خورشید وجود دارد؟!

N.M

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
فرزانگان یک
شهر
تهران
مدال المپیاد
طلای دوره ۲۷ المپیاد ادبی
دانشگاه
دانشگاه تهران
رشته دانشگاه
ادبیات فارسی
پاسخ : خورشید وجود دارد؟!

به نقل از شقایقs :
اگه چیزی به نام خورشید واقعا باشه،افرادی هم برای اثباتش خواهند بود.
نه ، مثِ همون قضیه ی اثباتِ درده . یا اثبات خدا . یا خیلی چیزای دیگه !

شقایق س.

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان - فرزانگان ناحیه یک
شهر
زابل - کرمان
سال فارغ التحصیلی
96
دانشگاه
فردوسي مشهد
رشته دانشگاه
مترجمي زبان فرانسه

به نقل از نرگس³ :
نه ، مثِ همون قضیه ی اثباتِ درده . یا اثبات خدا . یا خیلی چیزای دیگه !
درد رو نمیدونم ولی افرادی که گفتم برای اثبات خدا هستن.
پیامبرا و اماما!
هی خودمو میکشتم که اینو بگم X-(

• شروع کننده موضوع

.samin

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
ارومیه

من میخوام با حرفای خودتون به یه نتیجه ای برسم...
لطفا به این قسمت هایی که قرمز میکنم توجه کنید:
به نقل از شقایقs :
خورشید هست چون زمین گرم است.
خورشید هست چون شب که نیست تاریک است و روز که هست روشن.
چون زمستان که او دورتر است هوا سرد تر است.

به نقل از !silence! :
فكر كنم بدونم هدفت از اين سوالت چيه....

اون خودش بايد وجود خورشيدو احساس كنه....
زمين نياز به گرما و نور داره و بدون يه منبع انرژي علائم حيات روش وجود نخواهد داشت.اين منبع انرژي خورشيده...
به نقل از شقایقs :
نه...!
واسه هر چیزی که هست اثباتی هست خورشید در نگاه یک بینا هست پس هست.
اگه بخوام مثال بزنم صدا رو مثال میزنم.
اگه یه جایی که آدم نیست صدای مهیبی به وجود بیاد اون صدا هست ینی کسی برا شنیدنش نیس.
ولی در هر صورت صدا بوده...
سخته...نه؟
به نقل از prabd.chess :
ضمنا...یک مطلب دیگه رو داری فراموش میکنی به نظرم...ایا عدم وجود اثبات برای وجود خورشید=نبود خورشید(وجود نقیض برای خورشید)؟؟
خیر...لزوما این گونه نیست...اگر اثباتی و نقیضی نیز پیدا نشود لزومی ندارد خورشید باشد یا نباشد(تاکید میکنم این که تو خورشید را نمیبینی نقیض وجودش نیست)
به نقل از pardis 78 :
تغییر فصل ها می تونه اینو ثابت کنه
یک فرد کور گرما و سرما را حس می کند پس گرما و سرمای هوا را می توان دلیلی برای وجود خورشید به شمار آورد
به نقل از طـــوبـــــــى :
مگه آدم دردو میبینه?!ولی به اثباتش هم احتیاجی نداره
یه آدم کور هم نمیتونه ببینه ولی عقلش که کار میکنه,این همه آثار داره خورشید,برا چی باید واسش اثبات شه?!
مثلا یکیش اینکه یه منبع انرژی باید وجود داشته باشه تا گیاها رشد کنن,حالا میتونه لزوما اسم این منبع خورشید نباشه ولی بالاخره وجود داره!
به نقل از Dorna :
یک چیز هست که باعث گرما میشه‏=‏‏‏>یک منبع گرمازا هست
گرمای این جسم در زمان های مختلف متفاوته؛وقتی اینجا کمه 1جا دیگه زیاده و برعکس‏=‏‏‏‏>یک منبع گرمازا هست که مکانش نسبت به زمین متغیره
و...
میشه با داده ها انقدر پیش رفت که به وجود خورشید رسید؛البته شاید الان نشه و علم کامل نباشه
[/color]
وا!خوب تو وقتی دستتو میکنی تو یه جعبه ای که توشو نمیبینی ولی دستت میسوزه میتونی بگی چیزی تو اون جعبه نیس?!?!?! اگه میگی نیس دلیل بیار!کی گفته علت و معلول رد شده?!هر چیزی برای وجود داشتن,اگه خودش هستی محض نباشه,حتما به یه چیزی برای وجود داشتنش نیاز داره,این چیش غلطه?!

