اختیار

kdbwnf

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی قم
شهر
قم
پاسخ : انسان اختیار ندارد

به نقل از -alon-boy- :
چه تاپيك جالبي
من تا حالا نديده بودمش
طرف خودش داره با دهن خودش به ناتواني دينش اعتراف ميكنه ، بعدش بازم ميگه چرا اين طوريه ؟‌ :P :P :P :P :))
ببینید آقایی که به هیچی اعتقاد ندارید ، من به ناتوانی دینم اعتراف نکردم. اون صرفا یک سوال اعتقادی بود که به عنوان شبهه برای من پیش اومده بود و جوابش رو هم خیلی وقته که گرفتم. نکنه انتظار دارید شبهه برای من نباید پیش بیاد؟ من که امام و پیغمبر نیستم!

kdbwnf

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی قم
شهر
قم

آقای mohammadreza128 ، لطفا جواب ایشون رو ندید. فایده نداره. از مدیران محترم خواهش می کنم این چند اسپم رو پاک کنن. بحث مربوط به جبر و اختیار هست. این آقای -alon-boy- بحث محرم و تاسوعا و عاشورا و ... راه انداختن.

peihaghi

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی 1
شهر
تهران
دانشگاه
امیر کبیر
رشته دانشگاه
مکانیک (ساخت تولید)

یکی میگه
شما یه جادوگر مثل من بالا سرتون میخواید که کثافت کاریتونو جمع کنه . (البته ترکیب جمله متفاوته )
شماهام یه دیکتاتور دینی میخواید که یه دین مسخره بکوبونه تو سرتون .

نام مرکز سمپاد
شهید حقانی
شهر
بندرعــباس
سال فارغ التحصیلی
1392

به نقل از kdbwnf :
آقای mohammadreza128 ، لطفا جواب ایشون رو ندید. فایده نداره. از مدیران محترم خواهش می کنم این چند اسپم رو پاک کنن. بحث مربوط به جبر و اختیار هست. این آقای -alon-boy- بحث محرم و تاسوعا و عاشورا و ... راه انداختن.
چشم
به نقل از -alon-boy- :
لطفا يه بخش از حرفاي منو اينجا كپي كن كه من به ديني توهين كردم
و لطفا يه بخش هم از صحبتاي امثال خودت كپي كن كه به من توهين نكردن !
ببين اصلا ميتوني چنين چيزاي پيدا كني ؟‌ :)) :)) :))
راستي مگه شماها تا بحال به عقيده كسي احترام گذاشتين ؟
پيغمبرتون چقدر يهودي و مسيحي كشت و اسمشون رو گذاشت كافر ؟
امامانتون چقدر زرتشتي كشتن و اسمشون رو گذاشتن كافر ؟
اگه مردي جواب حرفامو بده !
به احترام باز کننده تاپیک من بحث نمیکنم

ولی اگه شما اینجوری فکر میکنی من مرد نیستم که جواب شما رو بدم

L.E

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان 1 ِ تهران
شهر
تهران

خوب ببینید خدا اینو نگفته که ما باید اینجوری باشیم اون فقط می دونه که زندگی ما چطوری می شه!!!
یعنی فقط می دونه!!!فقط می دونه که ما آخر سر به کجا میرسیم(خود ما)
یعنی انتخاب و زندگی با ماست و خدا فقط باخبره!!!

اینو از خودم نگفتمااا!!!

hidden

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سلطان شهیدان
شهر
کرج
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
دارو

کل تاپیکو نخوندم ولی ی جمله ی باحال دیروز خونده بودم بگم : (در مورد اثبات اختیار نیست این جمله )

کسی نمیتواند از اختیار که جزو ویژگی های ذاتی اوست فرار کند . حتی اگر بخواهد فرار کند باز هم این یک کار اختیاری خواهد بود

نکته کنکوری: اختیار انسان در طول اختیار خداست و رابطه ی عرضی نداره

نکته المپیادی : چون برای خدا زمان محدود نیست پس میتونه از حرکت بعدی ما با خبر باشه بدون اینکه مارو در حرکتمون مجبور کنه

نکته حوزوی : اختیار ما با اراده ی خدا در تعارض نیست ... چون خدا اراده کرده (تقدیر فرموده :D) که انسان اختیار داشته باشه ...پس هر کاری ک میکنیم از قبل خواست خدا بوده با اینکه ما تصمیم میگیریم

happiestchemist

ملکه ی شیشه ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
4d
سال فارغ التحصیلی
1390
مدال المپیاد
دارم.
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
داروسازی

این نیست که یه جمله رو بردارم و بگم..کلا اره بعدش توی پست بعد درستش کردید اما یه سری بچه ها ی همین تاپیک این دید رو دارن که: علم خدا از عمل ما ناشی میشه
یعنی همون که گفتم..

