اثبات یا نقیض وجود خدا

• شروع کننده موضوع pico
  • تاریخ شروع

آیا به وجود خدا اعتقاد دارید؟

• رای‌دهندگان
    742

ISO9002

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی
دانشگاه
صنعتی امیرکبیر
پاسخ : اثبات یا نقیض وجود خدا

به نقل از prabd.chess :
ببین تو با عقلت به یه نتیجه ای میرسی.ایا نباید چشمت هم اون نتیجه رو تایید کنه؟؟

کلا دلیلی برای اینکه چشم چیزی رو تایید کنه نیست. خیلی چیزها رو ما می پذیریم درحالی که چشم اونها رو تایید نمیکنه. نقطه چیه؟ چشم میتونه نقطه در هندسه رو ببینه؟ خط، با اون تعریفش که بی نهایت هست، چشم میتونه ببینه؟ اینها همه مفاهیم کاملا ذهنی اند و چیزی که روی کاغذ میکشیم ما اصلا نقطه و خط نیستن بلکه تمثیل ناقصی از اونهان.

اتفاقا در همین نظریات مدل های اتمی و کلا مکانیک کوانتومی، مابه جایی میرسیم که کلا چشم، میره کنار و اصلا امکانش نیست که ببینیم چیزی رو. هیچ کس داخل اتم رو ندیده و نمیتونه ببینه. الکترون رو هیچ کس ندیده. ما فقط پدیده ها و رفتار هایی رو دیدیم، مدلی رو حدس زدیم و به صورت کاملا ذهنی ساختیم، مدل ذهنی ما امروز میتونه پدیده هایی که تا کنون به اونها برخوردیم رو توجیه کنه. و قطعا در آینده با پدیده های مواجه خواهیم شد که مدل های ذهنی امروزمون نمیتونه توجیهشون کنه و اون موقع مجبور میشیم که تصورات ذهنیمون رو تغییر بدیم. هیچ یک از نظریات بنیادی که الان ما داریم سرشون بحث میکنیم قابلیت تحقیق با چشم رو به صورت مستقیم ندارند.

Amir.A

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی نیشابور
شهر
نیشابور
مدال المپیاد
هممممممم
دانشگاه
خونه واسه یه سال دیکه
رشته دانشگاه
تاپ ان شاء الله

الکی بحث نکنین با هم 1000 نفر از شما عاقل تر و عالم تر که کارشون روز و شب تحقیق درباره ی خدا بوده هستن ک به خدا اعتقاد داشتن ولی بعد از تحقیقات کلا وجود خدا رو زیر سوال بردن. و هم برعکس این قضیه وجود داره.
هر کسی هم که بیاد دلیلی برای وجود خدا بیاره بازم فردی پیدا می شه که وجود خدا رو با دلیلی محکم رد کنه.

یکی از این ضعف های بزرگ توضیح درباره ی قدرت اختیار انسان هست که خداوند به انسان داده که این قدرت در تضاد با عالم بودن خدوند از آینده است چون در این صورت اختیار به کلی رد می شه .
اونم با فرض اینکه خدا مورد تایید باشه.
یکی از مثال های دیگه نظریه ی تکامل هست که به کلی قضایای آدم و حوّا رونقض می کنه.

و طبق اصول ریاضی هر کدام از این دلایل و یا مثال هایی مانند آن ، مثال نقض بوده و کل قضیه انکار و رد می شه.

حالا هر کسی مخالفه ، بسم ا... :
منم خیلی علاقه مندم دانستنی های ناقض خودم رو تکمیل کنم. ^-^

ISO9002

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی
دانشگاه
صنعتی امیرکبیر

به نقل از Amir.A :
الکی بحث نکنین با هم 1000 نفر از شما عاقل تر و عالم تر که کارشون روز و شب تحقیق درباره ی خدا بوده هستن ک به خدا اعتقاد داشتن ولی بعد از تحقیقات کلا وجود خدا رو زیر سوال بردن. و هم برعکس این قضیه وجود داره.
هر کسی هم که بیاد دلیلی برای وجود خدا بیاره بازم فردی پیدا می شه که وجود خدا رو با دلیلی محکم رد کنه.

