اثبات یا نقیض وجود خدا

• شروع کننده موضوع pico
  • تاریخ شروع

آیا به وجود خدا اعتقاد دارید؟

• رای‌دهندگان
    742
نام مرکز سمپاد
راهنمایی حلی 2 - دبیرستان حلی10
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1397
دانشگاه
Shahed Uni
رشته دانشگاه
Computer Science
تلگرام
اینستاگرام
پاسخ : اثبات یا نقیض وجود خدا

آقا کی تو رو آفریده ؟ خورزو خان ؟ تو از کجا اومدی ؟ اصلا بگیم از میمون . میمون از کجا اومده ؟ بگیم از تک سلولی ها . تک سلولی ها از کجا اومده .
حالا دلیل این که چرا ما رو افریده هیچی بی خیال اون یه بحث دیگس فعلا که آفریده پس هست اگه نبود تو الآن اینجا چی کار میکردی ؟ نمیگیم خدا یکتاست . نمیگیم قابل دیدنه یا نه . از منطقت استفاده کن یکی بالاخره تو رو درست کرده یا نه ؟ از کجا اومدی ؟ فـــــــــــــــــــــــــــــک کن یه لحظه .

mhjh

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی قم
شهر
قم

لطفا نگاهی به این صفحه بیندازید http://nogod.blogfa.com/
این وبلاگ را من امروز ساختم.

Radikal

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
94
مدال المپیاد
داغ دیده ام بعله!
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
سیاستگذاری علم و فناوری
اینستاگرام

از نظرم ما باید بین دو تا مجهول یکی رو انتخاب کنیم

مجهول اول : پذیرش خدا

مجهول دوم : پذیرش این که علم در حال حاضر قادر به پاسخ گویی به این که انسان از کجا اومده نیست

البته باید در نظر گرفت که مجهول دوم داره بهش پاسخ داده میشه

اینشون استیون هاوکینگ هستند : http://www.youtube.com/watch?v=Yr_ExkRrae0

و ایشون هم باز استیون هاوکینگ هستندو به پرسش های اساسی در این باره پاسخ میدن :

http://www.youtube.com/watch?v=9X9LagrBgvE

چگونه ذرات بدون جرم دارای جرم میشوند : (بزون هیگز معروف به ذره خدا) :

http://www.youtube.com/watch?v=ADhTSwuEQRE

به وجود اومدن جهان از هیچ(میچیو کاکو ) : http://www.youtube.com/watch?v=vzwubZhcZSk

در ابتدا چند تعریف می آورم .
هسته : یعنی وجودی که وجود آن به هیج وجود دیگری وابسته نیست .

وجود : یعنی چیزی که از خود اثری مادی به جا میگذارد . یعنی باعث انتقال ذرات ماده از مکانی به مکانی دیگر میشود.

ذره : چیزی که از آن چیزی کوچکتر نیست . ذره میتواند ماده باشد و میتواند روح باشد .

ذره از نوع ماده : یعنی ذره ای که توسط حواس پنج گانه خود را هویدا می سازد .

ماده : یعنی چیزی که از ذره های از نوع ماده تشکیل شده و به زمان و مکان محدود است .

روح : چیزی که خود یک ذره است و به زمان محدود است و به مکان محدود نیست . روح فقط مخصوص موجود زنده است .

موجود زنده : یعنی چیزی مادی که بر اثر عواملی که به آن روح گفته میشود ، میتواند بدون اتکا به موجودات دیگر در مکان انتقال یابد ، موجود زنده از تعدادی ذره از نوع ماده تشکیل شده است .

حالا با توجه به تعاریف بالا ادعای من این است که :

" همه ی ذرات هسته اند "

به نظرم اثباتت درست نیست ،

مثلاً روح چیه؟ :د

اصلاً روح از بعد غیر دینی وجود نداره!!! :د

یک سری تعاریف که معلوم نیست از کجا اومدن چیزی رو اثبات نمیکنن! :)

mhjh

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی قم
شهر
قم

ه نظرم اثباتت درست نیست ،

مثلاً روح چیه؟ :د

اصلاً روح از بعد غیر دینی وجود نداره!!! :د

یک سری تعاریف که معلوم نیست از کجا اومدن چیزی رو اثبات نمیکنن!

