نقد عکس

• شروع کننده موضوع nahid
  • تاریخ شروع

m-hadi

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
13
مدال المپیاد
نداریم کلن :دی
دانشگاه
علم و صنعت
رشته دانشگاه
برق
پاسخ : نقد عکس

به نقل از L.HAM :
به نطرم نباید دستاشو اونطوری پشتش بگیره و یا بشه پاهاشو با دستاش بگیره و دور دست رو نگاه کنه یا اینکه وایستاده حداقل اون دستو طوری که انگار افتاب هستش بگیره ...اینطوری که پشتشه زیاد جالب نیست.
نکته اینجاس که عکس طبیعیه ، یعنی من نگفتم اینجوری واستا ازت عکس بگیریم حالت واقعی خودش تو اون لحظه همین جوری بوده ، اگه میخواستم بهش بگم ژست خاصی بگیره عکس خیلی غیر طبیعی میشد چون احساسش رو منتقل نمیکرد

-elham-

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهیدبهشتی
شهر
هرمزگان

خوب آخه الانم غیر طبیعی شده...بچه هه فهمیده میخوای ازش عکس بگیری شاید اینطوری وایستاده....
بهش میگفتی چطوری واسته غیر طبیعی نمیشد چون چهرش که دیده نمیشه...طرز ایستادنشه که اونم دست شما بوده

Mozartine

کاربر حرفه‌ای

اینو دوست دارم خیلی, یک ادیتی هم زدم قشنگ شه..

77847316933616529301.jpg

(مشخصات عکسو توی عکسی که توی تاپیک عکسایه ما گذاشتم نوشتم, دیگه حالشو ندارم :D)

Poorya.L

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
نیشابور
مدال المپیاد
-
دانشگاه
-
رشته دانشگاه
مکانیک

یکم تیره نشده؟ :-?

amparisay

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1386
مدال المپیاد
ندارم
دانشگاه
علم و صنعت
رشته دانشگاه
برق
تلگرام
اینستاگرام

به نقل از •Silmarillion• :
اینو دوست دارم خیلی, یک ادیتی هم زدم قشنگ شه..

77847316933616529301.jpg

(مشخصات عکسو توی عکسی که توی تاپیک عکسایه ما گذاشتم نوشتم, دیگه حالشو ندارم :D)
الان ما باید چی رو توی این عکس نقد کنیم؟! یه مشت دایره قرمز توی زمینه مشکی که اصلا معلوم نیست چی هستند!؟!؟!
اولین نقد هم به خود شما وارده. اگه حالشو ندارید لطفا عکس آپلود نکیند. عکاسی سرگرمی نیست، یه هنره. لطف بفرمایید و جدی باشید توش. مشخصات دوربین و عکس رو بفرمایید، و توجه هم بفرمایید که تاپیک نقد عکس است. عکسی بگذارید که قابلیت نقد شدن داشته باشد.

Poorya.L

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی
شهر
نیشابور
مدال المپیاد
-
دانشگاه
-
رشته دانشگاه
مکانیک

به نقل از amparisay :
الان ما باید چی رو توی این عکس نقد کنیم؟! یه مشت دایره قرمز توی زمینه مشکی که اصلا معلوم نیست چی هستند!؟!؟!
اولین نقد هم به خود شما وارده. اگه حالشو ندارید لطفا عکس آپلود نکیند. عکاسی سرگرمی نیست، یه هنره. لطف بفرمایید و جدی باشید توش. مشخصات دوربین و عکس رو بفرمایید، و توجه هم بفرمایید که تاپیک نقد عکس است. عکسی بگذارید که قابلیت نقد شدن داشته باشد.
کسانی میان نقد میکنن که با تاپیک "عکس های ما" اشنا باشن و عکس ها متنوعی از بچه ها دیده باشن و صدالبته اون افراد این عکس و توضیحش رو توی تاپیک "عکس ها ما" دیدن
درسته •Silmarillion• میتونست لینک این عکسو توی تاپیک بگه اما زیادم مهم نیست
نقد میتونه شامل معایب و محاسن کار(عکس) باشه و میتونه به عکاس کمک مفیدی بکنه که در تجربه های اینده اش استفاده کنه
در ضمن این عکس از توی فولوت {-8 گرفته شده و به قول شما اون یه مشت دایره قرمز نورهایی هستن که از روزنه ها وارد شدن

amparisay

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1386
مدال المپیاد
ندارم
دانشگاه
علم و صنعت
رشته دانشگاه
برق
تلگرام
اینستاگرام

