خورشید وجود دارد؟!

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام
پاسخ : خورشید وجود دارد؟!

به نقل از Masih-j :
ردیه ای که در مقابل چنین استدلال هایی می یارن :
" سنگ یک جسم بلند کردنی است یعنی از وِیژگی های سنگ اینه که یه چیز بلند کردنیه . پس می شه آیا خدا می تواند یک چیز بلند کردنی بیافریند که نتواند آن را بلند کند . این یک امر محال بالذات است . و قدرت خدا به امور محال باذات تعلق نمی گیره . و این به دلیل محدودیت قدرت خدا نیست و به دلیل فقر و عجز اون امور هست . "
طبق این ردیه یه سری امور محال بلذات وجود داره . خب به هر حال و به هر دلیلی این کار ها به هیچ وجه قابل انجام نیستند پس قادر مطلق نمی تونه وجود داشته باشه ! شایدم من اشتباه فکر می کنم .
استدلال های دیگه ای هم هستن که اثبات می کنند چند تا صفت ( از صفت های خدا ) نمی تونه با هم در یک موجود باشه و پارادوکس ایجاد می کنه .
بله...کاملا درست است...البته این تازه مرحله ای است از 7 مرحله ی رد توانا بودن...من ردیه ای در دست دارم 8 صفحه ای که درش به تفصیل صفت توانا و عالم خدا را در مقابل هم قرار داده ایم...این ایراد نیز بخشی از ان است...
در هر حال...من باز هم سر حرفم هستم...خدا متعلق به قلب انسان است نه عقلش...و چون ما با عقلمان زندگی میکنیم...

dorna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امین1
شهر
اصفهان

خب حالا برای یکتا بودن خدا چه دلیلی هست!؟

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

به نقل از Dorna :
خب حالا برای یکتا بودن خدا چه دلیلی هست!؟
خب واضح است اگر خدایی باشد خدای مذکور باید یکتا باشد...فرض کن چند خدا داشته باشیم...در برهان امکان و وجوب(درستی ان بدیهی در نظر گرفته شده)مشکل پیش نمیاید...کدام خدا اول بود؟...دیگری چطور؟...یا بر سر قلمروی خدایان...و مشکلاتی از این دست...

Toobiii

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۲
شهر
تهران
مدال المپیاد
شیمی
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از Dorna :
1 بار هم گفتم!ارجاع ندید به یه تاپیک دیگه یا یه کتاب دیگه....بحث همینجاست!با هنر بحث کردن قانع کنین!
بذار از همین تریبون اعلام کنم بنده با برهان علیت آشنایی کامل دارم!
الان هم دارم میگم قبول!
علیت رو قبول میکنیم!
این جهان معلول یه چیز به اسم "خداست"
ثابت کن این خدا یکتا و کاملن تواناست

برام ثابت کن
1-
اين كه خدا يكتاس اثباتش خيلي آسونه
ببين فرض كن چند تا خدا داريم،وقتي خدا كه يعني كمال محض بخواد چند تا باشه پس يعني اون چند تا از هم جدان و با هم فرق ميكنن،اگه اينجوري فرض كني يني اينكه هر كدوم يه سري نقص هايي دارن كه ديگري مكملشه(مثلا خداي آب توانايي هايي داره كه خداي آتش "فاقدشه" و برعكس) و اين با وجود خدا سازگاري نداره! يعني تنها يك موجود كمال مطلق ميتونه وجود داشته باشه،چون اگه دو يا چند خدايي كه همه كمال مطلقند رو درنظر بگيري،چون از هر جهت مث هم و كاملند پس يكيند!
ميتوني كتاب دين و زندگي پيش دانشگاهي درس اولشو بخوني كاملا ميفهمي!!
2-
اين سنگه كه ميگيد رو ميشه اينجوري جواب داد:خدا هستي محضه و اون سنگ هم از وجود خداس نه جدا،مثلا فرض كن تو توي ذهنت يه سنگي رو تصور كني كه نتوني تو ذهنت بلندش كني!!! ميبيني چه مسخره س؟!يني تو ميتوني تو ذهنت اين سنگو كه نميتوني بلندش كني به وجود بياري و هم ميتوني تو دهنت همونو بلند كني!اميدوارم بفهميد چي ميگم!
حالا شما رو اين سوال فكر كنين: خدا نميتونسته مث يه ساعت ساز كه ساعتو درست ميكنه،دنيا رو به وجود بياره و بعد ولش كنه تا خودش كار كنه؟! يعني درسته كه خدا جهانو آفريده ولي الان ديگه جهان خودش داره پيش ميره،نه به اختيار خدا...
جوابش خيلي راحته
اگه نتونستيد،بگين خودم بگم!

