- شروع کننده موضوع
- نام مرکز سمپاد
- فرزانگان سه
- شهر
- طـــهـران
- سال فارغ التحصیلی
- 95
- رشته دانشگاه
- زیست فناوری/ ژنتیک
کان لم یکن
نویسنده: امیرعلی نبویان
نشر: خوب
تعداد صفحات: ۸۲
امتیاز گودریدز: ۳.۸۷ از ۵
امتیاز من: ۴ از ۵
دستهبندی من: ایرانی، دارم، پیشنهاد میکنم، طنز، چالش ۱۰۰۰ کتاب
سال مطالعه: ۲۰۲۱
▪︎درباره کتاب:
کان لم یکن، یک داستان تخیلیِ طنز در مورد وضع سیاسی جزیرهای خیالی به اسم "استرایک" هست که توسط دوبرادر دوقلو تام و جری (پادشاه تام و پرنس جری) اداره میشه.
▪︎چیزی که فکر میکردم:
من اصلا نمیدونستم امیرعلی کتاب جدید نوشته!
وقتی صفحه نشر خوب رو چک میکردم تصادفی دیدم یه پست هست که امیرعلی توشه و فهمیدم کتاب نوشته.
سالها پیش مجموعه قصههای امیرعلی رو خونده بودم و خیلی دوست داشتم برای همین سریع کتاب رو گذاشتم تو سبد خریدم.
▪︎چیزی که تجربه کردم:
این کتاب از نظر من قلعه حیوانات ایرانیه!
چرا؟ چون این داستان خیلی تخیلی خیلی شبیه واقعیتهای کشور ماست. (و امیدوارم برای همین توقیف نشه)
▪︎ چیزی که یاد گرفتم:
خشت اول چون نهد معمار کج، تا ثریا میرود دیوار کج!
▪︎نحوه نگارش:
من اصلا از کتابای سیاسی خوشم نمیاد و وقتی فهمیدم این کتاب به سیاست مرتبطه یکم خورد توی ذوق و گفتم خوندنش قراره یه قرن طول بکشه.
اما اصلا اینطور نیست!
طنز و قلم و داستانپردازی همه در کنار هم باعث میشه کتاب خیلی سریع پیش بره و احتمالا در یک نشست بتونید بخونید.
▪︎دیگه چی:
موقع خوندن کتاب یاد رادیو هفت افتادم که امیرعلی میومد داستانهاش رو میخوند.
مدام صدا و لحن خوندنش موقع خوندن متن کتاب میپیچید تو ذهنم و حس نوستالژیِ بامزهای داشت.
مقدمه و متن پشت جلد تقریبا هیچ ربطی به داستان نداره،
یعنی براساس اون قضاوتش نکنید. کتاب رو بخونید متوجه میشید داستانش چیه و اون متن چی میگه.
▪︎به کیا پیشنهاد میکنم:
به نظرم هر ایرانیای، حداقل یکبار کتاب رو بخونه.
نمیگم این کتاب خیلی خوبه ولی حرفِ دل یکی از مردمه و بسی شبیه وضع ما...
▪︎سخن آخر از زبان کتاب:
برای 'حال دل خوب' تعریف دقیقی در هیچ لغتنامهای موجود نیست اما اگر بخواهیم بهزور یک معنی مشخص برایش بتراشیم باید بگوییم: 'حالِ دلِ خوب' عبارت است از یک حالتی که وقتی در قلب واقع میشود، آدمی مرغِ 'خودش' را غاز میبیند، و همهچیز خورنگتر از همیشه، دماغش چاقتر، خودش لاغرتر و کلا زندگی بدون آنکه در واقع تغییر خاصی کرده باشد، دل انگیزتر به نظرش میرسد.
به زبان دیگر، یک جور خریتیست که در معرض 'تعارف' تیتاپ در وجود آدمیزاد شکل میگیرد، در حالیکه هرگز قرار نیست تیتاپی از گلویش پایین برود.
*نکته مهم: مطالعه این کتاب احتیاطا محدودیت سنی دارد و برخی شوخیهای آن مناسب همگان نیست. اگرچه در این دوره و زمانه، همانهایی که نگرانشان هستیم، حرفهای اینچنینی را بهتر از بنده و شما بلدند!