اختیار

narenjak

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
پاسخ : اختیار

به نقل از HHH :
نه، پایین نه!
من خودم الان احساس اختیار میکنم
ولی وقتی فکر میکنم خدا میدونه چه کاری قراره انجام بدم خب ناامید میشم دیگه
میگم خب اگر معلوم باشه من چیکار میخوام بکنم پس چرا دارم رول بازی میکنم؟!!!!!!!!!!!!

یه بار تمام پستارو بخون جوابتو میگیری :)
مخصوصا پستای صفحه های 2 و 3

dr.eniac

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی نیشابور
دانشگاه
علوم‌پزشکی مازندران
رشته دانشگاه
دندان‌پزشکی

به نقل از HHH :
نه، پایین نه!
من خودم الان احساس اختیار میکنم
ولی وقتی فکر میکنم خدا میدونه چه کاری قراره انجام بدم خب ناامید میشم دیگه
میگم خب اگر معلوم باشه من چیکار میخوام بکنم پس چرا دارم رول بازی میکنم؟!!!!!!!!!!!!
تو اختيار كامل داري شك نكن
تنها توفيق اجباري براي تو به دنيا اومدنته نه چيز ديگه
تو كار خودتو ميكني و خدا ميتونه پيشبيني كنه حركت بعدتو چون از ذهنت خبر داره و به همين منوال ادامه پيدا ميكنه .
قبلا هم مثال پلير رو زدم فكر كنم اون كمكت كنه

Moha

کاربر حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی(ره)
شهر
فقط قم!
مدال المپیاد
المپیاد ادبیات...دیدم همه دارن یه چیزی می رن ما هم برین ادبیات! شانس زد و مرحله اول قبول شدیم...مرحله دوم به اسم المپیاد خوندن تو نمازخونه می خوابیدم!...که خب مسلما قبول نشدم دیگه!
اقتصاد بازرگانی

یه داستان بگم شاید جالب باشه و البته بهتون کمکی کنه تو شناختن ِ بحث ِ اختیار ( درس 6 پیش دانشگاهی در این مورده ، می خونید می فهمید!)

یه روز یه پادشاهی با جبر و اختیار مشکل داشته ، بزرگترین عالم ِ دینی ِ سرزمینش رو دعوت می کنه و می گه به من ثابت کن قضیه جبر و اختیار رو.(همین حرفای ِ شما رو می زده! عدم اختیار و...)
طرف بهش می گه ببین، قصرت دو تا در داره ، تو هم که به من نمی گی از کجا می خوای بری بیرون ، من روی یه برگه ای می نویسم از کجا می ری بیرون، تو هم برو از قصرت بیرون ، قبول داری این کار با اختیار ِ خودته دیگه ؟
شاهم می گه آره!
اون عالمه روی کاغذ یه چیزی می نویسه و می بنده می ذاره کنار ، شاهم برا این که طرف رو ضایع کنه دستور می ده دیوار رو تخریب کنن و از دیوار می ره بیرون!
بعد که می آد تو با یه لبخند ِ نمکین! لای کاغذ رو باز می کنه می بینه طرف نوشته از دیوار می ری بیرون!

پ.ن: نتیجه گیری : من شاید داستان رو قاطی پاطی نقل کردم، اما این داستان می خواد بگه که علمِ طرف مانع اختیاره ما نیست!

HHH

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
مدرسه
شهر
کرج

من اگر تو این که هر چی میخوام میتونم انجام بدم شک داشتم اصلا زندگی رو میذاشتم کنار
ولی این سوال همیشه تو ذهنم بوده
و راستش رو بخواین هنوز با حرف هیچکدومتون قانع نشدم

amir h

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سلطانی
شهر
کرج
سال فارغ التحصیلی
90

به نقل از Sigma :
یه داستان بگم شاید جالب باشه و البته بهتون کمکی کنه تو شناختن ِ بحث ِ اختیار ( درس 6 پیش دانشگاهی در این مورده ، می خونید می فهمید!)

یه روز یه پادشاهی با جبر و اختیار مشکل داشته ، بزرگترین عالم ِ دینی ِ سرزمینش رو دعوت می کنه و می گه به من ثابت کن قضیه جبر و اختیار رو.(همین حرفای ِ شما رو می زده! عدم اختیار و...)
طرف بهش می گه ببین، قصرت دو تا در داره ، تو هم که به من نمی گی از کجا می خوای بری بیرون ، من روی یه برگه ای می نویسم از کجا می ری بیرون، تو هم برو از قصرت بیرون ، قبول داری این کار با اختیار ِ خودته دیگه ؟
شاهم می گه آره!
اون عالمه روی کاغذ یه چیزی می نویسه و می بنده می ذاره کنار ، شاهم برا این که طرف رو ضایع کنه دستور می ده دیوار رو تخریب کنن و از دیوار می ره بیرون!
بعد که می آد تو با یه لبخند ِ نمکین! لای کاغذ رو باز می کنه می بینه طرف نوشته از دیوار می ری بیرون!