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

به نقل از طـــوبـــــــى :
ببين فرض كن چند تا خدا داريم،وقتي خدا كه يعني كمال محض بخواد چند تا باشه پس يعني اون چند تا از هم جدان و با هم فرق ميكنن،اگه اينجوري فرض كني يني اينكه هر كدوم يه سري نقص هايي دارن كه ديگري مكملشه(مثلا خداي آب توانايي هايي داره كه خداي آتش "فاقدشه" و برعكس) و اين با وجود خدا سازگاري نداره! يعني تنها يك موجود كمال مطلق ميتونه وجود داشته باشه،چون اگه دو يا چند خدايي كه همه كمال مطلقند رو درنظر بگيري،چون از هر جهت مث هم و كاملند پس يكيند!
اين سنگه كه ميگيد رو ميشه اينجوري جواب داد:خدا هستي محضه و اون سنگ هم از وجود خداس نه جدا،مثلا فرض كن تو توي ذهنت يه سنگي رو تصور كني كه نتوني تو ذهنت بلندش كني!!! ميبيني چه مسخره س؟!اون سنگ با وجود تو معنا داره!اميدوارم بفهمي چي ميگم!
حالا شما رو اين سوال فكر كنين: خدا نميتونسته مث يه ساعت ساز كه ساعتو درست ميكنه،دنيا رو به وجود بياره و بعد ولش كنه تا خودش كار كنه؟! يعني درسته كه خدا جهانو آفريده ولي الان ديگه جهان خودش داره پيش ميره،نه به اختيار خدا...
جوابش خيلي راحته،همونجور كه جواب بقيه ي رد توانايي ها راحته
پر واضح است این عقیده نشات گرفته از وحدت وجود است...اگر میگویی سنگ از خداست(با وجود اینکه میبینی سنگ افریده و جدا از خداست)باید بپذیری وحدت وجودی هستی...در هر حال...فعلا بحث ما هر چیزی را شامل میشود به جز وحدت وجود...برای وحدت وجود تاپیک دیگری خواهیم داشت...به زودی...ابتدا باید در این تاپیک های مقدماتی مقدمه چینی شود...

dorna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امین1
شهر
اصفهان

به نقل از prabd.chess :
خب واضح است اگر خدایی باشد خدای مذکور باید یکتا باشد...فرض کن چند خدا داشته باشیم...در برهان امکان و وجوب(درستی ان بدیهی در نظر گرفته شده)مشکل پیش نمیاید...کدام خدا اول بود؟...دیگری چطور؟...یا بر سر قلمروی خدایان...و مشکلاتی از این دست...
خب اول بودنش رو چی کار داریم؟
میشه چند تا خدا تو زمان های مختلف به وجود اومده باشن!

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

به نقل از Dorna :
خب اول بودنش رو چی کار داریم؟
میشه چند تا خدا تو زمان های مختلف به وجود اومده باشن!
به برهان امکان و وجوب برگرد...میگه باید هر چیزی افریده شده باشد...جز خدا...حال اگر این خدا را خدایان کنیم...در استثنای ما ایراد وارد میشود...ان خدایان خود چگونه پدید امده اند...این گونه دو راه داریم...1-بگوییم انها نیز استثنا هستند!!(چند تا استثنا میشه!...به نظرم مسخره میاد این راه)2-بگوییم خدایان از همدیگر ایجاد شده اند(همدیگر را افریده اند)...مشکل این است که خدایی که پدید امده باشد دیگر فارغ از زمان نیست...پس اصلا دیگر خدا نیست...

