تصادف!

• شروع کننده موضوع

narenjak

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
پاسخ : رد اثبات های وجود خدا از طریقه نظم

به نقل از *sRina * :
چون بیگ بنگ به خاطر وجود یه ماده خاص نبوده!نظریه ابر ریسمانا میگه که بیگ بنگ به خاطر برخورد دو تا صفحه یا دو تا جهان مختلف بوده و این جهانهای مختلف هم از ریسمانای انرژی با اشکال مختلف تشکیل شدن و این مبداه.و حتماً میدونید که برای اثبات وجود ریسمانای انرژی وجود مبدا لازم نیست چون در مورد انرژی بحث میشه نه ماده.و بحث نظمم فرق داره پس ازین برای رسیدن به نظم نمیشه استفاده کرد!

خارج از موضوع : بیگ بنگ می تونه از کلپسه یه چیزه دیگه هم باشه که خود اون روزی بیگ بنگ داشته !

ALt3rnA

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
کرمانشاه
مدال المپیاد
ریاضی خوندم 2 سال . هیچ کدوم ثبت نام هم نکردم حتی .

به نقل از negar.mr :
خودم اون برنامه رو ديدم... ولي الان نميتونم دلايلمو توضيح بدم. ولي بازم ميكم هيج دليلي براي اينكه فك كنيم خدا وجود نداره نيست... خب اين نظر منه... حتما هم ميام دلايلمو ميكم...

خوب شما میتونی هر وقت خواستی دلایلت رو بگی پست بزنی که اسپم هم نشه (;
به نقل از *sRina * :
چون بیگ بنگ به خاطر وجود یه ماده خاص نبوده!نظریه ابر ریسمانا میگه که بیگ بنگ به خاطر برخورد دو تا صفحه یا دو تا جهان مختلف بوده و این جهانهای مختلف هم از ریسمانای انرژی با اشکال مختلف تشکیل شدن و این مبداه.و حتماً میدونید که برای اثبات وجود ریسمانای انرژی وجود مبدا لازم نیست چون در مورد انرژی بحث میشه نه ماده.و بحث نظمم فرق داره پس ازین برای رسیدن به نظم نمیشه استفاده کرد!
! چه جالب پس همه چیز حل شد ! نه ؟
اولا اینکه تئوری بیگ بنگ یا نظریه یا مدل بیگ بنگ آخرین بار که من چک کردم هنوز هم یک نظریه است و من جالبه برام که هیچکس احتمال غلط بودن این نظریه رو نمیده . به هر حال بحث منطقیه .
در هر حال ... ماده چیه ؟ انرژی چیه ؟ فرقشون چیه ؟ صفحه چیه ؟ دنیا چیه ؟ بیگ بنگ رو یه چیزی به وجود آورد ! اون چیز دنیا بود ! صفحه بود ! ایکس بود ! هر چی که بود از کجا اومد ؟

sill

Sill
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
94
دانشگاه
حکیم
رشته دانشگاه
بیوشیمی

[quote ]
ه لزوما !
یه چیزی کاملا تصادفی از عدم زرتی بوجود اومده !
[/quote]

نكته ي جالب توي حرف هاي شما اينه كه همه چيز رو همين طور اتفاقي مي دونيد خوب بذاريد يه كم پيش تر بريم به نظر شما ايا امكان نداشت كه اين اتفاق دوباره بيافته؟
مثلا به طور كاملا تصادفي دوباره توي اين چند سال (به طور كاملا تصادفي!) توي اين چند ميليون سال بازم يه انفجار جديدي مي شد يا مثلا خورشيد يه هو به طور كاملا اتفاقي مي تركيد!
مثل اينه كه بگي ماه گرفتگي وخورشيد گرفتگي به خاطر اينه خورشيد يا ماه خوشي زده زير دلشون يهو گرفتن !
اين نظمي كه شما تعريف مي كنيد كاملا سسته! مسلما مي تونه يه بار ديگه دوتا مولكول به هم بخورن و يهو يه انفجار ديگه شكل بگيره!

