• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

توهین برنامهء تلویزیونی "فیتیله" به هموطنان ترک زبان

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع MIN4
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

خواستار برخورد با رسانه ملی بخاطر توهین به غیر فارسها(لر-ترک و..)هستین؟

• رای‌دهندگان
    186
وضعیت
موضوع بسته شده است.
پاسخ : توهین برنامهء تلویزیونی "فیتیله" به هموطنان ترک ز

به نظرم بالا گرفتن اعتراضات در حدّ ادّعاهای همیشگیِ پان‌تورک‌ها، که مثل هر ادّعای متعصّبانه و مبتنی بر تمایلات شوینیستی دیگه‌ای، هیچ منطقی هم پشتش نیست، انتقاد از این برنامه‌ی تلویزیونی رو به موضع دفاعی روند؛ در واقع ترک‌ها و دیگرانی که متوجّه اثرات مخرّب برنامه‌های این چنینی هستن، از رفتار رادیکال‌های پان‌تورک ضربه خوردن.

به چیزی واضحه؛ از لحاظ فرهنگی، وضعیت درستی حاکم نیست توی ایران. من همه‌جوره طرفدار اینم که تحمّل شوخی آدم‌ها بالا بره، هر چیزی رو سریع «توهین» فرض نکنن، حتّی وقتی پای «مقدّسات» طرفه. با این وجود به نظرم دیدگاه فرهنگیِ شدیداً مبتذلی نسبت به قومیت‌هایی مثل ترک‌ها [یا آذری‌ها] و لُرها و غیره حاکم بوده. خودتون خوب می‌دونین جوک‌های ما با چه کلمه‌ای شروع می‌شه و خیلی وقتا ملّت به جای کلماتی مانند «احمق» رسماً میان می‌گن «ترک»[nb]معذرت می‌خوام بابت گفتن این چیزا؛ خوشایند نیست، ولی واقعیت داره.[/nb]. حالا شما بیا بگو شوخیه؛ بله منم می‌دونم شوخیه، امّا شوخی‌ایه که بهای سنگینی داره. بهاش اینه که به یه بخش بزرگ و پویا از جمعیت کشور، رسماً بر می‌خوره. بهاش اینه که کودکان، کودکانی که شوخی رو از جدّی تشخیص نمی‌دن، ناخودآگاه تحت تأثیر چنین رفتارهای فرهنگی، به راستی یاد می‌گیرن ترک‌ها رو پایین‌تر از خودشون ببینن، و کودکان ترک که شاید تحت چنین فضایی، از قومیت خودشون زده بشن و واقعاً این وسط حس کنن قوم برتری وجود داره و خودشون پستن. این جوّ ضدفرهنگی وجود داره، و در طول سالیان منجر به ایجاد حسّاسیت توی ترک‌ها شده؛ حسّاسیتی که توی موقعیت‌های مختلف مثل این داستان اخیر، محق باشن یا نه، خودش رو نشون می‌ده. اصل داستان این برنامه نیست؛ اصل داستان اینه که من هنوز جوک‌هایی که می‌شنوم، با همون ساختاری هستن که گفتم، و حتّی یه بار یکی از دوستانم که ترک هست از کسی که جوک می‌گفت خواهش کرد این‌طوری نگه، طرف ادّعا کرد که مزّه‌ی جوک به همون کلمه‌ی «ترک» توشه. دلخوری‌ ترک‌ها از جای دیگه‌ای رقم خورده.

به نظرم بالا گرفتن اعتراضات در حدّ ادّعاهای همیشگیِ پان‌تورک‌ها، که مثل هر ادّعای متعصّبانه و مبتنی بر تمایلات شوینیستی دیگه‌ای، هیچ منطقی هم پشتش نیست، انتقاد از این برنامه‌ی تلویزیونی رو به موضع دفاعی روند؛ در واقع ترک‌ها و دیگرانی که متوجّه اثرات مخرّب برنامه‌های این چنینی هستن، از رفتار رادیکال‌های پان‌تورک ضربه خوردن.

نمیدونم چه چیزی درباره این اعتراض‌ها شنیدید و بر چه اساسی میگید که این اعتراض‌ها توسط پان‌تورک‌ها انجام میگیره...آیا شعارهایی خاصی از این اعتراضات شنیدید؟آیا کلیپ خاصی از اعتراضات دیروز دانشجویان دانشگاه اورمیه و اعتراضات امروز دانشجویان دانشگاه تبریز دیدید؟