بیان جملات با این لحن، ذهنیت درست میکنه شما گزاره های ظاهرا درستی رو با جهت دهی نوشتین. میشد این گزاره هارو اینطور هم نوشت:
هرکسی هم که بیاد دلیلی برای عدم وجود خدا بیاره بازم فردی پیدا میشه که وجود خدا رو با دلیلی محکم تایید کنه.

البته کلا این جملات اولیه شما احکام کلی بود که ارزش فلسفی نداشت که من بخوام در موردشون بحث میکنم. بدون وارد آوردن خللی در کلیت مسئله، سعی میکنیم از این احکام کلی صرف نظر کنیم.

یکی از این ضعف های بزرگ توضیح درباره ی قدرت اختیار انسان هست که خداوند به انسان داده که این قدرت در تضاد با عالم بودن خدوند از آینده است چون در این صورت اختیار به کلی رد می شه .
اونم با فرض اینکه خدا مورد تایید باشه.

دقت کنید که با این فرض دچار مغالطه های معمولی که میشن نشید. در صورت فرض همین مسئله با همین وصف، تنها میشه در مورد یکی از صفات خدا با یک تعریفی خاص، بحث کرد و این موضوع هیچ نقضی یا بحثی در وجود یا عدم وجود خدا نیست. وجود خدا در نظریات دیگه ای بررسی میشن که ربطی به مسئله اختیار و عالم بودن و... نداره.

یکی از مثال های دیگه نظریه ی تکامل هست که به کلی قضایای آدم و حوّا رونقض می کنه.

نظریه تکامل چه خللی در قضایای آدم و حوا میتونه ایجاد کنه؟ اساسا که خللی نمیتونه وارد کنه که هیچ، بلکه با اوصافی که از خدا میشه مطابقت بیشتری داره، نسبت به حالتی که بگیم خدا با دست خودش آدم رو انداخته روی زمین. ضمن اینکه مغالطه ای که در بالا اشاره کردم اینجا هم وجود داره. این موضوع باز هم خللی به وجود یا عدم وجود خدا وارد نمیکنه. صرفا میتونه در مورد ادعایی که خلقت آدم و حوا رو به طبع خلقت کلی هستی از خداوند میدونه بحث کنه.

و طبق اصول ریاضی هر کدام از این دلایل و یا مثال هایی مانند آن ، مثال نقض بوده و کل قضیه انکار و رد می شه.

نه طبق اصول ریاضی اینا مثال نقض نیستند. مثال نقض یعنی مثالی که در شرایط فرض یک مسئله کلی و عمومی، بگنجد ولی در حکم اون نگنجد. که این موارد اینطور نیستند.

حالا هر کسی مخالفه ، بسم ا... :
منم خیلی علاقه مندم دانستنی های ناقض خودم رو تکمیل کنم. ^-^

s.l.v.n

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید حقانی
شهر
بندرعباس
مدال المپیاد
نقره زیست شناسی
دانشگاه
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
رشته دانشگاه
پزشکی

پارادوکس قادر مطلق
مشهورترین تقریر از دستهٔ پارادوکس‌های قدرت مطلق، به نام پارادوکس سنگ این چنین بیان می‌شود: آیا یک وجود قادر مطلق می‌تواند سنگی بسازد آن چنان سنگین که خودش نتواند آن را بلند کند؟
اگر نمی‌تواند؛ قادر مطلق نیست.
اگر می‌تواند؛ چون نمی‌تواند آن را بلند کند؛ قادر مطلق نیست.

این پارادوکس معمولاً جهت تبیین نامحتملی وجود خدای قادر مطلق کاربرد دارد.