ALt3rnA

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
کرمانشاه
مدال المپیاد

به نقل از دختر نقره ای :
نكته ي جالب توي حرف هاي شما اينه كه همه چيز رو همين طور اتفاقي مي دونيد خوب بذاريد يه كم پيش تر بريم به نظر شما ايا امكان نداشت كه اين اتفاق دوباره بيافته؟
مثلا به طور كاملا تصادفي دوباره توي اين چند سال (به طور كاملا تصادفي!) توي اين چند ميليون سال بازم يه انفجار جديدي مي شد يا مثلا خورشيد يه هو به طور كاملا اتفاقي مي تركيد!
مثل اينه كه بگي ماه گرفتگي وخورشيد گرفتگي به خاطر اينه خورشيد يا ماه خوشي زده زير دلشون يهو گرفتن !
اين نظمي كه شما تعريف مي كنيد كاملا سسته! مسلما مي تونه يه بار ديگه دوتا مولكول به هم بخورن و يهو يه انفجار ديگه شكل بگيره!
شما میتونید نظم رو تعریف کنید ؟ این نظمی که میگید یعنی چی ؟ و اگه اینطور که شما میگید همه ی دنیا بر اساسه نظمه پس مفهومه بی نظمی رو از کجا میفهمید که بخواید مفهوم نظم رو بفهمید ؟

• شروع کننده موضوع

narenjak

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی

به نقل از دختر نقره ای :

بله کاملا ممکن بود !
مثلا تو مثال خودم !
اون میمونه ! می تونست یکی از ابیات وسط رو اشتباه بنویسه و خب همچی تموم !
یعنی ممکنه تو دنیاهای قبلی یک دفه وسط کار یک انفجار دیگه هم رخ داده و همه چی رو خراب کرده
ولی این دنیایی که ما توشیم دیگه همه چی به خوشی پیش رفته و دیگه عاملی مزاحم نشده !

نه ! در مورد این دنیا و مثال های شما (ماه گرفتگی و...) بگم گفتم که این دنیا نظم داره
من ایرادم روی چگونگیشه !
مگرنه دیگه در این دنیای با نظم نه بیگ بنگ بی قاعده رخ می ده نه مولکولی به مولکولی می خوره نه هیچی !
شایدم بخوره ! که اگه بخوره دوباره کلپس می کنه و روز از نو روزی از نو
ولی به هر حال یک دنیای بی نظم به وجود می آد ! و یک روز این میمون شاهنامه رو کامل تایپ می کنه !

monajem

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی اراک
شهر
اراک
مدال المپیاد
کامپیوتر-طلا
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
نرم افزار

برهان نظم درواقع چنین چیزی رو نمیگه.درواقع شما دارید روی چیز اشتباهی بحث می کنید.این برهانی که شما میگی برهان نظم نیست و گرنه چنین چیزی رو هزار سال پیش هم میشد رد کنی.این مطلبو بعدا بیشتر باز می کنم.
این چیزی که شما میگی درسته،و همینطور که گفتم چنین برهانی به راحتی قابل رده.صورت اصلی رو بعدا میذارم!

imanjo0n

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
دستغیب 1
شهر
شیراز

برهان نظم کلا یه برهان ضعیف هست که من یه ردیه ای در ومردش اینجا گذاشتم :
http://www.sampadia.com/forum/index.php/topic,41799.msg490835.html#msg490835

sill

Sill
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 2
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
94
دانشگاه
حکیم
رشته دانشگاه
بیوشیمی