به نقل از ▓ پـ ــوریـ ـا ▓ :
کسانی میان نقد میکنن که با تاپیک "عکس های ما" اشنا باشن و عکس ها متنوعی از بچه ها دیده باشن و صدالبته اون افراد این عکس و توضیحش رو توی تاپیک "عکس ها ما" دیدن
درسته •Silmarillion• میتونست لینک این عکسو توی تاپیک بگه اما زیادم مهم نیست
نقد میتونه شامل معایب و محاسن کار(عکس) باشه و میتونه به عکاس کمک مفیدی بکنه که در تجربه های اینده اش استفاده کنه
در ضمن این عکس از توی فولوت {-8 گرفته شده و به قول شما اون یه مشت دایره قرمز نورهایی هستن که از روزنه ها وارد شدن

کجای قوانین دیده شده که کسانی میان عکس نقد کنند که عکس های متنوع از بچه ها دیده باشند و در تاپیک عکسهای ما همه عکسها رو دیده باشن؟! خوب پس چرا دوتا تاپیک زدیم اصلا؟!؟!
عکسی که نیاز باشه توضیح بهش ضمیمه بشه، خودش به تنهایی مشکل داره. چه برسه که کسی که داره توضیح می ده بگه عکس فلان جاست و حال هم ندارم بگم چیه!!! این به نظر شما یعنی نقد؟! که نقد کننده مجبور باشه دنبال سوژه نقد بدو بدو کنه که پیداش کنه، پیدا که کرد برگرده نقد کنه؟! هدف چنین نقدی به نظر شما غیر از تملق گفتن چه چیزی می تونه باشه!؟ نقد هنری و تکنیکی عکسی که سر و تهش معلوم نیست، عکاس هم "حال نداره" عکس رو توضیح بده به نظر شما کار درست و منطقی ای به نظر میاد دوست من؟! قضاوت با خود شما و بینندگان سمپادی.
حالا که یکی "حال داشت" عکس رو توضیح بده نقدش این می شه
کادر بندی بی هدف (بریده شدن کادر از بالا و پایین سوژه) نامتقارن بودن کادر هم از بالاو پایین و هم از چپ و راست (حداقل سوژه رو در چیپ ترین جای عکس یعنی مرکزش هم قرار ندادید!) آندراکسپوز بودن عجیب عکس(!) نداشتن سوژه خاص (سوژه یعنی چیزی که حامل پیام اصلی عکس باشه، و هدف شما از زدن دکمه شاتر رو (اگر وجود داشته باشد) بیان می کند). اینکه شما عکسی رو دوست دارید دلیل نمیشه که عکس عکس خوبی باشه. من هم اوایل که SLR گرفتم همه عکسهام به نظرم خیلی دوست داشتنی می اومدن. من هم با راهنمایی های دوستان و بی تعارف بودن اونها توی نقد عکسهام کمی (فقط کمی) یاد گرفتم که در عکسهام ریزبین باشم.
لطفا نفرمایید که نمیشه همه عکسها از روتین پیروی کنند و هر عکسی چیزیش زیباست یا من اینطوری دوست داشتم و ... عکاسی مقدار بسیار زیادیش تکنیکه. تکنیکی که باید دلیلی برای عدم رعایتش باشه. وگرنه اگر بی هدف عکس بی تکنیک باشه، می شه عکس بی ارزش. عکاسی چیزی بیش از ثبت یک سوژه تاریک و کج و مبهم است. مطالعه و دیدن عکس بسیار کمک می کنه.
از حرفهای من ناراحت نشید. به این باور برسید که آپلود عکس در تاپیک نقد، یعنی داشتن جنبه انتقادپذیری و بپذیریم که نقد درست زمینه ساز پیشرفت می شه. من نه خصومت شخصی با کسی دارم و نه با انتقاد از شما به من چیزی می رسه. بپذیرید نقد افرادی رو که بدون چشم داشت کمک می کنن که عکاسی رو همگی یاد بگیریم و روی عکسهای همدیگه و خودمون ریزبین بشیم.