برهان اختفای الهی

اگر خدا وجود داشته باشد، آنگاه قادرمطلق، عالم مطلق، و خیر محض است. (مطابق تعریف ادیان توحیدی از "خدا")
اگر خدا قادر مطلق باشد، آنگاه می تواند هرکار را انجام دهد. (تعریف قادرمطلق)
اگر خدا عالم مطلق باشد، آنگاه نسبت به تمام گزاره‌های صادق علم دارد (مادام که علم به آن گزاره‌ها منطقاً ممکن باشد). (تعریف عالم مطلق)
اگر خدا خیر محض باشد، وقتی که می داند طالبان صادق او برای یافتن وی و درک حضور او به چه رنج جانکاهی گرفتارند، خویشتن را به نحو بدون ابهامی آشکار می کند، خصوصاً وقتی که می داند این اختفا زیانهای جبران ناپذیری برای آن طالبان به بار می آورد. (توجه داشته باشید که در اینجا چون خدا عالم مطلق است از این وضعیت آگاه است، و چون قادر مطلق است، می تواند خویشتن را بدون هیچ ابهامی آشکار کند.)
خداوند بر طالبان صادق خود به نحو بدون ابهامی آشکار نیست. (پدیده اختفای الهی)
بنابراین، خداوند خیر محض نیست. (مطابق قاعده رفع تالی، نتیجه حاصل از (۴) و (۵))
بنابراین، خدا وجود ندارد. (مطابق قاعده رفع تالی، نتیجه حاصل از (۶) و (۱))

قوری چای راسل

قوری چای راسل، که آنرا «قوری چای آسمانی» نیز خوانده‌اند، تمثیلی است که ابتدا فیلسوف معاصر برتراند راسل بیان کرد. منظور از آن ردّ نظری بود که ارائهٔ دلیل بر نبود خدا را بر عهدهٔ شکاکان می‌داند.

راسل در مقاله‌ای تحت عنوان آیا خدایی هست؟، که به سفارش مجله ایلوستریتد در سال ۱۹۵۲ نوشت و هرگز منتشر نشد، چنین نوشت:

اگر من مدعی می‌شدم که در منظومه شمسی میان زمین و مریخ یک قوری چینی دور خورشید می‌گردد، هیچ کس قادر نبود مدعای مرا رد کند، مشروط به آنکه حواسم می‌بود که در ادامه بگویم این قوری آنقدر کوچک است که حتی با قوی‌ترین تلسکوپ‌ها هم قابل رویت نیست. اما اگر تا آنجا پیش می‌رفتم که می‌گفتم چون مدعای من ابطال ناپذیراست جایز نیست عقل بشر به آن شک کند، به حق به یاوه گویی متهم می‌شدم. با این حال، اگر وجود این قوری در کتب قدما تایید شده بود و آن را حقیقتی قدسی شمرده و هر یکشنبه در کلیسا درباره آن به وعظ می‌پرداختند و در مدارس آن را به ذهن کودکان فرو می‌کردند، تردید در وجود آن نشانه نامتعارف بودن تلقی می‌شد و شخص شکاک را در عصر روشنگری به نزد روانپزشک و در دوره پیش از آن به دادگاه تفتیش عقاید می‌فرستادند.

تمثیل «قوری چای‌باوری» راسل در مقابله با مذهب کماکان مبنای بسیاری از مناظرات بین مومنان و دگراندیشان است. ریچارد داوکینز از این قیاس در کتاب معروف خود کشیش شیطان استفاده کرده‌است.

