• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

حقیقت، مطلق یا نسبی؟

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع MAAAN
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : حقیقت؟!معیارش چیست؟

اگر در ريشه? واژگان حقيقت و واقعيت دقيق شويم، تفاوت‌هايي را مشاهده مي‌کنيم. ريشه? کلمه? حقيقت، "حق" به معناي راستي و درستي است و ريشه? کلمه? واقعيت، "وَقَعَ" به معناي رويدادن و يا اتفاق افتادن است. حقيقت، اشاره به ماهيت راست و درست دارد و واقعيت اشاره به امور عيني و يا اموري که اتفاق مي‌افتند http://www.bahaneh.net/hall/topic_show.php?t=34304

من فقط اینو از بحثتون فهمیدم . خیلی پیچیدس! :-?

یه سوال بنظرتون حقیقت میتونه یه واقعیت باشه یا بالعکس
واقعیت یه حقیقت؟
اگه بشه پس تعاریف ما....

به نقل از Lovesky :
واقعیت یه حقیقت؟
اگه بشه پس تعاریف ما....
یه طرفه است...حقیقت مجموعه ی بزرگتر از واقعیت است...حقیقت واقعیت را نیز شامل میشود...ولی واقعیت حقیقت را شامل نمیشود...مثلا رویا و خیال در حقیقت هست اما در واقعیت وجود ندارد...

به نقل از Lovesky :
واقعیت یه حقیقت؟
اگه بشه پس تعاریف ما....
چرا که نه؟! مثلا تو داری میری مدرسه . هم واقعیت میتوه باشه هم حقیقت ( نیت درونیت)

به نقل از prabd.chess :
اهان...ببین لازم رو نفهمیدی...حقیقت رو هم نگرفتی...مقصود از لازم بودن حقیقت این نیست که ما لازمش داریم برای ادامه دادن...داریم تو ابعاد خیلی وسیعتری میگیم...همین که تو یک راه دیگه را انتخاب بکنی یا نکنی خود حقیقت است...اما اون کاری که واقعا میکنی واقعیت است

خوب من یه راهو انتخاب می کنم آره این یه حقیقتی داره شاید خودمونم ازش بی اطلاع باشیم ولی واقعیت امرو می دونیم که داریم چه راهی انخاب میکنیم!
درسته؟

به نقل از نوشين :
چرا که نه؟! مثلا تو داری میری مدرسه . هم واقعیت میتوه باشه هم حقیقت ( نیت درونیت)
اینکه بشه هم زمان باشن با اینکه یکی باشن فرق میکنه

به نقل از no one :
خوب من یه راهو انتخاب می کنم آره این یه حقیقتی داره شاید خودمونم ازش بی اطلاع باشیم ولی واقعیت امرو می دونیم که داریم چه راهی انخاب میکنیم!
دسته؟
متوجه نشدم...دقیقتر بگو...
ببین ما فکر میکنیم واقعیت امر را میدانیم...اصلا واقعیت چیزی است که وابسته به زمان است و در واقع ما هیچ از واقعیت نمیدانیم...مگر اینکه واقعیت را محدود به بازه ی حال کنیم

به نقل از prabd.chess :
متوجه نشدم...دقیقتر بگو...
ببین ما فکر میکنیم واقعیت امر را میدانیم...اصلا واقعیت چیزی است که وابسته به زمان است و در واقع ما هیچ از واقعیت نمیدانیم...مگر اینکه واقعیت را محدود به بازه ی حال کنیم

یه سوال واسه اینکه بهتر بفهمم!
الان ما حقیقت یه امر رو میفهمیم یا حقیقتشو یا هیچ کدوم؟

به نقل از no one :
یه سوال واسه اینکه بهتر بفهمم!
الان ما حقیقت یه امر رو میفهمیم یا حقیقتشو یا هیچ کدوم؟
حرف من و تا حدی حرف فلسفه ی نهیلیسم اینه که ما از حقیقت هیچ نمیفهمیم و تنها میتوانیم از راه واقعیت و حدس زدنش(حدس زدن واقعیت خود نگاهی حقیقی به واقعیت است)به حقیقت نزدیک شویم...

به نقل از prabd.chess :
ببین...من میام یه تز میدم...میگم هر چیزی در این دنیا بر این اصل است...بعد هر کسی میاد ایراد بگیره نمیتونه...اصلا تمام موارد رو توجیح میکنه...پس کافی است تا باشد تا همه چی درست باشد...اما ایا لازم است؟...خیر...فرض کن یک نقطه ی الف داریم میخواهیم به ب برویم...ایا فقط یک راه داریم...خیر...حرف منم همینه...شاید هم عقل و هم احساس و هم منطق و هم تجربه گرایی کافی باشن...اما از کجا معلوم که لازمن؟
من خيلي به اين بحث ها وارد نيستم اما با توجه به همون چيزي كه حاليم ميشه شما جواب اينو بده :
شما براي فهميدن هر چيزي بالاخره بايد از يكي از اين ها استفاده كني پس اين ها لازم هستند .چون نميشه كه همين طوري يه دفعه ادم بدون استفاده از هيچ قوه اي چيزي رو درك كنه . درسته ؟
و اين رو هم مي دوني كه هر كدوم به تنهايي كافي نيستن چون امكان اشتباه درشون خيلي زياده . درسته ؟
من فكر مي كنم براي درك واقعيت يكي از اين ها مي تونه به تنهايي كافي باشه ولي حقيقت براي من اون چيزيه كه همه ي اين ها با هم اونو
توجيه كنن .

Back
بالا