اثبات یا نقیض وجود خدا

• شروع کننده موضوع pico
  • تاریخ شروع

آیا به وجود خدا اعتقاد دارید؟

• رای‌دهندگان
    743

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام
پاسخ : اثبات یا نقیض وجود خدا

به نقل از SAEED. M :
عجب! :D

ببین من میتونم این پستت رو پاک کنم الان میتونم نکنم. کاملا اختیار رو در وجود خودم دارم درک میکنم.

بعدشم کلا بحث جبر و اختیار که ربطی به این تاپیک نداره. شما اول سر اعتقاد به خدا، به نتیجه برس، سر جبر واختیارش بعدا فکر کن. :)
پس تعیین شده نیست.اگه برگردیم عقب شاید عوض بشه تصمیمت.
اره ربطی به تاپیک نداره اما تعریفت از نظم کاملا غلط بود.نظم از پیش تعیین شده بودن نیست.نظم عدل است.این که همون چیزی بشه که قواعد میگه نه به قول تو احتمالات.و ایا تو این دنیا ما بی عدالتی نداریم؟

ISO9002

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی
دانشگاه
صنعتی امیرکبیر

به نقل از prabd.chess :
پس تعیین شده نیست.اگه برگردیم عقب شاید عوض بشه تصمیمت.
اره ربطی به تاپیک نداره اما تعریفت از نظم کاملا غلط بود.نظم از پیش تعیین شده بودن نیست.نظم عدل است.این که همون چیزی بشه که قواعد میگه نه به قول تو احتمالات.و ایا تو این دنیا ما بی عدالتی نداریم؟

مگه من گفتم تعیین شده است؟؟

اگه برگردیم عقب، در عوامل طبیعی که اختیار انسان توش تاثیر نداره، هیچ چیزی عوض نمیشه. ساده بگم برات، یه تاس از روی یه میز، می افته پایین، عدد 6 میاد. هزار بار دیگه هم اگر برگردونی عقب، عدد 6 میاد. من اسم این رو میذارم نظم.

میشه بپرسم کجای تعریفم "کاملا" غلط بود؟؟ :D

بعد نظم یعنی عدل؟ من گفتم همون چیزی میشه که احتمالات میگه؟ نه خیر من دقیقا برعکسش رو گفتم. دقیقا همون چیزی از نظر طبیعی رخ میده که قواعد میگه. و به همین دلیله که اتفاقات طبیعی دقیقا همینطوری که رخ داده، رخ میداده و حالت دیگه ای قابل تصور نیست.

آیا ما تو این دنیا بی عدالتی نداریم یعنی چی؟ عدل رو اومدی چسبوندی همینطوری به نظم، بعد سوالم می پرسی ازش؟

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

به نقل از SAEED. M :
مگه من گفتم تعیین شده است؟؟

اگه برگردیم عقب، در عوامل طبیعی که اختیار انسان توش تاثیر نداره، هیچ چیزی عوض نمیشه. ساده بگم برات، یه تاس از روی یه میز، می افته پایین، عدد 6 میاد. هزار بار دیگه هم اگر برگردونی عقب، عدد 6 میاد. من اسم این رو میذارم نظم.

میشه بپرسم کجای تعریفم "کاملا" غلط بود؟؟ :D

بعد نظم یعنی عدل؟ من گفتم همون چیزی میشه که احتمالات میگه؟ نه خیر من دقیقا برعکسش رو گفتم. دقیقا همون چیزی از نظر طبیعی رخ میده که قواعد میگه. و به همین دلیله که اتفاقات طبیعی دقیقا همینطوری که رخ داده، رخ میداده و حالت دیگه ای قابل تصور نیست.

آیا ما تو این دنیا بی عدالتی نداریم یعنی چی؟ عدل رو اومدی چسبوندی همینطوری به نظم، بعد سوالم می پرسی ازش؟
یعنی چی همیشه 6 میاد؟؟؟؟پس احتمالات بی احتمالات دیگه؟؟؟امکان 6 اومدن فقط یک ششمه نه 100 درصد که
چرا میگی نظم همون عدل نیست؟؟

sk1v

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان علامه حلی 3
شهر
تهران

به نقل از prabd.chess :
ببین ما یه چیزو نمیفهمیم و وا3 اینکه واسه خودمون قابل فهمش کنیم میگیم بی نهایت.ولی در اصل همه چی نهایت داره

حرفتون اصلا برای من قابل قبول نیست!
این که ما نمیتونیم بی نهایت رو تصور کنیم به این معنا نیست
که بی نهایت واقعی نیست و ساختگیه
از حرف شما نتیجه میشه که عددی وجود داره که نهایت اعداده و بزرگتر از اون عددی نیست که این غلطه

