• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

گويش سمناني (در حال انقراض)

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع Pewit
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : گويش سمناني (در حال انقراض)

از اونجايي كه بفهميچن شما امسالي كنكوري دارين، برا انكه شما مزاحم درس خوندني نبيون، تا تهي شهريورين آموزش تم ماكرون تا هم شما به خوارزميتون برسين، و هم مو خاكي مو سر ريژون، ايشااله اون تهي هم برنده بابين، دوباره بشين دنين تلويزيونين، اونجو بشن هما ره دعا كرين، چون مائن اونجا خيلي مقدسه!!! :))
درس دوم:
زبان سمناني علاوه بر مزاياي درخور توجه داراي تذكير وتانيث كاملي باشد، كه زبان فارسي رايج فاقد آن است،مثلا براي سوم شخص غائب مذكر{ ژو }و براب سوم شخص غائب مونث{ ژين }استعمال مي كنند.
همچنين {بي يما}يعني يك مرد آمد و{بي يميه} يعني يك زن آمد. همچنين به يك مرد{ميردكا} گويند كه جمع آن {ميردي} است ولي به يك زن {جنيكا } گويند كه جمع آن{جني} است.

بديم چن روزي شما پي خبري نيه، باتم حتما هما ر قهر هاكرچن!اگه چيزي باتم كه ناراحت ببيچين، شما پي عذر ميگين!اي سوالي مائون كه دوباره فعال ببين!
براي لغت كم درسمناني پنج لغت وجود دارد كه يكي از مثالهاي مهم در تعدد لغات و زياد بودن اصطلاحات اين زبان است، هر كسي بلده ، هرچندتاشو ميتونه بگه...

یه بیلیکی . ;D

قهر?! :))
نه بابا!هما ازن جسارت مناکریم!شما هوشتره استادی شما احترام واجبه! ;D
خیلی ممنون که شما به فکری اما کنکور هستید راستی شما که هم گزینه دو دبیچین هم قلم چی شرکت هاکرچین به نظری شما کدوم مورد بهتریه؟
در ضمن هما خوارزمی منگین بشیم شما اشتباه بفهمیچیتون ;D
ولی اگه دوباره دیمی تلویزیون بشیچیم حتما شمار دعا ماکریم حتما شما پی به عنوانی مشوقی یادگیری زبانی سمنی یاد ماکریم !
راستی بابت سوالی که هاکردین آقا نوروزی ای خورده توضیح هادش ولی کامل نواتش!اس چکروم ؟؟؟زنگ بکوم آقا نوروزین پی واپرسم؟! ;D

اینکیجان خانومها!!!(اصطلاح جالبیه ! از برنامه کودک سمنان یاد گرفتم! فکر کنم پر مخاطب ترین برنامه تاربخ شبکه سمنان باشه، البته بعداز مصاحبه شما! :)))
دیگه نمی خوای بقیه موسساتو بگی! گاج و آیندگان و مدرسان شریف و پارسه و بن بن بن 2 و ایزی لایفو و.... :))
من فقط 2تا آزمون آخر قلم چیو رو رفتم که کاشکی نمی رفتم، در باره گزینه 2 هم که اگه به طور کلیشه ای گفته باشم،سوالای خوب ولی جامعه آماری کم و نظارت وپشتیبانی بسیار ضعیف، طوری که هنوز هم رتبه منو نمی دونن!!! :o
درباره آقای نوروزی هم واقعا شما می تونین چیزی از حرفاش بفهمین! زمان ماها که یکی از بچه هامون که پسر خاله ایشون بودن برای ما ترجمه می کردن!!! :))
راستی ببخشید سمنانی حرف نزدم! دیدم خیلی دارم بد حرف میزنم ، گفتم تا وقتی کاملا یاد نگرفتم، سمنانی صحبت نکنم!
ولی واقعا شماها خیلی خوب حرف می زنیدا!!! =D>
اون یک کلمه هم درسته(بیلیکی) =D>

بابا قرار شد سمنانی یاد بدینا من که هیچی نمیفهمم وقتی سمنانی حرف میزنید ;D

ارتمیس تو انقد خوب سمنانی بلد بودی رو نمیکردی؟

پس شما برنامه کودک هم میبینید! ;D
ببینم شما همه این موسسات ها(!) رو امتحان کردی؟ ;D

راستی جواب اون سوالتون هم از آقای نوروزی پرسیدم! >:D< B-)
پک ، پندیک ، پرژنه ، بیلیکی ، ناکم ;D
(اگه جاییش اشتباهه مشکل از منه که درست نفهمیدم کلمه رو ;) )

لطفا درس بعدی رو بگید ، ما مشتاقانه منتظریم! :P ;D

به نقل از maryam.s :
ارتمیس تو انقد خوب سمنانی بلد بودی رو نمیکردی؟
حالا بعدا برات توضیح میدم! ;D

• لایک
امتیازات: Pewit

با توجه به حجم زياد درخواستها(فقط يه بخششو بالا ميبينين) مبني بر سمناني صحبت كردن همراه با ترجمه، از همه تقاضا دارم كه اين موضوعو رعايت كنن!
به نقل از artemis :
راستی جواب اون سوالتون هم از آقای نوروزی پرسیدم! >:D< B-)
پک ، پندیک ، پرژنه ، بیلیکی ، ناکم ;D
(اگه جاییش اشتباهه مشکل از منه که درست نفهمیدم کلمه رو ;) )

لطفا درس بعدی رو بگید ، ما مشتاقانه منتظریم! :P ;D
حالا بعدا برات توضیح میدم! ;D
چه ميكنه اين آقاي نوروزي! =D>
همش درست بود،حيف كه اينجا نميشه مثبت داد ، ولي با اين وجود+++++
درس سوم:
مصدر
چنان که می دانیم در فارسی،مصدر کلمه ای است که انجام کار یا پدید آمدن حالتی را در زمان نا مشخص بیان می کند و علامت آن پسوند "تن" یا "دن" است،که اگر "ن"از آخر این دو علامت برداشته شود،فعل ماضی ساخته می شود.
در گویش سمنانی،مصدر هم با پسوند "یون"در پایان فعل ساخته می شود و هم از شکل مصدری فعل بدون پسوند .
حذف پسوند "یون" از فعل حالت ماضی نمی دهد و در شکل مصدری آن تغییری به وجود نمی آورد.
مثال با پسوند "یون":
بخوردی یون=خوردن
بوکو آتی یون=زدن
مثال بدون پسوند:
بخورد=خوردن
بوکوآت=زدن
ضمنا يك درخواست داشتم هر كي ميتونه تو بخش گردشگري يه تاپيك درباره ي سمنان بزنه، من هم كمكش ميكنم!

آقا ما سمنانیم

سرخه 10 15 کیلومتر باهامون فاصله داره ... کلا پایه زبوناشون با هم فرق میکنه ...

شما ترک و لر و افغانی و قزوینی و اصفهانی رو که هر کدوم به چیزایی معروفن رو با هم قاطی کنی یک عدد سمنانیه با شخصیت داری ...

تازه این با شخصیتشه ...

برو ببین بقیه چین ...

به نقل از pico :
آقا ما سمنانیم

سرخه 10 15 کیلومتر باهامون فاصله داره ... کلا پایه زبوناشون با هم فرق میکنه ...

شما ترک و لر و افغانی و قزوینی و اصفهانی رو که هر کدوم به چیزایی معروفن رو با هم قاطی کنی یک عدد سمنانیه با شخصیت داری ...

تازه این با شخصیتشه ...

برو ببین بقیه چین ...

عزیزم الان مسئله گویشه نه شخصیت !!! :)

Back
بالا