Toobiii

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۲
شهر
تهران
مدال المپیاد
شیمی
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از prabd.chess :
پر واضح است این عقیده نشات گرفته از وحدت وجود است...اگر میگویی سنگ از خداست(با وجود اینکه میبینی سنگ افریده و جدا از خداست)باید بپذیری وحدت وجودی هستی...در هر حال...فعلا بحث ما هر چیزی را شامل میشود به جز وحدت وجود...برای وحدت وجود تاپیک دیگری خواهیم داشت...به زودی...ابتدا باید در این تاپیک های مقدماتی مقدمه چینی شود...
نه اصلا آفريده ها از خدا جدا نيستن! رابطه ي ما با خدا مث رابطه ي انسان و تصوراتشه! مث اين ميمونه كه تو يه آدم تو ذهنت تصور كني و اون آدمه احساس كنه از تو جداس!در صورتي اون نميتونه بدون وجود تو وجود داشته باشه چون جزيي از توئه!

dorna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امین1
شهر
اصفهان

1-
2-
اين سنگه كه ميگيد رو ميشه اينجوري جواب داد:خدا هستي محضه و اون سنگ هم از وجود خداس نه جدا،مثلا فرض كن تو توي ذهنت يه سنگي رو تصور كني كه نتوني تو ذهنت بلندش كني!!! ميبيني چه مسخره س؟!يني تو ميتوني تو ذهنت اين سنگو كه نميتوني بلندش كني به وجود بياري و هم ميتوني تو دهنت همونو بلند كني!اميدوارم بفهميد چي ميگم!
جوابش خيلي راحته،همونجور كه جواب بقيه ي رد توانايي ها راحته
من هنوز به کامل بودن خدا اعتقاد ندارم که بخوام از این فرض برای اثبات چیز دیگه استفاده کنم.
اون قسمت توضیح درباره ی سنگ هم منطقی نیست اصلن

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

نه اصلا آفريده ها از خدا جدا نيستن! رابطه ي ما با خدا مث رابطه ي انسان و تصوراتشه! مث اين ميمونه كه تو يه آدم تو ذهنت تصور كني و اون آدمه احساس كنه از تو جداس!در صورتي اون نميتونه بدون وجود تو وجود داشته باشه چون جزيي از توئه!
این وحدت وجود است...تو کتاب دنیای سوفی یوستین گردر رو خوندی؟...اونم همینو میگه...بعد سرش بحث میکنیم یه جای مخصوص همین بحث...

Toobiii

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۲
شهر
تهران
مدال المپیاد
شیمی
دانشگاه
شهید بهشتی
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از Dorna :
من هنوز به کامل بودن خدا اعتقاد ندارم که بخوام از این فرض برای اثبات چیز دیگه استفاده کنم.
قبول داري تو دنيا هر چيزي كه وجود داره از خودش نيس؟!چون بالاخره فانيه،پس نميتونه كامل باشه
اينو قبول داري كه وقتي يه چيزي وجودش از خودش نيس بايد يه وجود محضي باشه كه به اون هستي ببخشه؟! مثلا خيار خودش شوري نداره،ولي نمك كه شوري محضه(مثلا!) بهش شوري ميبخشه
پس هر صفتي كه تو جهان وجود داره از كسي اومده كه اون صفت جزو وجودشه و كمال اون صفتو داره،پس يه كسي هست كه از هر نظري كامله...

dorna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امین1
شهر
اصفهان

نه لزومن
ممکنه تعدادی چیز باشن که مجموعن کامل باشن
تازه باز هم کمال مطلق به نظر من وجود نداره

Masih-j

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
شهید اژه ای 2
شهر
اصفهان

قبول داري تو دنيا هر چيزي كه وجود داره از خودش نيس؟!چون بالاخره فانيه،پس نميتونه كامل باشه
اينو قبول داري كه وقتي يه چيزي وجودش از خودش نيس بايد يه وجود محضي باشه كه به اون هستي ببخشه؟! مثلا خيار خودش شوري نداره،ولي نمك كه شوري محضه(مثلا!) بهش شوري ميبخشه
پس هر صفتي كه تو جهان وجود داره از كسي اومده كه اون صفت جزو وجودشه و كمال اون صفتو داره،پس يه كسي هست كه از هر نظري كامله...
خوب اینطوری صفات بد هم که تو جهان وجود داره از کسی اومده که اون صفت بد جزو وجودشه و به صورت کمال اون صفت را داره .
مثلا شیاد بودن . چون این صفت در جهان هست باید یه موجودی که در کمال شیادی هست وجود داشته باشه و می تونی هر صفت بدی را به جاش بذاری و چنین نتیجه ای بگیری . پس طبق این استدلال خدا منبع صفت های بد هم هست .