Bohr

کاربر نیمه‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهیدبهشتی
شهر
تهران
مدال المپیاد
دارم المپیادفیزیک می خونم
دانشگاه
معلومه یه خرخون کجاقبول میشه شریف
رشته دانشگاه
هسته ای_کوانتوم_برق_مکانیک_هوافضا_ماده چگال_اتمی مولکولی_
پاسخ : اختیار

"زندگی بافتن یک قالیست نه همان نقش ونگاری که خودت میخواهی
نقشه رااوست که تعیین کرده تودراین بین فقط میبافی
نقشه را خوب ببین نکند آخرکار قالی ات رانخرند"
ببین عزیزم دارقالی ازپیش ساخته شده و" تو "بایدآن را ببافی

نام مرکز سمپاد
شهید حقانی
شهر
بندرعــباس
سال فارغ التحصیلی
1392

به نقل از Bohr :
"زندگی بافتن یک قالیست نه همان نقش ونگاری که خودت میخواهی
نقشه رااوست که تعیین کرده تودراین بین فقط میبافی
نقشه را خوب ببین نکند آخرکار قالی ات رانخرند"
ببین عزیزم دارقالی ازپیش ساخته شده و" تو "بایدآن را ببافی
این اصلا یک توجیه خوب نمیتونه باشه یعنی به نظره من که از هیچ طریقی درست به نظر نمیاد میدونید برای بافتن این قال به نحو احسنت یک راه وجود داره ولی در زندگی حقیقت هایی بر خلاف باور های ملی وجود داره یعنی این قالی ها در هم دیگه شده اند چون زندگی افراد در هم گره خورده

ن.رها

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1
شهر
شیراز
مدال المپیاد
المپیاد های ریاضی و کامپیوتر
رشته دانشگاه
مهندسی شهرسازی

نه من قبول ندارم .به نظرم همه چی دست خود ماست... :-$

نام مرکز سمپاد
شهید حقانی
شهر
بندرعــباس
سال فارغ التحصیلی
1392

به نقل از ن.رها :
به نقل از ن.رها :
ا
اگه پستا رو بخونین گفتیم که همه چیز دست خوده انسانه و خدا فقط علم به اختیار انسان داره

Weeping Angel

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران

به نقل از سینا.m :
کاملا درسته یعنی ما اختیار داریم
ولی خدا مثله یه معلم که می دونه فلانی آخر سال قبول می شه یا نه ، انتها رو می دونه اما ما خودمون انتخاب می کنیم که قبول بشیم یا نه؟!

دقیقاَ این یعنی جبر. مثل معلمی می مونه با وجود اینکه می دونی دانش آموزات دقیقاَ چه نمره ای می گیرن امتحان بگیری. این جبر رو فقط میشه به واسطه ی تغییر دیدگاه مون نسبت به خدا به اختیار تبدیل کرد.

نام مرکز سمپاد
شهید حقانی
شهر
بندرعــباس
سال فارغ التحصیلی
1392

به نقل از stewie_griffin :
دقیقاَ این یعنی جبر. مثل معلمی می مونه با وجود اینکه می دونی دانش آموزات دقیقاَ چه نمره ای می گیرن امتحان بگیری. این جبر رو فقط میشه به واسطه ی تغییر دیدگاه مون نسبت به خدا به اختیار تبدیل کرد.
ا
علم به اختیار که جبر نیست...
ببخشید ولی منظورتون گنگ بود یکم چه دیدگاهی'؟؟

Weeping Angel

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران

به نقل از mohammadreza128 :

مساله ای که به وجود میاد اینه همونی که خلق کرده و از همه چی اطلاع داره قاضیه.

sk1v

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دبیرستان علامه حلی 3
شهر
تهران

من خودم مدتها درباره علم خداوند و اختیار مساله داشتم
به نظرم این شاید کمی درستش کنه
مثال خوبی نیست ولی همین به ذهنم رسید شرمنده ام. فرض کنید من یک بازی فوتبال تماشا کنم و ببینم
که تیم فلان به تیم بیسار گل زد. من باعث زدن گل نیستم اما علم به اون هم دارم چون میبینمش.
خداوند عالم که محدود به زمان و مکان نیست پس آینده و گذشته و حال ما فرقی براش نداره
یعنی قبل از اینکه ما بازی رو شروع کنیم گل زدن و خوردنمونو دیده ولی ما موقع بازی میبینیمش البته چه گلهایی که زدیم
و خوردیم و نفهمیدیم اما او فهمید

نام مرکز سمپاد
شهید حقانی
شهر
بندرعــباس
سال فارغ التحصیلی
1392

خب قاضی باشه که چی؟؟؟ ببنید واضح بگید من واضح میگم ما یکاریو انجام میدیم به اختیار خدا هم قاضیه ما رو پاداش یا مجازات میکنه خداوند خارج از بعد مکان وزمانه و از همین الانه ما نتیجه رو میدونه ببنید خدا مکان و زمان نداره که بگیم بعدا داوری میکنه ..

Weeping Angel

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران

خب قاضی باشه که چی؟؟؟ ببنید واضح بگید من واضح میگم ما یکاریو انجام میدیم به اختیار خدا هم قاضیه ما رو پاداش یا مجازات میکنه خداوند خارج از بعد مکان وزمانه و از همین الانه ما نتیجه رو میدونه ببنید خدا مکان و زمان نداره که بگیم بعدا داوری میکنه ..