ISO9002

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی
دانشگاه
صنعتی امیرکبیر

به نقل از prabd.chess :
یعنی چی همیشه 6 میاد؟؟؟؟پس احتمالات بی احتمالات دیگه؟؟؟امکان 6 اومدن فقط یک ششمه نه 100 درصد که

شما مثل اینکه نگرفتی موضوع رو. هر بار که بندازی بله احتمالش یک ششمه. ولی یک بار مشخص که انداخی و 6 اومد. اگر زمان رو برگردونی عقب، صد بار تکرارش کنی، در صورت یکسان بودن مطلق تمام شرایط، دقیقا همون برخوردها، بین تاس و زمین اتفاق می افته و همون عدد 6 میاد. دلیلی نداره که عدد دیگه ای بیاد. امیدوارم بخوای که این موضوع رو درک کنی...

به نقل از prabd.chess :
چرا میگی نظم همون عدل نیست؟؟

:D
چرا باید بگم که همون عدله؟؟

sjazayeri

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید دستغیب ۱
شهر
شیراز
مدال المپیاد
برنز کامپیوتر

در مورد برهان نظم:
این برهان میگه چون جهان ما پیچیدگی و نظم زیادی داره باید یک خالق داشته باشه, سوالی که پیش میاد اینه: اگر این جهان توسط یک خالق بوجود اومده, خود اون خالق حداقل به نظم و پیچیدگی این جهان هست, حالا طبق منطق این برهان این خالق هم باید یک خالق داشته باشه, و این خالق هم خالقی دیگه و ... . این منجر به تسلسل میشه.

به نقل از SAEED. M :
دوستان دقت بکنید. نظم رو همگی اشتباه تعریف میکنیم.

نظم یعنی اینکه، اگر عالم و تمام جهان هستی، دقیقا سه ثانیه به عقب برگرده، سه ثانیه بعد، دقیقا به همین نقطه اکنون و دقیقا با همین شرایط خواهد رسید و هیچ چیزی تغییر نخواهد کرد. حالا این سه ثانیه رو 1 سال در نظر بگیرید. 1 سال بعد دوباره دقیقا به همین نقطه خواهیم رسید و دقیقا با همین شرایط. و این یعنی نظم. ینی اینکه اگر هزار بار زمان رو به عقب برگردونیم، و دوباره همه چیز پیش بره به نقطه یکسانی میرسیم نه نقاط متغیر و احتمالی و بی دلیل. و این یعنی نظم.
با این تعریف جهان ما نظم نداره. به عنوان مثال شما یک توپ رو فرض کنید که روی یک سکو قرار داره, این سکو به یک دستگاه وصل هست که میتونه اون رو عقب بکشه و توپ رو بندازه, حالا فرض کنید این دستگاه به یک شمارشگر گایگر وصل باشه و در کنار این شمارشگر مقداری ماده رادیواکتیو قرار داره, در صورتی که یک اتم توی این ماده فروپاشی کنه دستگاه ما فعال میشه. توی چنین آزمایشی اگر در زمان t این اتفاق بیافته و ما t ثانیه برگردیم به عقب, این احتمال وجود داره که در زمانی قبل یا بعد از t توپ ما رها شه.

amir h

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سلطانی
شهر
کرج
سال فارغ التحصیلی
90

یه اثبات براتون از رنه دکارت بگم بگرخید!!!

ما همه تصوری از یک موجود کامل داریم و چیزی که در این تصور هست این است که این موجود کامل باید وجود داشته باشد چون اگر وجود نداشته باشد پس نمیتواند کامل باشد.
علاوه بر آن اگر چنین موجود کاملی وجود نداشته باشد پس تصور موجود کامل هم وجود ندارد چون همه ی ما ناقصیم پس تصور موجود کامل نمیتواند از ما باشد...

sjazayeri

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید دستغیب ۱
شهر
شیراز
مدال المپیاد
برنز کامپیوتر

به نقل از amir h :
یه اثبات براتون از رنه دکارت بگم بگرخید!!!