فکر می کنم بحث از تاپیک خارج شده . بنظرم بهتره یک تاپیک با نام اثبات و رد صفات خدا ایجاد بشه واسش

شقایق س.

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان - فرزانگان ناحیه یک
شهر
زابل - کرمان
سال فارغ التحصیلی
96
دانشگاه
فردوسي مشهد
رشته دانشگاه
مترجمي زبان فرانسه

دوستان عزیز...!
رفتارتون اشتباه محضه!
شما نمیخواین بفهمید که خدایی شما رو آفریده!
من به پوریا گفته بودم...
منه شقایق!توی پوریا!توی درنا!
بی دلیل اینجا،توی این دنیا نیستیم...
اینجاییم تا چیزی رو بفهمیم.
درسته ،سخته درکش که یه کسی بوده از اول.از اوله اول...
چرا که افکار ما ابتدا و انتهایی داره!
تا حالا قرآنو ورق زدی؟
تا حالا معجزه دیدی؟
نخواستی ببینی پوریا.
نخواستی ببینی درنا...

کلیک نمیکنم رو اسلام...معجزات مسیح...آتیشی که بر ابراهیم سرد شد...اینا غیر ممکن بوده...اما شده...با توکل توکل توکل.... :)

آقا مسیح:اگه دقت کرده باشین از اول قرار بود به اینجا برسه بحث.

• شروع کننده موضوع

.samin

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
ارومیه

خوشم میاد برای فرار از بحث اصلی تاپیک بحث رو کشوندین به برهان های پارادوکس و بی منطق فراماسونری!
اگر این برهان های بی اساس که قالبا بازی با کلمات هستند رو قبول دارید یک ماسون تشریف دارید!
و عاقبت و عقایدتون معلومه....

ما داستیم سر خورشید بحث میکریدم و شما از کلی دلیل و برهان استفاده کردین بریا قانع کردن من!
اما بلافاصله که من بجای خورشید نام خدا رو گذاشتم، شما حرف ها و عقاید خودتون رو هم نقض کردین! خیلی جالبه!
این دقیقا نشان دهنده ی چیه؟!!!
و بجای پذیرفتن حرف های خودتون برهان های ضد خدا آوردید!

امیدوارم بقیه قشنگ به این موضوع توجه کنند...
+ویرایش: یه جملهی قشنگ از دکتر شریعتی هست که قشنگ مناسب بعضی هاست در این بحث:

در مملکتی که ارزش زن به زیبایی است و ارزش مرد به دارایی ،ما کوردلان دنبال اندیشه میگردیم در کوچه ی بن بست تناقض....

شقایق س.

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان - فرزانگان ناحیه یک
شهر
زابل - کرمان
سال فارغ التحصیلی
96
دانشگاه
فردوسي مشهد
رشته دانشگاه
مترجمي زبان فرانسه

اما درباره ی برهان منطقی پارادوکس:
اون سوال که ماسون ها برای فقض خدا ازش استفاده کردند یک قضیه دوشرطی بوده .که اونها اونو بصورت یک جمله بیان کردند... درواقع بازی با کلماته! مثل اینکه من از شما بپرسم:
آیا شما دختر هستید که میتونید بدون حجاب وارد جامعه ایران بشید؟!
اگه آره که پس شما دختر نیستید.
اگه نه امکان نداره! چون قوانین جامعه ما این اجازه رو نمیده!

پس ببینید میشه به راحتی با کلمات بازی کرد...
شما هم برای فرار از اصل موضوع که همان مسئله خورشید بود این پارادوکس ها رو بیان میکنید... از خودتون فرار نکنید.