ببخشیدا ولی مشکل من در وافع همین اثبات شماست.شما داستان درس یاد گرفتن یک الاغ رو شنیدید؟
یه روزی انوشیروان (که پسرش با پسر بزرگمهر درس می خونده) متوجه می شه که نمرات پسرش بسیار کمتر از ننمرات پسر بزرگمهره در حالیکه استاد یکی بوده واسه همین استاد رو احضار می کنه وبهش می گه مه ایراد از کار اون بوده استاد هر چی دلیل میاره انوشیروان قبول نمی کنه و دستور می ده استاد رو بکشن استاد هم از روی عصبانیت می گه :« اگر به الاغ درس داده بودم تا حالا یاد گرفته بود!»
انوشیر وان هم می گه اگر راست می گی 6ماه وقت داری به الاغ یاد بدی درس بخونه وجواب بده
استاد سرافکنده می یاد بیرون وخودش رو لعنت می کرده که بزرگمهر رو می ببینه وقضیه رو تعریف می کنه وچاره می خواد بزرگ مهر هم یه کم فکر می کنه بعد می گه تو یه الاغ بیار من یادش می دم که درس بخونه!استاد این کار رو می کنه الاغ رو خوب گرسنه نگه می دارن بعد یک کتاب بزرگ که از جنس کنف ومحکم بوده رو می ذارن جلوش که لای برگه هاش جو بوده.
یه نفر می یاد واسش ورق میزنه الاغه هم با خوشحالی می خوره... تایک هفته بعد ... اون موقع دوباره الاغ گرسنه می شه ولی این بار دیگه کسی ورق نمی زنه الاغه سر وصدا می کنه ولی کسی محل نمی ده اونوقا همون الاغ نا فهم(!)شروع می کنه به ورق زدن کتاب وخوردن جو ها ... بعد از شش ماه الاغ به محضر انوشیر وان می برن وکتاب رو می ذارن جلوش الاغه هم طبق عادت شروع می کنه به ورق زدن کتاب اما هیچ جویی نمی بینه همین طور کتاب رو ورق می زنه تا اینکه کتاب تموم می شه والاغ هیچی نمی خوره همون موقع صداش در می یاد و شروع می کنه به عرعر کردن!
انو شیروان می پرسه که چرا این الاغ داره سرو صدا می کنه ؟
بزرگمهر می گه: عالی جناب حیوان درسش رو خوانده داره درس جواب می ده!!!
قضیه ی این میمون شما هم همینه!
اما اگر حتی همه ی چیز هایی که شما می گی درس باشه...این انفجار از کجا به وجود امده؟ یه قوانینی هس به نام علت ومعلولی این انفجار صد در صد یه علت داره اینو برهان عقل ثابت می کنه!
ما همون علت رو خدا می نامیم .
ما ها خودمون 11 بعد داریم که تازه این تعداد توسط دانشمندان اثبات شده اما این ها دلیل نمی شه که بُعد های دیگه ای نداشته باشیم!
حالا فرض کن خدایی که از بند بعد و زمان مکان و هر چیز دیگه ای آزاده رو چطور می شه با ریاضیات اثبات ونقض کرد؟
حالا اگر تونستین منو قانع کنین که منبع این انفجار چیه منم قبول می کنم که خدا وجود نداره در غیر این صورت به نظرم این تاپیک تموم شده اس!