براهین ناسازگاری صفات الهی

اگر خدا وجود داشته باشد، او کمال مطلق است.
اگر خدا وجود داشته باشد، او خالق جهان است.
یک وجود کامل مطلق، هیچ علاقه و خواسته‌ای ندارد.
هر وجودی که جهان را خلق کرده باشد، لزوما علاقه و خواسته‌ای داشته‌است.
بنابراین، یک موجود مطلقا کامل نمی‌توانسته جهان را خلق کرده باشد.
نتیجتا، وجود خدا ناممکن است

اگر خدا وجود داشته باشد آنگاه خدا عالم مطلق است (بنابه تعریف خدا).
یک موجود عالم مطلق باید تمام اجزاء مجموعه تمام حقایق هستی را بداند. (بنابه تعریف خدا و تعریف مجموعه حقایق هستی).
علم به تمام اجزاء مجموعه تمام حقایق هستی محال است. (بنابه قضیه کانتور).
وجود عالم مطلق محال است. (نتیجه از 3).
وجود خدا محال است. (نتیجه از 4 و 1).
خدا وجود ندارد. (نتیجه از 5).

بی زمانی و غایتمندی

به تصریح جان سوا:

۱. اگر جهان علت رخداد چیزهاست، علت آن علت چیست؟ هیچ‌کس/هیچ‌چیز. این منطقا پذیرفتنی است.

۲. علت آن علت کی روی داده است؟ تنها پاسخ منطقا پذیرفتنی «هیچ‌وقت» خواهد بود. زیرا اگر علت جهان در یک زمان خاص روی داده باشد، آن جهان بی‌زمان نخواهد بود.

پاسخ این مسئله در علت قرار دادن خدا برای آن علت نهفته است. زیرا در آن صورت ما باید همان پرسش را دربارهٔ خدا بپرسیم. پس ما باید درک کنیم که تنها توضیح منطقی اینست که علت و اثر «نمودهای حواس» هستند که انسان‌ها به عنوان موجودات محدود در زمان و مکان تجربه می‌کنند، اما از نظر یک مرجع بی‌زمان هیچ‌چیز واقعا اتفاق نمی‌افتد، پس آن جهان خالی از علت و در نتیجه اثر است. آن جهان فقط وجود دارد.

اینها دلیل هایی هستند که کمونیست ها بر علیه خدا می آورند و من اینها را اینجا مطرح کردم تا بتوانیم جوابی برای اینها پیدا کنیم و تو این بحث من نقش یک کمونیست را دارم ( ولی دقت کنید که من هیچ رابطه ای با این مسايل ندارم و همین جا اعلام میدارم که خدا پرست هستم و کمونیستی را محکوم میکنم )

khoshi

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
حلی3
شهر
تهران
مدال المپیاد
تلاش!

به نقل از s.l.v.n :
مشهورترین تقریر از دستهٔ پارادوکس‌های قدرت مطلق، به نام پارادوکس سنگ این چنین بیان می‌شود: آیا یک وجود قادر مطلق می‌تواند سنگی بسازد آن چنان سنگین که خودش نتواند آن را بلند کند؟
تکراریه
قبلا بهش جواب دادن تو انجمن!
باقیشم حال ندارم بخونم
به احتمال 80% بگردی قبلا مطرح شده!

Nooshin_d

نوشین
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 مشهد
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
داروسازی

مشکل تمــــــــام این سولا اینه که تمام چیزا رو با عالم ماده و قوانین فیزیک این دنیا و انسان مقایسه کرده
مثلا در سوال اول اگه واسه وزن سنگ جرمی بینهایت در نظر گرفته شه پس دربرابرش قدرتی بیهنایت یا دستانی بزرگ میشه ترسیم بشه که میتونه سن رو بلن کنه :|

در مورد دومی هم میتونیم بگیم چیزی به نام حکمت هست . خدا قرار نیست به تمام خواسته های ما توجه کنه .
اگه این منطقه پس منم میگم تا حالا طالب واقعی خدا جز پیامبران نبودن که اونا هم خدا رو دیدن!!! [-( B-)

شقایق س.