اولا که تعاریفی که من از واژه ها کردم ، با تعاریف واقعی آن ها فرق دارد ، مثلا شما میتوانید به جای روح بگویید هویت یا هر چیز دیگری .
منظور من همان علتی است که باعث میشود که یک موجود زنده باشد . همان علتی که باعث می شود ما بتوانیم فکر کنیم .
دوما که آیا شما به خدا اعتقاد دارید یا نه ؟

Radikal

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
94
مدال المپیاد
داغ دیده ام بعله!
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
سیاستگذاری علم و فناوری
اینستاگرام

به نقل از mhjh :
اولا که تعاریفی که من از واژه ها کردم ، با تعاریف واقعی آن ها فرق دارد ، مثلا شما میتوانید به جای روح بگویید هویت یا هر چیز دیگری .
منظور من همان علتی است که باعث میشود که یک موجود زنده باشد . همان علتی که باعث می شود ما بتوانیم فکر کنیم .

شما باید درست استدلال کنید و یا باید بر اساس تعاریف پذیرفته شده تعریف دیگه ای ارائه بدید

یا این که یک تعریف جدید ارائه بدید و اون رو اثبات کنید!!! :)

نه این که بر اساس یک سری تعاریف فرضی که معلوم نیست درسته یا غلطه! یک حکم رو نتیجه بگیرید!

منظور من همان علتی است که باعث میشود که یک موجود زنده باشد

علتی که یک موجود زنده هست روح نیست مغزش هست و علایم حیاتی! :)

و گرنه فرق من قبل و بعد مرگ کارکرد مغزم هست

به شما و بحث ارتباطی داره؟

نام مرکز سمپاد
راهنمایی حلی 2 - دبیرستان حلی10
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1397
دانشگاه
Shahed Uni
رشته دانشگاه
Computer Science
تلگرام
اینستاگرام

چرا کسی جواب این رو نمیده ؟

به نقل از @Y!z@ :
آقا کی تو رو آفریده ؟ خورزو خان ؟ تو از کجا اومدی ؟ اصلا بگیم از میمون . میمون از کجا اومده ؟ بگیم از تک سلولی ها . تک سلولی ها از کجا اومده .
حالا دلیل این که چرا ما رو افریده هیچی بی خیال اون یه بحث دیگس فعلا که آفریده پس هست اگه نبود تو الآن اینجا چی کار میکردی ؟ نمیگیم خدا یکتاست . نمیگیم قابل دیدنه یا نه . از منطقت استفاده کن یکی بالاخره تو رو درست کرده یا نه ؟ از کجا اومدی ؟ فـــــــــــــــــــــــــــــک کن یه لحظه .

Radikal

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
94
مدال المپیاد
داغ دیده ام بعله!
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
سیاستگذاری علم و فناوری
اینستاگرام

به علیرضا :

شما برای این که به این سوال جواب بدید که ما از کجا اومدیم ، یک موجودی در نظر میگیری که از هیچ جا نیومده و همیشه وجود داشته به اسم خدا

یعنی یک مجهول رو با یک مجهول بزرگتر جواب میدید
مجهولی که با یک جمله ی "در تفکر ما نمیگنجه" از فکر کردن بهش پرهیز میکنید همینطور جواب هایی ک از دیگران میشنوید رو بلوکه میکنید!

من ۴ تا فیلم از دانشمندای بزرگ بالاتر قرار دادم
اتفاقا در برای شما بود اگر ببینیدشون به جواب خیلی از سوال هاتون میرسید :)

mhjh

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی قم
شهر
قم

شما باید درست استدلال کنید و یا باید بر اساس تعاریف پذیرفته شده تعریف دیگه ای ارائه بدید

یا این که یک تعریف جدید ارائه بدید و اون رو اثبات کنید!!! :)

نه این که بر اساس یک سری تعاریف فرضی که معلوم نیست درسته یا غلطه! یک حکم رو نتیجه بگیرید!