amparisay

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1386
مدال المپیاد
ندارم
دانشگاه
علم و صنعت
رشته دانشگاه
برق
تلگرام
اینستاگرام

به نقل از z@hra :
مدل دوربین: Sony DSC-H2
زمان نوردهی (شاتر): 250/1 sec
F: f/5
ایزو : 80
93359388821530590372.jpg
عکس خوبی است. چندتا مشکل به نظرم اومد که می گم:
1- بالا سمت چپ عکس اور اکسپوز شده. نورش زیاده یعنی جوری که بافت عکس از بین رفته و سفید شده.
2- گرفتن عکس از بالای سوژه توی عکاسی پرندگان زیاد مرسوم نیست. زاویه های بهتر رو امتحان کنید.
3- عکاسی توی آقتاب باعث ایجاد سایه های تند می شه که زیاد توی عکاسی جالب نیست. زمان طلایی عکاسی زمان ملایم شدن نور خورشید هست.

amparisay

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1386
مدال المپیاد
ندارم
دانشگاه
علم و صنعت
رشته دانشگاه
برق
تلگرام
اینستاگرام

به نقل از scare :
تصویر درخت!(یکم اشکال داره البته)

i378865_19062012721-2.jpg

دوربین:sony-DSC-S930
F:6.4
شاتر:1.549
کانون:19.6
دوستان اونقدری ریسایز نکنید که دیگه هیچی پیدا نباشه! با Paint عکس رو باز کنید، اون بالا ریسایز، پیکسلز، هریزونتال از 750 بیشتر نشه.
احتمالا اگزیف نداشتن عکس هم به خاطر اینه که با برنامه دیگه ای ادیتش کردید برای ریسایز.
و اینکه فاصله کانونی 19.6 f/6.4 قابل قبول است، اما سرعت شاتر 1.549 قضیه اش چیه؟! این عدد در سرعت شاترها اصلا مرسوم نیست!

amparisay

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1386
مدال المپیاد
ندارم
دانشگاه
علم و صنعت
رشته دانشگاه
برق
تلگرام
اینستاگرام

مدیران برای چی پست من رو منتقل کردن؟!؟!؟!؟!؟!
اینکه عکسشون اگزیف نداره و اندازه یه بند انگشتی شده و سرعت شاتر رو نوشتن 1.549 به نظرم نیاز به اصلاح داشته. برای چی منتقل شده پست من؟! باید زیرش باشه که ایشون ببینن و اصلاح کنن. توروخدا بحث تاپیک نقد رو از عکسهای ما جدا کنید... این دوتا هیچ ربطی به هم ندارن! توی پست بهتر شدن تایپیک بحثش رو کردم.

scare

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان چهاردانگه
شهر
تهران
دانشگاه
پلی تکنیک
رشته دانشگاه
متالورژی استخراجی

به نقل از amparisay :
مدیران برای چی پست من رو پاک کردن؟!؟!؟!؟!؟!
اینکه عکسشون اگزیف نداره و اندازه یه بند انگشتی شده و سرعت شاتر رو نوشتن 1.549 به نظرم نیاز به اصلاح داشته. برای چی پاک شده پست من؟!
عکس من ادیت خورده و ریسایز شده!اگه منظور با منه!

amparisay

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1386
مدال المپیاد
ندارم
دانشگاه
علم و صنعت
رشته دانشگاه
برق
تلگرام
اینستاگرام

به نقل از scare :
عکس من ادیت خورده و ریسایز شده!اگه منظور با منه!