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان - فرزانگان ناحیه یک
شهر
زابل - کرمان
سال فارغ التحصیلی
96
دانشگاه
فردوسي مشهد
رشته دانشگاه
مترجمي زبان فرانسه

چرا شما اینقد تو بهر (؟)نقض خدایین؟
ینی چی خوب؟ :-w
متنتونو کامل نخوندم ولی حواستون باشه هر کسی عقیده ی خودشو داره!
اگرم توجه کرده باشین توی تاپیک آیا خورشید وجود دارد ؟مفصل در این باره بحث شده!

s.l.v.n

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید حقانی
شهر
بندرعباس
مدال المپیاد
نقره زیست شناسی
دانشگاه
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از نوشين :
مشکل تمــــــــام این سولا اینه که تمام چیزا رو با عالم ماده و قوانین فیزیک این دنیا و انسان مقایسه کرده
مثلا در سوال اول اگه واسه وزن سنگ جرمی بینهایت در نظر گرفته شه پس دربرابرش قدرتی بیهنایت یا دستانی بزرگ میشه ترسیم بشه که میتونه سن رو بلن کنه :|

در مورد دومی هم میتونیم بگیم چیزی به نام حکمت هست . خدا قرار نیست به تمام خواسته های ما توجه کنه .
اگه این منطقه پس منم میگم تا حالا طالب واقعی خدا جز پیامبران نبودن که اونا هم خدا رو دیدن!!! [-( B-)
دیدن خدا هم شد سعادت ؟
وقتی خدا میتونه به تمام خواسته هامون توجه کنه چرا نکنه :D
ضمنا توجه داشته باشید
تو این بحث من نقش یک کمونیست را دارم
( ولی دقت کنید که من هیچ رابطه ای با این مسايل ندارم و همین جا اعلام میدارم که خدا پرست هستم و کمونیستی را محکوم میکنم )

s.l.v.n

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید حقانی
شهر
بندرعباس
مدال المپیاد
نقره زیست شناسی
دانشگاه
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از شقایقs :
چرا شما اینقد تو بهر (؟)نقض خدایین؟
ینی چی خوب؟ :-w
متنتونو کامل نخوندم ولی حواستون باشه هر کسی عقیده ی خودشو داره!
اگرم توجه کرده باشین توی تاپیک آیا خورشید وجود دارد ؟مفصل در این باره بحث شده!
یعنی اینکه خداوند خیالیس که از ذهن انسان منشا شده چون انسان درک حضور خودش را نداشته و ندارد میگوییم خدا وجود داره و هر کس یک چیزی میندازه دمش
اینها دلیل هایی هستند که کمونیست ها بر علیه خدا می آورند و من اینها را اینجا مطرح کردم تا بتوانیم جوابی برای اینها پیدا کنیم و تو این بحث من نقش یک کمونیست را دارم ( ولی دقت کنید که من هیچ رابطه ای با این مسايل ندارم و همین جا اعلام میدارم که خدا پرست هستم و کمونیستی را محکوم میکنم )

Nooshin_d

نوشین
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 مشهد
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
92
دانشگاه
علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
داروسازی

به نقل از s.l.v.n :
تو این بحث من نقش یک کمونیست را دارم
( ولی دقت کنید که من هیچ رابطه ای با این مسايل ندارم و همین جا اعلام میدارم که خدا پرست هستم و کمونیستی را محکوم میکنم )
حالا اومدیم قانع شدی ! (:| آخرش چی؟ تو که کومونیست نیستی ! پس نمیتونی از قول اونا حرف بزنی اینجوری انگار داریم واسه دیوار ثابت میکنیم خدا رو! [-(
اینجا اگه کسی خدا رو قبول نداره باید مخاطبمون باشه :)

dorna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امین1
شهر
اصفهان

من تو این بحث یک بار شرکت کردم الان فقط میخوام بگم که لطفن تو بحثاتون از این جملات:خدا از درک ما خارجه یا خدا اصلن مادی نیست که بخوایم دربارش اینجوری صحبت کنیم و امثالهم استفاده نکنید
این انجمن فلسفه و منطقه؛حرف ها همه باید از پایه منطقی و اثبات شده باشه‏!استفاده از فرض خدا مادی نیست هم چیزیه که تو منطق بهش میگن دوران؛یعنی از چیزی که اثبات نشده یا قراره بعد از چیز دیگه ای اثبات شه تو اثبات های قبلی استفاده کنی که همچین کاری قابل قبول نیست
ضمنن خانم نوشین:قبول نداشتن خدا هیچ ارتباطی با کومونیسم نداره

khoshi

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
حلی3
شهر
تهران
مدال المپیاد
تلاش!

