- نام مرکز سمپاد
- شهید حقانی
- شهر
- بندرعــباس
- سال فارغ التحصیلی
- 1392
پاسخ : اثبات یا نقیض وجود خدا
با عرض پوزش دوستان فلسفی بود بحث منتقل کردم فلسفه و منطق
با عرض پوزش دوستان فلسفی بود بحث منتقل کردم فلسفه و منطق
به نقل از prabd.chess :ببین تو با عقلت به یه نتیجه ای میرسی.ایا نباید چشمت هم اون نتیجه رو تایید کنه؟؟
به نقل از Amir.A :الکی بحث نکنین با هم 1000 نفر از شما عاقل تر و عالم تر که کارشون روز و شب تحقیق درباره ی خدا بوده هستن ک به خدا اعتقاد داشتن ولی بعد از تحقیقات کلا وجود خدا رو زیر سوال بردن. و هم برعکس این قضیه وجود داره.
هر کسی هم که بیاد دلیلی برای وجود خدا بیاره بازم فردی پیدا می شه که وجود خدا رو با دلیلی محکم رد کنه.
بیان جملات با این لحن، ذهنیت درست میکنه شما گزاره های ظاهرا درستی رو با جهت دهی نوشتین. میشد این گزاره هارو اینطور هم نوشت:
هرکسی هم که بیاد دلیلی برای عدم وجود خدا بیاره بازم فردی پیدا میشه که وجود خدا رو با دلیلی محکم تایید کنه.
البته کلا این جملات اولیه شما احکام کلی بود که ارزش فلسفی نداشت که من بخوام در موردشون بحث میکنم. بدون وارد آوردن خللی در کلیت مسئله، سعی میکنیم از این احکام کلی صرف نظر کنیم.
یکی از این ضعف های بزرگ توضیح درباره ی قدرت اختیار انسان هست که خداوند به انسان داده که این قدرت در تضاد با عالم بودن خدوند از آینده است چون در این صورت اختیار به کلی رد می شه .
اونم با فرض اینکه خدا مورد تایید باشه.
دقت کنید که با این فرض دچار مغالطه های معمولی که میشن نشید. در صورت فرض همین مسئله با همین وصف، تنها میشه در مورد یکی از صفات خدا با یک تعریفی خاص، بحث کرد و این موضوع هیچ نقضی یا بحثی در وجود یا عدم وجود خدا نیست. وجود خدا در نظریات دیگه ای بررسی میشن که ربطی به مسئله اختیار و عالم بودن و... نداره.
یکی از مثال های دیگه نظریه ی تکامل هست که به کلی قضایای آدم و حوّا رونقض می کنه.
نظریه تکامل چه خللی در قضایای آدم و حوا میتونه ایجاد کنه؟ اساسا که خللی نمیتونه وارد کنه که هیچ، بلکه با اوصافی که از خدا میشه مطابقت بیشتری داره، نسبت به حالتی که بگیم خدا با دست خودش آدم رو انداخته روی زمین. ضمن اینکه مغالطه ای که در بالا اشاره کردم اینجا هم وجود داره. این موضوع باز هم خللی به وجود یا عدم وجود خدا وارد نمیکنه. صرفا میتونه در مورد ادعایی که خلقت آدم و حوا رو به طبع خلقت کلی هستی از خداوند میدونه بحث کنه.
و طبق اصول ریاضی هر کدام از این دلایل و یا مثال هایی مانند آن ، مثال نقض بوده و کل قضیه انکار و رد می شه.
نه طبق اصول ریاضی اینا مثال نقض نیستند. مثال نقض یعنی مثالی که در شرایط فرض یک مسئله کلی و عمومی، بگنجد ولی در حکم اون نگنجد. که این موارد اینطور نیستند.
حالا هر کسی مخالفه ، بسم ا... :
منم خیلی علاقه مندم دانستنی های ناقض خودم رو تکمیل کنم. ^-^
تکراریهبه نقل از s.l.v.n :مشهورترین تقریر از دستهٔ پارادوکسهای قدرت مطلق، به نام پارادوکس سنگ این چنین بیان میشود: آیا یک وجود قادر مطلق میتواند سنگی بسازد آن چنان سنگین که خودش نتواند آن را بلند کند؟
دیدن خدا هم شد سعادت ؟به نقل از نوشين :مشکل تمــــــــام این سولا اینه که تمام چیزا رو با عالم ماده و قوانین فیزیک این دنیا و انسان مقایسه کرده
مثلا در سوال اول اگه واسه وزن سنگ جرمی بینهایت در نظر گرفته شه پس دربرابرش قدرتی بیهنایت یا دستانی بزرگ میشه ترسیم بشه که میتونه سن رو بلن کنه
در مورد دومی هم میتونیم بگیم چیزی به نام حکمت هست . خدا قرار نیست به تمام خواسته های ما توجه کنه .
اگه این منطقه پس منم میگم تا حالا طالب واقعی خدا جز پیامبران نبودن که اونا هم خدا رو دیدن!!! [-( B-)
یعنی اینکه خداوند خیالیس که از ذهن انسان منشا شده چون انسان درک حضور خودش را نداشته و ندارد میگوییم خدا وجود داره و هر کس یک چیزی میندازه دمشبه نقل از شقایقs :چرا شما اینقد تو بهر (؟)نقض خدایین؟
ینی چی خوب؟
متنتونو کامل نخوندم ولی حواستون باشه هر کسی عقیده ی خودشو داره!
اگرم توجه کرده باشین توی تاپیک آیا خورشید وجود دارد ؟مفصل در این باره بحث شده!
حالا اومدیم قانع شدی ! ( آخرش چی؟ تو که کومونیست نیستی ! پس نمیتونی از قول اونا حرف بزنی اینجوری انگار داریم واسه دیوار ثابت میکنیم خدا رو! [-(به نقل از s.l.v.n :تو این بحث من نقش یک کمونیست را دارم
( ولی دقت کنید که من هیچ رابطه ای با این مسايل ندارم و همین جا اعلام میدارم که خدا پرست هستم و کمونیستی را محکوم میکنم )
همش ؟به نقل از بچه+ :یادِ دو سال پیش افتادم
اینا رو یه دور تموم کردیم
لطفا اول تاپیک های گذشته رو بخونید بعد تاپیک ایجاد کنید!
(این اسپم است)
ولی منظور نیچه از اینکه خدا مرده است دقیقا این نیست. کتاب چنین گفت زرتشت نیچه رو مطالعه کنید.به نقل از وحـیـــــــــــــــــــد :قبولش ندارم
به خواطر این شعر:
خدا ببین حرمتتو شکستن مریم باکرتو به گلوله بستن ببین افتادیم گیر یه مشت درنده ببین قیمت ادم اینجا چنده
ینی من خدا رو قبول دارم ولی معتقدم دیگه هیچ تاثیری توی این دنیا نداره یا به قول نیچه خدا مرده