پاسخ : اثبات یا نقیض وجود خدا
به نقل از AlirezA.MoradiaN :
شما دقيقا خدا رو چه جوري ميشناسين شخصا؟؟
من هنوز واژه ی شناخت رو براش بکار نمیبرم، چون وجود داشتن یا نداشتن اون ثابت شده نیست، باید بگید چطوری تعریف میکنید، من با توجه به خصوصیاتش برام تعریف میشه، یه فرض از یه وجود خاص هوشمند و هدفمند که خلقت جهان رو بر عهده داشته شخصیت داره، این کمترین سطح تعریفم از خداس که برام هوشمندی و هدفمندیش خیلی بارز و مورد توجهه.
به نقل از fitmal :
الان به نظر شما جهان ما دارای نظم نیست؟سراسر هستی رو نظم تشکیل داده
جهان ما بدلیل تعادل بین ثابت های فیزیکی دارای یه نظم نسبی اما این با توجه به مسئله ی تورم کیهانی و چند-جهان بر پایه ی احتمال و بدون دخالت هوشمندی یا هدفمندیست، در واقع نظمی در اون نیست، باید این رو مورد توجه قرارا داد که ما تنها جهان چند-جهان نیستیم، و سراسر هستی رو بنابراین نظم تشکیل نداده بلکه احتمال داره تبیینش میکنه که 10 به توان 500 دنیای دیگه با نسبت های متفاوت فیزیکی در ثابت های طبیعیشون از ما قرار دارند و نظم و هدفمندی رو به احتمال تبدیل کردند.
در باب حیات هم کاملا مسئله مشهوده که ما شاهد نظم و طراحی هوشمندی نیستیم و باز قوانین احتمال بر جهش ها با انتخاب طبیعی تونسته اینکه وهمی از نظم مطلق هست رو بوجود بیاره در حالی که این نظم نسبی هستش، کتاب ساعت ساز نابینا که در ایران هم منتشر شده راجب همینه و همچنین صعود به قله ی نامحتمل روی این نظم بحث میکنه .
دقیقا من با شما مخالفم و شواهد دارن حرفم رو تایید میکنن.
به نقل از F@|-|!mEh :
بله میدونم تعریف با توجه به 5 ویژگی صورت میگیره ولی دلیل نمیشه که فقط فقط با توجه به این ویژگی ها باشه , هر کسی در کنار این 5 ویژگی تعریف خودشو داره!
بعدشم اصلا شما عقل کل , همه چی میدونی منم هیچی حالیم نیست , هیچی نمیگم دیگه بحثتونو ادامه بدید ایشالله به یه چیزی میرسید...
در کنار این 5 ویژگی ، شما نمیتونید هرجور خواستید برداشت کنید، باید تو تعاریف خاص بگنجه، اگر شما به واجب الوجود رسیدید حق ندارید تا این رو اثبات نکنید که چطور صفات و ویژگی های اون همون صفات و ویژگی های خداست و همون خداست از اون به الزاما خدا یاد کنید، تعاریف خاصتون رو میتونید برای خودتون نگه دارید برای بعد از مشخص شدن اثبات و غیره.
نه چنین حفی زدم نه بهش معتقدم، دست از تخریب بردارید بجاش سعی کنید بحثتون رو مستدل تر انجام بدید که مجبور نشم چیزی بگم که ممکن باشه اینطور بهتون بربخوره، مهم بحث مستدل و سعی کردن برای بررسی کردن بهتره حقیقته، نه من حاضرم به تعصبات بهایی بدم و نباید از من چنین توقعی داشته باشید نه هیچوقت چنین تصوری میکنم که حرفم با کلام مستدل قابل بحث و نقد نباشه.
به نقل از fitmal :
ویلیام پیلی در کتاب «الهیات طبیعی» از برهان نظم دفاع می کند :. برای نمونه پیلی دربارهٔ ساختار چشم به شیوههایی اشاره کرده که در آنها اجزای مختلف چشم برای بینایی به روش پیچیدهای با هم همکاری میکنند. او استدلال میکند که فقط در صورت فرض یک ناظم و مدبر فراطبیعی است که سازگاری اجزا در جهت هدف معین قابل توجیهاست.
ساعتی در یک کلیسای اروپاپیلی چشم را با ساعت مقایسه کرده و چنین دلیل میآورد که اگر شخصی در یک جزیرهی دور افتاده زندگی کند و ساعتی بیابد، این فرض را که ساعت را موجود هوشمندی ساختهاست تصدیق میکند. به همین دلیل انسان حق دارد با بررسی چشم خود، این نتیجه را بگیرد که آن را موجود هوشمندی ساختهاست. یعنی همان گونه که اجزای ساعت برای نشان دادن وقت هماهنگ شدهاند و میفهمیم که این هماهنگی حاصل فعالیت خلاق یک سازندهاست،
کلا همه جای جهان نظم دیده می شه من نمی فهمم مشکل تون چیه
پروفسور ریچارد داوکینز زیست شناس فرگشتی و عضو انجمن سلطنتی علوم و دارای عضویت انجمن سلطنتی ادبیات و از اساتید آکسفورد بودند و بعد از بازنشستگی صاحب افتخاری کرسی درک عمومی علم در دانشگاه آکسفورد هستند، کتاب ساعت ساز نابینای ایشون پیرامون مسئله ی نظم در فرگشت حیات و تمثال ساعت ساز کساز کشیش قرن بیستمی است، همچنین در کتاب صعود به قله ی نامحتمل به علت و اشتباه برداشت اول و توضیح فرگشت روند دوره ی فرگشت چشم پرداختند.
برداشتتون اشتباهه منابعتون رو گسترش بدید.