بله منظورم با شماست. پست من درباره عکس شما رو به تاپیک نقد عکس منتقل کردن.

scare

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان چهاردانگه
شهر
تهران
دانشگاه
پلی تکنیک
رشته دانشگاه
متالورژی استخراجی

به نقل از amparisay :
بله منظورم با شماست. پست من درباره عکس شما رو به تاپیک نقد عکس منتقل کردن.
خوندم!برای اگزیف دقیقا توضیح شما درسته!با برنامه ی دیگه ای ادیت شده!در مورد شاتر هم اطلاعات دوربینه!بزارید 1 بار دیگه چک کنم

m-hadi

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
13
مدال المپیاد
دانشگاه
علم و صنعت
رشته دانشگاه
برق

این دوتا رو هم لطفا نقد کنید :
8exj1jf51jibbdh6opzo.jpg

f1tr4nl5j4q4itgvoow7.jpg

amparisay

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1386
مدال المپیاد
ندارم
دانشگاه
علم و صنعت
رشته دانشگاه
برق
تلگرام
اینستاگرام

به نقل از m-hadi :
این دوتا رو هم لطفا نقد کنید :
8exj1jf51jibbdh6opzo.jpg

f1tr4nl5j4q4itgvoow7.jpg
هر دو عکس به لحاظ تکنیکی عکسهای به نسبت خوبی هستند. ولی توی بالایی اگه کادر رو جوری می بستید که اون آشغالا معلوم نباشن خیلی بهتر بود. توی پایینی هم اگه باز جوری می گرفتید که جلبکها پیدا نباشن بهتر می شد...
در کل هم کمی بی هدف و بی سوژه هستند. سعی کنید همیشه برای زدن دکمه شاتر دلیل داشته باشید...!

m-hadi

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
13
مدال المپیاد
دانشگاه
علم و صنعت
رشته دانشگاه
برق

به نقل از amparisay :
هر دو عکس به لحاظ تکنیکی عکسهای به نسبت خوبی هستند. ولی توی بالایی اگه کادر رو جوری می بستید که اون آشغالا معلوم نباشن خیلی بهتر بود. توی پایینی هم اگه باز جوری می گرفتید که جلبکها پیدا نباشن بهتر می شد...
در کل هم کمی بی هدف و بی سوژه هستند. سعی کنید همیشه برای زدن دکمه شاتر دلیل داشته باشید...!
آشغال هارو تا حالا ندیده بودم اونو با فوتوشاپ درست میکنم و جلبک ها رو :D
آخه منظره که هدف نداره که :D داره ؟

amparisay

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1386
مدال المپیاد
ندارم
دانشگاه
علم و صنعت
رشته دانشگاه
برق
تلگرام
اینستاگرام

به نقل از m-hadi :
آشغال هارو تا حالا ندیده بودم اونو با فوتوشاپ درست میکنم و جلبک ها رو :D
آخه منظره که هدف نداره که :D داره ؟
به...! اختیار دارید! :D
می گن عکس به یه نقطه اتکا نیاز داره. عکسی که کاملا یکدست باشه و همه چیش ساده و عادی باشه و هم چی هم دیتیل داشته باشه بیننده رو سرگردون می کنه...!مگر اینکه واقعا هدف همین باشه!
بذار یه چند تا نمونه با هم بررسی کنیم!
این عکس نقطه اتکاء داره و اون گندمها تقریبا به سوژه بدل شدن و عکس حول اونها به مخاطب ارائه می شه! (عکس از آقای پیام حمزه ای)
55715952077327910346.jpg

قکر نکنم راجع به نقطه اتکا توی این عکس لازم باشه صحبتی کنیم! (عکس از آقای میری)
01313657332199364489.jpg

اینجا هدف نداشتن سوژه و نقطه اتکا هست که ذهن بیننده رو سرگردون کنه و بی پایان بودن گلزار رو نشون بده (عکس از آقای مهران فانی خیاوی)
85460958584258872482.jpg

توی عکس اولیت اون کوه ها به نظرم خیلی بی آب و علف هستن و عکس رو خیلی افت دادن! می تونستی اینجوری عمل کنی!(عکس از آقای سعید باریکانی)
48717022347679466143.jpg

با این دیدگاه فکر کنم خودت بتونی تا حدودی عکسهات رو نقد کنی! :)

Mozartine

کاربر حرفه‌ای

به نقل از amparisay :
عکس همیشه قرار نیست از مناظر و چیزایمعلوم باشه، شما فرض کن این فاین آرته، نقد نداره فاین آرت؟ از نظر زیبایی شناسی، نورش، ترکیب رنگش؟ قبول دارم که باید لینک عکس اصلی توی تاپیک عکسای ما رو که مشخصات عکسم توش بود رو میگذاشتم ولی چیزی رو به شوخی نگرفتم این وسط.