ما همه تصوری از یک موجود کامل داریم و چیزی که در این تصور هست ایت است که این موجود کامل باید وجود داشته باشد چون اگر وجود نداشته باشد پس نمیتواند کامل باشد.
علاوه بر آن اگر چنین موجود کاملی وجود نداشته باشد پس تصور موجود کامل هم وجود ندارد چون همه ی ما ناقصیم پس تصور موجود کامل نمیتواند از ما باشد...
۱- جزیره گانیلو: من از شما میخوام بهترین و کاملترین جزیره ممکن رو تصور کنین شما حتما خواهید گفت چیزی که تصور کردین وجود نداره, اما در اینصورت شما کاملترین جزیره رو تصور نکردین, چون کاملترین جزیره باید وجود داشته باشه(در غیر اینصورت کاملترین جزیره نیست). بنابراین کامل ترین جزیره قابل تصور وجود داره!
الان من نشون ندادم که مشکل این برهان کجاست, اما تونستم بگم که اگر این برهان درست باشه, چیز هایی مثل کامل ترین جزیره, کامل ترین قلم, کامل ترین اسب شاخدار هم وجود دارند!
(اینکه مشکل این برهان کجا هست توسط کانت بیان شده, ولی یه مقدار طولانی هست, بعدا تو همین پست مینویسمش!)

sk1v

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان علامه حلی 3
شهر
تهران

یادمون باشه به کنه ذات خدا نمیتوان پی برد که آن برای هیچ انسانی قابل درک نیست
اما میشه نسبت به خدا شناخت اجمالی پیدا کرد

چن تا دلیل برای وجود خدا:
طريقه متكلمين در اثبات صانع (برهان حدوث)

متكلمين براي اثبات خدا از راه حدوث عالم وارد مي‎شوند و مي‎گويند: عالم، حادث و مسبوق به عدم است
و چيزي كه حادث است احتياج به محدث دارد، آن وقت به خود فشار مي‎آورند كه چرا عالم حادث است ؟ در جواب مي‎گویند
در عالم، حركت و تغيير هست و حركت و تغيير معنايش اين است كه چيزي نيست و بعد محقق مي‎شود. حدوث معنايش وجود بعد العدم است . ما مي‎بينيم هر يك از اين موجودات بعد از نيستي به وجود آمده است، پس احتياج به محدث دارد.

برهان دوم سنگینه ، اگه بخوایم کامل توضیح بدیم
خیلی زیاد میشه شدیدا خلاصه میگم.
میگن که این برهان معتبرترین برهان وجود خداست .خدا وکیلی ته برهانه!

برهان صدیقین

1.آنچه خارجيت دارد و عينيت دارد وجود است نه ماهيت .
2.مفهوم وجود چون مفهوم واحد است، حقيقت وجود هم حقيقت واحد است ;
براي اين كه هر مفهومي حاكي از يك حقيقت است .
3.هر حقيقتي اگر با ضد يا نقيض خودش تركيب نشده باشد غيرمتناهي است.
مثلا "خط" خط يعني يك چيزي كه داراي طول است، اگر يك موجودي باشد كه فقط خط باشد
، و با ضد خط تركيب نشده باشد، اين مي‎شود خط غيرمتناهي،براي اين كه اگر خط متناهي شد، معنايش اين است
كه تا يك جا اين طول هست و بعد از آنجا منقطع مي‎شود و ديگر نيست . پس خط متناهي در حقيقت مركب است از
خط و حد، كه حد عبارت است از همان لاخط. پس خط متناهي مركب است از خط و نقيض خودش .
4.هر چيزي خودش براي خودش ضرورت دارد چنانچه ماهيت هم خودش براي خودش ضرورت دارد. "انسان انسان است" امر ضروري است .

ذات باري تعالي يعني هستي و واقعيتي كه هيچ نيستي در ذاتش راه نداشته باشد.

amir h

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سلطانی
شهر
کرج
سال فارغ التحصیلی
90

به نقل از sjazayeri :
۱- جزیره گانیلو: من از شما میخوام بهترین و کاملترین جزیره ممکن رو تصور کنین شما حتما خواهید گفت چیزی که تصور کردین وجود نداره, اما در اینصورت شما کاملترین جزیره رو تصور نکردین, چون کاملترین جزیره باید وجود داشته باشه(در غیر اینصورت کاملترین جزیره نیست). بنابراین کامل ترین جزیره قابل تصور وجود داره!
الان من نشون ندادم که مشکل این برهان کجاست, اما تونستم بگم که اگر این برهان درست باشه, چیز هایی مثل کامل ترین جزیره, کامل ترین قلم, کامل ترین اسب شاخدار هم وجود دارند!
(اینکه مشکل این برهان کجا هست توسط کانت بیان شده, ولی یه مقدار طولانی هست, بعدا تو همین پست مینویسمش!)