پ.ن: نتیجه گیری : من شاید داستان رو قاطی پاطی نقل کردم، اما این داستان می خواد بگه که علمِ طرف مانع اختیاره ما نیست!
این عالم ابو ریحان بیرونی بوده و پادشاه وقت هم اگر اشتباه نکنم سلطان محمود یا مسعود غزنوی بوده
سالن 5 در داشته و 1در مخفی که لای دیوار بوده
بقیه رو درست نقل کردید!!!!!

• لایک
امتیازات: HHH

dr.eniac

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی نیشابور
دانشگاه
علوم‌پزشکی مازندران
رشته دانشگاه
دندان‌پزشکی

دوستان الان مشكل چيه كه ميگيد قانع نشدين ؟؟؟
ميگيم شما اختيار كامل دارين هركاري بخواين بكنين ولي يكي هست كه ميدونه ميخواي چيكار كني
حالا مشكلتون چيه دقيقا ؟؟

amir h

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سلطانی
شهر
کرج
سال فارغ التحصیلی
90

به نقل از Dr.Eniac :
دوستان الان مشكل چيه كه ميگيد قانع نشدين ؟؟؟
ميگيم شما اختيار كامل دارين هركاري بخواين بكنين ولي يكي هست كه ميدونه ميخواي چيكار كني
حالا مشكلتون چيه دقيقا ؟؟
خب این از 1بعده
اگه همینو از 1بعد دیگه نگاه کنی میشه یکی هست که میدونه ما چیکار میکنیم و ما هم همون کارو میکنیم

dr.eniac

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی نیشابور
دانشگاه
علوم‌پزشکی مازندران
رشته دانشگاه
دندان‌پزشکی

به نقل از amir h :
خب این از 1بعده
اگه همینو از 1بعد دیگه نگاه کنی میشه یکی هست که میدونه ما چیکار میکنیم و ما هم همون کارو میکنیم
اتصلا اينطور نيست چون زمان براي خدا بي معنيه و خدا گسترده ميبينه يعني در لحظه صفر ميتونه آينده و گذشته رو در مقابلش بگيره و ما هم ادامه ميديم همين

happiestchemist

ملکه ی شیشه ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
4d
سال فارغ التحصیلی
1390
مدال المپیاد
دارم.
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
داروسازی

من نمیدونم تا کی باید بیایم و اینجا حرفای تکراری بشنویم...راست میگن دیر پیشرفت میکنیم..بیا اینم از بحث هامونه..

HHH

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
مدرسه
شهر
کرج

شیمیدان هپی مپی عزیز!
ببین اینجا هم حرف و عقیدمونو نزنیم کجا بزنیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
من که هنوزم میگم همون حرف قبلیرو
نیازی به تکرار دوباره نیست
برید از بالا بخونید دیگه

amir h

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سلطانی
شهر
کرج
سال فارغ التحصیلی
90

به نقل از Happiest chemist :
من نمیدونم تا کی باید بیایم و اینجا حرفای تکراری بشنویم...راست میگن دیر پیشرفت میکنیم..بیا اینم از بحث هامونه..
الان دقیقا" باید چیکار کنیم ما؟
میتونی نیای اینجا حرفهای تکراریم نشنوی و بری 1جایی که پیشرفت کنی

*:اگر دوستانه تر باشه صحبت ها بد نیست!

benjaminklar

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهيد سلطاني
شهر
كرج
مدال المپیاد
علوم و رياضي اول راهنمايي - كامپيوتر دوم دبيرستان
دانشگاه
نامعلوم!
رشته دانشگاه
خدا می دونه!

خدا زماني كه به انسان اختيار ميداد ميدونست ‌آخرش چيه ولي باز به وجودش آورد پس نميشه گفت چون خدا ميدونه پس اختيار وجود نداره چون در كنار دانايي به وجود اومده و زماني دانايي نقضش ميكنه كه صاحب اختيار اون دانايي رو داشته باشه .

kdbwnf

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی قم
شهر
قم
سلام به همگی.
به نظر من انسان یک موجود دارای اختیار نیست.
می خوام بدونم چرا می گن انسان دارای اختیاره؟
مگر خدا ما رو نیافریده؟ (بله) مگر خدا گذشته و آینده ی ما رو نمی دونه؟ (می دونه) مگر همه چیز تحت اراده و قدرت خداوند نیست؟ (هست) خوب پس دیگه اختیار برای انسان بی معنیه!
بذارید یه کم روشن تر بگم.
اگر اختیار وجود داره در حالی که همه چیز تحت اراده خداونده. پس اختیار ما بی معنیه. چون این اختیار یعنی فرا رفتن از اراده خداوند که ممکن نیست.
اگر وجود نداره که خوب بیدادگری هست. چون خدا یکی رو از دیگری برتر آفریده (البته در این مورد مطمئن نیستم).
ضمنا
طبق این آیه به وجود قضا و قدر پی می بریم. قضا و قدر کاملا با اختیار منافات داره.