بااین همه من شک کردم و عکسم رو به یکی از آشناهام که عکاس حرفه ایه نشون دادم و پرسیدم نقد داره یا نه، اون هم عکس رو به اسم خودش گذاش توی یکی از پیجای عکاسی فیص بوک و خب میبینین که ملت نگفتن این نقد نداره.

amparisay

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1386
مدال المپیاد
ندارم
دانشگاه
علم و صنعت
رشته دانشگاه
برق
تلگرام
اینستاگرام

به نقل از •Silmarillion• :
عکس همیشه قرار نیست از مناظر و چیزایمعلوم باشه، شما فرض کن این فاین آرته، نقد نداره فاین آرت؟ از نظر زیبایی شناسی، نورش، ترکیب رنگش؟ قبول دارم که باید لینک عکس اصلی توی تاپیک عکسای ما رو که مشخصات عکسم توش بود رو میگذاشتم ولی چیزی رو به شوخی نگرفتم این وسط.

بااین همه من شک کردم و عکسم رو به یکی از آشناهام که عکاس حرفه ایه نشون دادم و پرسیدم نقد داره یا نه، اون هم عکس رو به اسم خودش گذاش توی یکی از پیجای عکاسی فیص بوک و خب میبینین که ملت نگفتن این نقد نداره.
من روی اصلی سخنم با این جمله شما بود که نوشته بودید حال ندارم اینجا اینکار رو بکنم. شما همیشه باید به نقد کننده احترام بذارید.
توی شاخه فاین آرت هم من عکس شما رو نقد کردم توی پست های بعدی که فهمیدم این عکس چیه.
(فیلت.ر شکن ندارم که پیج رو ببینم) اون دوست عزیزی هم که عکس رو توی بوطیقای عکاسی گذاشت رو از نزدیک می شناسم. کارهاش تاحالا چون خیلی خوب بوده، الان یه عکس کاملا سفید هم بذاره توی بوطیقا همه میان و به به و چه چه می کنن. خیلی وقتا خیلی مهمه که بدونید عکس رو کی گرفته و عکس چی هست و کجا بوده. به نظر من (نظر شخصی بنده) عکس خوب و قوی است که از هر توضیحی (حتی نام عکاس) بی نیاز باشه.

Mozartine

کاربر حرفه‌ای

به نقل از amparisay :
من روی اصلی سخنم با این جمله شما بود که نوشته بودید حال ندارم اینجا اینکار رو بکنم. شما همیشه باید به نقد کننده احترام بذارید.
توی شاخه فاین آرت هم من عکس شما رو نقد کردم توی پست های بعدی که فهمیدم این عکس چیه.
(فیلت.ر شکن ندارم که پیج رو ببینم) اون دوست عزیزی هم که عکس رو توی بوطیقای عکاسی گذاشت رو از نزدیک می شناسم. کارهاش تاحالا چون خیلی خوب بوده، الان یه عکس کاملا سفید هم بذاره توی بوطیقا همه میان و به به و چه چه می کنن. خیلی وقتا خیلی مهمه که بدونید عکس رو کی گرفته و عکس چی هست و کجا بوده. به نظر من (نظر شخصی بنده) عکس خوب و قوی است که از هر توضیحی (حتی نام عکاس) بی نیاز باشه.
چجوری اسم پیج و اسم ایشون رو فهمیدین بی فیلطر شکن؟ من نخواستم گذاشته شه بوطیقا و قبلشم به من گفت با اینکه از عکاسای رنک بالای پیجه ولی همه بیطرفانه نقد میکنند، بعد دومین نقد هم گفته شده که یکی دیگه گرفته عکسو.
بابت نقد هم مرسی، با کامپیوتر اومدم جواب میدم.

بالا