به نقل از prabd.chess :
اقا جان شما بیا برای استدلال های ما نقص پیدا کن!...یکی که طوبی گفت علت و معلول بود...دیگری هم پست جاده ی من بود! :-"...اصلا من نفهمیدم کی گفت حرف دیگران...اقا اصلا یه کور مادرزاد تنها رو زمینه...خوبه؟!...حالا من میگم بازم میتونه بفهمه...
به نقل از شقایقs :
کسی که خورشید و نمیبینه و وجودش رو تکذیب میکنه
مثل کسیه که اصطلاحاً بهش میگن عقلش به چشمشه!
اون نا بینا باید بفهمه که خورشید هست
باید درکش کنه...

به نظرم حرفی که تو تاپیک ایمان زدم وا3 اینجا مناسبه:
آره,اونی که نابیناس قطعا درکش از خورشید,از یه آدم بینا که خورشید عینا جلو چشمشه کمتره,پس یه نفع خودشه که به یه آدم بینا اعتماد کنه,چون اعتماد اون هیچ نفع و ضرری به حال شخص بینا نداره...
البته اینکه چه جوری باید یه آدم واقعا بینا رو پیدا کنه,اینه که یا درک اینو داشته باشه که بفهمه کی اندازه ی فهمش از نابینا,ها ی اطرافش بیشتره و میتونه اطلاعات بیشتری از فضای اطرافش بهش بده,یعنی با توجه به نشونه هایی که اون شخص بینا از اطراف میگه,یا اینکه از چند نفر بپرسه که چه کسی میتونه بینا باشه(و طبق شناختی که از اون آدما داره بفهمه حرف کی معتبر تره)

+البته اضافه میکنم===>تا موقعی که خودش یه یه شناخت نسبی نرسیده باشه فایده ای نداره...
به نقل از شقایقs :
اگه چیزی به نام خورشید واقعا باشه،افرادی هم برای اثباتش خواهند بود.
اینا همه حرفای شما بود...
پس اگه اینطوره چرا شما نمیتونید به سادگی وجود خدا رو با همین دلایلی که خودتون بهش اشاره کردین راجع به خورشید قبول کنید؟!
خودتون گفتین کسی که میخواد بره دنبال اثبات وجود خورشید باید بره و تحقیق کنه و دستشو بگیره جلوی آسمون ببینه گرما میده یا نه؟!
پس چرا شمایی که دنبال اثبات وجود خدا هستید نمیرید سمت خدا تا باورش کنید؟!
شما گفتینگرما هست و... پس چرا این حرفو که اگه جهان نظم داره باید کسی این نظم رو اداره کنه قبول ندارید؟!
شما گفتین چون من کورم حرف بقیه ای که بینا هستن رو قبول کنم، پس چرا شمایی که درکتون پایینه حرف پیامبران رو که از شما بینا ترن قبول نمیکنین و نمیگید پس خدا هست...
شما گفتین این که من خورشید رو نمیبینم دلیل نمیشه که خدا وجود نداره! پس چرا شمایی که خدا رو نمیبینید میگید خدا نیست؟!!
شما میگید اگه خورشید باشه پس کسایی هم برای اثباتش خواهند بود،پس چرا شماهایی که خدا رو قبول دارید وجود پیامبرانشونم قبول ندارین؟!!
چرا میایین میگین میخواییم وجود خدا رو اثبات کنیم؟! وقتی من میگم وجود خورشید رو اثبات کنین میگین تو اثبات کن نیست؟!!

