ROZHIN kocholoo
کاربر حرفهای
- شهر
- کرج
- دانشگاه
- صنعتی شریف
- رشته دانشگاه
- علوم کامپیوتر
پاسخ : سوالات ترکیبیات
آخرش کی سئوالو می ذاره؟
آخرش کی سئوالو می ذاره؟
الان کاملا معلومه که چه اتفاقی افتادهبه نقل از Grandfather :من با اینکه اینهمه اینجام نمیفهمم چیکار میکنید
من این دوتیکرو احساس میکنم نفهمیدمبه نقل از zA|-|rA :براي حل اين سوال يه الگو پيدا كردم كه اگه اثبات كنيم با اين ااگو ميشه همه ي خونه هاي يه جدول 4K+1 رو طي كرد اثبات ميشه براي جدول 2009*2009رو هم برقراره
اگر k=1 از خونه ي مركزي جدول شروع ميكنيم و به ترتيب اين خونه ها رو ميريم:
(2,5)_(1,3)_(2,1)_(4,2)_(5,4)_(3,5)_(1,4)_(2,2)_(4,1)_(5,3)_(4,5)_(2,4)_(1,2)_(3,1(_(5,2)_(4,4)_(2,3)_(1,1)_(3,2)_(5,1)
(4,3)_(5,5)_(3,4)_(1,5)
حالا فرض ميكنيم واسه ي k=nحكم برقراره و اسب در خانه ي (nو1) قرار داره
يه جدول n+4 *n+4 در نظر ميگيريم كه بر طبق فرض استقرا جدول n*n وسطيش رو با اسب پيمايش كرديم و حالا اسب تو خونه ي (n+2و3) قرار داره حالا به اين ترتيب بقيه ي خونه هارو پيمايش ميكنه:
(n+4و2)_(n+2و1)_(nؤ2)_(n-2ؤ1)_.........(1 و2)_(2 و 4)......(1و n-1)
(n+3,2ا_(n+4,4) _.......ه(n+3,n+1) _ا(n+4,n+3) _ا(n+2,n+4).........ا_(n+4 و3)_(n+3و1)_(n+1ؤ2)
........
بقيشو ديگه ننوشتم اما در اخر ميرسه به خونه ي (n+4ؤ1)
به نقل از اَکور پَکور :من این دوتیکرو احساس میکنم نفهمیدم
به نقل از hitro :دوستان میشه همین مسئله اسب رو با خونه 7*7 امتحان کنید لطفا ؟!
یعنی این " یه صفحه شطرنجی 7*7 داریم ، آیا یه اسب میتونه با یه بار رد شدن از هر خونه کل خونه هارو طی کنه و به محل اوّلش برگرده ؟ "
نه من کلّا گفتم ، گفتم یکی لطفا اونو حل کنهبه نقل از zahra.k :خوب لازم نيس اين كارو بكنيم ممكنه واسه خيلي از عددا درس باشه
به نقل از hitro :یعنی این " یه صفحه شطرنجی 7*7 داریم ، آیا یه اسب میتونه با یه بار رد شدن از هر خونه کل خونه هارو طی کنه و به محل اوّلش برگرده ؟ "
به نقل از mahtab.f :اون سوال قبلیه که 2009 *2009 بود هم ایده اش همینه با زوجیت
اون فقط من مثلا اگه از خونه سیاه شروع کنم حتما اخرین خونه م یه سفیده و برعکس
در حالی که ما زوج تا حرکت داریم تا به خونه پایانی برسیم و ...
بقیه اش مثه بالا !
× زهرا : من از راهت سر در نمیارما !
این واسه نقض کردنش کافیه که! برای اثبات کردن اینکه می تونه شرط لازمه ولی کافی نیست!به نقل از zahra.k :اين اثبات شما كامل نيس .ميتونه تعداد حركات با تعداد سياه و سفيدا مطابقت داشته باشه اما اسب نتونه همه ي خونه ها رو پيمايش كنه.فك كنم بشه مثال نقض اورد
راه حل رو هم هر جاشو نفهميديد بگيد تا واضح تر بگمش
اما در كل ايده اينه :
يه روش واسه پيمايش يه سري جداول پيدا كردم كه جدول 2009*2009 هم توشون صدق ميكنه.حالا با استقرا گفتم كه چجوري واسه اون سري جداول همواره برقراره
بنظرم روي كاغذ بكشيد جدول رو بهتر ميفهميد از مثال هاي كوچيك با اين روش بريد تا اصل روشو بدركيد.(از 5 شروع كنيد كه كامل گفتمش )
به نقل از mahtab.f :من نفهمیدم چرا کامل نیست ؟ من اثبات کردم که غلته
اگه قرار باشه دوباره برگردیم تو X راه حل درسته! ولی تو 2009 در 2009 ـه لازم نیست برگردیم تو همون خونه دیگه ...به نقل از mahtab.f :اولا با هر حرکتی که یه اسب میکنه اگه مثلا تو خونه سیاه باشه میره توی یه خونه سفید و برعکس
حالا ما 49 تا خونه داریم و چون میخوایم از یه x شروع کنیم و به از همه خونه ها رد بشیم و دوباره بیایم تو X
پس باید 49 تا حرکت انجام بدیم !
که با هر حرکت رنگ خونه ای که میریم توش عوض میشه و ما فرد تا حرکت داریم پس حتما اگه از خونه سیاه شروع کردم
به یه خونه سفید میرسم و این تناقضه پس نمیشه