• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

اثبات یا نقیض وجود خدا

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع pico
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

آیا به وجود خدا اعتقاد دارید؟

• رای‌دهندگان
    757
پاسخ : اثبات یا نقیض وجود خدا

به نقل از shershere :
سلام
حرف شما تناقض داره ... یعنی هم باور دارین خداست (خدا از دیدگاه فلسفی یعنی وجودی که خوب مطلق،دانای مطلق و توانای مطلق است) و در همون حال می خوای با استفاده از تواناییش چیز بهتر از خودش خلق کنه ... و در همون حال انتظار داری اون چیز بهتر از خودش باشه .... خب اینا تناقض داره عزیزم! اگه اون مخلوق برتر از خدا باشه ... دیگه خدای ما خالق نیست و دیگه خدا هم نیست! مثل پارادوکس می مونه ... نمیدونم منظورمو خوب رسوندم یا نه؟ اگه خواستین یه مثال درمورد پاردوکس می زنم شاید به تفهیم موضوع کمک کنه!
سلام
نه ، من می دونم پارادوکس چیه . خب اگه این اتفاق نیفتاده بود که اصلا مطرحش نمی کردم .
به نقل از kiddy :
کی گفته خدا می تونه هرچیزی رو خلق کنه
کی گفته اینو
گوش ندین
خدا می تونه (به قول فلسفی ها) دایره ی مربع ایجاد کنه ؟
یعنی یه چیزی که هم دایره باشه هم زمان مربع

حل شد ؟
سوالی بود بگو
ای تقریبا !
ولی چه طور می تونید بهم ثابت کنید که دایره مربعی ، چیزی نیست که توی عقل من و شما نمی گنجه و واقعا ساختنش غیر ممکنه ؟ اگر می خواید بگید به خاطر این که ریاضی زاده ذهن بشریته ، من اینو قبول دارم ولی این جا هم می شه گفت که همین جور که توی این علم ، یه سری چیز هایی هست که ما نمی دونیم ، شاید این هم از همون یه سری چیز ها باشه .

جواب منو ندادی

به نقل از JOYFOOLISH :
ای تقریبا !
ولی چه طور می تونید بهم ثابت کنید که دایره مربعی ، چیزی نیست که توی عقل من و شما نمی گنجه و واقعا ساختنش غیر ممکنه ؟ اگر می خواید بگید به خاطر این که ریاضی زاده ذهن بشریته ، من اینو قبول دارم ولی این جا هم می شه گفت که همین جور که توی این علم ، یه سری چیز هایی هست که ما نمی دونیم ، شاید این هم از همون یه سری چیز ها باشه .

اینو قبول دارین که منطق خدا هم همین منطق ماست
یعنی اگه 2 2 ال 4 تا برای ماست
برای خدا هم همینه ؟

~رادیکال : متوالی

من قبول ندارم. منطق خدا در قبال ما همینه ولی در قبال چیزای دیگه از کجا معلوم ؟ منظورم اینه که مثلا یه معلمو در نظر بگیر، نوع رفتاری که با دانش آموزاش داره لزومن همونی نیست که با افراد خونواده و یا خودش داره. یعنی خدا برای حسابرسی و باز خواست ما از همون منطق خودمون استفاده می کنه ولی در ارتباط با مخلوقات دیگه ی اون و نوع آفرینش و خودش حتی نمی تونی همچین حرفی بزنی.

