پاسخ : بحث های عمومی دانشجویان برق
به نقل از میم ح میم دال :
اوکی. مرسی :)
داشتم دوره های آموزشی مربوط به مهندسی برق رو میدیدم. این اسامی برخی از دوره های برقه:
PLC
Lab view
Orcad
Protel
Eplan
FPGA
VHDL
AVR
هرکس در مورد اینکه هرکدوم چی هست چیزی میدونه توضیح بده تا اطلاعاتمون کلا بالا بره. هر دوره ای جدای از اینها هم میدونید بگید.
PLC ها دستگاههای کنترل صنعتی هستن که توی ایران نمونه های زیمنسش به خاطر اینکه وارد کنندۀ بزرگی پشتشون هست بیشتر جا افتادن. چیزی شبیه به میکروکنترلرها هستن که براشون برنامه می نویسی و با داشتن سخت افزار مناسب می تونن اجراش کنن، با این تفاوت که اولا صنعتی هستن، یعنی برای کارهای ولتاژ و جریان بالا ساخته میشن، دوما یه سری قطعات جانبی دیگه می تونه بهشون اضافه بشه که مثلا IO هاشون رو زیاد کنه، دیسپلی اضافه کنه و ..
Lab view نرم افزار کنترلی هست که به صورت گرافیکی می تونید توش برنامه بنویسید و برای نوشتن برنامه های کاربردی می تونید ازش استفاده کنید. بهش به چشم یه زبان برنامه نویسی که تا حدی برای برق و کنترل ساخته شده نگاه کنید. منم زیاد اطلاعات ازش ندارم.
Orcad رو که دیگه احتمالا همه میشناسید. برنامۀ شبیه ساز مداره. مدارتون رو توش می کشید، بعد براتون تحلیل میکنه. خیلی برنامۀ خوش دستی نیست، اما یه سری جاها دقیق کار می کنه و باعث میشه از اشتباهتون جلوگیری کنه.
protel که دیگه منسوخ شده و جاش رو به نرم افزاری به اسم Altium designer داده. این برنامه برای کشیدن برد مدار چاپی (PCB) کاربرد داشت قبلا فقط، اما الان یه سری امکانات شبیه سازی بهش اضافه کردن و بخش مربوط به FPGA رو توش به شدت قوی کردن. نرم افزار بسیار گرون قیمتیه و کاربردهای خیلی زیادی داره. احتمالا توی دوره هاش برسن فقط بخش کشیدن مدارش رو درس بدن کلی هنر کردن.
Eplan رو نمیدونم چیه، در همین حد می دونم که نرم افزار قدرتیه.
FPGA ها هم که تراشه هایی هستن که شما توشون می تونید مدار منطقی طراحی کنید. توی یه سطح بالاتر از گیت ها، می تونید مثلا تایمر یا شیفت رجیستر یا adder ببندید توش، توی یه سطح بالاتر می تونید یه CPU کامل توش طراحی کنید. بسیار هم پرفرمنس های بالایی دارن، بالطبع قیمت های بالایی هم دارن. برای پیاده سازی پردازنده های خاص سراغ این آی سی ها میرن معمولا. مثلا فرض کنید که پردازنده ای نیاز دارید که براتون لگاریتم رو توی یه سیکل انجام بده. یا باید برید سراغ DSP ها، یا توی اینا یه واحد لگاریتم گیر درست کنید که این کار رو براتون انجام بده. بسیار سریع هم دارن پیشرفت می کنن و یه سری مدلهاشون تا جایی که من میدونم از سی پی یو های کامپیوتر هم گرون قیمت تر هستن. چون بر فرض میشه توشون یه پردازنده ای طراحی کرد که پرفرمنس یه سری کارهاش از CPU کامپیوتر به مراتب بالاتر باشه.
VHDL هم زبون برنامه نویسی همون FPGA ها هستش.
AVR رو هم که همه میشناسن، میکروکنترلرهایی هستن که به خاطر سادگی کار کردن باهاشون، برای کارهای ساده کسی دیگه سراغ چیز دیگه ای نمیره معمولا.