پاسخ : اسلام ایرانی یا ایران اسلامی؟
من با اینکه برخی از این مقالات رو سابقا در سایت های دیگه خونده بودم ولی باز هم نسبتا همه مطالب رو خوندم. اول عذر میخوام بابت تاخیر که در بحث افتاد چون به شدت سرم شلوغه.
آقای A.M.T دوست عزیز شما گویا روند بحث رو به خوبی متوجه نیستی و یا نمیخوای به درستی در روند بحث باقی بمونی. این کاری که شما انجام دادی همان اتفاقی بود که چند صفحه ی قبل افتاد.
من پست مورد توافقمون و اون چیزی که قرار بود شما براش مدرک و سند ارائه کنید رو یادآوری میکنم:
به نقل از Saeed.A :
چند مورد رو هم من اضافه میکنم:
بیشترین دانشمندان شناخته شده در جهان در اون دوره تاریخی مربوط به اون کشور باشند و مجامع آکادمیک جهان و منابع علمی، افراد یاد شده را به عنوان دانشمند موثر در تاریخ علم بشناسند.
بیشترین تعداد کتابخانه ها و حجم کتب تالیف شده در جهان آن روز در آن کشور باشه.
بیشترین اکتشافات و تحقیقات و تالیفات علمی کل جهان اون زمان در اون کشور باشه.
اولا برای بررسی این مهم باید دوره تاریخی مشخصی رو در نظر گرفت. در قسمتی از یکی از این مقاله ها سکاها هم جزء اقوام ایرانی آمده اند در حالیکه هرگز در تاریخ ایران باستان سکاها در حکومت ایران به حساب نمیان.
دوره ای که برای بحث از ابتدا در نظر گرفتیم و به نظر منطقی میاد دوره ایران آریایی یعنی از آغاز امپراطوری هخامنشی تا پایان امپراطوری ساسانی رو در نظر میگیریم. لطفا در کپی کردن مقالات دقت کنید که قسمت هایی که مربوط به این دوره نیستند قرار نگیرند چون مورد بحث نیستند.
و اما مورد بسیار مهم اینه که قرار بود شما برای اثبات موارد ادعا شده مدرک و سند قرار بدید یعنی این موارد:
بیشترین دانشمندان شناخته شده در جهان در اون دوره تاریخی مربوط به اون کشور باشند و مجامع آکادمیک جهان و منابع علمی، افراد یاد شده را به عنوان دانشمند موثر در تاریخ علم بشناسند.
بیشترین تعداد کتابخانه ها و حجم کتب تالیف شده در جهان آن روز در آن کشور باشه.
بیشترین اکتشافات و تحقیقات و تالیفات علمی کل جهان اون زمان در اون کشور باشه.
ببین دوست عزیز کپی کردن از سایت های اینترنتی برای حجم دادن به مطالب کار سختی نیست. شما 6 مقاله کپی کردی من میتونم 60 مقاله کپی کنم. البته کپی کردن اشکال نداره ولی باید توجه کرد که ما چه چیزی کپی میکنیم.
مقاله ای کپی شده با عنوان جایگاه زن در ایران باستان. سوال اصلی اینجاست که اصلا جایگاه زن چه ارتباطی به قطب علمی بودن ایران داره؟ یعنی شما اینقدر با فقر مقالات علمی در ایران باستان مواجه شدید که مقالات کاملا بی ربط به موضوع رو هم کپی می کنید؟؟؟
یا منظور از قرار دادن مقاله تاثیر موسیقی ایران باستان بر موسیقی اسلام چیست؟
اگر منظور این است که در ایران باستان موسیقی وجود داشته، خب کسی این رو رد نکرد و این اصلا مورد بحث نیست. واگر منظور این بوده که موسیقی ایران و یا سایر تمدن های پیش از اسلام در موسیقی پس از اسلام تاثیر داشته، این هم مردود نیست و کاملا مورد پذیرشه. و قبلا هم به تفصیل در این مورد صحبت کردم.