به نقل از نیلوفر :
به چیزی واضحه؛ از لحاظ فرهنگی، وضعیت درستی حاکم نیست توی ایران. من همه‌جوره طرفدار اینم که تحمّل شوخی آدم‌ها بالا بره، هر چیزی رو سریع «توهین» فرض نکنن، حتّی وقتی پای «مقدّسات» طرفه. با این وجود به نظرم دیدگاه فرهنگیِ شدیداً مبتذلی نسبت به قومیت‌هایی مثل ترک‌ها [یا آذری‌ها] و لُرها و غیره حاکم بوده. خودتون خوب می‌دونین جوک‌های ما با چه کلمه‌ای شروع می‌شه و خیلی وقتا ملّت به جای کلماتی مانند «احمق» رسماً میان می‌گن «ترک»[nb]معذرت می‌خوام بابت گفتن این چیزا؛ خوشایند نیست، ولی واقعیت داره.[/nb]. حالا شما بیا بگو شوخیه؛ بله منم می‌دونم شوخیه، امّا شوخی‌ایه که بهای سنگینی داره. بهاش اینه که به یه بخش بزرگ و پویا از جمعیت کشور، رسماً بر می‌خوره. بهاش اینه که کودکان، کودکانی که شوخی رو از جدّی تشخیص نمی‌دن، ناخودآگاه تحت تأثیر چنین رفتارهای فرهنگی، به راستی یاد می‌گیرن ترک‌ها رو پایین‌تر از خودشون ببینن، و کودکان ترک که شاید تحت چنین فضایی، از قومیت خودشون زده بشن و واقعاً این وسط حس کنن قوم برتری وجود داره و خودشون پستن. این جوّ ضدفرهنگی وجود داره، و در طول سالیان منجر به ایجاد حسّاسیت توی ترک‌ها شده؛ حسّاسیتی که توی موقعیت‌های مختلف مثل این داستان اخیر، محق باشن یا نه، خودش رو نشون می‌ده. اصل داستان این برنامه نیست؛ اصل داستان اینه که من هنوز جوک‌هایی که می‌شنوم، با همون ساختاری هستن که گفتم، و حتّی یه بار یکی از دوستانم که ترک هست از کسی که جوک می‌گفت خواهش کرد این‌طوری نگه، طرف ادّعا کرد که مزّه‌ی جوک به همون کلمه‌ی «ترک» توشه. دلخوری‌ ترک‌ها از جای دیگه‌ای رقم خورده.
در ادامه پست خودم و تایید این پست بگم که من کسی از دوستام (اردبیل ها!) نمیشناسم که این حس رو نداشته باشن؛ البته کسی خودش قوم پست نمیدونه ولی این که یه سریا دیگه خوب باهاشون برخورد نمیکنن رو همه قبول دارند. نه تنها بچه های دهه 60، 70 این شکلین، حتی آدمای سن بالای دهه 20 به این ور هم هیمن حس و دارن. یعنی همه!
به نقل از farhid :
رضا شاه ترکارو سرکوب نکرد یه مفهومی به اسم اتحاد ملی و میهنی رو تو کشور به وجود آورد و البته اسپانیا هر ایالتش مستقل از دیگریه و این اصلا باعث اتحادشون نشده بلکه اختلافای زیادی هم دارند حتی!
ریشه تاریخی همه این ها برمیگرده به دوره رضا خان، که ترکیب جمعیتی ها رو عوض کرد و مخاطب بدگویی ها نسبت به قاجار ها شد همه ترک ها نه خود قاجار ها.

عده زیادی اعتراض دارند؛ ولی عده خیلی کمی دارند سو استفاده می کنند.

به نقل از əlireza :
نمیدونم چه چیزی درباره این اعتراض‌ها شنیدید و بر چه اساسی میگید که این اعتراض‌ها توسط پان‌تورک‌ها انجام میگیره...آیا شعارهایی خاصی از این اعتراضات شنیدید؟آیا کلیپ خاصی از اعتراضات دیروز دانشجویان دانشگاه اورمیه و اعتراضات امروز دانشجویان دانشگاه تبریز دیدید؟
من زنده شو دیدم :دی
والا شعارشونم این بود "آذربایجان اویاخدی انقلابا دایاخدی "

--------------------------------------------------------
فرهنگ وتمدن به این نمیگن که آذری ها وفارس ها بیفتن به جون هم
قبل ازاینکه از یک قومیت خاص باشیم،ایرانی هستیم
قرار نیست به جون هم بیفتیم
حالا یه اشتباهی شده،اعتراضم شده،قراره رسیدگی هم بشه وچنتاازمدیران خاطی هم اخراجن و...
این وسط فقط بعضیاافتادند به جون هم
همه فارسی زبان ها که به ما توهین نکردند که ما متقابلا به اون ها توهین کنیم
گیریم اونا توهین کردند، اعتراض کافیه،اگه اونا بی فرهنگ هستند که توهین کردند،اگر ماهم به اونا توهین کنیم ماهم بی فرهنگیم

به نقل از əlireza :

من نمی‌گم هر کی اعتراض می‌کنه پان‌تورکه؛ دارم می‌گم رفتار پان‌تورک‌ها توی این داستان داره وجهه‌ی اعتراض بقیه رو به شدّت مخدوش می‌کنه. یه دور توی اینترنت و شبکه‌های اجتماعی اگر بزنی، می‌بینی مواضع پان‌تورک‌ها طبق معمول چطوره. درست مثل پست اوّل همین تاپیک.

