ینی کودک بازی در تنها تاپیک ارشد فروم
ملت تو کار همدیگه دخالت نکنید. از نظرات دیگران هم نه انرژی مثبت بگیرید نه منفی!
---
یه نکته کلی بگم، توی مطالعه و موفقیت عوامل خیلی خیلی زیادی موثر هستن. به خصوص توی بحث ارشد
اگه بخوام فقط نام ببرم:هوش-ساعات مطالعه-میزان درس خوندن تو دوران کارشناسی- اشنایی با دروس-اشنایی با کنکور- روحیه- ارامش روانی- نحوه مطالعه-برنامه ریزی درسی- استرس- نوع تغذیه- هدف و رتبه دلخواه- معدل کارشناسی- وضعیت خانواده- وضعیت مشغولیت های جنبی- اعتماد به نفس و....
حال ندارم بنویسم بقیه شو.
کلا به n فاکتوریل حالت ممکنه برای ادمها برنامه لازم باشه و
از روی موفقیت هیچکس، نمیشه گفت نفر بعدی اگه دقیقاهمون کارو بکنه موفق میشه. من خودم مثلا حدود 250 ساعت کلا برای کنکور مطالعه کردم و شکر خدا موفق شدم. دوستی هم داشتم که 900 ساعت مطالعه کرد و اونم موفق شد. دوست دیگه ای هم داشتم که 1050 ساعت درس خوند و موفق نشد. یه دوست دیگه هم داشتم که با من درس میخوند و موفق نشد!
حالا عوامل و علل مختلفی توی موفقیت یا عدم موفقیت ما چهار نفر بود. و نمیشه من الان بگم یکی بیاد مثه من 250 ساعت بخونه، قطعا موفقه یا برعکس!
خطابم به همه کنکوریا به خصوص مهسا:
توانایی های خودتون رو بشناسید. من ادمی میشناسم که فقط و فقط دو هفته خونده با معدل 14 و یه رتبه خیلی خوب اورده. حالا شاید این بخاطر رشته بوده ولی بالاخره شدنیه! شما عزیزان اگه شروع کردید یا نکردید، در هر صورت دیر نیست.
اگه این روال رو طی کنید احتمال موفقیتتون مستقل از تجربیات دیگران خیلی خیلی بالاست:
1- شناخت کنکور: بشناسید که درس ههاش چیه. کدوماش مهمتر و تراز اور تره- کدوم سخت تره و کدوم رو با مطالعه مناسب میشه تست هاشو زد!
2- برنامه ریزی: بر اساس شناختتون برنامه ریزی کنید. جوری که فشار مناسب باشه. مثلا یه نکته خیلی مهم که معمولا یادشون میره امتحانات ترم 7 هست! یه ماه مونده به کنکور باید امتحان بدید. پس بدونید که روی ماه اخیر به جز مرور نمیشه حساب چندانی باز کرد.
3- مقایسه و شناخت: ازمون بدید. خودتون رو با رقبای جدی بسنجید. توجه داشته باشید که
کنکور رقابتی هست نه حد نصابی! پس کافیه شما از رقبا بهتر باشید و هیچ لزومی نداره 100 درصد تسلط داشته باشید. از طرفی اگه با توجه به رشتتون توی یه درس 70 درصد تسلط دارید مغرور نشید، چون باید ببینید متوسط تسلط دیگران چقدره
4- روحیه: این مهم ترین نکته است. روحیه واقعا مهم و تاثیر گذاره. من خودم به شخصه تجربه دارم که روحیم بعد از یه ازمون گند خورد و دیدم چه بلایی سرم اومد. ولی جوری روحیه مو تقویت کردم که اخرین ازمون جامع رو رتبم 800 شد
ولی صبح کنکور میدونستم که خیلی خوب میدم!
5- توکل: کلا توکل توی هر چیزی لازمه. شما باید تلاشتون رو در حد توان انجام بدید، بعدش دیگه نتیجه رو واگذار کنید به اون بالایی. ممکنه روز کنکور سرما بخورید، جاتون جلوی در باشه، کنار دستیتون سرصدا کنه، یهو همه چیز یادتون بره و هزار تا چیز دیگه.
مهم اینه جوری تلاش کرده باشید که اگه هر نتیجه ای گرفتید نتونید با خودتون بگید "کاش بیشتر تلاش میکردم"
6- راه های جایگزین: کلا یه وقت بذارید ببینید جای کنکور چه راه های دیگه ای هست. این برای کاهش هدف نیست. برای مدیریت ریسک هست. وقتی یه هدف داشته باشید که اگه کنکورتون خراب شد اونو انجام بدید، آرامش خاطرتون بیشتره. البته این باعث نشه که تلاشتون رو کم بکنید ها. چون هدفت اولیه تون قطعا اولویت بالاتری داشته دیگه
پس با امید و هوشمندانه وارد گود بشید، شک نکنید نتیجه میگیرید :)