اولا مگه تعریف هم نیاز به اثبات داره ؟ من یک تعریف از خودم ارائه میدهم .
حالا اون چیزی که باید اثبات بشه ، اون ادعای منه .
اون مطلبو نوشتم ببینم که آیا کسی با من موافق هست یا نه .
دوما من میتونم ادعای خودم رو ثابت کنم ، ولی ربطی به بحث نداره .
لتی که یک موجود زنده هست روح نیست مغزش هست و علایم حیاتی! :)

و گرنه فرق من قبل و بعد مرگ کارکرد مغزم هست

شما به هر عاملی که باعث میشود که موجودات زنده قبل از مرگ حرکت کنند بگید روح.
اصلا به همون مغز بگید روح .

انسان از ذرات تشکیل شده و هر ذره هم از همون اول وجود داشته ، به همین سادگی .
یعنی هر ذره (کوچکترین واحد مادی) از ازل بوده و تا ابد هم خواهد بود .

به شما و بحث ارتباطی داره؟
به من ربطی نداره ، ولی به بحث فکر میکنم ربطی داشته باشه .

Moshk

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی 1
شهر
ساری
سال فارغ التحصیلی
1397

سلام به همگی

یه تالاریه مذهبی افرادی اونجا هستن میتونند بهتر به سوالات شما جواب بدن
تالار گفتگوی بیداری اندیشه

و یه مستندی در اون معرفی شده به نام اخراج شدگان (Expelled)
که در باره دانشمندان مخالف داروینیسم هست بهتون پیشنهاد میکنم این مستند رو ببینین و جواب بسیاری از سوالاتتون پیدا شه

Radikal

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
94
مدال المپیاد
داغ دیده ام بعله!
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
سیاستگذاری علم و فناوری
اینستاگرام

من نمیدونم چه ربطی به این بحث داره تالار بیداری اندیشه و مستندی راجع به مخالفان داروینیسم!

در ضمن مخالفت با داروینیسم دیگه معنایی نداره چون بیشتر اژ ۳۰ شاهد علمی و فسیل ها و... تاییدش میکنند بهتره قبل از این که حرفی بزنید فکر کنید که اصلا ربطی به بحث داره یا نه

و قبل این که برید مستند مخالف داروینیسم ببینید برید درک کنید داروینیسم چی هست :)
ـــــــــــــــــ

بعدا نوشت:
بالاتر یک پاسخ دادید که بی جواب موند :

شما میگید من میتونم ادعاهام رو ثابت کنم ولی ربطی به بحث نداره!!!

ادعایی که اثبات نداشته باشه ارزش بحث کردن نداره به طور کلی!!!

این که من آتئيست هستم یا تئيست هستم به بحث ربط داره و اثبات ادعای شما که خودتون میگید اشکالاتش رو بگیم به بحث ربط نداره؟؟؟؟

Moshk

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی 1
شهر
ساری
سال فارغ التحصیلی
1397

به نقل از Radical :
من نمیدونم چه ربطی به این بحث داره تالار بیداری اندیشه و مستندی راجع به مخالفان داروینیسم!

در ضمن مخالفت با داروینیسم دیگه معنایی نداره چون بیشتر اژ ۳۰ شاهد علمی و فسیل ها و... تاییدش میکنند بهتره قبل از این که حرفی بزنید فکر کنید که اصلا ربطی به بحث داره یا نه

