پاسخ : سوالات ریاضی
به نقل از Rain Man :
متمم اعداد طبیعی میشه: اعداد حقیقی (اونایی که طبیعی دیگه نباشن!
) و اعداد مختلط
متمم اعداد صحیح میشه: دوباره اعداد حقیقی (اونایی که صحیح نباشن) و اعداد مختلط
متمم اعداد حقیقی هم فقط اعداد مختلط هستن
اگر میشد نمودار ون شو با این توضیحات من رسم کنی تو فهم بیشتر سوال خیلی بهت کمک میکنه
یچیزی نمودار مرجع (به قول معلم ریاضی ما "عالم سخن") تو دبیرستان اعداد حقیقیه نه مختلط
و یه نکته دیگه که اعداد حقیقی زیر مجموعه اعداد مختلطـه یعنی اگه میگفتی اعداد مختلط غیر اعداد طبیعی باز درست بود
فرزین اگه معلمت گفته اعداد حقیقی مرجعه متمم دوتای اولی هموناست فقط قسمت "اعداد مختلط"ـش رو حذف کن + متمم اعداد حقیقی میشه "تهی"!
وگرنه جواب دوستمون درسته
به نقل از Rain Man :
حالا خودمم یه سوال:
ثابت کنید برای هر p که عددی اول است 20به توان p بعلاوه 10به توان p نمیتواند توان nام یک عدد طبیعی باشد.
(n بزرگتر از یک است)
ببین منظورت این بوده که (20 به توان پی)+(10 به توان پی) یا (20 به توان (پی + 10))به توان پی
اگه منظورت اولی بود:
برهان خلف میکنیم که یک a به توان n ای وجود داره که حاصل جمع 10 به توان p و 20 به توان p بشه:
خب قبول داری سمت راست باید 10 به توان n یا مضربی از n داشته باشه تا توان انم کامل شه؟!
و میدونیم که پی مضربی از عدد ان نیست (چون در غیر اینصورت پی عدد اول نیست!) و میدونیم که 2 به توان p به علاوه 1 هیچوقت عامل ده توش نیست (چون زوج نیست) در نتیجه تنها حالتی که میمونه اینه که پی باید با ان برابر باشه! خب حالا فهمیدیم تنها حالت برای درست بودن توان ده حالت p=n است خب حالا میریم سراغ 2 به توان n (که همون p عه) +1 .
حالا باید اثبات کنیم که 2 به توان n بعلاوه 1 رو اثبات کنیم که نمیتونه توان انم یه عدد طبیعی باشه: از همون برهان خلف اولمون اثبات میکنیم یعنی فرض میکنیم که 2 به توان n(همون p) بعلاوه 1 یه توان انمیه یک عدد طبیعیه مثل (b) :
در نتیجه اختلاف دو تا توان انمی(که ان اول است) یک است که این امکان نداره! پس به تناقض رسیدیم در نتیجه حکم مساله اثبات شده!
اگه نفهمیدی میتونی پ.خ بدی!
به نقل از h@di :
سلام!
دو سؤال از حد در بینهایت: چطور میشود
اثبات کرد که:
و همچنین:
؟
ممنون!
عدد اولی که فک کنم بش میگن نپر امروز من روش یخورده کار کردم(تو مبحث نامساوی ها و البته نظریه اعداد (گنگ بودن و غیره)) درباره کرانش باید بگم که از 3 بیشتر نمیشه چون:
این 8 های فارسی معنی "و" میدن و سپس باید عبارت های سمت چپ و راست رو با هم جمع بکنیم نتیجه میده:
پس عدد نپر از سه کوچیکتره
نسبت به اون دومی باید بگم چون:
بنابراین میشه هر 1 انم های فاصله دو توان دو رو نوشت بزرگتر از یک دوم و درنهایت نتیجه میشه:
در نهایت این عدد هر چقدر میخاد میتونه بزرگ بشه و درنهایت به سمت بی نهایت میل میکنه (ماکزیمم نداره).
حالا جواب سوالتون نبود فقط دانسته هامو نوشتم اطلاهاتتون زیاد شه
شاید کمکیم کرده باشم
!