج اورول سیاست در جامعه حیوانات یک مزرعه !

دایره المعارف ریاضیات - اثر 55 استاد دانشگاه های آلمان از اصول شمارش تا محاسبات روی خمینه ها ! همه و همه در این مجموعه جمع شده اند .

هشت کتاب - سهراب سپهری شعر های دیدنی سهراب سپهری !
 
شب هول،هرمز شهدادی



خاطرم هست که حدودا هفده ساله بودم،یا کمتر.اون زمان داستانهای سیال ذهن چندانی نخونده بودم،جز سنگ صبور چوبک و “اولیسس“ جیمز جویس،که دومی رو به انگلیسی و به واسطه نثر به خصوصی که داشت با ضرب و زور خوندم.این کتاب شب هول رو در کتاب کهنه فروشیهای انقلاب،که همیشه می رفتم پیدا کرده بودم.اساسا عادت بر این نداشتم و ندارم که کتابی رو تصادفا دیده و بگیرم،اما این بار خرق عادت کرده بودم.


در باب این کتاب،بعدا برخی به عنوان یکی از بهترین رمانهای ایرانی نام بردنش که پر بیراه هم نیست،اما به واسطه اینکه در بهار سال پنجاه و هفت چاپ شده و بعدا هم هیچگاه تجدید چاپ نشده،در کوران وقایع آن سال عملا گم گشته.البته حالا مثل هزار کتاب دیگه چاپ افست زیادی ازش موجوده.هرچند،من که همون چاپ اصلی رو پیدا کردم.

نویسنده کتاب تا حد زیادی ناشناخته است،می دانیم از اعضای قشری اون جنگ اصفهان به همراهی گلشیری و حقوقی و صادقی بوده،به غیر از این کتاب قبلا یک داستان نوشته و پس از نگارش شب هول دیگر ننوشته.الان هم صرفا اطلاع دارم که در آمریکاست و گویا استاد علوم سیاسی.

داستان به مانند هر سیال ذهنی،در مقاطع مختلف توسط افراد مختلفی،که در اینجا دو نفر(و گاه در کلام خود این دو نفر افراد دیگری سخن گفته اند) روایت شده.اولی یک روشنفکر استاد دانشگاه به نام هدایت اسماعیلی،به طرزی وازده از همه امر و دومی یک جهود زاده با نفوذ در رژیم و فاسد الاخلاق به نام هادی ابراهیمی.تمامی شخصیت ها به خوبی در هم تنیده اند.

کتاب در وهله اول شرحی است از سیر روشنفکری ایرانی.پدربزرگ هدایت اسماعیلی،یک طلبه است که به سبب اینکه راه خودش رو منحط دیده،طلبگی رو رها کرده و بهائیت گرویده.پدر او از فعالان مصدقی بوده که بعد از کودتای بیست و هشت مرداد،توسط دومین راوی داستان یعنی هادی ابراهیمی،به عنوان بیمار روانی به دارالمجانین برده و به طرزی شدید شکنجه شده.و خود اسماعیلی،روشنفکر داستان نویس در جنگ اصفهان(که اینجا شهدادی گریزی به شخصیت خودش زده) که حالا از اساس خلق اثر هنری مایوس شده،هرچند دارد این یادداشت هارو می نویسد.









نثر کتاب اساسا از نثرهایی که من بپسندم نبود،جمله بندی های کوتاه و مقطع.اما به طرزی غریب بر این داستان کاملا نشسته بود.و به طرزی واضح نثرهایی مثل اولیسس بر این کتاب تاثیر گذاشته.




نکات ریز و درشت کتاب انقدر مفصل و فراوونه که در اینجا مقال و مجال شرح ندارم.و حقیقتا برای من چنین گنجاندنی در یک رمان کوتاه تحسین بر انگیز بود و به خصوص در سالیانی که می خوندمش،تاثیر خود رو بر من گذاشت.بهترین شارح هر کتاب خود کتابست و ذهنی مداقه گر.
 
میخواهم بمیرم ولی هوس دوکبوکی کرده ام
نوشتهٔ بک سهی و ترجمهٔ صبا عرب

مثل یه تراپی میمونه
کتاب خوبی برای درمان افسردگی
 
"مادربزگ سلام رساند و گفت متاسف است."
اثر فردریک بکمن
انتشارات نون (انتشارات خیلی خوبیه. کارشون هم جدیدا گرفته)

رمان فوق العادیه.
در مورد دختریه هشت ساله یه اسم السا. دختری که پدر و مادرش طلاق گرفتن و پیش مادرش زندگی میکنه. بیشتر وقتش رو با مادربزرگش میگذرونه تا اینکه مادربزرگ می میره.

به افرادی که ژانر درام و احساسی رو میپسندن قطعا توصیه میکنم بخونن. (به همه)

به دنبال این رمان، یه رمان دیگه هم بکمن مینویسه که در مورد یکی از شخصیت های همین داستانه. "بریت ماری اینجا بود" ولی به نظر من در مقابل شاهکار این اثر به هیچ عنوان به چشم نمیاد و به گرد پاش هم نمیرسه.
 
چندتا کتاب توسعه فردی هم پیشنهاد میدید؟
واقعا هنر رندانه به تخم گرفتن._ هرچند خودم هر چی میخونم کامل درک نمیکنم انگار _همش سعی میکنم دوباره به اون مفهوم دست پیدا کنم
 
اگه دنبال مفهوم زندگی میگردین و از زندگیتون ناراضی این ناطور دشت کتابخانه نیمه شب و هر روز فلسفی طورن و تو یه رنجن ولی ناطور دشت شاهکاره
اگر رمان معمایی میخواین هم یکی از ما دروغ میگوید و ما دروغگو بودیم پ
رمان تیمارستان برای تینیجرایی که رمان ترسناک میخوان خوبه و چهارجلده که پسندیدم
سری رمان تغییر یافته هم تینیجریه و تو مایه های میز رانره جلد اولش هم نسیانه و خیلی قشنگه
شخصیت اصلی همشون هم نوجوانه بجز کتابخانه نیمه شب که راجع به یه دخترجوانه
 
Back
بالا