و قبل این که برید مستند مخالف داروینیسم ببینید برید درک کنید داروینیسم چی هست :)
رادیکال اگه دقت کنم تو مستنده رو ندیدی تو این مستند هم داروینسیم رو مطرح می کنه هم با موافقان و هم با مخالفان صحبت میکنه در نهایت چند نتیجه گرفته میشه آزادی علم در آمریکا برداشته شده(به دلیل این که کسی نمیتونه درباره طرح هوشمند خوب صحبت کنه و یا از داروین بد بگه چون میره تو بلک لیست)- احتمال ایده ی داروینیسم ها برای شروع جهان زنده خیلی کمه و بسیار نزدیک به صفر (پس میشه گفت صفره(خود دانشمندان تو مستند میگن))- ایده طرح هوشمند (inteligent design) دلایل محکم تری از داروینیسم دارد
و باید اضافه کنم که فردی که از این افراد مصاحبه می گیرد در مقابل هر دو گروه جوری رفتار میکند انگار مخالف ایده آنان است پس نمتوان گفت که یک طرفه رفتار می کند
و درباره بیداری اندیشه:
در این تالار افراد بسیار زیادتر و ماهرتری از ماها هستند که بتوانند این مسائل رو برات توجیه کنن

Weeping Angel

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران

من این فیلم رو ندیدم ولی یه تحقیق ساده روی بحث اصلی فیلم که عدم آموزش "طراحی هوشمند" در مدارس و دانشگاه ها و اخراج این افراد هست انجام دادم.
به طور مثال :
بخشی از متن نامه رئیس دانشگاه کرنل در باب این موضوع :
I want to suggest that universities like Cornell can make a valuable contribution to the nation's cultural and intellectual discourse. With a breadth of expertise that embraces the humanities and the social sciences as well as science and technology, we need to be engaging issues like evolution and intelligent design both internally, in the classroom, in the residential houses, and in campus-wide debates, and also externally by making our voices heard in the spheres of public policy and politics.

یا از یه بخش دیگه این نامه :

Disputes involving evolution are brewing in at least 20 states and numerous school districts. And in August, President Bush weighed in by suggesting that schools should teach intelligent design along with evolution.

http://www.cornell.edu/president/announcement_2005_1021.cfm

منکر این موضوع که امکان این که همچین اتفاقاتی هم افتاده باشه نیستم ولی اونا قلیل بودن و بر مبنا ی نظر شخصی!

این هم یه سایت که ادعا های صورت گرفته در این فیلم رو بررسی کرده و نشون داده که چقدر در این ادعا ها سیاه نمایی شده و چقدر مصاحبه ها غیر صادقانه بوده و با ادیت کردن مصاحبه ها سعی در رسیدن به هدف خودشون داشتن (به طور مثال عدم راه دادن P. Z. Myers که خودش توی فیلم بوده به پیش نمایش فیلم :)) :)) :)) :)) 1 و اینکه در دعوت به مصاحبه چیز های دیگری به این افراد گفته شده بوده و هزاران مورد دیگه)
http://en.wikipedia.org/wiki/Expelled:_No_Intelligence_Allowed
http://www.expelledexposed.com/
1. This rejection of one of the evolution supporters prominently featured in the film created a furor as critics and supporters volleyed conflicting accounts of the incident. Myers wrote, "I went to attend a screening of the creationist propaganda movie, Expelled, a few minutes ago. Well, I tried … but I was Expelled!"[98] Prior to this screening, Myers and Dawkins were both very public in their condemnations of the upcoming film, leading them to conclude this was the reason Myers was banned from the screening. Dawkins charged "P.Z. is in the film extensively. If anyone had a right to see the film, it was him

به طور مثال در مورد نقل قول داوکینز :
In Dawkins' interview, the director focused on Stein's question to Dawkins regarding a hypothetical scenario in which intelligent design could have occurred.[60] Dawkins responded that in the case of the "highly unlikely event that some such 'Directed Panspermia' was responsible for designing life on this planet, the alien beings would themselves have to have evolved, if not by Darwinian selection, by some equivalent 'crane' (to quote Dan Dennett)." He later described this as being similar to Francis Crick and Leslie Orgel's "semi tongue-in-cheek" example.[60][61]

The editing of the interview with Dawkins leads the viewer to believe that Richard Dawkins is saying that some intelligent designer (God) may be discovered when the evidence of cellular and molecular biology is examined. Dawkins is midway through a hypothetical statement, making the greater point that a designer would himself have to be designed (and this is highly unlikely), when Mr Stein's voiceover interrupts, asking, "Wait a second, Richard Dawkins is admitting that Intelligent design might be a legitimate pursuit?". Dawkins then delivers the final words "That designer may well be a higher intelligence from elsewhere in the universe, but then that higher intelligence would itself had to of come about by some explicable, or ultimately explicable, process. He couldn't have just spontaneously jumped into existence, that's the point."

