مشاوره انتخاب رشته دانشگاه - گروه تجربی

از رشته ی روانشناسی میشه آپلای کرد؟ یا خیلی سخته؟
درسته که رشته ای بریم که علاقه نداریم ولی میشه ازش آپلای کرد؟ ارزشش رو داره؟ ممکنه بعدا علاقه ایجاد بشه؟ یا ممکنه پشیمون بشم؟
البته هنوز برای من یکسال مونده ولی واقعا نیازه بدونم که چه رشته ای برم تا بتونم به اندازه اش درس بخونم:)
یک سوال احتمالا خیلی مسخره -_- برای آپلای فرد حتما باید نابغه باشه و یا با هوش متوسط و تلاش میشه؟
خیلی سخت نیست، ولی سخته. به نسبت مثلاً رشته‌های مهندسی و اینا باید تلاش بیشتری کرد و رزومه‌ی قانع‌کننده‌تری جمع کرد ولی خب به سختی رشته‌های علوم پزشکی مثلاً نیست و شدنی‌تره. نمره‌های زبان بالا مهم‌ترین نیاز اپلای توی روان‌شناسیه، بعدش معدل خوب و یه سری فعالیت‌های جانبی رزومه‌ساز.
صرفاً می‌خوام از نقطه‌نظر تجربه‌ی خودم بگم: من هم هدفم از قبل از دانشگاه اپلای بود و خودم توی همین دوراهی بودم پارسال؛ خصوصاً شب انتخاب رشته که خیلی مردد شدم. اما نهایتاً رشته‌ای که دوست داشتم رو رفتم. اینکه علاقه ایجاد می‌شه یا نه بستگی به آدم و رشته داره و نمی‌شه حکم قطعی کرد، ولی فرق بین خوندن چیزی که دوست داری و نداری خیلی زیاده. مثل فرق تفریح کردن و کار کردنه تقریباً، از یکی لذت می‌بری، اون یکی رو فقط می‌خوای تموم کنی بره.
من خودم موقع انتخاب رشته به این فکر می‌کردم که خب می‌تونی بری روان‌شناسی، اگر بتونی اپلای کنی شانس اینو داری که تقریباً به 100 خودت برسی، ولی احتمال اینکه اپلای نتونی بکنی و به 50 هم نرسی زیاده. از طرفی اون یکی رشته با احتمال بالاتری به اپلای می‌رسوندت ولی در نهایت می‌شی مثلاً 70. و خب به 100 رسیدن ریسک داره دیگه. شخصاً اگر می‌رفتم رشته‌ی دیگه، قطعاً به اندازه‌ای که توی یک سال گذشته فعالیت داشتم و درس خوندم، درس نمی‌خوندم، نمی‌تونستم هم بخونم در واقع.
در مورد آخری هم، صرفاً یه تلاش هدفمند و بابرنامه و مستمر، و حداقلی از هوش کفایت می‌کنه. با چند نفر از آدمایی که تونستن اپلای کنن اگه صحبت کنی متوجه می‌شی. یه قشر نسبتاً بزرگی از دانشجوهای فعلی روان‌شناسی داخل ایران هم هستن که چنین هدفی دارن، و تنها خصوصیتی که خوبای اینا دارن اینه که وقت زیاد تلف نمی‌کنن، برنامه دارن و وقت زیادی رو برای یادگیری چیزای مختلف و فعالیت‌های مرتبط با رشته می‌ذارن. چون روان‌شناسی یه جوریه که به معنای کلمه درس دانشگاه به هیچ وجه کفایت نمی‌کنه (هم ماهیت علمش و هم وضعیت آموزشش توی ایران که به لطف اساتید ضعیف و اسلامیزه کردن بزرگواران خیلی افتضاحه)، اما علم خیلی وسیعیه و تعداد منابع بی‌شماری داره که به هرکدوم علاقه‌مند باشی می‌تونی استفاده کنی. مهم‌ترین نکته برای اپلای از روان‌شناسی اینه که از بدو ورود بدونی می‌خوای چی کار کنی، هدف و برنامه‌ی خودت رو مشخص کنی، زود دست‌به‌کار بشی و وقت کافی رو براش بذاری...

توصیه من به شما: رشته‌هایی برید که بی‌دردسر بتونید اپلای کنید.
مثلا به‌جای ۷ سال پزشکی در ایران، می‌شه یه فوق‌لیسانس ۳ ساله بگیرید برید اون‌ور پزشکی یا ساینس یا هرچی

یعنی دندان آزاد تهران می‌ارزه به دندان پردیس تبریز؟
نمی دونم ولی اگه شرایط مالی شو داره و تهران رو خیلی دوست داره اینکه خودِ تهران بره دانشگاه براش راحت تر نیست؟

توصیه من به شما: رشته‌هایی برید که بی‌دردسر بتونید اپلای کنید.
مثلا به‌جای ۷ سال پزشکی در ایران، می‌شه یه فوق‌لیسانس ۳ ساله بگیرید برید اون‌ور پزشکی یا ساینس یا هرچی
اینو با اطلاعات میگی؟ من اپلای به دکتری مهندس کشاورزی دیدم. مهاجرت پزشک هم دیدم‌. ولی اپلای به پزشکی از طریق لیسانس نشنیدم حتی یک مورد. خودمم کنجکاوم که اینکه میگن میشه مثلا با پیراپزشکی اپلای کرد چقدر جدیه.