به نقل از sk1v :
مثال خوبی نیست ولی همین به ذهنم رسید شرمنده ام. فرض کنید من یک بازی فوتبال تماشا کنم و ببینم
که تیم فلان به تیم بیسار گل زد. من باعث زدن گل نیستم اما علم به اون هم دارم چون میبینمش.
خداوند عالم که محدود به زمان و مکان نیست پس آینده و گذشته و حال ما فرقی براش نداره
یعنی قبل از اینکه ما بازی رو شروع کنیم گل زدن و خوردنمونو دیده ولی ما موقع بازی میبینیمش البته چه گلهایی که زدیم

با همین تیم فوتبال توضیح می دم. فرض کنید 2 تا تیم فوتبال خلق می کنی بعد میگی با هم مسابقه بدن و میگی تیم بازنده به بدترین شکل ممکن مجازات میشه و تو میدونی که تیم 1 میبره. مسلمه که هیچ وقت تیم 2 نمیبره و در نتیجه تیم 1 مجازات میشه این یعنی اون آخر از همین اول نوشته شده. امیدوارم واضح بوده باشه.

sjazayeri

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید دستغیب ۱
شهر
شیراز
مدال المپیاد
برنز کامپیوتر

به نقل از sk1v :
نیازی نیست شما باعث گل زدن باشی. صرف اینکه شما میتونی از آینده خبر داشته باشی نشون دهنده اینه که توی جهانی که شما توش زندگی میکنی اختیار نمیتونه وجود داشته باشه. چون اختیار به معنای وجود بیش از ۱ راه هست. وقتی شما بدونی چی میشه عملا فقط ۱ راه وجود داره بقیه غیر ممکنند.

نام مرکز سمپاد
شهید حقانی
شهر
بندرعــباس
سال فارغ التحصیلی
1392

به نقل از stewie_griffin :
با همین تیم فوتبال توضیح می دم. فرض کنید 2 تا تیم فوتبال خلق می کنی بعد میگی با هم مسابقه بدن و میگی تیم بازنده به بدترین شکل ممکن مجازات میشه و تو میدونی که تیم 1 میبره. مسلمه که هیچ وقت تیم 2 نمیبره و در نتیجه تیم 1 مجازات میشه این یعنی اون آخر از همین اول نوشته شده. امیدوارم واضح بوده باشه.
ا
بله مشکلتون همینه سطحی نگاه میکنین مسئله رو روش زوم کنین یعنی دورو برشو نگاه نکنید بچسبید به عمقش ببنید همه چیز یکسان داده شده زمان یکیه مکان یکی خب دو تیم در شرایط یکسان درست میدونم کی میبره و بازنده سخت مجازات میکنم اما خودشون که نمیدونن هر کی باید سعی کنه تیمه خودش برنده باشه این منم که میدونم کیو مجازات میکنم تیم ها نمیدونن اونا سعی باید کنند شرایط یکسان بوده همه چیز یکسان خدا مقدر نمیکنه کی ببره این شمایین که تصمیم میگیرین اما خدا چون خارج از زمان و مکانه میدونه و از قبل هم میدونه کیو قراره مجازات سخت کنه اما خدا مقدر نکرده خدا علم به این داره شما اختیار داری خدا علم به اختیار شما

Weeping Angel

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران

بله مشکلتون همینه سطحی نگاه میکنین مسئله رو روش زوم کنین یعنی دورو برشو نگاه نکنید بچسبید به عمقش ببنید همه چیز یکسان داده شده زمان یکیه مکان یکی خب دو تیم در شرایط یکسان درست میدونم کی میبره و بازنده سخت مجازات میکنم اما خودشون که نمیدونن هر کی باید سعی کنه تیمه خودش برنده باشه این منم که میدونم کیو مجازات میکنم تیم ها نمیدونن اونا سعی باید کنند شرایط یکسان بوده همه چیز یکسان خدا مقدر نمیکنه کی ببره این شمایین که تصمیم میگیرین اما خدا چون خارج از زمان و مکانه میدونه و از قبل هم میدونه کیو قراره مجازات سخت کنه اما خدا مقدر نکرده خدا علم به این داره شما اختیار داری خدا علم به اختیار شما

بله هر کی باید سعی بکنه ولی هرچی سعی بکنه به جایی نمیرسه اینجور خلقت بی هدفه. یه مثال دیگه می زنم الان من یه تفنگ دارم می تونم خودمو بکشم می تونم این کارو نکنم (خوب تا اینجا اختیاره.) فرض کن من خودمو بکشم. اون دنیا خدا یقمو می گیره میگه چرا گناه کبیره مرتکب شدی بر می گردم می گم تو که علم داشتی و میدونستی که خودمو می کشم چرا به وجودم آوردی که تهش هم مجازاتم کنی. ازت می خوام خودتو جای خدا بذاری جوابمو بدی.

بالا