من یک توصیه کلی دارم.
اولا این که شما هرقدرم پرس و جو کنین تا وقتی اون رشته رو نخونین و وارد بازار کار نشید متوجه نمیشید علاقه بوده یا نه، پس از روی پارامترهایی که فارغ التحصیلان دارن رشتشون رو میسنجن قضاوت کنین در باره رشته.خیلی هم دانشجوها رو مدنظر قرار ندید چون خودشونم دید کاملی ندارن و اکثرا سختی تحصیلم به حساب میارن و گله و شکایت دارن.در صورتی که درس خوندن یه دوره از زندگی و بالاخره تموم میشه مگه تخصص بخواید بخونین که تا 30-35سالگی درگیرشید و این مهمه.
اگر کسانی که پیراپزشکی خوندن میگن زیر دست دکترا کار کردن یک پوینت منفیه ، اینو جدی بگیرید. اگر تو رشته ای میگن کار نیست، اگر میگن منزلت اجتماعیش پایینه چون پول کمی گیرتون میاد اینا مهمه، اون تصورات فانتزیتونو بندازید دور.
خود من از کسانی بودم که میگفتم عیب نداره میرم دارو هرچند از اول میدونستم درامدم در مقابل گزینه دندان پزشکی خیلی ممکنه کمتر باشه و این کم بودن محتمل تره و درصد کمی احتمال داره حقوق دندونپزشک و پزشک رو داشته باشم ولی دلایل دیگه ای منو به این رشته سوق داد. الان تازه تازه که کار میکنم و تو محیطم دارم کم کم درک میکنم داستان چیه. در ضمن اگر میگن درامد رشته ای کمه، فقط قضیه پول نیست. میزان تاثیرگذاری افراد هم رابطه مستقیم با درامد داره، مثلا تو بیمارستانی که متخصصش کارانه حدود 100میلیون تومن میگیره من هیچ وقت حرفم خریدار نداره که بخوام تماس بگیرم و با دکتر مشورت کنم برای داروی مشکل دار بیمارم، چون درامد اون 30برابر منه حداقل
)منه نوعی رو عرض کرم به عنوان داروساز مشغول به کار در اونجا در آینده، وگرنه الان که دانشجوییم خیلی کمتر از این حرفاست.)
ولی ازتون یک خواهش دارم هر کدوم از رشته ها میرید هدفتون پول نباشه این جوری که خوب:پزشکی برم فلان تخصص انقد گیرم میاد برم اون رشته گیرم نمیاد انقد،، حقیقتشو بخواید دستمزدهای ما ناعادلانه ست، اگر هدفتون رسیدن به پول باشه ، یکم مشکل پیدا میکنین چون ادمی که با هدف گرفتن پول میاد ، ادما رو پول میبینه و هدفش از طبابت ، خدمت به مردم نیست. لذا خیلی وقتا که بین قانون و اخلاق فاصله ست و از جهت قانونی منعی نیست، فرد پا روی اخلاق میزاره. مثلا فلان کار رو بکنه قانونی هست ولی اخلاقی نیست ولی اون انجام میده.
پولی که از پزشکی و نجات جون افراد به دست بیاد از منظر اسلام خیلی مباح نیست و میگن حتی کراهت داره تا حدی چون فرد به خاطر جونش مجبوره خرج کنه، برای نجات جان افراد میگن نباید پول دریافت بشه.که البته در حال حاضر ممکن نیست ولی میشد که به مردم کم فشار بیارن.به این دلیل میگیم با هدف پول نیایید، هدف خدمت باشه که میانه راه اگر خسته شدین دلتون خوش باشه دارید کار انسانی میکنین،و این راضی نگهتون داره. نه این که متخصص بشین بعد بگید من 12سال درسشو خوندم حالا دور دوره منه و حقمه هرچی بگیرم.
جالبه بدونین