سپس [خداوند] بعد از آن اندوه آرامشى [به صورت] خواب سبكى بر شما فرو فرستاد كه گروهى از شما را فرا گرفت و گروهى [تنها] در فكر جان خود بودند و در باره خدا گمانهاى ناروا همچون گمانهاى [دوران] جاهليت مى‏بردند مى‏گفتند آيا ما را در اين كار اختيارى هست بگو سررشته كارها [شكست‏يا پيروزى] يكسر به دست‏خداست آنان چيزى را در دلهايشان پوشيده مى‏داشتند كه براى تو آشكار نمى‏كردند مى‏گفتند اگر ما را در اين كار اختيارى بود [و وعده پيامبر واقعيت داشت] در اينجا كشته نمى‏شديم بگو اگر شما در خانه‏هاى خود هم بوديد كسانى كه كشته شدن بر آنان نوشته شده قطعا [با پاى خود] به سوى قتلگاههاى خويش مى‏رفتند و [اينها ] براى اين است كه خداوند آنچه را در دلهاى شماست [در عمل] بيازمايد و آنچه را در قلبهاى شماست پاك گرداند و خدا به راز سينه‏ها آگاه است

سوره آل عمران آیه 154
کسی می دونه پس این اختیار که می گیم چیه؟
تشکر می کنم.

Dizzy

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 3
شهر
کرج
مدال المپیاد
کامپیوتر
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
شهرسازی
پاسخ : انسان اختیار ندارد

این دقیقا سوال من هم هست.

از هر کسی هم می پرسم، میگه تو می تونی مسیرتو عوض کنی.( اگه خدا همه چی رو می دونه، پس می دونه، من قرار مسیرمو عوض کنم.دوباره بر می گردیم به جای اول.این میشه یه چرخه!)

Game Over

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی
شهر
شیراز
دانشگاه
شیراز
رشته دانشگاه
مهندسی نفت

من نمی دونم این مثالی که میزنم درست باشه یانه ولی شما ببینید یه معلم با شناخت کمی که از دانش آموزاش داره می تونه حدس یزنه که این دانش آموز آخر سال چه وضعی داره...
حالا خدا که از تمام وجود ما خبر داره حتی می تونه کوچکترین کار ما رو پیش بینی کنه

kdbwnf

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی قم
شهر
قم

من در مورد این سوال کمی تحقیق کردم و از یکی از دوستانم پرسیدم. او یک تمثیل برایم زد که بسیار زیبا بود و گرد و غبار جهل از مغزم پاک شد.
او گفت دنیا را به یک تاکسی تشبیه می کنیم. خداوند را به راننده تاکسی. (اعوذ بالله)
ما هم یک مسافر.
تاکسی در اختیار راننده است اما ما هستیم که تصمیم می گیریم کجا برویم و کجا پیاده شویم.
ولی این راننده است که تصمیم می گیرد (با حکمت خود) ما را از کدام مسیر ها ببرد تا گم نشویم. اما این ما هستیم که می گوییم کجا برویم و تصمیم می گیریم مقصدمان کجا باشد.
بقیه اش واضح است...

mamareza

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
نام مرکز سمپاد
دبیرستان علامه حلی
شهر
تهران
دانشگاه
آزاد تهران
رشته دانشگاه
دندانپزشکی

در واقع شما داري ميگي كه هر چيزي كه اتفاق ميفته از قبل تايين شده و حتي اگه شما بخواين راهو عوض كنين بازم اون تغيير راه از قبل پيش بيني شده.
ولي اينو كه شما با اختيار خودت اون راهو عوض كردين يني اختيار در واقع خدا فقط اون تصميمو ميدونه ولي خدا كه اون تغييره راهو برات انتخاب نكرده.

hidden

کاربر فوق‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
سلطان شهیدان
شهر
کرج
دانشگاه
تهران
رشته دانشگاه
دارو

شما با این اعتقاد میتونی گند بزنی ب زنگیت یا اونو از همه بهتر بسازی

کلا من تو این جور سوال ها میبینم ک تصور از خدا رو ی جوری کردید ک انگار علم خدا مانع اختیار ماست ...

تقریبا مثل اینه ک من ب عنوان یک دبیر میدونم دانش اموزم با این وضع درسی در امتحانات قبول میشه ... (ولی دانش آموز اختیار داره ک قبول بشه یا درس نخونه) ... ولی من چون این دانش آموز رو بیشتر از خودش میشناسم میدونم ک خریت نمیکنه روز ازمون بخواد خراب کنه ...
خدا مارو از خودمون بهتر میشناسه و ما هم نمیدونیم ک خدا چی میدونه پس تو سرنوشت ما تاثیری نداره و ما تلاشمومنو میکنیم ...

kdbwnf

کاربر فوق‌فعال
نام مرکز سمپاد
شهید قدوسی قم
شهر
قم

راستش درکش یه کمی سخته. باورش مشکله. همین "اختیار" موجب شده که خداوند به آفرینش انسان افتخار کند. کمی تفکر لازمه.

dr.eniac

لنگر انداخته
نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی نیشابور
دانشگاه
علوم‌پزشکی مازندران
رشته دانشگاه
دندان‌پزشکی

محدوده زندگي جبر صد در صده و ما در داخل اين دايره اختيار عمل داريم ،

(اين نتيجه اين بحث تو فلسفه و منطق بود :D)

بالا