- نام مرکز سمپاد
- هاشمی نژاد ۳
- شهر
- مشهد
- سال فارغ التحصیلی
- 1399
- دانشگاه
- فردوسی
- رشته دانشگاه
- روانشناسی
خیلی سخت نیست، ولی سخته. به نسبت مثلاً رشتههای مهندسی و اینا باید تلاش بیشتری کرد و رزومهی قانعکنندهتری جمع کرد ولی خب به سختی رشتههای علوم پزشکی مثلاً نیست و شدنیتره. نمرههای زبان بالا مهمترین نیاز اپلای توی روانشناسیه، بعدش معدل خوب و یه سری فعالیتهای جانبی رزومهساز.از رشته ی روانشناسی میشه آپلای کرد؟ یا خیلی سخته؟
درسته که رشته ای بریم که علاقه نداریم ولی میشه ازش آپلای کرد؟ ارزشش رو داره؟ ممکنه بعدا علاقه ایجاد بشه؟ یا ممکنه پشیمون بشم؟
البته هنوز برای من یکسال مونده ولی واقعا نیازه بدونم که چه رشته ای برم تا بتونم به اندازه اش درس بخونم:)
یک سوال احتمالا خیلی مسخره -_- برای آپلای فرد حتما باید نابغه باشه و یا با هوش متوسط و تلاش میشه؟
صرفاً میخوام از نقطهنظر تجربهی خودم بگم: من هم هدفم از قبل از دانشگاه اپلای بود و خودم توی همین دوراهی بودم پارسال؛ خصوصاً شب انتخاب رشته که خیلی مردد شدم. اما نهایتاً رشتهای که دوست داشتم رو رفتم. اینکه علاقه ایجاد میشه یا نه بستگی به آدم و رشته داره و نمیشه حکم قطعی کرد، ولی فرق بین خوندن چیزی که دوست داری و نداری خیلی زیاده. مثل فرق تفریح کردن و کار کردنه تقریباً، از یکی لذت میبری، اون یکی رو فقط میخوای تموم کنی بره.
من خودم موقع انتخاب رشته به این فکر میکردم که خب میتونی بری روانشناسی، اگر بتونی اپلای کنی شانس اینو داری که تقریباً به 100 خودت برسی، ولی احتمال اینکه اپلای نتونی بکنی و به 50 هم نرسی زیاده. از طرفی اون یکی رشته با احتمال بالاتری به اپلای میرسوندت ولی در نهایت میشی مثلاً 70. و خب به 100 رسیدن ریسک داره دیگه. شخصاً اگر میرفتم رشتهی دیگه، قطعاً به اندازهای که توی یک سال گذشته فعالیت داشتم و درس خوندم، درس نمیخوندم، نمیتونستم هم بخونم در واقع.
در مورد آخری هم، صرفاً یه تلاش هدفمند و بابرنامه و مستمر، و حداقلی از هوش کفایت میکنه. با چند نفر از آدمایی که تونستن اپلای کنن اگه صحبت کنی متوجه میشی. یه قشر نسبتاً بزرگی از دانشجوهای فعلی روانشناسی داخل ایران هم هستن که چنین هدفی دارن، و تنها خصوصیتی که خوبای اینا دارن اینه که وقت زیاد تلف نمیکنن، برنامه دارن و وقت زیادی رو برای یادگیری چیزای مختلف و فعالیتهای مرتبط با رشته میذارن. چون روانشناسی یه جوریه که به معنای کلمه درس دانشگاه به هیچ وجه کفایت نمیکنه (هم ماهیت علمش و هم وضعیت آموزشش توی ایران که به لطف اساتید ضعیف و اسلامیزه کردن بزرگواران خیلی افتضاحه)، اما علم خیلی وسیعیه و تعداد منابع بیشماری داره که به هرکدوم علاقهمند باشی میتونی استفاده کنی. مهمترین نکته برای اپلای از روانشناسی اینه که از بدو ورود بدونی میخوای چی کار کنی، هدف و برنامهی خودت رو مشخص کنی، زود دستبهکار بشی و وقت کافی رو براش بذاری...