Stein states afterwards in a voiceover, "So Prof. Dawkins was not against intelligence design, just certain types of designers, such as God".

و هزاران مورد اینجوری دیگه که نقل قول نمی کنم برید تو همون سایت بخونید. حوصله ندارید فقط ویکی پدیاش رو بخونید!

غیر از اونجوری که فهمیدم یکی از اهداف اون فیلم این بوده که هلوکاست رو بندازه گردن داروین!! :)) :)) :))

توی اون سایتم که ماشالا فقط دارن قربون صدقه هم میرن :)) :)) :))

mhjh

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی قم
شهر
قم

شما میگید من میتونم ادعاهام رو ثابت کنم ولی ربطی به بحث نداره!!!

ادعایی که اثبات نداشته باشه ارزش بحث کردن نداره به طور کلی!!!

این که من آتئيست هستم یا تئيست هستم به بحث ربط داره و اثبات ادعای شما که خودتون میگید اشکالاتش رو بگیم به بحث ربط نداره؟؟؟؟
من ادعای خودم رو مطرح کردم ، چون میخوستم برهان هایی که به خدا مربوط میشه رو نقض کنم.
ولی مثل اینکه ادعای خودم رو خوب بیان نکردم که این حرف ها رو می زنید .
باشه ، پس یه جور دیگه میگم.
من میگم مواد از ذرات تشکیل شدند .
و شما فرض کنید که ذره کوچکترین چیزی که بتوان اونو تصور کرد باشه .
حالا ادعای من اینه که هیچ ذره ای به وجود نیومده بلکه از اول وجود داشته و تا ابد وجود خواهد داشت .
برای اثبات این ادعا از قوانین ساده ی فیزیک استفاده میکنیم .
قانون بقای ماده و بقای انرژی و بقای هر چیز .
یعنی کلا همه چیز بقا داره . خوب پس ذره هم باید بقا داشته باشه دیگه .
خوب پس قانون بقای ذره یه چیزی تو همین مایه ها باید باشه .
" ذره به وجود نمیآید ، از بین هم میرود ، بلکه از شکلی به شکلی دیگر در می آید "
خوب اگه تا اینجا مشکلی بود ، بیان کنید .

اینم که گقتم به خدا اعتقاد دارید یا نه به خاطر این بود که بدونم ، جبهه شما تو این بحث چیه ، اگر شما به خدا اعتقاد ندارید پس طرف مقابل من شما نیستید .

ph_pouya

p o u y a
نام مرکز سمپاد
شهید مدنی
شهر
تبریز (سابقاً :-")