منظور من از اثبات وجود خورشید این بود... :D

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

در جوابت...شاید تو از حرف هات هدف داشته باشی اما منم همچین بی هدف نبودم...!و گویی تو مقصودم را نفهمیدی...خدا برای من اثبات نشده(با قلبم چرا اما نه با عقلم)ولی عدم اثبات برایش دارم...حتی فرض کنیم نقیض نیز برایش نداشتم...فقط میتوانستم بگویم در موردش ایمان ندارم...یعنی یا هست یا نه...همین...

شقایق س.

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهر
زابل - کرمان
سال فارغ التحصیلی
96
دانشگاه
فردوسي مشهد
رشته دانشگاه
مترجمي زبان فرانسه

به نقل از janus :
لطفا به این قسمت هایی که قرمز میکنم توجه کنید:[/color]اینا همه حرفای شما بود...
پس اگه اینطوره چرا شما نمیتونید به سادگی وجود خدا رو با همین دلایلی که خودتون بهش اشاره کردین راجع به خورشید قبول کنید؟!
خودتون گفتین کسی که میخواد بره دنبال اثبات وجود خورشید باید بره و تحقیق کنه و دستشو بگیره جلوی آسمون ببینه گرما میده یا نه؟!
شما گفتینگرما هست و... پس چرا این حرفو که اگه جهان نظم داره باید کسی این نظم رو اداره کنه قبول ندارید؟!
شما گفتین چون من کورم حرف بقیه ای که بینا هستن رو قبول کنم، پس چرا شمایی که درکتون پایینه حرف پیامبران رو که از شما بینا ترن قبول نمیکنین و نمیگید پس خدا هست...
شما گفتین این که من خورشید رو نمیبینم دلیل نمیشه که خدا وجود نداره! پس چرا شمایی که خدا رو نمیبینید میگید خدا نیست؟!!
شما میگید اگه خورشید باشه پس کسایی هم برای اثباتش خواهند بود،پس چرا شماهایی که خدا رو قبول دارید وجود پیامبرانشونم قبول ندارین؟!!
چرا میایین میگین میخواییم وجود خدا رو اثبات کنیم؟! وقتی من میگم وجود خورشید رو اثبات کنین میگین تو اثبات کن نیست؟!!

آفرین !واقعاً آفرین .
حدس میزدم منظورتون این باشه.
خوشحالم که اینطور جمع بندی شد!

• شروع کننده موضوع

.samin

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
ارومیه

به نقل از prabd.chess :
در جوابت...شاید تو از حرف هات هدف داشته باشی اما منم همچین بی هدف نبودم...!و گویی تو مقصودم را نفهمیدی...خدا برای من اثبات نشده(با قلبم چرا اما نه با عقلم)ولی عدم اثبات برایش دارم...حتی فرض کنیم نقیض نیز برایش نداشتم...فقط میتوانستم بگویم در موردش ایمان ندارم...یعنی یا هست یا نه...همین...
تو خودت فشارت کلی بالا رفته بود تا به من ثابت کنی با دلایل موجود باید نتیجه گرفت خورشید هست!
چرا با همین دلایلت که سعی کردی منو قانع کنی،خودتو قانع نمیکنی که تو مثل یک کوری میمونی پس باید برای اثبات وجود خدا از دلایل کمک بگیری؟!!

شقایق س.

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهر
زابل - کرمان
سال فارغ التحصیلی
96
دانشگاه
فردوسي مشهد
رشته دانشگاه
مترجمي زبان فرانسه

خیلی باjanusموافقم.
تو فقط داری خودتو گول میزنی!
چرا؟واقعاً چرا؟ :rolleyes:

+ویرایش :خودمونو کشتیم این آقا پوریا گذاشت رفت...

• شروع کننده موضوع

.samin

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
ارومیه

به نقل از شقایقs :
خیلی باjanusموافقم.
تو فقط داری خودتو گول میزنی!
چرا؟واقعاً چرا؟ :rolleyes:

با خودشون رو راست نیستند...
چون خودشون حرف منو قبول دارن! چراکه راجع به خورشید خودشون همینارو بهم گفتن... پس بهش اعتقاد دارند!
واما اینکه چرا سعی میکنن بگن بهشون اعتقاد ندارند،خودشون باید جواب بدن! من با این مثال خورشید تونستم خیلی ها رو متقاعد کنم راجع به خدا!

