• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

خورشید وجود دارد؟!

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع .samin
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : خورشید وجود دارد؟!

به نقل از Masih-j :
ردیه ای که در مقابل چنین استدلال هایی می یارن :
" سنگ یک جسم بلند کردنی است یعنی از وِیژگی های سنگ اینه که یه چیز بلند کردنیه . پس می شه آیا خدا می تواند یک چیز بلند کردنی بیافریند که نتواند آن را بلند کند . این یک امر محال بالذات است . و قدرت خدا به امور محال باذات تعلق نمی گیره . و این به دلیل محدودیت قدرت خدا نیست و به دلیل فقر و عجز اون امور هست . "
طبق این ردیه یه سری امور محال بلذات وجود داره . خب به هر حال و به هر دلیلی این کار ها به هیچ وجه قابل انجام نیستند پس قادر مطلق نمی تونه وجود داشته باشه ! شایدم من اشتباه فکر می کنم .
استدلال های دیگه ای هم هستن که اثبات می کنند چند تا صفت ( از صفت های خدا ) نمی تونه با هم در یک موجود باشه و پارادوکس ایجاد می کنه .
بله...کاملا درست است...البته این تازه مرحله ای است از 7 مرحله ی رد توانا بودن...من ردیه ای در دست دارم 8 صفحه ای که درش به تفصیل صفت توانا و عالم خدا را در مقابل هم قرار داده ایم...این ایراد نیز بخشی از ان است...
در هر حال...من باز هم سر حرفم هستم...خدا متعلق به قلب انسان است نه عقلش...و چون ما با عقلمان زندگی میکنیم...

خب حالا برای یکتا بودن خدا چه دلیلی هست!؟

به نقل از Dorna :
خب حالا برای یکتا بودن خدا چه دلیلی هست!؟
خب واضح است اگر خدایی باشد خدای مذکور باید یکتا باشد...فرض کن چند خدا داشته باشیم...در برهان امکان و وجوب(درستی ان بدیهی در نظر گرفته شده)مشکل پیش نمیاید...کدام خدا اول بود؟...دیگری چطور؟...یا بر سر قلمروی خدایان...و مشکلاتی از این دست...

به نقل از Dorna :
1 بار هم گفتم!ارجاع ندید به یه تاپیک دیگه یا یه کتاب دیگه....بحث همینجاست!با هنر بحث کردن قانع کنین!
بذار از همین تریبون اعلام کنم بنده با برهان علیت آشنایی کامل دارم!
الان هم دارم میگم قبول!
علیت رو قبول میکنیم!
این جهان معلول یه چیز به اسم "خداست"
ثابت کن این خدا یکتا و کاملن تواناست

برام ثابت کن
1-
اين كه خدا يكتاس اثباتش خيلي آسونه
ببين فرض كن چند تا خدا داريم،وقتي خدا كه يعني كمال محض بخواد چند تا باشه پس يعني اون چند تا از هم جدان و با هم فرق ميكنن،اگه اينجوري فرض كني يني اينكه هر كدوم يه سري نقص هايي دارن كه ديگري مكملشه(مثلا خداي آب توانايي هايي داره كه خداي آتش "فاقدشه" و برعكس) و اين با وجود خدا سازگاري نداره! يعني تنها يك موجود كمال مطلق ميتونه وجود داشته باشه،چون اگه دو يا چند خدايي كه همه كمال مطلقند رو درنظر بگيري،چون از هر جهت مث هم و كاملند پس يكيند!
ميتوني كتاب دين و زندگي پيش دانشگاهي درس اولشو بخوني كاملا ميفهمي!!
2-
اين سنگه كه ميگيد رو ميشه اينجوري جواب داد:خدا هستي محضه و اون سنگ هم از وجود خداس نه جدا،مثلا فرض كن تو توي ذهنت يه سنگي رو تصور كني كه نتوني تو ذهنت بلندش كني!!! ميبيني چه مسخره س؟!يني تو ميتوني تو ذهنت اين سنگو كه نميتوني بلندش كني به وجود بياري و هم ميتوني تو دهنت همونو بلند كني!اميدوارم بفهميد چي ميگم!
حالا شما رو اين سوال فكر كنين: خدا نميتونسته مث يه ساعت ساز كه ساعتو درست ميكنه،دنيا رو به وجود بياره و بعد ولش كنه تا خودش كار كنه؟! يعني درسته كه خدا جهانو آفريده ولي الان ديگه جهان خودش داره پيش ميره،نه به اختيار خدا...
جوابش خيلي راحته
اگه نتونستيد،بگين خودم بگم!

