الان هم میبینیم که اگه اونا رو کوتاه بخونیم شعر له میشه!به نقل از sk1v :تقریبا درسته ایول(هایل از ماده ه-و-ل به معنی ترسناک نه حایل از ح-و-ل بمعنی فاصل و حجاب!)
حالا میبینیم اگه اون طوری بخونیم و کسره ها رو کوتاه بگیریم و تشدید هم ندیم یعنی هجاها ش رو کوتاه بگیریم
وزنش ضایع میشه ، بلند میخونیم موزون دربیاد!
یعنی میگیم
شَ بِ(ی) تا ری کُ بی مِ(ی) مُو جُ گِر دا بی چِ نین ها یل
به نقل از sk1v :اون دو تا سوال فاطمه رو تو پ.خ بهش گفتم اولی که چرا ساحل نزدیک و کشتگاه من دلیلش اینها
----------------------------------
الان اینو بگین مثلاً:
هست شب یک شبِ دم کرده و خاک
رنگِ رخ باخته است.
باد، نو باوه ی ابر، از بر کوه
سوی من تاخته است.
به نقل از sk1v :آپ!
---
در کنار رودخانه من فقط هستم در ک نا ر(ی) رو د خا ن(ی) من ف قط هس تم فاعلاتن فاعلاتن فاعلاتن فع
خسته درد تمنا خس ت ی(ی) در د(ی) ت من نا فاعلاتن فاعلاتن
روی پوشیدهست از من در میان آبهای دور رو ی پو شی دس ت از من در مِ یا ن(ی) آ ب ها ی(ِ) دور
به نقل از F@temeh :تو سطر سوم چرا "درمیان" نشده " در می یا ن" و شده در م ِ یا نی " ؟
![]()
به نقل از sk1v :یکی اینکه در بیا ، کیا و امثالهما ،مگه شما هجای اول رو بلند میخونین فاطمه خانم؟
به نقل از F@temeh :تو اون دوسطر اول چرا ر ِ شده ری ؟ یا ن ِ شدی نی؟ اینو از کجا باید تشخیص بدین که چه موقع این اتفاق میفته؟
به نقل از sk1v :ضرورات ایناسست:
1. گاهی مصوتهای بلند "ای" و "او" در آخر کلمه ، اگه بعدش مصوت دیگه ای باشه(واضحه که واج میانجی داره البته)
مثلا"حافظ از دست مده دولت این کشتی نوح" اصلا آدم حس میکنه که "ی" توی کشتی کوتاه شده
واسه همین تو تقطیع مثل کشته ی نوح میگیریمش
2. گاهی "ُ" و "ِ" آخر کلمه بلند میشن مثلا "شب تاریک و بیم موج و گردابی چنین هایل"
اینجا قدیمیا از تشدید استفاده میکردن الان میگن اشباع میکنیم یعنی ُ رو او میگیرن
یعنی قدیمیا اونو میخوندن و تو تقطیع هم حساب میکردن" شب تّاریک و بیم مّوج و گردابی چنین هایل"
الان میگن " شبی تاریک و بیمی موج و گردابی چنین هایل"
3. همزه اول کلمه خیلی اوقات میپره . یعنی حرف قبلی رو به حرکت اون میگیرن
همون طور که تو قرآن خوندن وصل میکنن
به نقل از فــ :شَ بس
شَ بی بس تی ر گی دم سا ز با آ(ن)
ب ِ رو ی (ی) شا خِ ان جی ر (ی) ک هن وگ دا ر می خا ند
خَ بر می آ وَ رد طو فا نُ با را ن ُ مَ نن دی ش نا کم
چرا تهش اینجوری؟![]()
من یه "و" اضافه دیدم چرا؟![]()
اگه بذارید که خیلی خوب میشهبه نقل از یغما :سلام.
میگم من یه فایل پی دی اف دارم از سید مهدی موسوی.
بعد عروض رو تو چند جلسه تدریس کرده با مثال و اختیارات و ایناش.
میگم بذاریم اینجا با هم بخونیم بلکه یه فرجی شه؟![]()