ALt3rnA

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
کرمانشاه
مدال المپیاد

به نقل از دختر نقره ای :
ببخشیدا ولی مشکل من در وافع همین اثبات شماست.شما داستان درس یاد گرفتن یک الاغ رو شنیدید؟
یه روزی انوشیروان (که پسرش با پسر بزرگمهر درس می خونده) متوجه می شه که نمرات پسرش بسیار کمتر از ننمرات پسر بزرگمهره در حالیکه استاد یکی بوده واسه همین استاد رو احضار می کنه وبهش می گه مه ایراد از کار اون بوده استاد هر چی دلیل میاره انوشیروان قبول نمی کنه و دستور می ده استاد رو بکشن استاد هم از روی عصبانیت می گه :« اگر به الاغ درس داده بودم تا حالا یاد گرفته بود!»
انوشیر وان هم می گه اگر راست می گی 6ماه وقت داری به الاغ یاد بدی درس بخونه وجواب بده
استاد سرافکنده می یاد بیرون وخودش رو لعنت می کرده که بزرگمهر رو می ببینه وقضیه رو تعریف می کنه وچاره می خواد بزرگ مهر هم یه کم فکر می کنه بعد می گه تو یه الاغ بیار من یادش می دم که درس بخونه!استاد این کار رو می کنه الاغ رو خوب گرسنه نگه می دارن بعد یک کتاب بزرگ که از جنس کنف ومحکم بوده رو می ذارن جلوش که لای برگه هاش جو بوده.
یه نفر می یاد واسش ورق میزنه الاغه هم با خوشحالی می خوره... تایک هفته بعد ... اون موقع دوباره الاغ گرسنه می شه ولی این بار دیگه کسی ورق نمی زنه الاغه سر وصدا می کنه ولی کسی محل نمی ده اونوقا همون الاغ نا فهم(!)شروع می کنه به ورق زدن کتاب وخوردن جو ها ... بعد از شش ماه الاغ به محضر انوشیر وان می برن وکتاب رو می ذارن جلوش الاغه هم طبق عادت شروع می کنه به ورق زدن کتاب اما هیچ جویی نمی بینه همین طور کتاب رو ورق می زنه تا اینکه کتاب تموم می شه والاغ هیچی نمی خوره همون موقع صداش در می یاد و شروع می کنه به عرعر کردن!
اما اگر حتی همه ی چیز هایی که شما می گی درس باشه...این انفجار از کجا به وجود امده؟ یه قوانینی هس به نام علت ومعلولی این انفجار صد در صد یه علت داره اینو برهان عقل ثابت می کنه!
ما ها خودمون 11 بعد داریم که تازه این تعداد توسط دانشمندان اثبات شده اما این ها دلیل نمی شه که بُعد های دیگه ای نداشته باشیم!
حالا فرض کن خدایی که از بند بعد و زمان مکان و هر چیز دیگه ای آزاده رو چطور می شه با ریاضیات اثبات ونقض کرد؟
حالا اگر تونستین منو قانع کنین که منبع این انفجار چیه منم قبول می کنم که خدا وجود نداره در غیر این صورت به نظرم این تاپیک تموم شده اس!
من تو پست قبلی کاملا مشکلات برهان علیت رو گفتم .
شما از کجا میدونی که قانونی به نام علیت وجود داره ؟ چون همه پدیده هایی که ما دیدیم علت دارن دلیل نمیشه همه ی پدیده های عالم علت داشته باشن . این میشه استقرا و استدلال خیلی ضعیفیه .

• شروع کننده موضوع

narenjak

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی

به نقل از دختر نقره ای :

منظور بدی ندارم ولی فکر کنم متوجه اثبات من نشدید !

این چیز از اول بوده یا تسلسلیه !
یا می تونه از عدم به وجود بیاد !

بعد این اثبات عدم وجود خدا نیست !
میگه از طریق نظم نمیشه اثبات یا تایید کرد !

منبع این انفجار می تونه فرو کشیه یه انفجار دیگه باشه که اونم از فروکشیه یک انفجار دیگه به وجود اومده و ...!
اینم بگم علم بشر نمیتونه قبل فروکش رو تصور کنه !
یا از عدم به وجود اومده !

راستی قرار نیست با قبول این اثبات منکر خدا بشین
هیچ هدفی پشت این نیست جز بحث منطقی !

این فقط میگه برهان های نظمی رو میشه این جوری به چالش کشید !
برای اثبات خدا برهان های قوی ای وجود داره !

monajem

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی اراک
شهر
اراک
مدال المپیاد
کامپیوتر-طلا
دانشگاه
صنعتی شریف
رشته دانشگاه
نرم افزار

باباجان یه کم فکر کنید!توی اون مثال میمونه،آیا همه چی اتفاقیه؟!چه کسیه که کامپیوترو داده به میمون تا تایپ کنه؟شما!
و در واقع شعور پشت این قضیه شما هستی.امیدوارم منظورم رو رسونده باشم.حتی اگه جهان رو مثل همین کتابی درنظربگیریم که یه میمون میخواد الکی تایپش کنه،بالاخره یکی باید شرایط رو مهیا کنه!
امیدوارم بتونید مثال بهتری بزنید!