کامتریلن جزیره فرق داره من الان هر چی بگم شما میتونی 1چیزی بگی که چیز خوبیه ولی تو این جزیره نیست!!!
یعنی این جزیره جزیره کامل از دیدگاه منه نه از دیدگاه همه

anahid_30s

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان یک
شهر
همدان
سال فارغ التحصیلی
1392

بچه ها لطفا یکی بیاد دقیقا و کاملا واسه من توضیح بده تکامل چه تضادی با نظم داره؟

sjazayeri

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید دستغیب ۱
شهر
شیراز
مدال المپیاد
برنز کامپیوتر

به نقل از amir h :
کامتریلن جزیره فرق داره من الان هر چی بگم شما میتونی 1چیزی بگی که چیز خوبیه ولی تو این جزیره نیست!!!
یعنی این جزیره جزیره کامل از دیدگاه منه نه از دیدگاه همه
اولا جزیره یه مثال بود.ثانیا میشه کامل بودنش رو تعریف کرد, اینجوری دیگه این اعتراض بهش وارد نیست.

به نقل از anahid_30s :
بچه ها لطفا یکی بیاد دقیقا و کاملا واسه من توضیح بده تکامل چه تضادی با نظم داره؟
یعنی چی چه تضادی با نظم داره؟
نگاه کنین تکامل جوری حیات پیچیده رو توضیح میده که عملا نیاز برای یک خالق رو از بین میبره

sk1v

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان علامه حلی 3
شهر
تهران

من متوچه نمیشم ! جهان حادث هست پس نیاز به محدث داره ، در حرکته(تا قبل از صدرالمتالهین میگفتن حرکت در عرضه
اما اون گفت که حرکت در جوهر هم هست) پس نیاز به محرک داره و ....
یعنی چی نیاز به خالق نیست؟

anahid_30s

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان یک
شهر
همدان
سال فارغ التحصیلی
1392

به نقل از sjazayeri :
نگاه کنین تکامل جوری حیات پیچیده رو توضیح میده که عملا نیاز برای یک خالق رو از بین میبره

دنیا داره به سمت بی نظمی میره، یعنی کلا تمایل جهان به سمت بی نظمیه. حالا این وسط اتفاقی درست برعکس این میفته. مثل اینه که وقتی لیوان از دست شما میفته ، طبق قانون طبیعت لیوان میشکنه، یعنی بی نظمی افزایش پیدا میکنه. اما این اتفاق مثل اینه که تکه های لیوان از دست شما بیفته و به هم وصل بشن و یه لیوان کاملو درست کنن.
این کجاش نیاز به خالقو از بین میبره؟
ضمنا، تکامل بر اساس قوانین علمی اتفاق میفته. هر قانونی قانون گذار میخواد. کی باعث شده که قانونی باشه که براساسش موجودات به وجود بیان و تکامل پیدا کنن؟

sjazayeri

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید دستغیب ۱
شهر
شیراز
مدال المپیاد
برنز کامپیوتر

به نقل از sk1v :
من متوچه نمیشم ! جهان حادث هست پس نیاز به محدث داره ، در حرکته(تا قبل از صدرالمتالهین میگفتن حرکت در عرضه
اما اون گفت که حرکت در جوهر هم هست) پس نیاز به محرک داره و ....
یعنی چی نیاز به خالق نیست؟
منظورم این بود که بخاطر نظمش.
یعنی اینکه با توجه به تکامل, نمیشه گفت که چون موجودات زنده دارای نظم و پیچیدگی هستند پس خالق داره.
این حادث و محدث رو اگه میشه توضیح بده یعنی چی

به نقل از anahid_30s :
دنیا داره به سمت بی نظمی میره، یعنی کلا تمایل جهان به سمت بی نظمیه. حالا این وسط اتفاقی درست برعکس این میفته. مثل اینه که وقتی لیوان از دست شما میفته ، طبق قانون طبیعت لیوان میشکنه، یعنی بی نظمی افزایش پیدا میکنه. اما این اتفاق مثل اینه که تکه های لیوان از دست شما بیفته و به هم وصل بشن و یه لیوان کاملو درست کنن.
این کجاش نیاز به خالقو از بین میبره؟
ضمنا، تکامل بر اساس قوانین علمی اتفاق میفته. هر قانونی قانون گذار میخواد. کی باعث شده که قانونی باشه که براساسش موجودات به وجود بیان و تکامل پیدا کنن؟
درسته جهان داره به طور کلی به سمت بی نظمی پیش میره(اصطلاحا آنتروپیش زیاد میشه), اما شما دقت کنین که تکامل انرژی مصرف میکنه, با مصرف انرژی میشه بی نظمی رو به صورت محلی کم کرد.(ولی همچنان آنتروپی به طور کلی زیاد میشه)
مساله قانون و قانونگذار هم همون برهان علیت هست, بارها بحثش شده یه نگاه به همین انجمن یا انجمن فلسفه بندازین جوابتونو میگیرین.(در ضمن تکامل سعی در توجیه پیچیدگی موجودات زنده داره, این مسئله که این قوانین از کجا میان به اون مربوط نمیشه)

sk1v

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان علامه حلی 3
شهر
تهران

بنظر من بی نظمی رو نمیشه اثبات کرد میشه گفت نظمش پیدا نشده
در کل من معتقدم هیچ چیزی تصادفی و بینظم نیست