+ویرایش: خب شاید جوابی نداشته شقایق جون!(مدیر سکته میکند!!!)

dorna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امین1
شهر
اصفهان

به نقل از janus :
لطفا به این قسمت هایی که قرمز میکنم توجه کنید:[/color]اینا همه حرفای شما بود...

خب این نتیجه گیری کاملن قابل پیش بینی بود به خصوص وقتی این پست رو دادی:
به نقل از janus :
اثبات بشه که نیاز به وجو خورشید هست.. پس وجود داره!
و دقیقن ضعف این نتیجه گیری همینجاست!
برای همین من گفتنم:
به نقل از Dorna :
ثمین:نچ‏‏!‏
همین استدلال نیاز هست پس باید باشه دودمان انسان رو بر باد میده‏!بعله

ما میگیم نیاز هست عدالت باشه و عدالتی نمیبینیم پس یه جهان آخرت میسازیم که عدالت رو توش جا بدیم!

یه جای دیگه هم من کاملن مخالفم!اون که فرد نابینا رو حساب این که افراد بینا میگن خورشید هست حرفشون رو قبول کنه قابل قبول نیست پس نتیجه گیری هم قابل قبول نیست.

این نتیجه گیری رو با حرف بعضیا میتونی بکنی ولی میتونی بگی با کدوم پست من میشه همچین نتیجه گیری کرد؟

• شروع کننده موضوع

.samin

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
ارومیه

به نقل از Dorna :
یک چیز هست که باعث گرما میشه‏=‏‏‏>یک منبع گرمازا هست
گرمای این جسم در زمان های مختلف متفاوته؛وقتی اینجا کمه 1جا دیگه زیاده و برعکس‏=‏‏‏‏>یک منبع گرمازا هست که مکانش نسبت به زمین متغیره
و...
میشه با داده ها انقدر پیش رفت که به وجود خورشید رسید؛البته شاید الان نشه و علم کامل نباشه
با این! :d

dorna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امین1
شهر
اصفهان

به نقل از janus :
ببین من میخوام برای یه نفر نابینا ثابت کنم و خودم هم مطمئنم که خورشید با یه سری مشخصات هست!
این ها کاملن با منطق پش رفتن!
میگم که یه چیز هست که باعث گرما میشه پس یه منبع گرمازاهست
ولی نمیتونم بیام بگم آره یه منبع گرمازایی هست به شعاع فلان و به فاصله ی فلان بدون این که مدرکی ارائه بدم
برای ان منبع گرما زا هم حتا مدرک ارائه دادم!

خدا هم جریانش همینه!تو میتونی بگی که این چیزایی که هست یه "باعث" داره!
یه باعثی هست ولی اون باعث چه جوریه؟
اینجا دیگه استدلالی نداری

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

به نقل از Dorna :
ببین من میخوام برای یه نفر نابینا ثابت کنم و خودم هم مطمئنم که خورشید با یه سری مشخصات هست!
ولی نمیتونم بیام بگم آره یه منبع گرمازایی هست به شعاع فلان و به فاصله ی فلان بدون این که مدرکی ارائه بدم

تکبیر برای درنای عزیز...تازه من در استدلال خورشید گفتم علت و معلول هست...اما الان به نظرم اومد که نه...این رو برای خدا نمیشه استفاده کرد...و دلیلم:ما توی بحث جبر و اختیار و بسیاری دیگر از بحث های شناخت با صفات خدا(و نه ذات خدا)گوییم که خدا زمان برایش معنی ندارد...فارغ از مکان و زمان است...در حالی که برهان علیت محتاج زمان است...دلیلش هم در پست های قبلی ذکر کردم...