من به شخصه از بیننده های برنامه ی فیتیله بودم.بار ها شده بود که یه شخصیت خنگ لرُ تو نمایش داشتن .مگه کسی حرفی می زد؟؟برای همینه که میگم اگه بنا توبیخ کردن بود باید نه تنها فیتیله،بلکه خیلی از برنامه هایی که از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش میشه رو توبیخ کنن.اگه قرار به سخت گیری تو اینجور مسائل هست فیتیله باید خیلی وقت پیش توبیخ میشد.اما با این حرفم نمی خوام از این حرکت برنامه ی فیتیله حمایت کنم .

به نقل از نیلوفر :
من نمی‌گم هر کی اعتراض می‌کنه پان‌تورکه؛ دارم می‌گم رفتار پان‌تورک‌ها توی این داستان داره وجهه‌ی اعتراض بقیه رو به شدّت مخدوش می‌کنه. یه دور توی اینترنت و شبکه‌های اجتماعی اگر بزنی، می‌بینی مواضع پان‌تورک‌ها طبق معمول چطوره. درست مثل پست اوّل همین تاپیک.

قطعا همینطوره،ولی در این قضیه حداقل این افرادی که شما میفرمایی در اقلیت هستند.شما اعتراضات دانشجویان دانشگاه‌‌اورمیه و تبریز رو ببینید.اعتراضات خیابانی رو ببینید.حداقل در این مورد این رفتارهایی که شما فرمودید مشاهده نمیشه.

اعضای فیتیله هم مث بقیه اعضای جامعه...
بنظرم باید خودمونو اصلاح کنیم...
فارس و ترک نداره...
ینی اونایی ک از این توهین ناراحت شدن خودشون ب جوکایی ک مثلا راجب به لر های عزیزه نمیخندن...
کسی نمیتونه صددرصد بگه ن...نمیگم حق ندارن ناراحت شن.اما...بحث فقط فیتیله نیس...بحث هممونیم ک یکم همه چیو ب شوخی گرفتیم...
توی همین تاپیکم دیدم کسایی ک برای دفاع از خودشون باز داشتن ب فارسا توهین میکردن...
چ فرقی هست بین ما...هممون ایرانی اییم...

اینایی که جوک ها ترک و لر و ... خیلی راحت پخش می کنن و می فرستن و می خندن و فرهنگ خر و احمق بودن ترک ها، ساده لوح بودن لر ها و خیلی چیز های دیگه رو پخش می کنن و آسیب مستقیم به کشور و خیلی از مردم می زنن و بعد میان میگن: شوخیه دیگه کی جدی میگیره.
اینایی که تا یکم تو برنامه کودک مسخره بازی در میارن، شورش می کنن و شیشه ها رو می شکنن.
اینا فرهنگ غنی های کشور که: به نظرم این مشکلات به دلیل فشار های حکومته وگرنه فرهنگ غنی کوروش و پسر عمه داریوش و ... اینطوری نیست.
این نظام خواها که: همه مشکلات زیر سر استکبار و دشمن و توهم توطئه.
این ترکا که بهشون میگی چیک، پا میشن میخوان لهت کنن.
این فارسا که تریپ روشن فکری برداشتن و calm down و relax بابائن و خودشون هم الان نمیدونن که به چه زبونی دارن حرف میزنن. ( پ ن: فارسی فینگیلیش با اصطلاحات انگلیسی و کلمه های عربی)
این شمالی ها که ببین مارو چقدر مسخره می کنن ولی ما خیلی با جنبه ایم و باحالیم و الخ.
این لر ها و کرد ها و بلوچی ها و عرب ها که صداشون هم در نمیاد بیچاره ها. به اینا دیگه چی بگم؟ :D

ببینید به نظر من فیتیله(عمو های فیتیله)خودشون که مقصر نیستن.اونا بازیگرن.متن بهشون می دن میگن اجرا کن!!
پس نباید صرفا به خاطر این کار اونا رو توبیخ کنیم و برنامشون رو متوقف کنیم .
اگرم قرار بشه کسی توبیخ بشه باید نویسنده یا ناظر اون کار باشه نه این که کل برنامه توقیف بشه!مثلا فیلم بردار،صدا بردار و .. چ گناهی کردن این وسط!
بعدشم این اعتراضا در اینده باعث می شه کیفیت فیلم ها بیاد پایین یعنی وضعیت سانسور شدید تر میشکه که یه وقت نکنه به قومی توهین بشه و بعد...
بعدشم دم مردم شمال گرم که پایتخت رو می بینن هیچ چی هم نمی گن!حالا شما فک کن پایتخت ترکی بود....!

من نمی گم کار اشتباه نبوده...خیلی هم بوده ...به یک قوم توهین شده ولی میشه به روش های درست تری هم اعتراض کرد و تا این حد بزرگش نکرد.!
همین!

وضعیت
موضوع بسته شده است.
Back
بالا