حادث یک اصطلاح فلسفیه در برابر قدیم . همونطور که تو برهان حدوث اشاره شد
حادث چیزیه که وجود بعد از عدم داره یعنی زمانی بوده که وجود نداشته.البته این حدوث زمانیه
یک حدوث ذاتی هم داریم که بعضیا که به حدوث زمانی جهان گرفتن گفته میشه
که اگر جهان ازلی باشه باز حادث ذاتیه یعنی یه چیزی تو مایه های ممکن الوجود که باز هم نیاز
به محدث داره
محدث هم اسم فاعل از باب افعال محسوب میشه یعنی اون حادث رو پدید آورده

sjazayeri

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید دستغیب ۱
شهر
شیراز
مدال المپیاد
برنز کامپیوتر

به نقل از sk1v :
بنظر من بی نظمی رو نمیشه اثبات کرد میشه گفت نظمش پیدا نشده
در کل من معتقدم هیچ چیزی تصادفی و بینظم نیست

حادث یک اصطلاح فلسفیه در برابر قدیم . همونطور که تو برهان حدوث اشاره شد
حادث چیزیه که وجود بعد از عدم داره یعنی زمانی بوده که وجود نداشته(البته این حدوث زمانیه
یک حدوث ذاتی هم داریم)
محدث هم اسم فاعل از باب افعال محسوب میشه یعنی اون حادث رو پدید آورده
طبق این تعریف جهان ما حادث نیست, چون قبل از جهان ما زمان وجود نداشته که بگیم یک بازه زمانی بوده که در اون جهان وجود نداشته.

ویرایش:
البته اگر هم حادث بود این به این معنا نیست که باید چیزی باعثش شده باشه, به عنوان مثال ذرات مجازی هم حادث هستن, ولی محدث ندارن.

sk1v

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان علامه حلی 3
شهر
تهران

سوادم به ذرات مجازی نمیکشه :D
اما همونطور که گفتم در برابر این که این جهان ازلیه از حدوث ذاتی استفاده میشه
در کل این که اگر علیت و نیاز حادث بمحدث رو رد کنیم تمام علوم بشر کشکه

sjazayeri

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید دستغیب ۱
شهر
شیراز
مدال المپیاد
برنز کامپیوتر

به نقل از sk1v :
سوادم به ذرات مجازی نمیکشه :D
اما همونطور که گفتم در برابر این که این جهان ازلیه از حدوث ذاتی استفاده میشه
در کل این که اگر علیت و نیاز حادث بمحدث رو رد کنیم تمام علوم بشر کشکه
حدوث ذاتی دیگه چیه؟
من الان بهت یه مثال نشون دادم که از علیت پیروی نمیکنه.
در ضمن این چه ربطی به کشک شدن تمام علوم بشر داره؟

ISO9002

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی
دانشگاه
صنعتی امیرکبیر

به نقل از sjazayeri :
با این تعریف جهان ما نظم نداره. به عنوان مثال شما یک توپ رو فرض کنید که روی یک سکو قرار داره, این سکو به یک دستگاه وصل هست که میتونه اون رو عقب بکشه و توپ رو بندازه, حالا فرض کنید این دستگاه به یک شمارشگر گایگر وصل باشه و در کنار این شمارشگر مقداری ماده رادیواکتیو قرار داره, در صورتی که یک اتم توی این ماده فروپاشی کنه دستگاه ما فعال میشه. توی چنین آزمایشی اگر در زمان t این اتفاق بیافته و ما t ثانیه برگردیم به عقب, این احتمال وجود داره که در زمانی قبل یا بعد از t توپ ما رها شه.

این رو شما دارید به احتمالات کوانتومی احتمالا ربطش میدید که باز هم اینطور نیست. اینکه ما این رو احتمالی در نظر میگیریم، فقط و فقط به خاطر اینه که فعلا نمی دونیم و نمی تونیم رفتارش رو پیش بینی کنیم، ولی حقیقتا احتمالی نیست. هیچ چیز احتمالی در طبیعت وجود نداره.

• لایک
امتیازات: sk1v
بالا