جواب؟

dorna

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امین1
شهر
اصفهان

ثمین جان با این کارت که به جای خورشید خدا گذاشتی اصلن ما رو قافلگیر نکردی ؛این اول‏!‏
دوم هم اینکه دوستان برن تاپیک رو بخونن
من درنا؛به شخصه هیج جا حرفی نزدم که بعد نقضش کنم
ثمین جان اگه جایی بوده نقل قول کن و توضیح بده من دقیقن کدوم قسمت حرف خودم رو نقض کردم یا زدم زیرش
حتا اون جا که حرف از نیاز زدی چون معلوم بود میخوای چه نتیجه گیری کنی من گفتم :دودمان انسان رو بر باد میده
مسلمن اعتقاد بو خورشید منظورم نبود؛میدونستم بعد میخوای با خدا جایگزینش کنی
شقایق:اینجا انجمن منطق ه نه انجمن اعتقادی

پوریا

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
helli 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1393
دانشگاه
زنجان
رشته دانشگاه
پزشکی
تلگرام

به نقل از شقایقs :
دوستان عزیز...!
رفتارتون اشتباه محضه!
شما نمیخواین بفهمید که خدایی شما رو آفریده!
من به پوریا گفته بودم...
منه شقایق!توی پوریا!توی درنا!
بی دلیل اینجا،توی این دنیا نیستیم...
اینجاییم تا چیزی رو بفهمیم.
درسته ،سخته درکش که یه کسی بوده از اول.از اوله اول...
چرا که افکار ما ابتدا و انتهایی داره!
تا حالا قرآنو ورق زدی؟
تا حالا معجزه دیدی؟
نخواستی ببینی پوریا.
نخواستی ببینی درنا...

کلیک نمیکنم رو اسلام...معجزات مسیح...آتیشی که بر ابراهیم سرد شد...اینا غیر ممکن بوده...اما شده...با توکل توکل توکل.... :)

آقا مسیح:اگه دقت کرده باشین از اول قرار بود به اینجا برسه بحث.
اثباتت منو یاد معلم دینی مون می اندازد...بچه ها خدا وکیلی خدا نیست؟...
ببین...برای من از منطق حرف بزن تا جواب بگیری...این که مسیح چه کرد و ابراهیم چه شد را من تماما میتوانم با این عنوان بهشان خاتمه دهم:علم ما هنوز به اونجا نرسیده...همین
به نقل از شقایقs :
اما درباره ی برهان منطقی پارادوکس:
اون سوال که ماسون ها برای فقض خدا ازش استفاده کردند یک قضیه دوشرطی بوده .که اونها اونو بصورت یک جمله بیان کردند... درواقع بازی با کلماته! مثل اینکه من از شما بپرسم:
آیا شما دختر هستید که میتونید بدون حجاب وارد جامعه ایران بشید؟!
اگه آره که پس شما دختر نیستید.
اگه نه امکان نداره! چون قوانین جامعه ما این اجازه رو نمیده!

پس ببینید میشه به راحتی با کلمات بازی کرد...
شما هم برای فرار از اصل موضوع که همان مسئله خورشید بود این پارادوکس ها رو بیان میکنید... از خودتون فرار نکنید.

جواب؟
قرار بود افرادی در این تاپیک حرفی نزنند...گویی حرف ها تغییر میکنند...در هر حال...
من از شخ3 خدا باور یک سوال دارم...ایا بلند کردن سنگ گزاره هست؟...بله...خدا تواند ان را بلند کند...خیر...پس به جای اینکه بجه بازی در بیاوری و ما را به تفکر در خودمان و فرار نکردن از خودمان دعوت کنید سعی کنید از موهومات خود را نجات دهید...پس باید تعریفمان را از خدا عوض کنیم...تاکید میکنم...8 صفحه عدم اثباتی که در دست دارم تماما بر پایه ی مبانی منطق است...گرچه شبهه های دیگری نیز در تاپیک های همین سمپادیا مطرح کرده ام...اما کلید انها در دست خودم است...اما این عدم اثبات همچنان برای خودم نیز مبهم است...
ادم مغروری هستم وحشتناک...جایی که حس کنم به غرور شخصی در این تاپیک توهین میشود پست ویرایش میشود...