مثلا تعهد اینا میخواد که برم فلان منطقه محروم ؟یا نتونم از کشور خارج شم؟
بقیه اله؟ نمیدونم والا نخوندمش. ولی کلا سیستم نظامی محدودیت زیاد داره. خارج نمیشه رفت. یه سری کلاس های عقیدتی اجباری دارند و ...

مثلا تعهد اینا میخواد که برم فلان منطقه محروم ؟یا نتونم از کشور خارج شم؟
والا قبلا که نبود. دفترچه رو خوب بخون توضیحات نداشته باشه. فقط چادر دخترا اجباری بود.
من یک دوستی دارم که اونجا پزشکی خوند و فارغ التحصیل شد. سرشون کلاه گذاشت و مصاحبه رو قبول شد ولی به خدا و اسلام اینا اعتقاد نداره. درسشم تموم شد و الان داره مثل بقیه پزشک ها کار میکنه.

چقد میشه به سرکان اعتماد کرد؟یطور عجیبی رشته هارو گفتع.چیزایی ک فک نمیکردم اصلا بیارمو زده متوسط و زیاد
کسی ازش استفاده کرده؟

پزشکی شاهد و بقیه الله شرایطش چطوریه؟ارزششو داره؟
شاهد خوبه فقط بخون خوب چون سوالاش سخت بود از بی پسری بهتره من میخواستم بزنم اول شاهد زدم بعد الزهرا

یکی از دوستام رتبه اش شده 4700، تو زیر گروه یک شده حدود4400 چی پیشنهاد میکنین براش؟

یعنی دندان آزاد تهران می‌ارزه به دندان پردیس تبریز؟
تا جایی که میدونم هزینه آزاد از پردیس کمتر درمیاد، نه؟ :-"
رفیقتم که سینه‌ چاک تهرانه . تهران و تبریز هم که اصلا قابل قیاس نیستن . میمونه رنک دانشگاه ، اونم فکر نکنم تفاوت خیلی فاحشی داشته باشه . باز هر جور که صلاحه :-"

راجع به رشته علوم ازمایشگاهی یا میکروبیولوژی، کسی هست مشورت بده من مزاحمش بشم ...

اینو با اطلاعات میگی؟ من اپلای به دکتری مهندس کشاورزی دیدم. مهاجرت پزشک هم دیدم‌. ولی اپلای به پزشکی از طریق لیسانس نشنیدم حتی یک مورد. خودمم کنجکاوم که اینکه میگن میشه مثلا با پیراپزشکی اپلای کرد چقدر جدیه.
بله موردش رو داشتیم با لیسانس زیست رفته آزمون داده
تو ایرانم این مورد هست ولی یه سری شرایط داره مثلا دانشجو برتر باشی و این داستانا

حرفتون صحیح
من درباره‌ی داروسازی گفتم! مثلا کسی که از مسائل فراریه، دوران تحصیل آزاردهنده‌ای در داروسازی خواهد داشت...
میشه یکم توضیح بدی منظورت از مسائل چیه؟
من از هرکی(دارو خونده و تموم کرده بودن خودشون.) پرسیدم گفتن درسای دارو حفظی‌تره، از مساله تقریبا حرفی نزدن...

میشه یکم توضیح بدی منظورت از مسائل چیه؟
من از هرکی(دارو خونده و تموم کرده بودن خودشون.) پرسیدم گفتن درسای دارو حفظی‌تره، از مساله تقریبا حرفی نزدن...
منظورم مسئله و حل کردنی‌هاست. مثل پزشکی نیست که بیشتر با آناتومی و دروس مشابه سر و کار دارن.
من تازه اول راه داروسازی هستم (سال دومم)،
شیمی عمومی، ریاضیات در داروسازی، شیمی تجزیه، فیزیک در داروسازی و درس‌های دیگه که ترم‌های بالاتر داریم... مسائل دارند.
داروسازی زمینه‌های متنوعی داره. بله درسته حفظیات زیادی هم داره. واکنش‌های مختلف، مکانیسم اثر داروها، ساختارشون، اسامی علمی گیاهان دارویی و....
اینجا همچیییییی داره!
علاقه واقعا مهمه

میدونم رتبه چیزه شخصیه اما من امسال تیزهوشان قبول شدم میخوام ببینم رتبه سمپادیا تو کنکور چجوری بوده و تاثیر داشته یا نه
چون کاربر جدیدم بلد نیستم گفتگوی جدید باز کنم

Back
بالا