فک میکنم قبل از هر چیز تکلیف این موضوع مشخص بشه،
خدا آفریدگار مطلق هست یا نه؟
دو تا فرضیه مشخص داریم:
1. خدا ما و کل ماسوا رو آفریده
2. خدا آفریدگار هست ولی نه آفریدگار کل هستی و ماسوا.
* توجه داشته باشید منظور از خدا یه موجود فرضیه که هیچ اثبات محکم و ردنشدنی برای وجود و یا حداقل صفاتش در دست نیست.
فرضیه اول:
فرض کنید شما یه استوانه توپر فلزی ساختید، با قدرت خودتون و بی دخالت هیچ کسی. حالا اون استوانه رو یکی دیگه تراش میده و به یه وسیله ای تبدیل میشه مثلا به یه پیچ، حالا سوال اینه که خالق این پیچ شما هستید یا اون فرد؟ مطمئنا به طور مطلق شما خالق اون نیستید.
فرض رو بر این میگیریم که خدا کل هستی رو آفریده، یعنی یک نقطه شروع که از قبل هیچوقت وجود نداشته، یعنی یه نقطه صفر که به اراده یه موجود (خدا) به وجود اومده.
استیون هاوکینگ تو کتاب the grand design میگه:
1. با توجه به اتساع زمان گرانشی زمان در مجاورت اجرام بزرگ کند میشه، در زمان انفجار بزرگ (که خداپرستان هم قبولش دارن) چگالی جرم به بی نهایت نزدیک شده، و در نتیجه زمان به سمت بی نهایت کند شده، و هیچ نقطه ی صفری از لحاظ فضا یا زمان وجود نداشته، فقط مقدارش بسیار اندک بوده، یعنی بی نهایت سال طول کشیده تا جهان به وجود بیاد، در حالی که دین معتقد به اینه که اراده خدا در ایجاد جهان لحظه ای بوده نه تدریجی.
2. فرض دیگه ای هم هست، این که واقعا نقطه ی صفر وجود داشته و در یک لحظه بیگ بنگ انجام شده، دنیا گسترش پیدا کرده (در طول میلیون ها سال تا بحال) و بعدا دنیا منفجر شده و بازهم یه بیگ بنگ دیگه و n بار این کار تکرار شده.
در حالت اول هیچ نقطه ی صفری وجود نداره (تناقض با دانسته های دینی) و در حالت دوم گرچه جهان از صفر آغاز شده و پایان یافته ولی کل هستی همچنان وجود داشته و هیچوقت نه از صفر به وجود اومده و نه پایان یافته (تناقض با دانسته های دینی)

فرضیه دوم:
خدا خالق مطلق نیست. بدون هیچ توضیح اضافه ای این حرف مغایر با اون چیزیه که ما به طریق دین از خدا میدونیم. در این شرایط خدا یک موجود ناکامل خواهد بود که شاید قدرتی بیشتر از انسان در آفریدگاری و کارهای مختلف داره ولی هیچوقت نمیتونه خدایی باشه که دین به ما به عنوان یک موجود کامل و بی نقص معرفی کرده.

* در ضمن اگر به بحث کمکی میکنه باید بگم که من یک آئیست هستم، دلیلی برای قبول خدا ندارم و با منطقم تصمیم میگیرم نه با توضیحاتی که یک عالم دینی به من میده، که منشا اون ناکجا آباده، من صادقانه میگم که نمیتونم پدیده ای به این بزرگی رو بی دلیل بپذیرم.

mj chemist

کاربر حرفه‌ای

فک کنم کسایی که سرشون تو کتاب و فلسفه اس حداقل یه بار با امکان و وجوب درگیر شدن
من نمیخوام بگم امکانو وجوب کاملترین و بهترین دلیل برای خداست ولی تا حالا رو دستش نیومده!
خب شروع میکنیم
ببین الان شما تو یه اتاق در بسته نشستین و هیچی از نص مقدس کتاب و طبیعت این جور چیزا نمیدونین
من یه عدم تعریف میکنم و یه وجود:
عدم یعنی نبودن و نیستی. یعنی ذاتی که نباشد از چه از ابتدا و چه الان
وجود یعنی حقیقی بودن ذات یعنی چیزی که میشه برای وجودت دلیل آورد که معدوم نیس
حالا بعدا میگم که چی جوری به وجود یا عدم پی می بریم

خب ما الان دو تا نقطه حساس داریم وجود و عدم(مثلا یکی رو فرض کنید یک و اون یکی منفی یک)
خب هر چیز اگر قرار باشد که باشد یا یکی از حالات بالاس و یا بین این دو (یا خود یکه یا بین یک و منهای یک و یا منهای یک)
تا این جاقبول؟
سه تا چیز دیگه تعریف میکنم:
وجوب : یعنی ضروری بودن امری
امکان :‌ یعنی میتواند باشد یا نه.
امتناع : چیزی نبودن
پس براساس بالا هر چیز در سه دسته تقسیم میشوند:
واجب الوجود :‌ حتما باید وجود داشته باشد یعنی ضرورتی در آن هست پس چون ضرورتی در وجودش است باید تمام شرایط و صفات لازم را دارا باشد.
ممکن الوجود:‌ممکن است باشد یا نه
ممتنع الوجود: به هیچ عنوان وجود ندارد یعنی دلیلی برای وجودش نیست یعنی حتما وجود ندارد