• لایک
امتیازات: dorna
  • شروع کننده موضوع

.samin

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
ارومیه

به نقل از Dorna :

خب پس تا اینجا قبول کردی چیزی هست که گرمه و این ویژگی ها رو داره و ... اما اینکه این چیزی که هست چه جوریه رو چند راه براش وجود داری!:
1-بری سمتش! آزمایش کنی! مثلا تو که یه کوری بری سمت آسمون و حس کنی که گرما از سمت آسمونه پس اون چیز تو آسمونه! و به همین ترتیب آزمایش های دیگه برای پی بردن به ویژگی هاش!
2-بری از مامانت و بابات و کسایی که همه به عنوان بینا و دانشمند قبولشون دارن در این زمینه بپرسی! چون تو کوری!
3-میتونی ویژگی ها و اون معلول ها رو کنار هم بپینی تا به نتیجه برسی که اون چیزی که هست مجموعه ی این ویژگی هاست و این ویژگی ها رو داره پس شخصیتش اینجوریه!
به نقل از prabd.chess :
تکبیر برای درنای عزیز...تازه من در استدلال خورشید گفتم علت و معلول هست...اما الان به نظرم اومد که نه...این رو برای خدا نمیشه استفاده کرد...و دلیلم:ما توی بحث جبر و اختیار و بسیاری دیگر از بحث های شناخت با صفات خدا(و نه ذات خدا)گوییم که خدا زمان برایش معنی ندارد...فارغ از مکان و زمان است...در حالی که برهان علیت محتاج زمان است...دلیلش هم در پست های قبلی ذکر کردم...
(میبینم که مدیر سکته نکرده!! کم آورده بود داش فک میکرده!)

دلیلتون اصلا منطقی نیست!
در ضمن احساس میکنم این پست خود شماست:
به نقل از prabd.chess :
اقا جان شما بیا برای استدلال های ما نقص پیدا کن!...یکی که طوبی گفت علت و معلول بود...دیگری هم پست جاده ی من بود! :-"...اصلا من نفهمیدم کی گفت حرف دیگران...اقا اصلا یه کور مادرزاد تنها رو زمینه...خوبه؟!...حالا من میگم بازم میتونه بفهمه...

و جواب علت و معلولتونم که طوبی جون دادن قبلا در جواب من:
وا!خوب تو وقتی دستتو میکنی تو یه جعبه ای که توشو نمیبینی ولی دستت میسوزه میتونی بگی چیزی تو اون جعبه نیس?!?!?! اگه میگی نیس دلیل بیار!کی گفته علت و معلول رد شده?!هر چیزی برای وجود داشتن,اگه خودش هستی محض نباشه,حتما به یه چیزی برای وجود داشتنش نیاز داره,این چیش غلطه?!
;

شقایق س.

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهر
زابل - کرمان
سال فارغ التحصیلی
96
دانشگاه
فردوسي مشهد
رشته دانشگاه
مترجمي زبان فرانسه

به نقل از Dorna :

این که تو نمیتونی دقیقا آدرس بدی رو من تو تاپیک ایمان گفتم برو یه سر بزن.
اگه قرار بود خدارو میدیدی درکش سخت تر میشد برات

+ویرایش:با منی؟ :-/

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

تاکید میکنم...در اونجا ایرادی نداشت چرا که ما مجاز به استفاده از مفهوم زمان هستیم برای خورشید(فاعل)و ما(مفعول)و اثرپذیری(فعل)...اما برای خدا داریم که زمان تعریف نشده است...

dorna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امین1
شهر
اصفهان

به نقل از janus :
خب پس تا اینجا قبول کردی چیزی هست که گرمه و این ویژگی ها رو داره و ... اما اینکه این چیزی که هست چه جوریه رو چند راه براش وجود داری!:
1-بری سمتش! آزمایش کنی! مثلا تو که یه کوری بری سمت آسمون و حس کنی که گرما از سمت آسمونه پس اون چیز تو آسمونه! و به همین ترتیب آزمایش های دیگه برای پی بردن به ویژگی هاش!
2-بری از مامانت و بابات و کسایی که همه به عنوان بینا و دانشمند قبولشون دارن در این زمینه بپرسی! چون تو کوری!
3-میتونی ویژگی ها و اون معلول ها رو کنار هم بپینی تا به نتیجه برسی که اون چیزی که هست مجموعه ی این ویژگی هاست و این ویژگی ها رو داره پس شخصیتش اینجوریه!(میبینم که مدیر سکته نکرده!! کم آورده بود داش فک میکرده!)