لیکن نهایتا از همه این اشکالات هم بگذریم باز هم ارتباط موضوع موسیقی با قطبیت علمی یک کشور در یک دوره مشخص تاریخی معلوم نمیگردد و باز هم این سوال مطرح میشود که آیا ایران باستان از نظر علمی اینقدر فقیر بوده که شما مقاله موسیقی رو به جای بحث در رابطه با علم کپی میکنید؟؟
این دو مقاله رو که کنار بگذاریم به مقاله اول میرسیم. در مقاله ای که تالیف یک کتاب دانشنامه در دوره 1100 ساله تاریخی یک تمدن، ملاک قطبیت علمی آن تمدن در نظر گرفته شده است. البته کتابی که تنها چند فصل از آن محتوای علمی دارد.
باید پرسید که وجود یک کتاب که نمونه های مشابه آن دهها برابر در دوره های پس از اسلام تالیف شده و نیز بسیار بیشتر در دوره یونان باستان تالیف گشته، چگونه می تواند قطب علمی بودن یک تمدن را طی 1100 سال ثابت کند؟
چنین کتابی تنها میتواند ثابت کند در دوره ایران باستان آثاری از علم وجود داشته که این مورد تایید ما نیز هست و در هر تمدنی هم آثاری از علم یافت میگردد. اما ما در رابطه با قطب علمی بودن یک تمدن آنهم با شرایطی که برای آن مشخص کردیم صحبت میکنیم. و قرار بود شما برای این مهم مدرک و سند ارائه کنید.
در مقاله دیگری از حکمت و فلسفه در ایران باستان سخن رفته است. فلسفه ایران باستان به عنوان یک مکتب فلسفی شناخته شده است. و مورد پذیرش. ولی دوست عزیز شما باید ثابت کنید که در دوره معاصر فلسفه یونان، ایران قطب فلسفه بوده است. که این ادعا تنها بیانش به قدر کافی مضحک و غیر علمی و منطقی است. جایی که تمام مجامع آکادمیک و دانشگاهی جهان یونان باستان را در دوره خود قطب و مهد فلسفه ساختار یافته میدادند و مکاتب مشخص فلسفی آن در حال حاضر هم شناخته شده اند.
در رابطه با فلسفه و حکمت اصلا شکلی در قطب نبودن ایران و قطب بودن یونان نیست. مگر همان عده ای نویسنده ی ایرانی بخواهند این دو را با هم مقایسه کنند وگرنه آنچه در جهان و تمام مجامع علمی آن پذبرفته شده است قطبیت یونان باستان در فلسفه عصر خویش است.
در مقاله دیگری از پزشکی ایران باستان سخن رفته است. دوست عزیز موردبحث ما وجود داشتن یا وجود نداشتن علم پزشکی و پزشک مجرب در یک تمدن نیست. آنچه که شما باید ثابت کنید قطبیت ایران باستان در پزشکی است.
حال آنکه خود مقاله به وضوح تصریح میکند که در ایران باستان علم تحقیقاتی پزشکی تنها خلاصه میشده در معارف اوستایی که البته نمیتواند بنیان علمی داشته باشد. و سایر بنیان های آن وارداتی از یونان و هند و به خصوص طب بقراطی که یونانی بوده، است. این خود گواه قطبیت یونان باستان در پزشکی و بنابر همین عدم قطبیت ایران باستان در پزشکی است.
----------------------------------------------
نهایتا باید به شما دوست عزیز بگویم که لطفا شعار گرایی و تعصب گرایی رو کنار گذاشته و عقل گرا و علم گرا و حقیقت گرا باشیم.
شما اونقدر در شعارزدگی های خودتا مستغرق گشته اید که کپی کردن 6 مقاله از سایتی به سایت دیگر را ادای دین به تاریخ می پندارید. تاریخ از قامت شما بسیار بسیار عظیم تر و وسیع تر است و آنرا با این بیانات نسنجیده کوچک و حقیر نکنید که دین تاریخ بزرگ ایران با کپی 6 مقاله و پیچاندن حقایق تاریخی، ادا شود.
من تاریخ ایران باستان رو با عشق و علاقه و افتخار مطالعه کرده و میکنم ولی اینقدر در شعار و شعار زدگی غرق نمی شم. افتخارات ایران باستان رو همانگونه که هست می بینم و افتخار سازی نمیکنم.