خب حالا از پنجره اتاقتون کمی به بیرون نگاه کنید
چیز هایی در اطراف شما هست شاید وجود داشته باشند(به آن معنا که تعریف شد)
ولی شما مطمین نیستید!
ولی آیا خودتان وجود دارید یا نه؟
شما همین الان در حال فمر مردن هستید که هستید یا نه ؟ وجودتان حقیقی است یا نه؟
اصلن شاید هر چیز در اطراف شماست زاییده ذهنتان است؟
ولی شما فکر میکنید ...
اگر شما نبودید پس چطور این تفکرات شکل میگرفت؟
اگر شما فکر میکنید پس موجودی هست که این فکر را تولید کرده پس لا اقل خود شما وجو دارید!

حالا که شما وجود دارید باید در یکی از آن سه دسته بندی بگنجید!
ممتنع الوجود:شما مطمین هستید لا اقل خودتان وجود دارید پس ضرورتی بوده که شما الان هستید پس نمی توانید ممتنع الوجود باشید...
پس حالا شما یا واجب الوجودید و یا ممکن الوجود!

.
.
.
.
.
قصد من اینجا اثبات موجودی واجب الوجود است
حالا بعدا اسمش را بگذارید خدا!

حالا شما یکی از این دو هستید نمیدانم هر کدام میخواهید باشید!
اگر واجب الوجود باشید
که اثبات من تمتم است !
ولی اگر ممکن الوجود باشید چه؟
اگر ممکن الوجود باشید طبق تعریف خودتان دلیلی برای وجودتان نیستید یعنی نمی توانید باشید !
یعنی وجوتان ضروری نیست
پس باید کسی که دلیل وجودتان است موجودی واجب الوجود باشد!
پس اگر قبول کنید که موجودی واجب الوجود دلیل وجودتان هست پس هیچ...
یا اگر قبول کنید که به طور زنجیر وار به موجودی واجب الوجود میرسید خب پس اثبات من تمام است
ولی اگر...

~رادیکال : متوالی ، ادغام شدند!

ph_pouya

p o u y a
نام مرکز سمپاد
شهید مدنی
شهر

من الان باید برم. میام اشکالات پست هات رو میگم.

اینو حذف کنید لطفا!

mj chemist

کاربر حرفه‌ای

ولی اگر شما دلیل وجودتان ممکن وجودی باشد ودلیل وجود او هم ممکن الوجودی والی آخر زنجیر وار چه؟
خب دو حالت پیش می آید یا این زنجیر تا بی نهایت ادامه پیدا میکند ویا یک جایی حلقه میشود! یعنی موجود آخر را ولی خلق کرده وهمه ممکن الوجود اند!
حالت ۱:ما گفتیم که حد اقل یک موجود وجود دارد پس ضرورتی در وجودش هست که وجود دارد وآن ضرورت طبق تعریف می شود واجب وجود
حالا اگر تا بی نهایت در این زنجیر همه ممکن الوجود باشند هیچ ضرورتی برای هیچ کدام نیس چون همگی ممکن الوجودند پس بالاخره باید در انتها واجب الوجودی باشد تا وجود همه این ها ضروری شود نه؟

حالت ۲:
اگر خالق آخری موجود اول باشد چه؟
اینجا تسلسل پیش میآید ...
فرض کنید چند نفر دور یک میز نشسته باشند و از اولی بخواهید بلند شود او میگوید تا نفر راستی من بلند نشود بلند نمیشوم
وهمگی این را تکرار کنند و نفر آخر هم همین را بگوید در صورتی که نفر راستی او همان نفر اول است ...
پس تا یک نفر بلند نشود کسی بلند نمیشود.
حال اگر همه موجودات در این حلقه ممکن الوجود باشند چون وجود هیچ کدام قطعی نیست پس مانند بالا کسی نمیتواند وجود داشته باشد !
در صورتی که خلاف فرض اولمان است
پس یکی از این مو جودات باید واجب الوجود باشد
خب تقریبا تمام شد اگه کسی اشکالی داره بگه!