دلیلتون اصلا منطقی نیست!
در ضمن احساس میکنم این پست خود شماست:
و جواب علت و معلولتونم که طوبی جون دادن قبلا در جواب من: ;
مورد 1 قبوله!هر گونه آزمایش و دلیل منطقی و محاسبات و اینایی که بتونه 1ی از ویژگی های خورشید رو اثبات کنه قابل قبوله!
مثل همین که ما میبینیم گرمای خورشید متغیره پس میفهمیم موقعیتش متغیره!
تا هر جایی هم پیش بری قبوله!اگه میتونی همه ی ویژگی های خدا رو از قبیل "توانای کامل بود یکتا بودن... رو ثابت کنی بسم الله :D
ولی مورد 2 رو قبول ندارم اصلن!اعتمادی در کار نیست!هیچ کس راست گوی کامل نیست."همه قبول دارن"معنی نداره.
یادت باشه زمان ارسطو همه مطمئن بودن که زمین مرکز کائناته!ارسطو رو همه قبول داشتن ولی آیا حق با اون بود؟

به نقل از شقایقs :
این که تو نمیتونی دقیقا آدرس بدی رو من تو تاپیک ایمان گفتم برو یه سر بزن.
اگه قرار بود خدارو میدیدی درکش سخت تر میشد برات

+ویرایش:با منی؟ :-/
بحث رو همینجا پیش بیریم.میلی ندارم به این جور بحث!ترجیح میدم تو همین تاپیک همه چی رو بگیم چون من و تو نیستیم فقط بحث چند جانبس

• شروع کننده موضوع

.samin

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
ارومیه

به نقل از prabd.chess :
تاکید میکنم...در اونجا ایرادی نداشت چرا که ما مجاز به استفاده از مفهوم زمان هستیم برای خورشید(فاعل)و ما(مفعول)و اثرپذیری(فعل)...اما برای خدا داریم که زمان تعریف نشده است...

اعتراف به شکست یعنی اینقدر سخته؟!!!

به نقل از prabd.chess :
نه! نور خورشید و گرما ش تو واحد زمان بی معنیه!
آفرینش خدا هم دقیقا مثل نور و گرمای خورشید میونه! ممکنه هر زمانی ساطع شده باشه! ولی ما الان درکش میکنیم!
و نظم خدا هم زمان ندارد!

به نقل از Dorna :
مورد 1 قبوله!هر گونه آزمایش و دلیل منطقی و محاسبات و اینایی که بتونه 1ی از ویژگی های خورشید رو اثبات کنه قابل قبوله!
مثل همین که ما میبینیم گرمای خورشید متغیره پس میفهمیم موقعیتش متغیره!
تا هر جایی هم پیش بری قبوله!اگه میتونی همه ی ویژگی های خدا رو از قبیل "توانای کامل بود یکتا بودن... رو ثابت کنی بسم الله :D
ولی مورد 2 رو قبول ندارم اصلن!اعتمادی در کار نیست!هیچ کس راست گوی کامل نیست."همه قبول دارن"معنی نداره.
یادت باشه زمان ارسطو همه مطمئن بودن که زمین مرکز کائناته!ارسطو رو همه قبول داشتن ولی آیا حق با اون بود؟

اولا منظور من از همه پیامبر ها و امامان و ريالران بود! حالا فرض میکنیم شما به این ها اعتقاد ندارید! من از همون مورد 1 هم میتونم جوابت رو بدم!
توانای کامل بودن خدا: اگر در فلسفه بخواهند خدایی را ثابت کنند باید موجودی باشد کامل، که هیچ نقصی ندارد، چون خدا باید تنها علتی باشد که خود معلول علت دیگری نیست و این امکان ندارد مگر آنکه بپذیریم خدا کمال مطلق است که به هیچ عنوان نقص و نیازی ندارد لذا علتی هم نمی خواهد،
کنید که اگر ذره ای نقص و ناتوانی در وجود خداوند رخنه کند دیگر خدا نخواهد بود و خود نیازمند آفریننده می باشد، بنابراین فلسفه اگر بتواند خدایی اثبات کند موجودی است کامل، از آن سو می دانیم که غالب متدینان هم خدایشان با همه تفاوتهایی که با خدای فلاسفه دارد در این نکته با آنها اشتراک دارند که خدا موجودی است کامل، مثلا عالم مطلق است، توانای مطلق است و ...
برای بقیه ویژگی های خدا هم اثبات هست.