به نقل از طـــوبـــــــى :
ببين فرض كن چند تا خدا داريم،وقتي خدا كه يعني كمال محض بخواد چند تا باشه پس يعني اون چند تا از هم جدان و با هم فرق ميكنن،اگه اينجوري فرض كني يني اينكه هر كدوم يه سري نقص هايي دارن كه ديگري مكملشه(مثلا خداي آب توانايي هايي داره كه خداي آتش "فاقدشه" و برعكس) و اين با وجود خدا سازگاري نداره! يعني تنها يك موجود كمال مطلق ميتونه وجود داشته باشه،چون اگه دو يا چند خدايي كه همه كمال مطلقند رو درنظر بگيري،چون از هر جهت مث هم و كاملند پس يكيند!
اين سنگه كه ميگيد رو ميشه اينجوري جواب داد:خدا هستي محضه و اون سنگ هم از وجود خداس نه جدا،مثلا فرض كن تو توي ذهنت يه سنگي رو تصور كني كه نتوني تو ذهنت بلندش كني!!! ميبيني چه مسخره س؟!اون سنگ با وجود تو معنا داره!اميدوارم بفهمي چي ميگم!
حالا شما رو اين سوال فكر كنين: خدا نميتونسته مث يه ساعت ساز كه ساعتو درست ميكنه،دنيا رو به وجود بياره و بعد ولش كنه تا خودش كار كنه؟! يعني درسته كه خدا جهانو آفريده ولي الان ديگه جهان خودش داره پيش ميره،نه به اختيار خدا...
جوابش خيلي راحته،همونجور كه جواب بقيه ي رد توانايي ها راحته
پر واضح است این عقیده نشات گرفته از وحدت وجود است...اگر میگویی سنگ از خداست(با وجود اینکه میبینی سنگ افریده و جدا از خداست)باید بپذیری وحدت وجودی هستی...در هر حال...فعلا بحث ما هر چیزی را شامل میشود به جز وحدت وجود...برای وحدت وجود تاپیک دیگری خواهیم داشت...به زودی...ابتدا باید در این تاپیک های مقدماتی مقدمه چینی شود...

به نقل از prabd.chess :
خب واضح است اگر خدایی باشد خدای مذکور باید یکتا باشد...فرض کن چند خدا داشته باشیم...در برهان امکان و وجوب(درستی ان بدیهی در نظر گرفته شده)مشکل پیش نمیاید...کدام خدا اول بود؟...دیگری چطور؟...یا بر سر قلمروی خدایان...و مشکلاتی از این دست...
خب اول بودنش رو چی کار داریم؟
میشه چند تا خدا تو زمان های مختلف به وجود اومده باشن!

به نقل از Dorna :
خب اول بودنش رو چی کار داریم؟
میشه چند تا خدا تو زمان های مختلف به وجود اومده باشن!
به برهان امکان و وجوب برگرد...میگه باید هر چیزی افریده شده باشد...جز خدا...حال اگر این خدا را خدایان کنیم...در استثنای ما ایراد وارد میشود...ان خدایان خود چگونه پدید امده اند...این گونه دو راه داریم...1-بگوییم انها نیز استثنا هستند!!(چند تا استثنا میشه!...به نظرم مسخره میاد این راه)2-بگوییم خدایان از همدیگر ایجاد شده اند(همدیگر را افریده اند)...مشکل این است که خدایی که پدید امده باشد دیگر فارغ از زمان نیست...پس اصلا دیگر خدا نیست...

به نقل از prabd.chess :
پر واضح است این عقیده نشات گرفته از وحدت وجود است...اگر میگویی سنگ از خداست(با وجود اینکه میبینی سنگ افریده و جدا از خداست)باید بپذیری وحدت وجودی هستی...در هر حال...فعلا بحث ما هر چیزی را شامل میشود به جز وحدت وجود...برای وحدت وجود تاپیک دیگری خواهیم داشت...به زودی...ابتدا باید در این تاپیک های مقدماتی مقدمه چینی شود...
نه اصلا آفريده ها از خدا جدا نيستن! رابطه ي ما با خدا مث رابطه ي انسان و تصوراتشه! مث اين ميمونه كه تو يه آدم تو ذهنت تصور كني و اون آدمه احساس كنه از تو جداس!در صورتي اون نميتونه بدون وجود تو وجود داشته باشه چون جزيي از توئه!

1-
2-
اين سنگه كه ميگيد رو ميشه اينجوري جواب داد:خدا هستي محضه و اون سنگ هم از وجود خداس نه جدا،مثلا فرض كن تو توي ذهنت يه سنگي رو تصور كني كه نتوني تو ذهنت بلندش كني!!! ميبيني چه مسخره س؟!يني تو ميتوني تو ذهنت اين سنگو كه نميتوني بلندش كني به وجود بياري و هم ميتوني تو دهنت همونو بلند كني!اميدوارم بفهميد چي ميگم!
جوابش خيلي راحته،همونجور كه جواب بقيه ي رد توانايي ها راحته
من هنوز به کامل بودن خدا اعتقاد ندارم که بخوام از این فرض برای اثبات چیز دیگه استفاده کنم.
اون قسمت توضیح درباره ی سنگ هم منطقی نیست اصلن

نه اصلا آفريده ها از خدا جدا نيستن! رابطه ي ما با خدا مث رابطه ي انسان و تصوراتشه! مث اين ميمونه كه تو يه آدم تو ذهنت تصور كني و اون آدمه احساس كنه از تو جداس!در صورتي اون نميتونه بدون وجود تو وجود داشته باشه چون جزيي از توئه!
این وحدت وجود است...تو کتاب دنیای سوفی یوستین گردر رو خوندی؟...اونم همینو میگه...بعد سرش بحث میکنیم یه جای مخصوص همین بحث...

Back
بالا