خب ما با خود خدا کاری نداریم
ما با قسمتی که با ما هم مشترک میشه کار داریم
در مثال شما همون کلاس درس
ممکنه تو اونجا عقل غلط بگه وجود وجود نداشته باشه تجمع نقیضین محال نباشه و دیگه اصل علیتی موجود نباشه
ما با اون کاری نداریم
اصلا نمی تونیم دربارش سوال بپرسیم
و جواب بدیم

دیگه تو اینجا منطق ما و خدا یکیه
پس وقتی دایره ی مربع برای ما نمیشه تعریف شه
پس برای خدا هم نمی شه تعریف شه

پس اگر ما نمی تونیم از نظر منطقی بپذیریم
پس خدا هم نمی تونه کار غیر منطقی انجام بده
پس مثلا خدا نمی تونه خدا بیافرینه

به نقل از kiddy :
خب ما با خود خدا کاری نداریم
ما با قسمتی که با ما هم مشترک میشه کار داریم
در مثال شما همون کلاس درس
ممکنه تو اونجا عقل غلط بگه وجود وجود نداشته باشه تجمع نقیضین محال نباشه و دیگه اصل علیتی موجود نباشه
ما با اون کاری نداریم
اصلا نمی تونیم دربارش سوال بپرسیم
و جواب بدیم

دیگه تو اینجا منطق ما و خدا یکیه
پس وقتی دایره ی مربع برای ما نمیشه تعریف شه
پس برای خدا هم نمی شه تعریف شه

پس اگر ما نمی تونیم از نظر منطقی بپذیریم
پس خدا هم نمی تونه کار غیر منطقی انجام بده
پس مثلا خدا نمی تونه خدا بیافرینه
نه دیگه ، من دارم می گم که بحثی که به عنوان علم ریاضی مطرح می شه ، تا جایی که واقعا بشه اثباتش کرد ، با اعمال مجازی که توی ریاضی تعریف شده ، چیزیه که اون تیکه مشترک رو تشکیل می ده . بقیه ش که مثلا چون من نمی فهمم و شما نمی فهمین ، پس دایره مربعی وجود نداره ، پی واقعا وجود نداره . درسته که علم ریاضی ساخته ذهن بشره ، ولی خب شاید این مربع دایره ای چیزی باشه که بعدا تعریف شه .
به عبارت دیگه ، اگه می تونید ، برای من اثبات کنید که مربع دایره ای هرگز بوجود نمیاد .
نکته : ما هنوز مفهومی به اسم مربع دایره ای رو تعریف نکردیم . یعنی چی که هم دایره باشه ، هم مربع ؟

به نقل از JOYFOOLISH :
نه دیگه ، من دارم می گم که بحثی که به عنوان علم ریاضی مطرح می شه ، تا جایی که واقعا بشه اثباتش کرد ، با اعمال مجازی که توی ریاضی تعریف شده ، چیزیه که اون تیکه مشترک رو تشکیل می ده . بقیه ش که مثلا چون من نمی فهمم و شما نمی فهمین ، پس دایره مربعی وجود نداره ، پی واقعا وجود نداره . درسته که علم ریاضی ساخته ذهن بشره ، ولی خب شاید این مربع دایره ای چیزی باشه که بعدا تعریف شه .
به عبارت دیگه ، اگه می تونید ، برای من اثبات کنید که مربع دایره ای هرگز بوجود نمیاد .
نکته : ما هنوز مفهومی به اسم مربع دایره ای رو تعریف نکردیم . یعنی چی که هم دایره باشه ، هم مربع ؟

فک کنم بد گفتم
مثلا این سوال رو جواب بدین
2 آیا میشه هم 3 باشه هم 2
ریاضی هم ساخته ی ذهن بشر نیست
هست ؟
نیست
ما ریاضیات رو کشف می کنم نه اختراع

دایره ی مربع تعریفا ناسازگاره
یعنی چی
یعنی چه الان چه 2000 سال دیگه چه روز قیامت نمی شه تعریفش کرد

آیا میشه یه روزی دایره ی مربع ایجاد شه ؟
هم ترازه با این سوال
آیا میشه فردا پاشیم ببینیم 2 شده 3 ؟
به قول علوم کامپیوتری ها به این reduce میشه

اگه واقعا فکر می کنین فردا ممکنه 2 بشه 3 من چیزی برای گفتن ندارم
چون به همون علت ممکنه خدا بشه من و من بشم خدا

• لایک
امتیازات: nokia

G0ddeSS ViTa

اولا شما که موافقی با اون جلمه و اون حرف این یه تز فلسفی از زمانه دور ... اما برو تفسیره الانه این جمله رو که میگه از روحه خودم در او دمیدم رو بخون ببین از چه چیزایی چه تفسیرایی میکنن

در ضمن اگه برای حرفت استدلاله منطقی داری بیار ... چون من فکر میکنم دنیای درون فقط اطلاعاته 6 تا حسه که از بچگی وارد شده و یه دنیایه کوچیک و پوچه ...

