

كاش ميشد به جاي عربي كه معلوم نيست كجا كاربرد داره،زبان محلي هر منطقه تو مدرسه هاش تدريس بشه! البته سمناني كه محاله! :-ss چون سمناني از بقاياي زبان پهلويه و دولت تمام تلاششو براي نابودي آثار نظام قبلي ميكنه! صدا وسيما هم كه مانند ساير موارد با تمام وجود كمكش ميكنه!(به بهانه ي داشتن مردم همزبان و يكدست تو كشور)به نقل از Platanus :شما می گی سمنانی؟ پدر من حتی به ماها آذری یاد نداد که یکی از متداول ترین زبان های ایرانه! حالا بابای من که تهران بود اما الآن تو خود آذربایجان بعضی خونواده ها از اول به ضرب و زور با لهجه ی غلیظ آذری با بچه هاشون فارسی صحبت می کنن!!! آخه یکی نیست بگه بابا الآن که عهد دقیانوس نیست که، بچه ها تو مهد کودک و مدرسه و از تلویزیون و اینها همه فارسی یاد می گیرن به اندازه ی کافی... برای مثال بابای من کافی بود با ما از اول آذری حرف می زد، برای خودشم بهتر بود، اون وقت می تونست حداقل تو خونه ی خودش همیشه به زبان مادری اش حرف بزنه.
جالبه كه شبكه استاني سمنان از 10 ساعت برنامه ي خيمه شب بازي و ... تو يك روز حداكثر 10 ثانيه سمناني صحبت ميشه! 






چرخ دستی اشتباهه ولوم آنرا اینطرف و آنطرف می بردبه نقل از Pewit :اونقدر هم سخت نيست،حداقل از شعري كه خودت گذاشتي خيلي راحتتره ، من با اين همه ادعام تازه فهميدم هيچي سمناني بلد نيستم! :-ss
اون پيرزنه مش معصومه ساعت4 با چشمهاي خواب آلود راديو رو بغلش ميگيره
چرخ دستي رو هي اينور و آنور ميبره تا ايستگاه(؟) گوششو تيز ميكنه تا برسه سر ايستگاه سمنان(؟)
آن وقت با صبر ميشينه وگوش ميكنه تا كوپن روغنو ميگه و ....................
جون ميگيره و با خنده از زمين پا ميشه دبه رو ميگيره وبه طرف كوچه داييم ميره(؟)
ميگه امشب ديگه پلوي چرب درست ميكنم براي شوهرم كه از سر كار مياد وخيلي هلاك شده
معني بيت اصلي سوال هم اين ميشه، فكر كنم ديگه راحت ميشه جوابو گفت!
«زدستم بر نمی آید که بی یاد تو بنشینم بجز رویت نمی خواهم که روی هیچکس بینم»

به نقل از Pewit :ميدونيد كه سمنان لقب جزيره گويشها را به دوش مي كشد و حتما ميدونيد كه در اين منطقه 7 منطقه است كه با وجود فاصله های بسیار اندک،گویش های نسبتا مستقل وخود کفایی هستندکه ساكنان شهر همسایه یا آن ها را درنمی یابند یا به سختی در می یابند.گویش های سمنانی،سنگسری،پروری،سرخه ای،لاسجردی،شهمیرزادی،افتری واز یک سو شاهرودی و برخی جنبه های گویش دامغانی و برخی از مناطق گرمسار،مثل گویش عشایر الیکایی ازاين جمله اند.