• شروع کننده موضوع

narenjak

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی

به نقل از منجم! :
باباجان یه کم فکر کنید!توی اون مثال میمونه،آیا همه چی اتفاقیه؟!چه کسیه که کامپیوترو داده به میمون تا تایپ کنه؟شما!
و در واقع شعور پشت این قضیه شما هستی.امیدوارم منظورم رو رسونده باشم.حتی اگه جهان رو مثل همین کتابی درنظربگیریم که یه میمون میخواد الکی تایپش کنه،بالاخره یکی باید شرایط رو مهیا کنه!
امیدوارم بتونید مثال بهتری بزنید!

فکر کنم من خیلی بد گفتم که نفهمیدید !
اصن چه ربطی داره ؟!

بزارین از اول !

اون میمونه یعنی چی ؟
اصن میمونو کامپیوترش یه چیز دیگس
چرا قاطی می کنین !

اون میمونه تونسته چیزی منظم و بدون فکر خلق کنه !

خب باز یعنی چی ؟
اصن چرا تونسته شاهنامه بنویسه ؟
خب چون یه بار نوشته نشده
باز نوشته نشده
1000 بار نوشته نشده
و تا یک بار شده
حالا
این دنیا یک بار بیگ بنگ رخ داده بعد منظم نبوده فروکش کرده
2 بار رخ داده نشده
1000000 بار رخ داده نشده
تا یک بار شده
و ما شاهد اون بیگ بنگیم که تونسته دنیارو منظم کنه !

(negar.mr موافقت شما را با تمام دوستان فهمیدیم :D هی نگین موافقم ! :D ! با تشکر :D ! نظر خودتو بگو !)

sjazayeri

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید دستغیب ۱
شهر
شیراز
مدال المپیاد
برنز کامپیوتر

به نقل از دختر نقره ای :
يه نكته اخلاقي !
اگراگر انفجاري بوده مطمئنا از يه چيزي به وجود اومده حالا فرض كنيم انفجار هيدروژني بوده اون هيدروژن از كجا بوده؟ به فرض از يه ستاره حالا ستاره از كجا بوده به فرض از چگالش گردو غبار حالا اون گرد وغبار از كجا بوده؟......همينطوري اگر پيش بري به به يه منبع واحد مي رسي ما به اون منبع واحد كه همه ي دنيا رو به وجود آورده(حالا به هر طريقي كه آفريده!) مي گيم خدا !
این برهان علیت هست که اشکال زیاد داره مثلا:
شواهد زیادی بر اشتباه بودن اصل علیت وجود داره(تعدادی از پدیده های کوانتومی بدون علت اتفاق میفتند)
مساله دیگه ای که وجود داره اینه که ماده میتونه از هیچی بوجود بیاد(این هم دوباره یه پدیده کوانتومی هست‌ اگه میخواین بگین تا بیشتر توضیح بدم)
نکته دیگه ای که وجود داره اینه که باعث تسلسل میشه(علت همون علت چی هست؟ علت علت اون علت چی هست الی...)
معمولا توی این برهان اینطور میگن که خدا نیازی به یک علت نداره خوب میشه گفت که بیگ بنگ نیازی به علت نداره

