ارنواز
کاربر فوقحرفهای
- نام مرکز سمپاد
- فرزانگان 2 / فرهنگ
- شهر
- مشهد
- دانشگاه
- تهران
- رشته دانشگاه
- باستان شناسی
پاسخ : پارسی را پاس بداریم
خب اینکه یه نوع ساخت واسه آینده داره رو نباید به حساب راکد بودن گذاشت؛ چون این از ویژگی های زبانه و ما الان نمی تونیم از خودمون کلمه بسازیم واسه آینده ساختن (چی گفتم!؟ )به نقل از SaϔnA.M :اگر راكد بمونه و افعال كم تر از قبل بشن ؛ نگاه كنيد فارسي نسبت به خيلي از زبانا فعلاش كمتره ! يا مثلا زبان ما يه دونه ساخت بيشتر براي افعال آينده نداره ، اكثر زبانا ساخت هاي بيشتري دارن . مشتق سازي واسه واژگان فارسي خيلي كمه . وقتي اينا نباشن يعني زبان در حال رشد نيست ، فعلي بش اضافه نميشه مشتقي به واژگانش اضافه نميشه ...
اینی شما میگی درسته که مشکله ولی من اینی که زبان های دیگه متون گذشته رو نمی تونن بفهمن رو مزیت نمیدونم؛ اتفاقا اینکه ما میتونیم بفهمیم مزیته. هرچند که زبان پارسی هم تغییراتی داشته نسبت به همون 200 سال قبل.به نقل از SaϔnA.M :و يادتون باشه زبان فارسي در راه عقيم شدنه . يعني چي؟ يعني وقتي زبان يك جامعه رشد نكنه ، اون زبان عقيم ميشه . اكثر زبان هاي زندهي دنيا رو نگاه كنيد . متن ادبي ِ 200 سال پيششون رو نمي فهمن . چون زبان تغيير كرده ، افعال بيشتر شدن . اما زبان ما اينجوري نيست . عقيم شدن زبان فارسي به نظر من مهم ترين مشكليه كه الآن اين زبان رو تهديد مي كنه .