dorna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امین1
شهر
اصفهان

به نقل از janus :
آفرینش خدا هم دقیقا مثل نور و گرمای خورشید میونه! ممکنه هر زمانی ساطع شده باشه! ولی ما الان درکش میکنیم!
و نظم خدا هم زمان ندارد!
پوریا!بیا علت و معلول رو قبول کنیم اصلن!ببینیم با امتیاز قبول این قضیه ی علیت میتونن خدا رو اثبات کنن یا نه!
فرض میکنیم که با قبول علیت این جهان معلول یه علته به نام "خدا"! تا اینجا رسیدیم بههمین که گرما معلول یه منبع گرمازاست!
حالا ثابت کن این خدا تواناست و یکتا و......

• لایک
امتیازات: N.M

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

به نقل از janus :
و نظم خدا هم زمان ندارد!
با علامت تعجب گذاشتن تنها شخصیت خود را خرد میکنی...کاش میفهمیدی برایم مفهوم شکست تعریف نشده...متاسفم که اینجا را رینگ مشت زنی میبینی...انقدر فلسفه خوانده ام که بتوانم با زبانی حرف بزنم که حرف غلطم را به دلیل عجیب گفتن بپذیری...اما...
من حرفم را زدم...قضاوت با افرادی است که مشاهده میکنند...
زمان عاملی است تعیین کننده...

• لایک
امتیازات: N.M
  • شروع کننده موضوع

.samin

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
ارومیه

به نقل از Dorna :
پوریا!بیا علت و معلول رو قبول کنیم اصلن!ببینیم با امتیاز قبول این قضیه ی علیت میتونن خدا رو اثبات کنن یا نه!
فرض میکنیم که با قبول علیت این جهان معلول یه علته به نام "خدا"! تا اینجا رسیدیم بههمین که گرما معلول یه منبع گرمازاست!
حالا ثابت کن این خدا تواناست و یکتا و......

چشم! من میگم!
ولی بد نیست مراجعه کنید به کتاب های دینی دوره ی راهنمایی!!!!
برهان علیت رو کامل و بدون ابهام توضیح داده! اگر قانع نشدید من در خدمتتونم!

به نقل از prabd.chess :
با علامت تعجب گذاشتن تنها شخصیت خود را خرد میکنی...کاش میفهمیدی برایم مفهوم شکست تعریف نشده...متاسفم که اینجا را رینگ مشت زنی میبینی...انقدر فلسفه خوانده ام که بتوانم با زبانی حرف بزنم که حرف غلطم را به دلیل عجیب گفتن بپذیری...اما...
من حرفم را زدم...قضاوت با افرادی است که مشاهده میکنند...
زمان عاملی است تعیین کننده...
الان دارید با من دعوا میکنید؟!! یا توهین؟!!
من عادت دارم در آخر تمامی جملات خبری و اینا همه چی علامت تعجب بذارم!(پست هامو ببینید!) این بحث های داخل پرانتز هم فقط محض شوخی بود! جنبه ندارید ادامه نمیدهم! :|
من نگفتم دانش شما چگونه است و ... با به اثبات رسیدن این موضوع برای شما هیییییییییییییییییییچ نفعی عاید من نمیشه! بهتره اینو در نظر داشته باشید که من وقتمو اینجا گذاشتم بخاطر شماهایی که خودتون رو گول میزنید که خدایی نیست... اگر خدایی نیست تو از کجا آمدی؟!!

اگر دوست داشتید بحث زمان رو توضیح بدید تا متوجه بشم و جوابتونو بدم...
اگر نه که هیچ! بحثی باقی نمیمونه. :|

بالا