kavir

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی1
شهر
تهران
دانشگاه
شهید بهشتی تهران
رشته دانشگاه
پزشکی

به نقل از Dorna :
ببین تو دو حرف می تونی بزنی یا خدا وجود نداره یا اگه وجود داره کامله...
حالا چرا؟
چای شیرینه...این شیرینیشو از کجا اورده؟؟ دو جوا می تونی بدی 1- از یه چای دیگه که اونم از یکی دیگه و الی اخر که میشه تسلسل و میرسه به یه جایی که میگیم بالاخره یه چای اول بوده اون از کجا اورده...2-میگی قند یا شکر که خودشون منبع و مظهر شیرینی اند...
یعنی اگه کسی بخواد چیزی بیافرینه که از صفات خودش بهش بده خودش باید تو اونا کامل و مظهر اونا باشه...

Masih-j

کاربر فعال
نام مرکز سمپاد
شهید اژه ای 2
شهر
اصفهان

به نقل از janus :
خوشم میاد برای فرار از بحث اصلی تاپیک بحث رو کشوندین به برهان های پارادوکس و بی منطق فراماسونری!
اگر این برهان های بی اساس که قالبا بازی با کلمات هستند رو قبول دارید یک ماسون تشریف دارید!
و عاقبت و عقایدتون معلومه....

ما داستیم سر خورشید بحث میکریدم و شما از کلی دلیل و برهان استفاده کردین بریا قانع کردن من!
اما بلافاصله که من بجای خورشید نام خدا رو گذاشتم، شما حرف ها و عقاید خودتون رو هم نقض کردین! خیلی جالبه!
این دقیقا نشان دهنده ی چیه؟!!!
و بجای پذیرفتن حرف های خودتون برهان های ضد خدا آوردید!

امیدوارم بقیه قشنگ به این موضوع توجه کنند...
+ویرایش: یه جملهی قشنگ از دکتر شریعتی هست که قشنگ مناسب بعضی هاست در این بحث:

در مملکتی که ارزش زن به زیبایی است و ارزش مرد به دارایی ،ما کوردلان دنبال اندیشه میگردیم در کوچه ی بن بست تناقض....
طبق بحث هایی که در مورد خورشید مطرح شد کلا گفته شد که می شه با شواهد تجربی مختلف برای یک نابینا اثبات کرد خورشید وجود داره ( البته فکر می کنم نمی شه 100 در صد این را هم اثبات کرد )
بعد خدا را به جای خورشید قرار دادین . و گفتین با شواهد می شه خدا را اثبات کرد
بعد هم برهان علیت مطرح شد و دوستان گفتند که در صورتی که علیت را قبول داشته باشیم اثبات می شه که یک علت کل وجود داره حالا باید اثبات کنید که این علت کل همه ی صفات خدا را داره .
بعد هم قضیه پارادوکس صفات خدا مطرح شد .
فکر نمی کنم اصلا نیاز به این پارادوکس ها هم باشه اگر یک علت العلل وجود داشته باشه ویژگیش اینه که همیشه وجود داشته ( می تونه در نظر بگیری انرژی بوده ... ماده بوده ... ذره اولیه در انفجار بیگ بنگ بوده ... حالا هر چی بوده ) دلیل نمی شه بخواد کامل باشه ، دانای کل و قادر مطلق باشه و ...
یک چیز دیگه که توی مثال خورشید گفتین این بود که چون یه نابینا نمی تونه خورشید را 100% اثبات کنه باید به کسی مراجعه کنه که می دونه . خوب در مورد وجود خدا چرا ما باید به کی اعتماد کنیم ؟ فلاسفه خدا باور ؟ فلاسفه بی خدا ؟ پیامبران ؟

اثبات وجود خورشید و خدا هم کاملا فرق می کنه !
شما خورشید را با شواهد تجربی اثبات می کنی و نمی خوای با اثبات خورشید به اون ایمان بیاری ....
و فقط این پارادوکس ها و برهان ها هم نیست ... برهان های نامتحمل بودن وجود خدا و ... هست . در مورد رد علیت و ... هم فلاسفه چیز هایی گفتن .
پ ن : بیچاره این ماسون ها . همه چی به اینا ربط داره :D

بالا