این حرفای توهم انگیز بدونه استدلال مثله خیال پردازی کردنه یه دختر بچه قبل از خواب میمونه ...

ببین اینم یه تز فلسفیه که مضمومش اینه : هیچ صفتی مطلق نمیتونه وجود داشته باشه ....(حتی برای خدا)

insomnia

ببین این یه تناقضه ریاضیه تو داری از چیزایه ناسازگار حرف میزنی ولی وقتی میگی خدا توانای مطلقه دیگه ناسازگار نیست ... برای 2 هیچ صفتی تعریف نمیشه

میدونم منظورت چیه ... میخوای بگی ریاضی با ریاضی نقض نمیشه ...

ولی اصلا صورت مسله این نیست .... خدا باید بتونه سنگی و بسازه که نتونه بلندش کنه و اگه این کارو بکنه در این صورت توانای مطلق نیست و بر میگردیم به تز اول

خدا باید بتونه نتونه ...اگه تونستن و بینهایت و نتونستن و صفر در نظر بگیری نمیشه از صفر گذشت ...

×رادیکال : متوالی ، ادغام شد!

به نقل از pico :
ببین اینم یه تز فلسفیه که مضمومش اینه : هیچ صفتی مطلق نمیتونه وجود داشته باشه ....(حتی برای خدا)

insomnia

ببین این یه تناقضه ریاضیه تو داری از چیزایه ناسازگار حرف میزنی ولی وقتی میگی خدا توانای مطلقه دیگه ناسازگار نیست ... برای 2 هیچ صفتی تعریف نمیشه

میدونم منظورت چیه ... میخوای بگی ریاضی با ریاضی نقض نمیشه ...

ولی اصلا صورت مسله این نیست .... خدا باید بتونه سنگی و بسازه که نتونه بلندش کنه و اگه این کارو بکنه در این صورت توانای مطلق نیست و بر میگردیم به تز اول

خدا باید بتونه نتونه ...اگه تونستن و بینهایت و نتونستن و صفر در نظر بگیری نمیشه از صفر گذشت ...
همین دیگه .
اگه خدا همه چیو می تونه ، باید بتونه که نتونه . ولی چرا نمی تونه ؟

به نقل از Go...nd :
عجب!!!!!!!!
توجیهو برم...

سلام
هرکس یه عقیده ای داره و برای عقیده اش نباید مسخره بشه ...
شما قبول ندارین نداشته باشین ... چرا مسخره می کنین؟
اتفاقا توجیه خوبیه ...
توی این دنیا ماها آدم می کشیم و دروغ میگیم و سر هم کلاه میذاریم یا خدا؟
سرنوشت ما به دست خود ماست که تعیین میشه ...
پس مقصر هم خود ما هستیم ....

سلام
بتونه که نتونه؟
نتونستن و تونستن تناقض دارن ... شما چه جوری با هم جمعشون می بندید؟
جمع نقیضین از نظر فلسفی محاله ...
اگه بحث فلسفیه که همینجاش مشکل داره عزیزم!

×رادیکال : متوالی ، ادغام شد.

به نقل از shershere :
سلام
بتونه که نتونه؟
نتونستن و تونستن تناقض دارن ... شما چه جوری با هم جمعشون می بندید؟
جمع نقیضین از نظر فلسفی محاله ...
اگه بحث فلسفیه که همینجاش مشکل داره عزیزم!
می شه برام توضیح بدین که چرا محاله ؟ من توی این زمینه سواد زیادی ندارم .

Back
بالا