به نقل از ALt3rnA :
خوب شما میتونی هر وقت خواستی دلایلت رو بگی پست بزنی که اسپم هم نشه (;! چه جالب پس همه چیز حل شد ! نه ؟
اولا اینکه تئوری بیگ بنگ یا نظریه یا مدل بیگ بنگ آخرین بار که من چک کردم هنوز هم یک نظریه است و من جالبه برام که هیچکس احتمال غلط بودن این نظریه رو نمیده . به هر حال بحث منطقیه .
در هر حال ... ماده چیه ؟ انرژی چیه ؟ فرقشون چیه ؟ صفحه چیه ؟ دنیا چیه ؟ بیگ بنگ رو یه چیزی به وجود آورد ! اون چیز دنیا بود ! صفحه بود ! ایکس بود ! هر چی که بود از کجا اومد ؟
آگرامی تئوری با فرضیه فرق داره
خیلی شواهد برای درستی بیگ بنگ وجود داره(به عنوان مثال تشعشع پس زمینه کیهانی و انبساط کیهان)
بعلاوه مساله دیگه ای که وجود داره اینه که حتی اگر ما نتونیم آغاز جهان رو توضیح بدیم دلیلی بر وجود خدا نیست
مثلا چند هزار سال پیش مردم بوجود اومدن بیماری رو به ارواح خبیث نسبت میدادن ولی بعدها علم علت واقعی رو کشف کرد

ALt3rnA

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
کرمانشاه
مدال المپیاد

به نقل از sjazayeri :
آگرامی تئوری با فرضیه فرق داره
خیلی شواهد برای درستی بیگ بنگ وجود داره(به عنوان مثال تشعشع پس زمینه کیهانی و انبساط کیهان)
بعلاوه مساله دیگه ای که وجود داره اینه که حتی اگر ما نتونیم آغاز جهان رو توضیح بدیم دلیلی بر وجود خدا نیست
مثلا چند هزار سال پیش مردم بوجود اومدن بیماری رو به ارواح خبیث نسبت میدادن ولی بعدها علم علت واقعی رو کشف کرد
من کلمه ی فرضیه رو کی به کار بردم عزیزم ؟ :)
آیا این شواهد که میگید کافی هست ؟ اگه اینجوریه چرا همه جا میگن تئوری بیگ بنگ ؟ قبل از بیگ بنگ چی ؟

sjazayeri

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید دستغیب ۱
شهر
شیراز
مدال المپیاد
برنز کامپیوتر

به نقل از ALt3rnA :
من کلمه ی فرضیه رو کی به کار بردم عزیزم ؟ :)
آیا این شواهد که میگید کافی هست ؟ اگه اینجوریه چرا همه جا میگن تئوری بیگ بنگ ؟ قبل از بیگ بنگ چی ؟
کلمه فرضیه رو بکار نبردین ولی جوری از تئوری صحبت کردین که انگار فرضیه است شما میگی که آخرین باری که چک کردین هنوز یه نظریه است. توی علم بالاتر از نظریه چیزی وجود نداره که بیگ بنگ بخواد از نظریه بودن به چیز دیگه ای تبدیل شه.
یک تئوری اونقدر شواهد براش وجود داره که توی مجامع علمی پذیرفته شه ولی فرضیه هنوز براش در اون حد شواهدی پیدا نشده
مکانیک کوانتومی هم تئوری هست
نسبیت هم تئوریه
مدل اتمی هم تئوریه
در ضمن این سوال که قبل از بیگ بنگ چی؟ کلا بی معنی هست چون زمان با بیگ بنگ شروع شد قبل از بیگ بنگ معنی نداره

Madmazel Fairy Tale

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانـ/̵͇̿̿/'̿'̿̿̿ ̿ ̿̿ ½
شهر
Minsk
دانشگاه
BSMU
رشته دانشگاه
پزشکی

