• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

پرسش و پاسخ الکترونیکی

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع Poorya.L
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : پرسش و پاسخ

به نقل از m-hadi :
دیتا شیت من مال 199X ـه
شما فرض کن یه سری ترانزیستور که محدودیت های خاص خودشون رو دارن ولی خیلی مقاوم ترن در برابر اختلاف جریان بین پایه هاشون :دی
چ خوب می شد این داستان محدودیت و اینا رو هم بگی کجاهاس :-"
اما خب خودم میتونم برم بخونم جای سوال پیچ کردن :دی
ممنون:)

والا خودم هم دقیق نمیدونم ولی تا جایی که میدونم مربوط به ولتاژ بین پایه سوئیچ و 2 تا پایه ی دیگه میشه و این داستانا !
یه نکته ی دیگه ی ماسفت هم قیمتشه که تقریبا 3 برابر ترانزیستور عادیه

یکی دلیل استفاده از اسیلاتور رو با میکرو برا من توضیح بده ... چرا جریان دی سی رو باید بیایم بکنیم متناوب ؟ اصن این کارو میکنه ؟

به نقل از sniperTB :
یکی دلیل استفاده از اسیلاتور رو با میکرو برا من توضیح بده ... چرا جریان دی سی رو باید بیایم بکنیم متناوب ؟ اصن این کارو میکنه ؟
تو مفهوم dc و ac مشکلی نداری؟ (منظورم اینه که راجع به اون هم حرف بزنیم یا نه؟)

یه موج رو در نظر بگیر، یه ولتاژ ac هست دیگه؟ مثلا تو برق شهری یه موجی داریم که در هر ثانیه 50 بار نوسان سینوسی داره

اسیلاتور میاد یه موجی تولید میکنه با یه فرکانس و پریود خاص (که با داشتن هرکدوم، اون یکی با همین رابطه ای که تو فیزیک دوم راهنمایی هست به دست میاد (F (Hz) = 1/T (S) ) که به تعبیری اومده ولتاژ ac ایجاد کرده.
(اسیلاتور=نوسان ساز)

حالا چرا این کارو میکنه؟ خیلی ساده میشه اینجوری بیانش کرد که میکرو با این کلاکی که اسیلاتور ایجاد کرده ارتباطاتشو تنظیم میکنه، مثلا وقتی قراره مجموعه ای از دستورات رو ارسال کنه در هر کلاک 1 دستور ارسال میکنه
ینی با افزایش فرکانس کاری، سرعت ارتباط هم افزایش پیدا میکنه

به نقل از Fatemeh Mohammadkhani :
تو مفهوم dc و ac مشکلی نداری؟ (منظورم اینه که راجع به اون هم حرف بزنیم یا نه؟)

یه موج رو در نظر بگیر، یه ولتاژ ac هست دیگه؟ مثلا تو برق شهری یه موجی داریم که در هر ثانیه 50 بار نوسان سینوسی داره

اسیلاتور میاد یه موجی تولید میکنه با یه فرکانس و پریود خاص (که با داشتن هرکدوم، اون یکی با همین رابطه ای که تو فیزیک دوم راهنمایی هست به دست میاد (F (Hz) = 1/T (S) ) که به تعبیری اومده ولتاژ ac ایجاد کرده.
(اسیلاتور=نوسان ساز)

حالا چرا این کارو میکنه؟ خیلی ساده میشه اینجوری بیانش کرد که میکرو با این کلاکی که اسیلاتور ایجاد کرده ارتباطاتشو تنظیم میکنه، مثلا وقتی قراره مجموعه ای از دستورات رو ارسال کنه در هر کلاک 1 دستور ارسال میکنه
ینی با افزایش فرکانس کاری، سرعت ارتباط هم افزایش پیدا میکنه

فهمیدم
فقط اینکه برا چه جاهایی بکار میره مثلا ؟ ینی یه مثال از اینکه به سرعت ارتباطی بیشتر از سرعت ارتباط اولیه نیاز داریم چیه ؟

به نقل از sniperTB :
فهمیدم
فقط اینکه برا چه جاهایی بکار میره مثلا ؟ ینی یه مثال از اینکه به سرعت ارتباطی بیشتر از سرعت ارتباط اولیه نیاز داریم چیه ؟
من این مثالو زدم متوجه بشی ارتباط سرعت پردازش و فرکانس چیه
وگرنه تو خود میکرو هم یه سری مدار هست که داره همین کارو انجام میده (یه کلاکی تولید میکنه) حالا رو یه سری فرکانس میشه تنظیمش کرد
اگه فرکانس مورد نظر ما جز اونا نباشه یا نمیدونم شاید هم اگه دقت بیشتری بخوایم (اینو مطمئن نیستم که اسیلاتور خارجی دقتش بیشتره یا نه) میایم از اسیلاتور خارجی استفاده میکنیم
من خودم هیچ وقت استفاده نکردم (نیازی نبوده)
(فرکانس مورد نیاز با توجه به چیزایی مثل فرکانس کاری قطعات داخل مدار انتخاب میشه)

در رابطه با انتخاب اسیلاتور خارجی هم میدونی هرچیزی رو نمیتونم انتخاب کنیم، میکرو ها با توجه به مدلشون فرکانس های داخل بازه های مختلفی رو میپذیرن

هر پردازنده ای یه فرکانس کاری داره که تو اون درجه ی صفر ( برای avr جمع و تفریق ، برای Sandybridge ها توان) رو برای ما انجام میده. این یعنی این که فرکانس پردازنده تعداد پروسس هاییه که تو هر ثانیه انجام میده ، حالا برای دقیق کردن این فرکانس از کریستال ها استفاده میکنیم که بهمون یه فرکانس با دقت فوق العاده بالا میدن. ولی اصولا چون تایمر های ما (تقریبا تنها کار درجه 0 ما تو میکروکنترلر ) دقت اونقدر بالا نیاز ندارن ما به اسیلاتور داخلی میکرو اکتفا میکنیم.

حالا اینکه چه ترانزیستوری باشه زیاد مهم نیست.فقط ولتاژشو انتخاب کن و توجه کن به اینکه دارلینگتون باشه که حتما جریانی که خازن میده بتونه رانش کنه!حواست به ولتاژ خازن هات هم باشه...ولی به قول دوستمون از 555 استفاده کن اینجوری=>
FlashingLights.gif

حالا که حرفش پیش اومد بزار اینم بگم.از 555 کار زیاد میاد.از هر پایش 100 تا هنر میباره.یه سری اینجا بزن
http://www.talkingelectronics.com/projects/50%20-%20555%20Circuits/50%20-%20555%20Circuits.html
http://electroschematics.com/6482/555-timer-design-software/

سلام ميخواستم يه سوال ازتون بپرسم
براي اينكه يه دستگاه بسازيم كه با استفاده از سنسور هاي تشخيص رنگ چند تا ديود رو كنترل كنم مثلا زماني كه رنگ قرمز رو تشخيص بده ديودقرمز روشن بشه يا .... در ضمن هزينه ساختش چقدر ميشه؟

هزینه ی زیادی نداره اگه فاصله رنگ کم باشه ! ولی اگه فاصله زیاد باشه سنسور نیست باید پردازش تصویر کنید که هم هزینه بره هم زمان بر !
فاصله ی کم منظورم 2 سانت ایناس !

Back
بالا