سعی میکنم دلیل یکتابودن موجود واجب الوجود هم بگم اینجا اگه بشه
تا اینجا که وجود واجب الوجود از تمام حالات اثبات شد
در ضمن دوستان اگر هم نقضی دارن بااستفاده از عقل و منطق بگم و مثال شهود الکی نیارن چون من همون اول گفتم ما فرض میکنیم تو یه اتاق نشستیم و کاری به کسی نداریم خب!

×رادیکال :متوالی ، ادغام شد!

ph_pouya

p o u y a
نام مرکز سمپاد
شهید مدنی
شهر

1. خب این واجب الوجود از کجا موجودیت یافته؟
2. اصلا دنیا نیازی به واجب الوجود داره؟

HOSSEIN JH

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
اهواز
مدال المپیاد
فیزیک

من میدونم خدایی که بهش اعتقاد دارم اونقدر قدرت داره که هر کاری رو بکنه و .... خدا حکیم هست و خدا قاضی !
و می خوام افرادی مثل پویا اسم خودشون رو مسلمان نزارن بگو بی دین اصلا هر چی ولی مسلمان نگو
و به جهان بعد از مرگ چی ؟ بالا خره میفهمی دیر یا زود داره ولی بالا خره میفهمی
یک جایی که خیلی محتاج کمک شدی بدون اون لحظه میرسه ببینم کی رو صدا میزنی از کی کمک می خوای ؟
اعوذو بالله من الشیطان الرجیم !!!

ph_pouya

p o u y a
نام مرکز سمپاد
شهید مدنی
شهر

به نقل از HOSSEIN JH :
من میدونم خدایی که بهش اعتقاد دارم اونقدر قدرت داره که هر کاری رو بکنه و .... خدا حکیم هست و خدا قاضی !
و می خوام افرادی مثل پویا اسم خودشون رو مسلمان نزارن بگو بی دین اصلا هر چی ولی مسلمان نگو
و به جهان بعد از مرگ چی ؟ بالا خره میفهمی دیر یا زود داره ولی بالا خره میفهمی
یک جایی که خیلی محتاج کمک شدی بدون اون لحظه میرسه ببینم کی رو صدا میزنی از کی کمک می خوای ؟
اعوذو بالله من الشیطان الرجیم !!!

اینجا تاپیک فلسفه و منطقه جای احساس نیس.
ولی آدم اگه حرفشو نزنه میترکه! اینجوری X-(
من تو شناسنامه مسلمونم، ولی هیچ پایبندی به اسلام یا هر دین دیگه ای ندارم، قبلا هم گفتم، آئیست (خداناباور) هستم، نه شرمنده ام نه احساس گناه میکنم، نه نگران عواقبش خیالیش هستم، آدمی نیستم که بخاطر یه وعده ی احتمالی که درصد درست بودنش از لحاظ علمی حتی صفر هم نیس به خودم ثابت کنم که خدا وجود داره.
حتی اگه خدایی هم وجود داشته باشه، نمیتونه منو بخاطر عقایدم محاکمه کنه، چون دلیل محکمی برای بودنش نیاورده.
مشکل اینجاس که عالمان دینی اعتقادات رو بدون اثبات ملموس و واقعی میپذیرن ولی علم نمیتونه بدون دلیل چیزی رو قبول کنه.
خیلی وقتا محتاج کمک شدم، خیلی وقتا شکست خوردم فقط به این دلیل که شایستگی نداشتم نه بخاطر خدا.
اصلا وقتی اسم منو میبینی یه بسم اللهی چیزی بگو، من یه ورژن از شیطانم که تو کالبد p0uYa ظهور یافتم =))

بالا