شمـــا الان همتون داریـــن نظم ُ علیــت ُ با هم قاطی میکنین چرا...؟! بابا یکی یکی حلشون کنیـــن! اول این نظم ُ قبول نکرده میچــَسبه ب ِ اینکه خوب فلان چیز اَ چی بوجود اومد؟!! چه ربطی داره آخــه!!! در مورد ِ نظم ، واقعا" فک میکنــین نظم های تصادفـــی ای بعد از ی ِ عمری جون کندن (!) بوجـــود اومدن ب ِ ی ِ خالق احتیاج داشتن؟؟!!! نه ضرورتا!!! توی تکامل از این نظم هـــای تصادفی ِ خارق العاده خیــلی زیاده ک ِ همه اَم از دم تصادفی بودن. خیلـــی راحت میشه تصور کرد ک ِ ما فرتی ب ِ این جهان نیومدیم و جزوی از میلیون ها کنش ُ واکنشیـــم ک ِ اتفاقا" شرایط ِ مناسب برامـــون بوجود اومد. ب ِ قول ِ هاوکیــنگ حیات فقط یک ماده ست ک ِ بهـــش فرصت ِ زیســـتن داده شـــده!!!
اما در مورد ِ علیت خودم واقعا" توش موندم ، با حرف نمیشه! اگه بخوایم علیت رو رد کنیـــم باید مثل ِ این ی ِ اثباتی براش داشته باشیم. این ُ در جواب ِ sjazayeri میگـــم ک ِ میگن تو کوانتوم اثبات شده. بله توی شرایط آزمایشگاهـــی بله ، اما واقعیــت چیزه دیگه ست. برای اینکه اون دو ذره از بین نرن و یکیشون بشه پایه ی حیـــات ِ هر موجود ِ زنده ای ، باید یکیشون از بین بره و برای این اتفاق وجود سیاهچاله لازمه ، میشه بگی سیاهچاله از کجا بوجود اومد؟؟!!

negar.mr

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ٢
شهر
اهواز
دانشگاه
علوم پزشكي فسا
رشته دانشگاه
پزشكي

ببینید درباره ی علت و معلول که دارین میگین که چرا خدا به علت نیاز نداره...
ببین هر چی یه علت داره ولی هرچی که به بالا میریم به جایی میرسیم که دیگه نیاز به علت نداره و خودش خالقه...
که اونم خداست...
اگه میخواین بیشتر توضیح بدم...
متاسفانه ما تو سوم راهنمایی یه خوده درباره ی علت و معلول خوندیم و الن همه چیرو باهم داریم قاطی میکنیم...
ما هنوز پایه ی فلسفه رو نمیدونیم چه برسه بخوایم درباره ی علت و معلول که خیلی مفصله ، کامل توضیح بدیم و بحث کنیم...

Madmazel Fairy Tale

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانـ/̵͇̿̿/'̿'̿̿̿ ̿ ̿̿ ½
شهر
Minsk
دانشگاه
BSMU
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از negar.mr :
ببین هر چی یه علت داره ولی هرچی که به بالا میریم به جایی میرسیم که دیگه نیاز به علت نداره و خودش خالقه...
که اونم خداست...
متاسفانه ما تو سوم راهنمایی یه خوده درباره ی علت و معلول خوندیم و الن همه چیرو باهم داریم قاطی میکنیم...
ما هنوز پایه ی فلسفه رو نمیدونیم چه برسه بخوایم درباره ی علت و معلول که خیلی مفصله ، کامل توضیح بدیم و بحث کنیم...
تو این تاپیک راجع به نظم صحبت میکنیم نه علت ُ معلول. برای اینکه جوابتــونــَم بگیرین میتونین پــُستای تاپیک ِ ردیت علت ُ معلول بودن رو مطالعه کنین.