یادِ دو سال پیش افتادم
اینا رو یه دور تموم کردیم
لطفا اول تاپیک های گذشته رو بخونید بعد تاپیک ایجاد کنید!
(این اسپم است)

s.l.v.n

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید حقانی
شهر
بندرعباس
مدال المپیاد
نقره زیست شناسی
دانشگاه
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از بچه+ :
یادِ دو سال پیش افتادم
اینا رو یه دور تموم کردیم
لطفا اول تاپیک های گذشته رو بخونید بعد تاپیک ایجاد کنید!
(این اسپم است)
همش ؟
بعید میدونم چون از هزارتا فیلتر رد شدم از هر قسمت یک چیزی رو برداشتم وکپی پیس هم در اون حد نیست هر کدوم رو جدا و از صفحهای جدا
واز سایت جدا گرفتم

Fireball.II

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
هاشمی نژاد II
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
94
دانشگاه
علوم پزشکی زاهدان
رشته دانشگاه
پزشکی

در ذات خدا نميشه تفكر كرد
اما با مشاهده ي پديده ها به وجود خدا پي ميبريم :)

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

خداوند شرطی کافی ولی نالازم برای تمامی سوالات ماست...

F@temeh

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگـــان
شهر
کاشـــان
مدال المپیاد
مرحله اول ریاضی
دانشگاه
پلی تکنیک
رشته دانشگاه
سخت افزار

آخه اگه خدا رو باور نداشته باشم به چه امیدی زندگی کنم؟به چه امیدی سعی کنم که یه زندگیه خوب داشته باشم؟به چه امیدی نفس بکشم؟ ...

• لایک
امتیازات: sk1v

ادیبَک

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
سنندج
سال فارغ التحصیلی
1392
دانشگاه
Lund University
رشته دانشگاه
Law
اینستاگرام

جواب سوال:
بله خدا رو قبول دارم به 3 دلیل:
1-همه چیز بر میگرده به یک علت که اونم خداست نه چیزه دیگه ای.
2-وقتی از همه چیز ناامید میشیم تنها کسی که بهش پناه میبریم خداس...
3-اگه خدا نبود ما هم نبودیم

fa.z

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
كرمان
سال فارغ التحصیلی
94
رشته دانشگاه
ژنتیک

اگه واقعا اينجورى ته دلتون شك ندارين شديدا خوش به حالتون!
من خيلى عاشق خدام ولى بعضى وقتا حس مى كنم خدا يك سمبله براى رفع نيازاى ما و وجود واقعى...! اما وقتى يادم مياد اينا كفره فورى مى گم خدايا غلط كردم!!
اصن من الان واقعا درگيرم چون بايد يه خدايى باشه ديگه پس خدا هست! باشد كه رستگار شويم!

asghar shepeshu

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
کرمون
مدال المپیاد
نچ نچ

به نقل از وحـیـــــــــــــــــــد :
قبولش ندارم
به خواطر این شعر:
خدا ببین حرمتتو شکستن مریم باکرتو به گلوله بستن ببین افتادیم گیر یه مشت درنده ببین قیمت ادم اینجا چنده
ینی من خدا رو قبول دارم ولی معتقدم دیگه هیچ تاثیری توی این دنیا نداره یا به قول نیچه خدا مرده
ولی منظور نیچه از اینکه خدا مرده است دقیقا این نیست. کتاب چنین گفت زرتشت نیچه رو مطالعه کنید.

بالا