به نقل از doc.mahdad :
A.M.Tکارت درسته ایول حال کردم اساسی
نقل قول:
پروفسور کریستیان بارتلمه خاور شناس آلمانی ضمن ایراد یک سخنرانی جالبی در جشن تأسیس ((فرهنگستان علوم هایدلبرگ )) در تاریخ ۱۱ ماه مه سال ۱۹۲۴ چنین گفته است :
مغرب زمین به خسرو انوشیروان دین فراوان دارد . وی دستور داد که آثار فلسفه و دانشمندان یونانی را بزبان رسمی امپراطوری ساسانی یعنی بزبان فرس میانه ترجمه کنند . این ترجمهها چند قرن بعد دوباره بزبان عربی ترجمه شده و همین ترجمهها بودند که اساس شکفتگی علم در اسپانیا هنگام تسلط اعراب گشته و از آنجا نیز غالبا بواسطه دانشمندان یهودی، سایر اقوام اروپائی را تحت نفوذ خود قرار دادند.
درود بر خسروی بزرگ
حقیقتا درود بر روح پاک خسرو انوشیروان که علم و فلسفه و حکمت را از قطب آن زمانش یعنی یونان باستان وارد ایران کرد و خدمت بزرگی به ایرانیان و جهانیان نمود.
به نقل از HIM :
بابا ترکوندی دیگه ، دمت گرم!
نیاکان آریایی مان بهت افتخار میکنن امیر جان.
دیگه اگه کسی با این همه سند و مدرک قانع نشه واقعا ...
کسی که نخواد بفهمه همون نفهمه بهتره!
نیاکان آریایی ما بیش از هر چیز به حقیقت مداری تاریخی افتخار میکنند تا تعصب ورزی. با جمله پایانی گفتارت هم به شدت موافقم.
به نقل از A.M.T :
در ضمن در مورد مستند هفت رخ فرخ ایران ؛ سعید آقا شما فصل های اول کتاب یا بهتر بگم پارت های اول فیلم رو دیدی؟؟؟؟
تمدن غنی ایرانی رو دیدی؟؟؟؟
در ضمن با ترجمه ای که من از اون مستند دارم و مال بنیاد ملی پاسارگاد هستش اصلا اون جملات که شما ذکر کردید نبود.
راه در جهان یکی است و آن هم راستی است!
منبع مشخصی با ذکر انتشارات کتاب و صفحه اون در جایی قرار گرفته بود که من برای شما گذاشتم. اگر دقت کنید آدرس از کتاب داده شده نه مستند.
----------------------------------------------
لطفا روند یک بحث علمی رو از دست ندید. روند بحث بسیار اهمیت داره که باید دقیقا طی همون بحث ادامه پیدا کنه.
دوره ای از تاریخ ایران باسان (دوره حکومت های آریایی) رو در نظر میگیریم. 550 پیش میلاد تا حمله اعراب. و تمدن های همدوره آن یعنی هند، چین، یونان، روم و مصر را در نظر گرفته و باید ثابت کنید که در این دوره ایران باستان با ملاک های مشخصی که در بالا آمد، در بین تمدن های یاد شده هم عصر خود قطب علمی بوده. رشته های علمی هم یک به یک و مجزا باید بررسی شود.
فراموش نکنید که یکم اینکه اگر شما به روند بحث توجه نمیکنید، ما توجه میکنیم و روند بحث رو در ذهن داریم و گول حجم نوشته ها رو نمیخوریم.
دوم اینکه بلندای تاریخ ایران صرفا متعلق به شما نیست و کپی کردن 6 مقاله دینی به تاریخ عظیم ایران ادا نمیکند و انحراف تاریخ و تعصب ورزی بی جا بزرگترین ظلم به تاریخ و حقیقت مداری بزرگترین خدمت به تاریخ است.
سوم اینکه مخالفان شما دروغگو نیستندو انسان باشعور و با فرهنگ مخالف خویش رو دروغگو نمی پندارد.
----------------------------------------------------
همچنان مدرک و مستندی در رابطه با اثبات قطبیت ایران باستان در رشته مختلف علمی نسبت به تمدن های هم عصرش ارائه نشده و من منتظرم. روند بحث رو فراموش نکنید.