ALt3rnA

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
کرمانشاه
مدال المپیاد

به نقل از sjazayeri :
کلمه فرضیه رو بکار نبردین ولی جوری از تئوری صحبت کردین که انگار فرضیه است شما میگی که آخرین باری که چک کردین هنوز یه نظریه است. توی علم بالاتر از نظریه چیزی وجود نداره که بیگ بنگ بخواد از نظریه بودن به چیز دیگه ای تبدیل شه.
یک تئوری اونقدر شواهد براش وجود داره که توی مجامع علمی پذیرفته شه ولی فرضیه هنوز براش در اون حد شواهدی پیدا نشده
مکانیک کوانتومی هم تئوری هست
نسبیت هم تئوریه
مدل اتمی هم تئوریه
در ضمن این سوال که قبل از بیگ بنگ چی؟ کلا بی معنی هست چون زمان با بیگ بنگ شروع شد قبل از بیگ بنگ معنی نداره
آهان پس شما کلمه ی تئوری منو فرضیه خوندید !
توی کدوم علم ؟ علم تا جایی که من میدونم دو بخشه ! این چیزی که شما میگید در مورد علوم تجربی درسته ! اما توی ریاضی اصول و چیزای اثبات شدنی از نظریه بالاترن !
در ضمن من هم گفتم تئوری ! ولی آیا تئوری همیشه درسته ؟ شما جوری میگید تئوری انگار هر چیزی که تئوری باشه دیگه حقیقت محضه و هرچی که با اون منافات داشته باشه باید رد بشه ! خیر عزیز اگه بیگ بنگ تئوریه خیلی تئوری های دیگه هم هستن در مورد پیدایش دنیا که دارن با پیشرفت علم روز به روز بیشتر مطرح میشن مثل تئوری Big Bounce (من خودم طرفدار این نظریم . چون بیگ بنگ رو هم در بر میگیره و به بدون آغاز بودن زمان و جهان هم اشاره میکنه) یا تئوری های دیگه که بر پایه تئوری رشته هان ! من اگه گفتم بیگ بنگ یه تئوریه فقط یعنی اینکه قابلیت ردش هم هست اما دوستان جوری در مورد علیت و این بیگ بنگ صحبت میکنن انگار تنها گزینه ی موجوده ! در حالی که خیلی از تئوری ها میگن که چیزی که ما فکر میکنیم شروع جهانه در واقع فقط یک تغییر فازه که از ابد تا ابد تکرار میشه !
و این کاملا مهمه وقتی که ما در مورد علیت حرف میزنیم و به علت العلل میرسیم و بعد میگیم علت العلل بیگ بنگه یا خدا که بیگ بنگو درست کرده !
پس این که شما میگی کلمه ی قبل از بیگ بنگ چیز غلطیه خیر غلط نیست ! اتفاقا تحت این عنوان کتاب هم نوشته شده ! این در صورتی غلطه که شما فکر کنی قبل از بیگ بنگ عدم و هیچ بوده ! و اینکه بخوای تئوری های دیگه رو چون با تئوری بیگ بنگ منافات دارن رد کنی کاملا خلاف منطقه !
به هر حال بازم یاد آوری میکنم ! تئوری های زیادی بودن که رد شدن . حداقل اونا تجربی هم بودن ! اما تئوری های فیزیک کوانتم به خصوص به حدی ناملموس و دور از دسترس هستن که به این راحتی در مورد درستیشون حرف نزنیم انگار که 2*2=4 هستن ! تئوری صرفا راهیه برای پیشرفت و تغییر نه در جا موندن . عمدتا بخشی از واقعیته نه تمام اون .

+

بحث فعلی ما فکر کتم نه به نظم ربط داره نه علیت . به نظرم ادامش درست نیست .
ممنون

sjazayeri

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید دستغیب ۱
شهر
شیراز
مدال المپیاد
برنز کامپیوتر

به نقل از negar.mr :
که اونم خداست...
ببینید چرا بگیم خدا نیاز به علت نداره؟ خب میگیم جهان نیاز به علت نداره
توی فلسفه یک چیزی هست بهش میگن تیغ اوکام این بیان میکنه که بین دو فرضیه مساوی اونی محتمل تر است که ساده تر باشه
حالا کدوم ساده تره:
خدا جهان رو خلق کرد خدا خود بخود وجود دارد
یا
جهان خود بخود وجود دارد
؟

بالا